» Tjockheten ska bli normal.

Just nu är Ljúfur lite småtjock faktiskt.. Fattar inte hur han kan gå upp i vikt så jäkla lätt! Visst, han är andra i rang i hagen och äter väl lite för mycket hö när de nu får det, men så fort och så mycket kan han väl inte gå upp? Jag rider och tränar honom i princip varje dag om inte han har vilodag vilket han har max 2 gånger i veckan beroende på hur hårt han tränats. Blir väl att stå i en liten banthage, gå in på natten och träning på hög nivå nu dessa sista dagarna innan tävlingen. Banthage låter väl helt hemskt men det är en lite mindre hage med mindre gräs där jag kommer ställa honom när jag kommer till stallet på dan. Så han kommer innan att stå med sina kompisar på dan och sedan stå själv och få lite hö så han får något i magen (känner mig elak annars).
 
Men det brukar faktiskt hjälpa! Han brukar få en fin form efter bara tre dagar på det viset och jag hoppas att det hjälper nu med. Sedan ska vi försöka hålla den vikten!! Det blir en utmaning i sig.
 
En gammal video från avskrittningen härom dan efter ett träningspass.

» Löshoppning

Idag blev det lite löshoppning med Ljúfurs flickvän Samba. Dock är inte Ljúfur en pojkvän för henne men Ljúfur tycker nog Samba är hans flickvän iallafall. Dock blev det mest trav och sen hopp för honom istället för galopp och hopp, då han hellre sprang runt och travade och blåste upp sig som en hingst och visade upp sig för Samba som också var i paddocken. Lyxigt tyckte väl han att få visa upp sig på en så stor yta i närheten av Samba.
 
På videon visas hans sista hopp och han kan faktiskt hoppa högre än det som var nu, ska försöka få video på det någon gång. Men eftersom hans energi tog slut från sin uppvisning så då orkade han inte riktigt. Men duktig är han iallafall :) Min lilla prins!
 
Sofia som filmade för jag behövde tagga honom lite så han fick kraft nog att klara hindret! Vilket han gjorde ;)

» Bloggeri-bloggens

Nu får jag återigen skärpa mig! :) jag har ju såklart varit i stallet och ridit alla dessa dagar som jag inte skrivit (inte alla dagar). Och det är nu de senaste tre gångerna som allt känns jäkligt bra för en gångs skull! Jättebra faktiskt, han lyssnar, han flyttar sig från skänkeln snabbt när jag ber honom att göra det. Tölten släpper, kan rida kort till ökat sedan tillbaka till kort utan större problem. Just nu inför tävlingen nästa vecka så tränar jag mest programmen jag ska rida samt mjukgörande varje gång jag börjar ett pass. Mycket skritt med sidoförflyttningar samt volter för att göra han mjuk och böjlig och lyhörd. 

So far so good som sagt men allt har inte varit frid och fröjd, vi har haft våra dispyter jag och Ljúfur, men vi arbetar oss igenom dem och växer oss starka tillsammans och vårat band blir bara starkare! Jag litar på honom och han litar på mig, min finafina häst. 

Täcke på efter ett jobbigt, svettigt pass på travbana och lite i paddocken! :) 

Man får en riktig boost när någon säger att det man gör ser bra ut! En i stallet, som också är domare på de flesta tävlingar jag är på, sa att det ser riktigt bra ut i tölten och det gör mig lycklig och jag gör något rätt! Skönt att det inte syns hur mycket jag kämpar med att hålla honom och trycka och allt där omkring för de som bara ser på! :) 

» Träning!

Nu blir det träningsläger i stallet för mig och Ljúfur! Han ska bli fit for fight för tävling lördag den 5 oktober! Just nu är han lite småfet, faktiskt! Så det blir mycket träning och kämparglöd från min del. Han är en svår häst att rida just nu så jag känner att jag nog inte ska slänga upp vem som helst på honom at the moment :) 

Men nu taggar vi tävling! Han kommer eventuellt vara ledsen några dagar då han kommer tränas HÅRT. Nu jäklar!




» Nya boots

Äntligen införskaffat mig nya g-boots i just den tyngden jag ville ha! :) blev ett par 185 grammare, och de blir perfekt! Köpte dem från en återförsäljare på stall Gneisti i Kungsbacka. 

Nu ska jag sysselsätta mig med att sätta i snörningarna i dem haha! 




» Tävlingsbilder 2011-08-21

Irriterande att detta var tiden då jag inte fotograferade ordentligt utan mer bara tog massa foton och hoppades på det bästa, så huvuden blev halva, hästhovar kom inte med och allt... Men jag har gjort mitt bästa nu iallafall! Och insåg nu att jag glömde texten Islandsryttarnas.blogg.se på vissa men jaja, det får man väl ta ibland det står iallafall mitt namn :)
 

» Älgig ridtur

Dagen började som sagt tidigt, var i stallet från tidig morgon till lunchtid. Och jag hann faktiskt med allt som jag skulle göra! Och lite extra (som att sopa hela stallgången i Stora stallet då det såg hemskt ut) och en ridtur i skogen barbacka och bettlöst! En sån jäkla härlig känsla när man litar på sin häst så pass mycket att man kan rida ut i skogen bettlöst OCH barbacka.
 
En sak som jag märkt några gånger är att min lilla häst är en väldigt bra älghäst. Alltså, låt mig förklara: en häst som känner när en älg är i närheten, visar det och sedan inte blir rädd när man träffar på en. Älghäst.
 
För det var precis det jag gjorde. Träffade på en älg som vi skrämde lite så den sprang ut framför oss och ner i en skog. Skogen som var så fridfull innan (se första bild nedan) förändrades till något så mycket roligare. En väldigt fin älg måste jag säga att jag såg. Ljúfur är så duktig och står ut med mig när jag bara vill stå kvar och titta på den, samt försöka ta mig närmare. Två gånger så närmade sig älgen oss nyfiket. Första gången blev jag lite fundersam på om den skulle attackera eller inte så la bara en volt runt ett träd och älgen stannade upp. Sedan andra gången gick den ännu närmare, jag sa "HO!" eller något, ett ljud iallafall, så den inte skulle komma alltför nära då det ändå var en ungtjur.
 
Har två bilder på älgen nedan :) En på älgen när den stod i solen och var rätt nära, sedan på Ljúfur och älgen! :D
 
Jag är väl medveten om att det inte är många hästtjejer som får för sig att leta älg eller när man väl ser en att man försöker rida mot den.. De flesta vänder helt på klacken och går/springer därifrån med hjärtat i halsgropen. Och andra (jag) är så sjukt fascinerad av älg så jag bara känner att jag vill tämja den haha!
 

 
 
 
 

» Väckarklocka ställd




» Tidig morgon

Imorgon blir det en tidig och lång morgon i stallet då jag ska morgonfodra hästarna samt lunchfodra, men som tur var har jag saker att göra mellan timmarna så jag ska nog hållas igång. Saker som ska göras är till exempel rida, mocka, bära ner 10 stycken halmströpelletssäckar (20 kg styck om jag inte har fel) från lilla stallet ner till stora stallet, från stora stallet till nedre delen av stora stallet där vi har lite av ett förråd ;) så jag hålls nog sysselsatt! 

Red idag iallafall, blev 'tvingad' med på en superhärlig, kort, blöt ritt runt rundan vi kallar fåret-rundan. Hästen skötte sig utmärkt, vi har tre stycken och jag red med bettlöst, även nu fick jag kontrollerad galopp!!! Och kontrollerad trav ;) 

Nej, nu måste jag sova! Titanic höll mig uppe för länge, den filmen alltså.. Den får mig till tårar varje gång jag ser den. Sjukt irriterande men en sjukt bra film! Trots åldern på den hehe.

En liten Samba fick pryda inlägget denna gång!

» Snart stallet!

Snart blir set stalldags! Ligger och samlar energi för mockning i Ljúfurs mycket ofta helvetesbox. Den hästen är verkligen ingen innehäst. Han trivs bäst ute och ute ska han vara så är det bara! Tyvärr står dem i en hage som lätt blir sumpig och väldigt geggig på sina ställen, så han får nu gå in lite då och då för att vila sina hovar från allt det blöta-  att torka upp helt enkelt! 

Så nu blir det energiuppsamling i sängen medan det regnar ute, men så fort det börjar avta (vilket det gör nu) så bär det av. :) blir nog ingen ridning då jag känner att jag börjar bli förkyld så med lite tur så försvinner det snart, men vill inte få fram det genom att rida i regn så man blir blöt och frusen hehe. 




» Video - galopp


En video med min fina kontrollerade galopp, smackade även på honom utan att känna att han skulle dra, vilket han då ibland gärna gör när han blir alltför uppspelt så att säga haha! :)

» Uteritt

En härlig uteritt med min finaste häst! Blev bettlöst idag och han svarade galant på det som alltid när jag rider bettlöst. Blev kontrollerade galopper där jag kunde öka farten och sedan få den kontrollerad och långsam precis som jag ville! Duktiga häst!! Ibland så fallet polletten ner i min hästs hjärna men ibland slår det slint hehe. Han har fått för sig att bli grymt stark i munnen och bara ligga på, så detta får vi verkligen träna bort! Lite börja om från början med det just nu så det släpper :) 
Bettlöst! :)

» Galen i shopping!!

Jag är något av en shopping-freak! Men inte saker till mig själv (visst det också) men mestadels hästsaker. Jag äger så sjukt mycket hästsaker att jag verkligen behöver bli av med en hel del! Har mängder av hinkar, mängder av täcken och för att inte tala om grimmor.. En till varje årstid var det ja haha! Nej men listan kan bli lång.
 
Var ju på Ullared för några dagar sedan och sa i det inlägget att jag ångrade mig att jag inte köpte två speciella täcken.. Så det lär bli en trip ner dit snart igen bara för att köpa dem! Sån är jag, ibland tänker jag för mycket på att jag har ju täcken och blablabla, men just ett cooling täcke och ett regntäcke har jag inte. (Regntäcke har jag fast dock för stort).
Och nu är jag på det igen, sitter och bläddrar genom Hööks hemsida för att se om de fått in något nytt och snyggt eller om det är något jag missat. Och det är något jag missat. OM det är haha! Transportskydd, superfina sådana. Visst jag har det med. Men vad fasen, ibland måste man uppdatera sig lite, som till bruna transportskydd.
 
Ramlade även på något som jag hade kunnat bära, ett bar stallkängor till vintern. I princip alla mina stallskor har hål i sig, tappat lite detaljer här och där och jag köper aldrig nya till mig. Bara nytt till hästen! :) Men dessa var faktiskt snygga och de hade jag lätt kunnat ha!
Ja jag gillar brunt. Det är liksom min och Ljúfurs färg. Det och vinrött! Supersnyggt!
 
Och nu har jag bläddrat mig igenom i princip hela sidan.. Och hamnade till slut, åter igen, på detta underbart fina täcke!! Vilket är vinrött och vinrött gillar vi!
 
 
 
 

» Lättare G-boots sökes

Jag äger alltså G-boots, men de är just nu way för tunga för min lilla häst, jag har nämligen 225 grammare. Hade behövt något lite lättare till en början känner jag, något under 200g. Om någon känner någon som säljer billigt så säg till! Eller om kanske du säljer det..? Hör av er så snart som möjligt iallafall då jag gärna vill ha det så snart som möjligt. :)
 
Bild lånad från Hööks.

» Hurtigt!

Då har mamma och jag jobbat häckarna av oss med att skura rent boxväggarna! En klapp på axeln på oss båda måste jag säga.





Lite före och efter bilder :) 

Nu ska jag in i duschen för det har jag förtjänat! Plus att jag behöver det då jag nog har bajsskvätt lite här och där, mysigt va?

» Fredag den 13:e

Nyss hemkommen från en super-rolig eftermiddag hos min kära bästa vän i Stall Gneisti. Blev uteritt med två av hennes stallvänner samt oss två.
 
Och självklart när man väl tittat så man inte ska ha någon fodring så har man det!! Jäkla otur man ska ha då. Trots att det är fredag den 13 idag så har jag alltid otur haha! Så denna dagen gör inte det hela sämre eller bättre för det. Har glömt max en gång innan en fodring! Jag glömmer aldrig fodringar så detta stör mig något så otroligt.
 
Men tillbaka till verkligheten. Dagen var som sagt väldigt bra, och att ta med sig Ljúfur på äventyr bara sådär är en bra övning för mig och för Ljúfur faktiskt. Det lite roliga med Ljúfur är att han gärna går på transporten hemma utan problem, och sedan när jag skulle hem från där jag var så ville han inte gå på haha, som om han inte ville lämna Lýsir (som är hästen Amanda, min bästaste vän, rider). Gullepluttar, Ljúfur gillade Lýsir och Lýsir gillade Ljúfur! Perfect match! Härligt att min häst kan bidra med en lugnande känsla till den annars piggelino hästen Lýsir när han går bakom och nära Ljúfur. :)
 
Imorgon blir det stall och en tur till Olofsbo! Blev inget Olofsbo idag som jag först trodde faktiskt (Olofsbo är sommarstället i Falkenberg).
 
 

» På äventyr


Vi har varit på äventyr hos en kompis idag och ridit där med henne och hennes stallkompisar :) nu ska vi snart hem!

» Tävling 2011

Här kommer lite bilder från en tävling 2011-10-1 eller 2. Jag tror att det är Vængur KM
 
Ja, detta var ju då 2 år sedan, jäklar vad han ser framtung ut på bilden haha! Nästan lite pinsamt, men vi har kommit en lång, lång väg!
 

» Kaos!

För min del är det kaos iallafall, vilket ni ser på bilden dagarna innan är superduper låga och sen rätt upp i taket med siffrorna! Helt okej för mig alltså måste jag säga, får fortsätta lägga ut massa tävlingsbilder på folk, har ju massa från andra års tävlingar. Och dem har jag ju inte lagt upp på denna bloggen hihi. 




» Skor

Fina nya skor fick hästen idag! 




» Inhandlat från Ullared

Var ju i Ullared igår, handlade faktiskt inte för mycket grejer! Det brukar annars bli så himla onödiga saker men nu blev det nödvändiga och vissa glömda att köpa.. Som ett cooling täcke från Jacson för 199kr. Det hade jag ju velat ha! Samt ett vinrött regntäcke för samma pris har jag för mig.. Det blir nästa vända att jag köper dem.
 
Men det blev ju iallafall lädertvättlappar, tävlingsstrumpor två pack, reflexbrösta, ridstrumpor samt en 200 meters tråd. Tråden kommer jag ha till tävlingar, och ja jag är medveten om att 200 meter är sjukt långt men kanske jag behöver den någon annan gång! Byta tävlingstråd eller liknande, och då behöver jag ju inte köpa för då har jag! :)

» Nyrakad häst

Då är Ljúfurs första gång som rakad påbörjad ;) Vi rakade tidigt så att jag ska kunna ha honom ute dygnet runt utan täcke i vinter (vilket är optimalt för min del och hans egen del).
Han skötte sig bättre än jag trodde, i början var det lite hemskt som att världen skulle gå under om han fick den där rakapparaten på sig, men efter en stund så slutade han steppa runt och stod stilla, stelt.. Men stilla!
 
 
Det syns inte så sjukt tydligt på bilderna hur han är rakad. Men det blev grymt bra! Han har inte satt så mycket vinterpäls än så det är väl därför det inte syns.

» Jobbigt!

Äntligen klar med boxen! Och snar är Ljúfur klar med sina nya dojor, gött! Sedan om några timmar blir det rakning för Ljuffes del, allt blir nytt och fräscht idag :) 
Det enda som är kvar är att skrubba boxens väggar. Men det gör jag en annan dag! Mina händer är lite svullna efter allt skyfflande. Men härligt med ett träningspass! 




» Rensning av box

Håller just nu på att rensa Ljúfurs äckliga kissbox! Den är verkligen äcklig.. Känner att rensa den 1 gång/år är nog nödvändigt för han kissar så sjukt mycket i boxen. Hellre inne än ute liksom... 
Hårt jobb men det måste ju göras! Förhoppningsvis är inte allt hårt kiss utan att det bara är packad bädd. 





» Rakning

Jag har länge tänkt att 'Detta året ska jag raka Ljúfur!' Och sen så blir det aldrig så, så nu tänker jag samma sak igen och ska verkligen se till att det händer. Har dock aldrig gjort det förut, har ingen som helst erfarenhet om att raka en häst så jag kommer ju lätt att behöva hjälp. Tur att vi har människor i stallet som är vana vid det. Undrar bara hur Ljúfur kommer att reagera då han är väldigt känslig med ljud och saker an inte riktigt är van vid, blir väl att stoppa bomull i öronen på honom (fast han gillar inte att man tar på öronen heller riktigt). Får försöka fundera ut något! Men snart blir han iallafall en halvrakad häst :) 

Men idag däremot så blir det skoning för hästen! Det var på tiden då hans skor har börjat bli lite lösa.. Är grymt glad att dem inte flög av under tävlingen i lördags men då var dem inte så lösa som de blev dagen efter. Så nya dojor till honom tjoho. 
Undra bara om jag hinner ner till stallet innan för att rida en liten sväng.. Vaknade för inte så längesen och nu fastnade jag ju vid telefonen så jag blir aldrig klar. Så, nej! Ska jag hinna det så måste jag sluta skriva här och sluta hålla på med telefonen. Så enkelt är det :) 




» Vængur KM Öppen klass bilder DEL 6

Sådärja! Sista delen av F2, passbilderna.
 
Önskas någon bild av ryttarna (om de ens kommer in på denna blogg för att titta på dem) så är det bara att hojta till! Skickar den då utan vattenstämpel mitt på bilden utan lite mer diskret :)

» Vængur KM Öppen klass bilder DEL 5

Några av bilderna i F2. Passbilderna kommer i nästa inlägg.
Observera att dessa inlägg är tidsinställda :)

» Vængur KM Öppen klass bilder DEL 4

Sista bilderna från V2 vuxen final.

» Ullared

Är just nu på Ullared och shoppar lite :) 




» Vængur KM Öppen klass bilder DEL 3

Några bilder från V2 vuxen final.

» Vængur KM Öppen klass bilder DEL 2

Bilder från finalen för V2 ungdom.

» Vængur KM Öppen klass bilder DEL 1

Då det ändå blev ca 60 bilder (mer eller mindre) som jag nu sparat som faktiskt blev bra så kände jag att jag måste dela upp dem för att lägga in 60 bilder i ett enda inlägg kan bli rätt så maffigt. Bilderna är från finalerna från T4 och framåt tills dagen var slut. Kommer inte ihåg absolut vad alla grenar var, men kommer ihåg T4, F2 och V2. jag tror att det var de som var men jag kan ju ha missat någon också.
 
Bilderna ovan är från finalen i T4.

» Hoppsan

Oj! Vad tiden gick nu då... Fastnade med den nya designen, vad tycks om den? Blir snabbis av mig själv och sedan blir det en biltur till stallet där jag rider ut i skogen med hästen min så han får sträcka på benen. 

Härligt med en ny blogg-app till telefonen, så mycket lättare och roligare än den andra versionen. 



» Bilder på G

Just nu i denna stund håller jag på att ladda in bilder från kameran som jag tog igår under några av finalerna på Vængur KM öppen klass. Vi kom precis innan T4 finalerna började så därifrån hann jag fota lite bilder.
 
Bilderna kommer att laddas upp lite då och då under dagen, beroende på hur många dem är. Hoppas iallafall på massa fina bilder på fina ekipage! Annars har jag inte så värst mycket mer att säga just nu mer än att efter att mina bilder laddats in och jag rensat lite så ska jag till stallet för en liten uteritt med Ljúfur, han har nu fått stå ute i två nätter och han är nog lycklig.
 
En liten My Little Pony från förra årets Lag SM uttagning :)
 

» Trea i V3!

Yes!! Dagen kunde nog inte gått bättre för mig och min fina häst! I uttagningen för V3 (den jag red först) så fungerade tölten till punkt och pricka! Så jäkla bra kändes det, traven likaså även om han kunde ha format sig lite till men skit samma nu ;) skritten är ju som vanligt, kort och tråkig trots att jag försöker träna på den då jag både rider ut och i paddock. Blir mer träning på det. Galoppen.. Ja.. Fick fel galopp den första fattningen, saktade ner och fattade igen, det blev fel igen, saktade av och fattade igen och där blev det rätt! Och då var det bara till att driva!! Sedan var det dags för ökad trav och det gick fort! :) hans trav är hans bästa gångart så det är ju klart att sen gick bra i det ökade.

Detta resulterade till att jag fick 5,53 i totalpoäng och hamnade på en tredjeplats i uttagningen!

Sedan var det dags för T8, visst det gick inte likabra i tölten där som första då det var lite jobbigt men vi kämpade oss igenom det och han var duktig ändå! Och då i T8 hamnade vi på 4,80 som totalpoäng och resulterade i en femteplats på uttagningen och alltså final.

Jag kände dock att han hade inte orkat rida både T8 och V3 finalerna och kommit bra till i någon så jag strök mig faktiskt från T8 och satsade på V3!
En bra plan måste jag säga då jag slutade som trea i V3 med gul rosett och en liten pokal i glas :)

En otroligt bra dag! Och när vi höll på att göra oss redo för hemfärd så stod han mer eller mindre och sov medan vi fixade, lilla snutt :) väl hemma fick han en liten promenad där han nöjt kunde skaka på sig och sträcka på benen. Han fick även en liten dusch för att bli av med svetten som han hade samlat på sig under dagen, och sedan ut i hagen med kompisarna för att bara njuta!

Mycket nöjd tjej är jag över min häst och mig själv!


» Imorgon - tävling.

Imorgon är det dags för tävling! Är sjukt taggad, tror dock inte att Ljúfur känner detsamma haha (se video).
 
Nu har dem tyvärr ändrat tidsschemat en hel del och allt sprack för mig men jaja! Haha sånt händer väl och jag får göra det bästa av sisuationen helt enkelt. Nu blir det V3 först, men jag är fortfarande i sista heatet, sedan sladdpaus, sedan T8 där jag fortfarande är i första heatet (det sög...) så alltså ingen gren mellan och jag är inte först i första grenen och sist i min andra.. Tyvärr, men sådant händer och som sagt, jag kör så det ryker ändå! Max 4 starter så min plan är att satsa på A-final i bägge grenar, tror inte att det blir som jag hoppas på men jag får väl testa.
 
Jag själv är iallafall jättetaggad och ska rida en kort lektion idag för att välja tempot för T8. I V3 kommer jag bara köra på! :) Jag går inte in först i någon av mina heat vilket kan kännas bra för lite dragkraft framför kan jag behöva iallafall för att få igång motoriken på hästen.
 
 
 
Jag kommer att uppdatera under hela dagen imorgon (när jag har tid såklart) och även kanske lite idag över hur jag förbereder mina grejer, det är mest för mig att se i framtiden ifall något har förändrats.

» Två dagar kvar!

Nu är det två dagar kvar tills tävlingen går av stapeln, är sjukt taggad och försöker redan nu lägga upp en 'gameplan' för min lilla häst! Funderar på att inte använda boots på någon av grenarna för annars kan det bli väldigt mycket hopp (rollningar) och det är ju inte det absoluta charmigaste hehe.

Startlistorna har kommit ut på hemsidan på www.Vaengur.se och T8 är först och jag är först ut på banan! :) sedan är det en gren mellan och sedan V3, där jag är nästan i sista heatet.

Hoppas på bra väder för idag regnar det!! :( så det blir eventuellt lektion ikväll trots allt, och spola rent transporten från äckliga djur som fastnat på den fram. Den måste ju vara snygg ;)

Det blir även att fixa sadeln idag, göra rent, olja in den och fetta in den också så den blir i prima skick!