» Första snön för denna period

Idag föll de första snöflingorna för vintern. Det firades med lite busridning på travbanan med lite galopp i snön för Ljuffes del. Även Jax tyckte det var prima med snö idag och lekte rövare hela dan i stallet. Vilken tur att jag valde att Ljuffe skulle ha snösulor och extra broddhål förra skoningen, sulorna fick jobba idag. Och fick även brodda två brodd i varje hov också då det fryser på nu under natten. 

Tyvärr ett bildlöst och inte så värst informativt inlägg, men ibland går det bra det med. 

» Vilovecka

Ljuffe har fått vila denna veckan till och från, mest till. Har ridit ett sto i stallet då hennes matte är utomlands. Ett supertrevligt sto som är väldigt rolig att rida och visar tydligt när hon tycker någonting är jobbigt och när någonting är roligt. Vi har fokuserat på hennes form i traven och även hennes gaspedal så att säga, vill ha henne lite mer framåt i stegen och inte bara snabba på stegen utan länga de. Men det går framåt, får rida henne en vecka till lite som jag vill nästan så det ska bli spännande att se om man kan få någon skillnad på henne. Men imorgon ska nog Ljuffe få löshoppa lite, han fick löshoppa i onsdags och det var superroligt sa han.  (null)


» Två hästar idag!

Idag fick jag rida Samba, ett sto som står i stallet, hon är så go att rida. Gör sitt yttersta (nästan) hela tiden, och hon kan mer än vad man tror, man måste bara få fram det och behålla det! 
Ska rida henne lite nu under två veckor när ägaren är utomlands, alltid kul att rida andras hästar.  (null)


» Hoppning?!

Igår fick jag för mig att jag skulle hoppa studs med Ljuff, från studs till riktig hoppning istället om en i stallet fick bestämma! Så vi hoppade, höga hinder! Även lite studs, men de stod lite för nära varandra för Ljuffes del så han tog två på en och samma gång! Jäkla hopphäst hihi. 

Idag blir det nog någon kortare uteritt, sedan ska jag rida en till häst i stallet, riktigt Najs att rida andras hästar ibland! Man lär sig så mycket.  (null)


» Ljuffes helg

En härlig ledig helg för Ljuffiluff, det förtjänar han, kanske han blir mer medgörlig i träningen om han får vila upp sig lite. Han har varit lite kinkig det senaste. 

Själv ligger jag fortfarande och gottar mig i sängen, ätit lite mackor och fixat mig men värmen under täcket bara ropade efter mig så.. Jag lyssnade såklart och nu ligger jag här. När man ändå bara ligger här så funderar jag ut vad jag ska göra med Ljúfur imorgon, men det blir väl något spontant. Ska dock jobba imorgon bitti, men slutar en helt ok tid så då hinner jag till stallet innan det blir mörkt, kanske!  (null)


» Party party

Haft en stall-ledig dag idag igen, väldigt skönt när man låter hästen få vila lite. Så nu är jag nere  och är på fest, kommer hem imorgon igen, får se om det hinns med att åka till stallet imorgon eller inte. Nu har jag bara väldigt kul och har det väldigt trevligt! Så live in the now!  (null)

(null)