» Snyggast!

Det är lite som att Ljúfur vet att han är snygg, varje gång en kamera åker fram så visar han upp sig på ett snyggt sätt ;)



» Hoppsan!

Efter att jag nu missade en dag att skriva här i bloggen då jag var sjuk så får jag väl försöka gottgöra detta med lite mer bilder, dessa bilder är inte visade men inte heller gamla och de har legat i arkivet ifall jag inte haft något att visa.
 

» VÅR!

Har ni missat vädret ute eller? Blå himmel, sol, i princip vindstilla och varmt! Blommorna blommar också för den delen, fåglarna kommer tillbaka. Det måste ju betyda att våren är på gång nu. Ingen mer snö till oss här nere, de uppe i Norrland kan gott få lite mer snö medans vi sitter i solen och gottar oss.
 

» Spånigt

Min häst gillar nog nytt spån, idag var han full av spån över hela kroppen! I man, svans, rumpa och rygg! Överallt haha :) kanske för jag lade in en ny bal i boxen igår och det var mysigt? 




» "Hemma igen!"

Ja, typ så är det ju, har varit i stallet idag och det är typ som "hemma" just nu. Blev lite gos med en väldigt söt och fin häst, samt lite markarbete med honom också. Vilket gick jättebra förresten, blev markarbete som om jag red (alltså när man går bredvid och gör övningar med tyglarna som om man rider). Blev volter, lite sidoförflyttningar, trav och skritt, sedan ofrivillig galopp för min del då han galopperade några steg den busen haha.
 
Han var iallafall väldigt mjuk och lätt i handen och svarade bra på mina hjälper, lugn trav med sänkt huvud. Imorgon blir nog en liten promenad istället för paddock skulle jag tro (beroende på vädret och tiden). Annars får vi väl köra på lite löslongering och gå på promenad på fredag istället :)
 
 

» Första stall-lediga dagarna

Idag är min andra dag som jag har stall-ledigt! Dock ofrivilligt men första gången på över 4 månader skulle jag tro! Annars har jag alltså varit i stallet varje dag ibland två gånger om dan och skött om min fina häst.. Jag gillar inte att fråga folk om hjälp med min häst eftersom det ändå är mitt ansvar och jag vet hur mycket folk kan reta sig på det, som tur var så är jag en person som inte ber om hjälp ofta utan bara om det verkligen, verkligen behövs. Så med det är jag rätt lugn, men känner ändå att jag inte gillar det. Bästaste stallkamraterna som ställer upp måste jag säga!! Alla i stallet är så himla bra. 

Imorgon åker jag nog till stallet själv, febern är borta, lite ont i halsen men ändå pigg, så jag tror jag ska klara det :) och mamma är snäll och köper hem en spånbal till idag som jag kan slänga in i hans box då den är sjukligt äcklig som jag sagt flera gånger, men den är verkligen det! Ska även mocka hagen imorgon samt skrubba karet i hagen och byta vatten :) 


» Sjuk

Min tur att bli sjuk, igen.. Jag som nyss varit förkyld som ett as ska nu få feber och ont i halsen.. Blev en riktig slarvmockning idag tyvärr.. Orkade verkligen inte göra det perfekt idag :( måste köpa mer spån också, för nu är hans box sjukligt äcklig igen! 

Han fick iallafall gå till rundvolten och trava lite trots att jag knappt orkade röra mig..! 

Måste iallafall känna mig lite bättre imorgon då jag måste till stallet och fixa allt som ska fixas..! Kan ju inte låta han gå utan mat... 


» Kvaldag

Idag är det kvaltävling som Vængur och Djarfur anordnat. Jag ska dit och hjälpa till i caféet, dock så kände jag igår kväll och även nu att jag inte mår så bra, ont i halsen och fryser trots varma kläder på mig nu när jag ligger i sängen, samt två täcken... Undra vad jag åkt på nu! 

Men ska dit och sw hur länge jag orkar, kanske blir bättre med lite frisk luft..

En liten kaka jag bakade igår som ska säljas! Och don't worry, när denna bakades mådde jag bra och jag pillade inte på den.

» Första dan ute

Idag ska Ljúfur få sig en heldag ute i hagen, från morgon till kväll men in på kvällen såklart. Han verkar njuta så sjukt mycket av att få vara ute så det är helt sjukt. Han är lugn, inga ryck som innan han fick gå i hagen, han travar lugnt när jag löslongerar och idag fick han även trava över en bom. Börjar öka träningen successivt, tar han i trav MAX två varv i bägge varven och sedan skritt resten. Korta pass nu i början men det får vi ta. Snart ska jag börja ta han från marken som om jag rider fast jag går bredvid. 

Kan inte fatta att min häst var så nära slutet... Usch, ryser i ryggraden varje gång jag tänker på det.

Idag i stallet fick han iallafall lite gos av ett par tjejer som var där, en av dem gjorde fina flätor i man och svans som jag lät vara kvar faktiskt :)


» Ullaredköp

Här har vi de saker som jag köpte i hästväg på Ullared igår.



Visst passar de ihop? ;)


» Stall och Ullared

Idag blev det en visit till stallet sär det blev mockning, vattenpåfyllning, höuppvägning samt en liten promenad och lite trav med hästen :) allt flyter på bra nu låste jag ju säga.

Efter stall blev det Ullared-dags med min bästaste vän! Blev en del shopping, och äntligen har de fått in vanliga lätta klockor!! Så nu kunde jag köpa ett par svarta för 50kr istället för 79kr. Blev även en grimma och grimskaft i hästväg, sedan prylar till mig. 


Någon skillnad? Tagit bort det värsta av kisset, all bajs och sedan fräschat till lite genom att dra grepen över så det blir jämnt.

» Sex veckor till

Nu är det ju som sagt sex veckor kvar tills ridning, lite mindre än sex veckor, kanske fem veckor och fem dagar! Och den 29e ska han alltså vara friskförklarad i princip och jag kan då börja skritta sittandes på honom. Och ja jag längtar men jag låter det även ta den tid det tar och vill inte skynda på något! Jag ser denna tid tills dess att kunna bygga muskler på honom från marken så han inte är helt omusklad sedan. Nu dessa dagarna i början gör jag endast kortare pass med trav i rundvolten, kanske 10 steg/varv och det räcker nog till en början. Sedan ska jag börja öga på lite mer med att göra lite övningar med honom. Men vi får se när jag känner att han kan orka med det, även om man verkar orka med allt just nu då han är lite smågalen haha.
 
Tror jag iallafall kan våga låta han vara ute hela dan från och med imorgon eller lördag. Tror nog lördag för då har det gått tre dagar med att han fått vara ute iallafall minst sex timmar.
 

» Finaste killen!

Ville bara skryta lite med en bild på den finaste hästen i mina ögon! :)
 
 

» Sadelfixning

Insåg när jag täckte av sadeln att jag inte alls försummat den så som jag trodde. Den såg faktiskt fin ut! Men putsning, inoljning och sedan fett på så blev den nästan som ny! Dock ingen skillnad på bilderna men för mig är det skillnad iallafall.
 

» Galenpanna!

Ännu en härlig dag för Ljúfur, han hoppar och tjoar haha :) men till sist lugn trav, även om han bara vill vara med sin mamma hihi!


» Mer markarbete

Nu bär det av till stallet igen för att fixa boxen, mat och för att till sist köra lite markarbete med Ljúfur! Han ska få trava lite mer idag eftersom han inte fått göra det på ett bra tag nu, kanske skönt att få röra på benen på andra sätt än bara i skritt. Men det blir bara några steg i varje varv och sedan räcker det med trav och han kan få skritta lite över bommar. Man måste ju börja lätt.
 
Ja men nu hinner jag inte skriva mer, dock ett väldigt ointressant inlägg men det får man ta ibland! Måste ju ändå hålla bloggen vid liv.
 
 

» Första traven

Här ser ni då när jag för första gången på en evighet får longera honom och få honom att trava! Filmningen är inte den bästa då jag höll koll på spö och häst. Lite små miniryck fick han i början som ni ser kanske (han rycker upp huvudet).


» Härligt för min lilla häst

Då som jag skrev i inlägget innan så fixade jag hagen för honom idag, den blev mycket fin och han kommer nog trivas bra där uppe, utsikt över allt. Någon dag nu i veckan, kanske imorgon, så ska jag fixa min sadel, putsa den med allt jag har så den också får lite kärlek hihi. Har glömt av den nu i två månader vilket inte känns så bra. Men nu snart ska den bli fin igen och glänsa så vackert!
 
Jag travade även lite med Ljúfur idag med hjälp av longering, gick jättebra! Lite hopp och galopp blev det innan tills jag fick han lugn och då travade han lugnt och fint. Det blev inte många steg i trav men blev lite i varje varv och sedan in i boxen igen för att äta lite gott. Jag har lite filmklipp jag kan lägga upp senare.
 
Jag har nu höjt hans kvällsgiva till 2,5kg istället för 2kg. På lunch och frukost så får han 2kg och det räcker gott och väl.
 
 

» Lycklig!



Här ser vi en lycklig häst som får vara lite i hage för första gången! :) idag Dick han även trava lite med mig i rundvolten, samt vara ute i någon timme vilket han tyckte var otroligt skönt! 

» Hage fixad.

Nu är platsen för hagen och stolparna nerbankade! Nu är det alltså bara isolatorer, tråd, ström och ingång som är kvar sedan kan Ljúfur få vara ute på dagarna!
 
Som jag sagt innan så kommer han att få gå in vid lunch nu de första dagarna för att försiktigt vänja sig, imorgon kommer han bara få gå där en liten stund efter att jag fixat allt med den. Så det blir en trip till Hööks eller Börjes imorgon innan stallet då! Och imorgon ska jag även försöka mig på att få han att trava några steg, men kommer nog mest bli lite hopp och bock för hans del.
 
 

» Tekakor

Bakade idag då som sagt, och detta blev resultatet :)
 

» Måndag

Nyss hemkommen efter en hektisk morgon i stallet! Hade morgonfodringen i stallet idag och jag satte klockan innan jag gick och la mig igår kväll. Men den ringde inte i morse! Jag vaknade väl runt nio, på tre minuter var jag påklädd och satt i bilen! Och jag skojar inte ens. Var i stallet vid tio över 9 och slls hästar i stora stallet var ute och matade vid 20 över nio! Och allt klart vid 20 i tio. Herregud, hur lyckades jag? ;) 

Men alla fick komma ut och få mat iallafall. Min hästs box är mockad och lite fräschare, samt nytt vatten och en promenad på 15 minuter innan jag åkte. 

Så nu måste jag äta frukost, eller brunch rättare sagt, men jag fick för mig att baka bröd nu så får väl göra det!




» Hoppig

Ja, igår när jag skulle ut på promenad med Ljúfur så fick han sig ännu en gång ett ryck, denna gången stannade rycket kvar under en tid på vår promenad så det var lite hopp upp i luften, slänga med frambenen, takta bredvid mig och visa upp sig med en väldigt snygg nacke och hals ;)
 
Så imorgon blir det att fixa hage, fixa el till hagen och sedan bara vänta in tisdagen. För så ska han äntligen få gå ut i en hage på dagarna, dock kommer han nog att få gå in vid lunch de första dagarna för att vänja sig lite, men sen kan han gå ute till kvällen! Och då hoppas jag verkligen inte att någon glömmer honom :) men det tror jag inte för alla i stallet är ju bara så bäst!
 
Ridsuget tränger sig på mer för varje dag som går, men jag får bita ihop och bara vänta, nu kan jag iallafall börja med lite markarbeten med lite trav!
 

» Rullirull

Härligt att då rulla sig i smuts och helt fritt ibland! :)


» "Nydojad"

Då har hästen fått nya skor som sagt och allt är frid och fröjd, hästen har rastats ute på promenad och fått massa mat och vatten (det han får äta iallafall). Så nu är han nog nöjd till morgondagen iallafall. Och nu känner jag att jag förtjänar lite mys såhär på en fredag och väntar på att bästis ska komma så vi kan kolla massa film! Härligt på en fredag som denna.
 

» Får inte som han vill

Ser ni vad arg han blir när han inte får som han vill, som ett barn verkligen! Haha, tycker det är lite smått kul :)


» Nya dojor!

Idag ska Ljúfur äntligen få nya skor och lite bättre fötter! Har bortsett lite från detta nu då jag till och med varit rädd för att sträcka ut bakbenen ordentligt. Tänk då hur jag tänkt om att en hovslagare ska stå och hålla upp och sträcka ut benen hur länge som helst (längre än det jag nu gjort iallafall). Nej, tyvärr skrämde det mig lite så jag la det lite åt sidan, men nu när han ska få gå i hage så måste jag väl utsätta han för lite saker om man kan säga så. Sträcker ut hans bakben efter varje gång han går ur boxen och han sträcker ut de själv för det är såååå skönt.
 
Men, idag blir fossingarna fina! Och han kommer slippa snösulorna. Måste dock fråga om vad jag ska göra åt att hans box är så kissig så han står ju i det och det är inte lite kiss heller... Det kan ju inte vara så bra för hovarna! Får kolla med honom imorgon, han ska ju iallafall inte stå inne hela tiden snart.
 

» Glädjeskutt

Idag har Ljúfur busat till det lite, äntligen börjar han visa att han vill springa och röra på sig, innan har han bara "varit" så att säga. Det han gjorde var att av ingen anledning alls hoppade rätt upp i luften och sedan blev det även ett bocksprång och en fis på det också. Sötaste hästen! :) Sedan efter promenaden släppte jag in honom i rundvolten och skulle låta honom rulla sig. Jag tog försiktigt och lugnt av grimman för han skulle få rulla sig ordentligt, och vips!! Så blev där ett glädjeskutt igen, och efteråt gick han direkt och la sig ner och rullade sig gott två gånger om. Finaste hästen! Dock är denna fina häst som ett litet barn som inte får som han vill, jag lät honom äta lite gräs och sedan när vi skulle fortsätta gå så hade han öronen bakåt och såg verkligen ut som att han surade! Den lilla skiten :)
 

» Mys i vårsolen

Här nedan ser vi två bilder som beskriver Ljúfur bäst för gårdagens mys :) Särskilt bilden längst upp måste jag nu säga då.
 
 

» Trollskog och vårväder

 
Jag gillar vädret och jag älskar vår skog och ridväg! Trollskog, verkligen! :)

» Rensat!

Och nu har jag rensat, fick mig ett litet eyck förut i stallet och rensade lite av mina grejer och kan även glädja mig med att jag kan köpa fler grimmor! 
 
Lite grimmor och grimskaft jag fick slängt.
 
Här har vi högen med saker jag ska sälja! Ska bara tvätta allt först :)

» Rensning...?

Känner att jag måste rensa bland mina hästgrejer i stallet lite, inte nog med att jag har en hörna i foderrummet där jag har mina täcken och fullt av andra grejer, utan jag har mer uppe på loftet! Ligger väl lite täcken, schabrak, spänner och lite sådant där som inte används. Får ta och se vad jag vill ha och behöver och inte, ta lite kort på det jag inte vill ha/behöver och sälja haha!

Och på tal om ingenting så är vädret toppen idag så det får bli en långpromenad idag igen på 30 minuter med Ljúfur :) 


» Minerva

Här kommer tre bilder på en fin storhäst, och ja för mig är hästar, som inte är islandshästar, storhästar. För de är stora, och läskiga haha ;)
 

» Shetland Sheepdog

Här kommer lite bilder på min kompis hund! Lite bilder är det iallafall så bloggen inte blir helt tråkig :)
 
 
Så bra av mig att sätta vattenstämpeln i gräset så den inte syns, bra Julia, bra...

» Nytt från idag!

Hästen dricker och allt är frid och fröjd i min hjärna med den saken! Och idag fick han gå med sin kompis Prins och hans medryttare Anna ut på en promenad i skogen på 30 minuter vilket han uppskattade. Väldigt skönt att gå i solen tillsammans med sin kompis som han inte får vara med så mycket just nu!
 
Ja att ta kort i stallet, med blixt är ju det bästa man kan göra.....

» En vecka kvar!!

Idag är det en vecka kvar i boxen hela dan för Ljúfur! Har redan börjat försöka hitta en plats för en hage eller se om vi har en användbar hage (vilket vi inte har då alla är upptagna). Men jag ska allt hitta någon! Ville bara dela med mig av nyheten! :D
 

» Nu kan jag pusta ut

Okej, där hade jag hjärtat i halsgropen under en hel dag kändes det som. Eftersom hästen inte hade druckit mer än kanske någon cm vatten natten till igår så fick man ju lite panik! Men allt annat såg bra ut, han var pigg, han hade matlust och var sitt vanliga jag. Men man får ju ändå panik!
 
Så fick åka hem igår efter lunchen och äta något, ifall att man skullel behöva åka iväg med honom senare. Och när jag var hemma och hade ätit så fick jag sms av en i stallet, som skulle hålla koll medan hon var där, att han hade druckit ca 10 cm vatten. Men jag kunde ju inte sluta tänka på det utan fick åka ner på kvällen och störa alla fina hästar som redan blivit nattade för att se om han druckit mer, och det hade han faktiskt, lite iallafall.
 
Så då fick låna en hink salt och tvinga i honom lite av det med handen, sedan hällde jag i betfor och massvis av betforvatten i krubban samt en del salt där i också. Sedan också betforvatten i dricksvattnet också :)
Och idag när jag kom till stallet så hade han under natten ätit upp allt i krubban, även druckit och såg pigg ut och hade bajsat. Gav honom även betfor och betforvatten idag igen med salt i, samt linfrökaka och linfrön, och det åt han upp i ett nafs! Härligt, han gillar nämligen inte betfor egentligen men nu när det var det enda som erbjöds så äter han det gärna! Det är ju mat för tusan ;)
 

» Paniken

Åh här sitter jag ich stressar upp mig! Hästen hade tydligen inte druckit något natten till idag... Panik!? Så fick i han lite betforvatten förut, och så åkte jag och mamma ner vid sju ikväll. Då hade han druckit ca fem cm av vattnet iallafall. Fick tvingat i honom lite salt och hände även betforvatten med betfor och salt i krubban. Så nu jäklar ska han dricka!!! :)




» Mammig :)

Denna #häst är väldigt mammaglad haha :)


» Äckelboxen

Något jag sagt tidigare är att Ljúfurs box är sjukt äcklig! Och det går inte att få den mycket fräschare då han är inne hela tiden och kan inte lägga in halmströpellets som jag vill då han äter upp dem. Så jag lägger in spån då och då så det suger upp lite av det äckliga (hästen kissar som ett as). Samt att det blir lite mysigt att ligga på :)


» Transport

Då Ljúfur åkt iväg till de mest konstiga ställena senaste gångerna vi åkt med honom så har han börjar vägra att gå in i transporten. Innan har han varit världens lättaste att lasta men sedan så sa det bara stopp. Jag antar att det är att vi åkt till ställen när han haft ont, antingen till osteopaten eller veterinären som var det senaste och värsta. För när vi skulle lasta för att åka hem från veterinären så totalvägrade han och det tog sin lilla tid. Men med ett äpple så gick han sedan på lite osäkert.
 
När kan man börja lastträna efter att en häst genomgått en så pass stor operation? Och hur ska man gå tillväga? För jag vill ha tillbaka hans lättlastning igen då det var det bästa för jag kunde lasta helt själv utan problem! Om man bara ska ge han massa mat och försöka göra allt så himla bra när han är inne i transporten kanske är det bästa. Dock måste jag göra rent transporten lite då han kissade inne när vi åkte till Helsingborg, stackarn..
 
Det här med transporter och lastträning är så tråkigt men om det måste göras så måste det, och Ljúfur har väl blivit traumatiserad efter att han hade ont i magen. Men nu ska jag inte börja med detta utan jag vill att musklerna och allt det inuti ska växa ihop igen och läka som det ska :)
 
 

» Suget för att rida

Det har nu gått fyra veckor och fem dagar sedan Ljúfur opererades. Hans operation var måndagen den 3:e februari. Dock var operationen natten till tisdagen så kanske tisdagen då? Han stod upp klockan 3:45 efter flera timmars operation skulle jag tro. Han kom hem den 11 februari och hade haft boxvila i en vecka på sjukhuset så han hade ungefär fem veckor kvar (då han skulle ha det i sex veckor). Nu är vi inne på vecka 5 skulle jag tro om jag räknar rätt, det är iallafall en vecka och tre dagar kvar tills han kan få gå i hage på dagarna.
 
Men sedan kommer det vara ytterligare sex veckor med vila och lättare markarbeten innan jag kan rida min skrutt igen. Och jag har känt nu ett tag att "Varför hände detta Ljúfur?". Lite egoistiskt för jag vill verkligen rida honom, han är den roligaste hästen att rida då han är så arbetsvillig! Men det är klart, han har oridbar innan också då han hade en muskelskada så jag har inte ridit på "riktigt" på ett bra tag nu. Säkert 2 månader iallafall eller mer.. Men det är ju bara att bita i det sura äpplet och göra det som är bäst för honom. Allt för att min fina häst ska bli bra igen!
 
Det är ju "bara" sju och en halv vecka kvar ungefär innan jag kan börja skritta på honom.. Men jag är fortfarande osäker på om jag ska börja rida med sadel eller barbacka. Får fundera på det tills dess, det är ju ett tag kvar :)
 

» Förkylningen from hell

Den lilla förkylning jag trodde skulle vara en liten en blev något större..! Snorig, hostig och hängig är väl en rolig fredag? Måste dock ta mig i kragen senare och åka till stallet och ha kvällsfodringen och ge min häst lite mamma-kärlek :)

Klagande inlägg jag vet men alla är mänskliga. Men ska försöka ta med mig min kamera till stallet och se om det finns något roligt att fota. 




» Heldag i stallet!

Idag blev det nästan som en heldag i stallet, kändes som det iallafall. Först på dan var jag där och promenerade med sjuks hästen och mockade rent i boxen. Sedan fick jag åka tillbaka igen på kvällen. Så fick jag rida Samba på uteritt med Sofia och det var jättehärligt! Sedan promenad med Ljúfur igen och lite mer mockning på det. Insläppet också vilket gick väldigt smidigt! Två hästar in då resten var inne, sedan fodra vilket alltid går fort. 

Härligt ändå att vara i stallet, det är som mitt andra hem just nu då jag är där så sjukt länge och mycket hihi! Imorgon blir det nog samma grej då jag har kvällen igen :)




» What to write...

Känns lite meningslöst att skriva något inlägg nu när jag inte har en aning om vad jag kan skriva om eller inte ens har något roligt att berätta... Men jag vill inte hamna i gamla vanor och bara låta bloggen stå som alla andra gånger jag försökt blogga lite mer "seriöst".
 
Kan nämna lite lätt att jag är med i HÖÖKS tävling om att vinna 3000kr att shoppa för :) För att ge mig en röst så klicka HÄR.
 
Och allt med Ljúfur går framåt och inga konstigheter. Han fick idag rulla sig i rundvolten helt fritt vilket han uppskattade, han passade även på att gå runt och lukta lite på marken. Men nu lilla gubben är det mindre än två veckor kvar och då får du vara ute i hage på dagarna! Jippie för det :)
 

» Något att ha sen?

Något jag ska ha sen när Ljúfur är ridbar är en sadelgjordstunnel. Detta då jag kommer vara sjukt försiktig i början när jag rider plus att jag inte känner för att trilla av om jag nu skulle rida barbacka när han stått i tre månader..! 

En sån tunnel fördelar trycket där sadelgjorden ligger, absorberar svett om och väta om det skulle komma upp på magen där gjorden är. Även lite snällare mot magen än om man bara skulle sätta dit en sadelgjord :)

Bild från Hööks.

» TVÅ VECKOR KVAR!

Nu är det faktiskt vecka 3 av 5 av boxvilan! Endast två veckor kvar nu och sedan kan han stå i hage på dagarna och in på nätterna. Och planen är då att det ska vara ytterligare sex veckor utan ridning. Men jag får börja markarbeta honom lite mer som att trava lite långsamt och försiktigt över bommar, longering eller tömkörning. Efter de sex veckorna så har han alltså haft en 12 veckors period av boxvila och vila. Det står i mitt hemgångsråd att jag får börja skritta igång honom, ridandes, tidigast 12 veckor efter operationen. Men jag kommer nog vänta en vecka extra faktiskt, bara för att vara på säkra sidan. Och sedan rida barbacka faktiskt i början då jag är en sån mes när det gäller hans mage och sadelgjord.
 
Någon som har tipspå hur man kan börja sätta i gång en häst i skritt efter 13 veckors vila efter en stor operation? Jag tar gärna emot minsta lilla tips folk har!!
 

» Pälsfällning

Nu är pälsfällningen i full rulle, kändes som jag fick bort ett kilo päls från Ljúfur idag! Och det syntes knappt att jag tagit bort något, men på golvet låg en hög med päls som nästan var som en kopia av Ljuffe själv. Nu kommer han bli mindre än vad han redan är stackarn, men det måste ju klia något så fruktanssvärt när pälsen lossnar..
 
 
Sedan efter borstning och sådant så blev det en liten promenad till brevlådorna för att hämta Agnetas post och sedan en fortsatt promenad runt travbanan. Skönt sa Ljúfur, men nog lika skönt att gå in i boxen faktiskt då han ofta drar sig mot stallet när man går förbi haha :)

» Nyputsat

Precis putsat klart mitt nya träns samt min nya lädergrimma! Så fint så fint blev det, så nu behöver jag inte tänka på det på ett tag iallafall. Bara sadeln kvar nu, och mina andra tre träns..... Eller tcå träns och ett bettlöst, fast det är jury  träns det med.



» Måndag

Hade morgonfodringen i stallet i morse och kom nyss hem, superhärligt att fodra i lugn och ro och man är alldeles ensam. 

Sedan blev det mys med Ljúfur med borstning och pälsborttagning vilket han njöt av :) 
Efter det så gick vi ut på en promenad i skogen faktiskt! Första skogspromenaden sedan han blev sjuk, och det njöt han av såg man, huvudet sänkt och lite frustningar då och då. Finaste hästen! 


Han fick även in lite mer spån i boxen, out with the pee and in with the spån!! Så efter en härlig promenad fick han gå in i en härlig box.

» Back in the days

Fick träffa och röra en häst min familj hade för länge, länge sedan! En sån duktig tävlingshästar och duktig häst i sig också, nämligen stjärnskottet Bilbo! En islandshäst på 22år nu, fux med lång man såklart ;)


» Sitter som en smäck!

Nu är träns provat samt grimman, bägge passar perfekt och de är sååå fina på honom! 


» Gårdagens kap!

Vi kommer att vara så snygga när vi äntligen kan rida igen, av och på tävlingsbanorna nästa år och snyggast i stallet hihi :)
Dock såg jag ett träns som jag drömt om i princip, kan säga att priset hade jag inte drömt om.
En grimma med bling som jag letat efter i en evighet kan man ju säga då, det är även bling på sidostyckena.
Och självklart lite fett för sadeln, ett impulsköp som bara blev! Men åh vad jag älskar Equipes grejer :)
 
Och här nedan kommer gratissakerna jag tog på mig, inte en dålig "fångst" i år.