» Halvvaken

Regnér öser ner i skurar då och då ute, jag ska strax iväg till stallet och fixa för ponnyridning i stan och ska vara där under regnperioden.. Kul! Regn är inte så roligt, hoppas på att folk trotsar regnet och kommer till Heden ändå för att köpa julgran och rida lite. 


» Sadel tillbaka!

Suttit med stallets hemsida i två timmar nu och uppdaterat det jag glömt att uppdatera. Hästar som inte står hos oss längre har jag tagit bort så det inte tar massa plats, dock insåg jag i skrivande stund att jag har galleriet att rensa också där det är mappar för hästar som inte stått hos oss på väldigt väldigt länge.. Ojoj.. En annan dags problem känner jag nu :) 
Sedan ändrat hemsidan till jul/vinter så man kan få sig lite snö därifrån eftersom världen inte vill ge oss någon ute..

Idag fick jag hämtat min sadel som bytt kopparjärn, så nu sitter den bättre på min lille filur. Jag lämnade den till hon jag köpte den av och det är mycket smidigare att lämna in än att köpa en ny sadel för massvis av pengar, rik är man tyvärr inte. 

Och imorgon då, eller idag, så ska jag faktiskt till stallet på dagen, blir att först hämta mina klippskär som varit på slipning och sedan åka och klippa min häst. Så sjukt mycket päls! Ska nog även ta med mig kameran till stallet och se om det är bra ljus att ta lite kort, även om det är bra väder. Just nu är det lugnt iallafall :) 


» Nyfriserad

Sådärja! Fick idag återigen göra om tofsarna som delar manen. Tog bort alla och pälsglansade och borstade igenom ordentligt och fick bort de lösa håren. Men resultatet blev finfint!! 

Innan, man ser hur skiten han var i manen där tofsarna suttit haha!
Halvvägs dit! 


» Nu kan man andas ut

Sådärja! Fodringen blev klar kvart över 8, en promenad med Ljúfur efter detta, sopning i bägge stallen och sedan ut och plocka granris för pynt. Så ja, jag pyntade min box idag, fick även ett pyntryck och pyntade ovanför dörrarna i stora stallet, planen var att även pynta lilla stallet men det kändes inte bra att spika i deras väggar ovanför dörren och andra dörren var alldeles för hög.. Så resterande ris stoppade jag i en gammal mjölkkanna vi har utanför. Blir ju fint det med :) 

Före.
Efter. Sedan ska även tre knäckebröd komma på plats med röda snören ;) 



» Fodring igen och igen

Känns som det enda jag gör är att fodra hästar om dagarna, lyckas alltid tajma in lunchen och så har jag egna fodringar att ta hand om, som nu idag. Är påväg nu i denna stund för att fodra hästar.. Igen! ;) har inget emot morgonfodringar så länge det inte regnar, dock gillar jag mindre att byta täcken på hästar... Hade varit skönare om alla körde på det vi sagt för längesedan, att ha täcken på inne som de ska ha ute osv haha. Men tydligen kan man inte få allt..? 

Och imorgon har jag lunchen, säger ju det, fodringarna tar upp mitt stall-liv haha! 

Tänkte försökte hinna med (och orka) att pynta boxen lite, trots allt lucia imorgon och tredje advent. Så får dra med mig mina röda julkulor som jag hänger ovanför boxen, sen traska ut i skogen och plocka gran och klättra stege (usch) och pynta! Och i dagarna får jag väl införskaffa mig lite runda knäckebröd som jag kan hänga upp, så blir det finfint! 

Från förra (eller förrförra) året. Blir samma igen, fast röda kulor istället för silver.

» Breakthrough sista dan på kursen!

Idag var sista dagen av två på ridkursen som var igår och då idag. Igår kämpade tränaren med min knaskille, bägge blev nog sjukt trötta, syntes mest på Ljuff med svett och snabba och tunga andetag. Igår var han jobbig och ville inte alls vara med, detta då han gärna smiter undan från jobbiga arbeten. Idag gick det så mycket bättre! Han behövde nog en natt mellan och tänka igenom. För idag fick vi igenom det vi eftersträvade och han var sjukt fin! Poletten kanske har trillat ner för honom, och för mig :) 


Och nu på kvällskvisten blev det lite bakning, blev en mjuk pepparkaka!

» Underbara totto!

Red kurs, två lektioner, för cirka två veckor sedan. Otroligt lärorikt och hästen var duktig och vi var mindre duktiga ibland ;) nu till helgen blir det ännu en kurs som är lördag och söndag, ska bli spännande då jag aldrig ridit för denna personen förut. 

Igår tog vi oss en trickstund i paddocken på eftermiddagen, duktiga häst som kan allt jag lärt honom. Idag blir det lite träning i paddocken på eftermiddagen efter jag gjort att mina sysslor.