» Hemma!

Nu är jag äntligen hemma igen, kom hem igår egentligen ;) landade vid 17 istället för 16 då det var strul på Kos flygplats... Men hem kom vi och nu är jag vaken (wtf) trots att jag vaknade 5 igår morse av mina systrar och sedan även åska.. Kul. 
Men klockan är egentligen 9 för mig och jag har alltid gått upp vid halv 8 varje jävla dag i Grekland haha! 

Idag är jag spänd och sjukt taggad! Ska ner till Laholm och hämta min korv! Så lycklig och så många tankar i huvudet. Men allt kommer bli så bra, jag är redo! 

Ska vara i Laholm vid 14 och jag ska se om jag kan pallra mig till stallet innan, annars kanske det blir ännu en vilodag för häst så åker jag och Ghost ner imorgon :) 



» Två dagar kvar...

...sen åker vi hemåt igen! Sol och bad alla dagar och haft blå himmel och varmt ända tills igår och idag, då det kom några få tunna moln. Ligger i nuläget på en solstol vid poolen och väntar på att ett moln ska dra förbi då det täcker solen. Saknar min lille skrutt Ljúfur och vill så gärna rida nu! 

Tävlingstankar nu i höst var att jag skulle vara med på Landi KM, men jag känner lite såhär nu sista dagen för anmälan att nä, jag gillar inte riktigt deras stuk att de ger de tävlande funktionärsuppgifter när andra sköter det inom klubben. Nä, det har jag tyvärr inte tid med då tanken var att jag bara skulle tävla en gren och sen efteråt försöka komma hem så tidigt som möjligt då jag har en liten vovve med mig också.



» Semester!

Då är man nog vaken innan tuppen nu då... Men kommer bli värt det sedan när man är framme i ett varmt land vid 1 tiden! Men just nu känner jag bara att 'Jag vill sova!'. Har för mig att vid denna tiden sover man som tyngst och ja... Sover tungt gör jag inte nu längre. 

Igår blev en liten uteritt med min finaste kille, sedan ett litet pass i paddocken (kunde inte låta bli). Undrar lite hur jag ska klara mig utan honom i en vecka... Men han får en vilovecka och det är nog mer än uppskattat. 


» Markarbete!

Det var det som stod på schemat idag efter morgonfodringen. Blev en kortis i paddocken så vi kunde avsluta på topp. Imorgon blir det uteritt som sista ritt innan jag på tisdag drar iväg, hur ska jag klara mig!? Kommer lätt åka till stallet på tisdag nästa vecka när vi kommer hem, hur trött jag än är. 

Imorgon kommer jag köra en uteritt som sagt, utan större krav, mitt enda krav är att han ska vara nätt på hand ovh inte vara stum och allmänt tråkig :) 


» Landad i säng

Sådärja! Kvällsfodring gjord och syster ridit Ljuff som hon inte gjort på flera år! Han måste ha varit 4-5 senast..! Nu blir det att försöka sova då det blir morgonfodring imorgon ;) 


» Kvällsfodring

Strax blir det att åka till stall och plocka in hästar och rida lite och fodra. Och imorgon upp tidigt och fodra igen och slänga ut hästar och rida! Sedan städning i stallet då jag har städvecka. 

Tänkte även få upp systeryster på Ljuff idag, längesedan hon red honom nu! Ska bli spännande ;)


» TGIF

Fredag idag och fyra dagar kvar tills att jag åker utomlands till Grekland, gött ska det bli! Sedan dan efter vi kommer hem blir det att hämta hem Ghost! Längtar som tusan. 

Idag blir det uteritt med liten häst, sedan lite trav över bommar tror jag. Igår blev det en kort uteritt i skog och på vägarna sönder var inget superviktigt att dokumentera ;) 


» Inget hästigt, bara bilder del 3


» Inget hästigt, bara bilder del 2


» Trickträning på lill-lördag

Då jag ska iväg till Grekland nästa vecka så gör jag inget avancerat denna veckan med Ljuff, utan har detta som en halv-vilovecka och nästa vecka blir det vilovecka när jag är bortrest, tror han behöver det. Han är lite tjurig nu för tiden ;)
 
Men idag blev det som rubriken säger så blev det lite trickträning idag, inget avancerat utan bara för att förbättra hans nuvarande tricks och så vidare.
 
Lite bilder från Olofsbo.

» Inget hästigt, bara bilder del 1


» Mesmamman

Ja då jag är en sån mammig mamma till min häst så var det otroligt regnigt idag och hästen fick gå ut med täcke på.. Jag vet! Men jag känner mig så mycket lugnare i mammahjärtat då :) 


» Lördagsfodring

Så sitter man här igen på golvet i boxen på en höpåse efter att ha fodrat hästarna. Regnet öser ner utanför och jag gosar i boxen med min fina kille och väntar på att regnet ska avta. Härlig lördagsmorgon! 


» Trött tjej en torsdag som denna

Sov i Olofsbo natten till idag då jag ändå skulle lämna bilen på besiktning och passa på att träffa en som köpte mina EC-hand (hästverktyg så att säga ;) ) och sedan skulle jag söderut till min vovve och säga hej. Så otroligt roliga är dem nu, energiska och så nyfikna på allt! Vet inte hur många röda märken jag har på händerna efter denna dag. Hade kunnat stanna i en evighet där och bara glo på de små liven.. 
Jag kom hem runt 18 tiden och då kände jag att jag var för trött i skallen och det inte skulle bli ett bra ridpass om jag skulle rida med ett trött huvud. Så hästen fick vila, med ridning resten av veckan kommer det bli! Strax blir det Grekland och då får Ljúfur vila ett par dagar (om inte hela, beror på om jag kan hitta någon som vill rida lite) och sedan kommer jag hem en bra tid på dagen så kan rida när jag kommer hem. Samma dag jag kommit hem, efter jag ridit osv blir det att förbereda, för dagen efter ska vi ner till kenneln och hämta min hund, min alldeles egna Siberian Husky, äntligen! En brorsa till en mycket ovetande Ljúfur ;)

Bus med syrran!

» Nya dojor och förebild?

Hästen fick nya skor idag och nyslipade fötter, finfint blev det! Bästa Hovslagaregat har vi och Ljúfur är så lugn och fin mes honom, står alltid och vilar huvudet på hans rygg när han håller på med framhovarna. 

Efteråt fick vi sällskap på travbanan med en liten häst som handhäst, gick jättebra och den lilla var så duktig! Ljuff lite mindre men han hade väl en dålig dag ;) 


Imorgon ska han få vila då jag kommer att komma hem så pass sent, tror jag! Är nämligen i Falkenberg nu och ska besikta bilen imorgon och ner och träffa min vovve :)