» Inte långt kvar nu

Årets första tävling börjar närma sig, på fredag rider vi in på banan på Säve och visar upp skritt och en finfin trav! Red ut idag bara för att se annat än bara paddock. Han fick välja först var vi skulle gå, sedan valde jag. Lycklig häst idag kan man ju säga! Sedan åkte regntäcke på.


» Söndag!!

Gråa söndag, men det blev ridning ändå. Blev lite uppvärmning i paddocken på volt och sedan red jag ut en bit och sedan lite galoppträning. Och även lite travträning, går han så bra som han gick häromdan när vi tävlar så får vi nog grymma poäng! 

Och fick mockat min box idag, superren och fin är den nu tills att min häst ska stå inne för natten! Känns även lite elakt att jag får mocka och hästen står och äter! 



» Trött!!!

Trots att jag bara suttit ner och tittat på superfina hästar idag så är jag jättetrött! Kom hem för 40 minuter sedan ungefär och varit på Tölt on ice i Kungsbacka sedan 12 tiden, snark! Men Gud vad fina hästar och det var många man ville ha själv (typ alla!!). Imorgon blir det ridning på min lilla prins och ska föreställa mig att han är lika fin som eliten idag ;)

Lite körsång.

Bilderna tagna med mobilen ja....

» Tölt on Ice i Kungsbacka

Idag är det töltande hästar i en ishall som gäller! Packat ner filt och sittunderlag i en ryggsäck så jag inte ska frysa där inne. Ett stort event som blivit till och massvis av fina hästar kommer, till exempelvis Hnokki frá Fellskoti, det ni! Kommer bli grymt roligt och det blir en heldag där idag, från 12 till 21.. Lär vara mör när jag kommer hem ikväll trots en heldag av sittande, men det blir man trött av också! 


» Bästa Ljúfur!

Tränade i paddocken idag, och är väl medveten om min bloggfrånvaro, och tränade lite själv. Och jäklar vad bra han är min lilla häst! Traven sitter som att han inte gjort annat än att trava i sitt liv, ökad trav i form! Det ni, han kan min fina häst. Nu ska jag pressa han mer och mer för varje gång jag rider så kommer han att bli grymmare än grymmast! 


» Grymma häst!

Alltså seriöst vad duktig min häst blivit nu! Tuggar som tusan på bettet jämfört med innan när han hade ett stoneface och bara bet ihop. Nu är han mjuk och fin i sina rörelser och känns verkligen som han bara blir bättre och bättre! Nu känns det bra, riktigt bra! 


» Långritt

Blev en superhärlig och lång tur förut med liten häst och en annan hästkompis! Svettig blev han så han fick god mat efteråt och innan vi gick till hagen så gick jag till paddocken med honom och lät han rulla sig. Lyxigt och gött var det tyckte han! 


» Vårväder!

Kunde dagen blivit bättre? Skulle inte tro det va! Sol, värme, blivit fint i stallet (städdag) och ett grymt ridpass! 

Tack vare värmen och att det inte blåste så kunde jag gå omkring med en tjocktröja och väst endast, och i vissa lägen väst och ingen tjocktröja, lyx! Vi hade städdag i stallet så idag har stallet blivit finfint, plus att stallägarinnan bjöd på egengjorda hamburgare som vi grillade - mums! Och ridpasset, åh vad han är dyr nu. Idag gjorde han sitt bästa och han var mjuk och fin. Började med att värma upp i paddocken med lösgörande och lite tölt och trav, en miniträning så att säga. Sedan red vi ut, två galopper där och resten skritt. Efter vår lilla uteritt så tog vi oss in i paddocken igen oc travade på sjukt fint. Och galoppen släppte och han sprang i arbetande form hela tiden (i princip). Nej Gud vad han är fin min lilla pojk! 



» Helg!

Och så var det helg och jag är helgledig! Idag ska hästen äntligen få nya dojor så man kan träna lite mer och även rida ut igen. Då vädret är som det är idag blir det nog uteritt när hästen är klar. Har även städvecka i stallet så ska ta och städa köket i stallet också när han håller på att skos så jag har någonting att göra. 

Och på tal om ingenting så är jag nu anmäld till årets första tävling, ska rida tvågång så det är inget avancerat direkt! Tävlingen därpå blir det nog V5 (lätt fyrgång). Men vi får se, kanske testar något annat :) 


» Soliga onsdag!

Älskar vädret, verkligen älskar! Fast saknar snön också måste jag säga, men nu är man lite trött på snön. 

Blev en kort markarbetsträning i paddocken idag med liten häst! Kletade även på tjära på hoven som är utan sko och tog bort ett par brodd på båda fram så han bara har två brodd på varje hov istället för fyra. 


Har precis bakat äppelmuffins! 

» What to do

Ledig idag så blir strax stall för min del! Då min häst har en tappsko så måste jag tänka ut något jag kan göra utan att belasta det benet för mycket, undra om jag kan dra bort den andra skon på andra hoven? Så blir det jämnt! Han har ju en sko samt snösula på den så det blir ju lite högre än bara en sko. 

Jag försöker välja mellan trickträning och lösgörande arbete idag igen.. Får se hur det blir när jag kommer till stallet, brukar välja allt då. 


» Lösgörande arbete

Igår såg jag att hästen hade en tappsko på ena bakhoven. Tur tänkte jag för jag hade inte planerat någon uteritt eller något avancerat ändå! Min plan för igår var att skritta i paddocken och fokusera på att göra honom lösgjord. Och lösgjord blev han trots att det var jobbigt ibland. Lite övningar vi gjorde var arbete på volt, flytta för skänkeln (hela kroppen, framdelen för sig och även bakdelen för sig), öppna och skänkelvikning. Han var så duktig så!! 


» Härliga fredag!

Fredag idag igen och blir stall alldeles strax innan massa jobb! 

Igår red jag ut på en 'powerritt' (samma som powerwalk i princip) och det känns som att han är lite stelare i ena sidan än andra sidan, det jag kan känna genom att hålla i tyglarna iallafall... Men duktig var han trots lite små dumheter! 

Från morgonfodringen i onsdags! 

» Måndagen den andra mars

Månadens första ridning blev ett kort pass i paddocken. Tänkte bara köra igenom honom en snabbis så tar jag ett riktigt mjukt pass i paddocken någon annan dag i veckan och bara fokuserar på mjukgörande. Alla har väl dagar då de tänker dig ett härligt ridpass i paddocken eller annat och man tänker att man ska köra varierat i ridningen. Men så känner man sedan att hästen 'sitter fast' i enda sidan och halva passet går åt till att mjukgöra den stela sidan så resten av planeringen går åt annat håll om man säger så. Så var det idag ;) 

Skydd på! 

» Första mars 2015

Då är det mars månad och man möts av ett snöväder ute. Logiskt? Nja, inte direkt. Hade tankar att vara med på en liten minitävling idag men såg i fredags hur vädret idag skulle bli så jag struntade i detta faktiskt. Ska försöka ta mig en liten tur på min lilla häst idag, samt testa alla de nya grejerna han nu fått. Är nyfiken på om mina transportskydd passar, annars får jag sälja dem helt enkelt.

Ångrar mig lite att jag inte köpte något till mig själv, men har nog det mesta man kan ha, förutom skor då alla mina är sönder men använder dem ändå. Men kepsen är ju till mig, så den unnade jag mig själv iallafall! 

En överfull Agriapåse.