» Två kortare turer

Ridit två hästar idag, en fux och en svart. Varav fuxen är min såklart. Red en kortis med bägge då jag kände att tiden inte riktigt räckte till med två långturer. Bägge hästarna var så duktiga och det är riktigt roligt att rida andra hästar än ens egen ibland, lärorikt om inte annat. 

Så nu har jag träningsvärk i vaderna, men det är det värt. Och nu i veckan blir det att gå ut på en långpromenad (powerwalk) igen, så skönt för kropp och själ om man får vara sån. 

(null)


» Tävling idag!

Idag var det klubbmästerskap, och måste ju direkt börja skriva att vi kom hem med två blågula efter två grenar! T5 och V5! Hur grym är inte Ljúfur då, 6or av alla tre domarna för traven och 6or för galoppen. Nu jäklar! 

(null)


(null)



» Långtur idag

Idag tog vi ut hästarna på en riktigt go långtur på våra fantastiska ridvägar vi har runtom. I början var de hur goa som helst, kunde trava lugnt, tölta lugnt GALOPPERA lugnt bredvid och förbi varandra. De har en tendens att bli sjukt pigga ihop, men det kom sen haha! Vi kom till en superbra galoppbacke som bara går uppåt i en evighet där vi bara släppte de. De fick springa tills de inte orkade mer och då var det långt kvar av backen där de blev trötta. Skrittade några steg och så blev det en galopp igen trots supertrötta. 

Vi var ute totalt 1,5 timmar och var ute på lite mer än 1 mil. Härligt!

(null)


» Fortsätt såhär!

Idag gick hästen som en dröm, han kändes lyhörd, inte tung i handen och taktren tölt. Flera sånna här pass tack, och gärna på söndag då vi ska tävla KM. Vi är anmälda i V5 och T5, nästa gång ska jagvåds vara med i V2! 

Red cirka 40 minuter idag, först uppvärmning genom att rida ut en bit, och klättra lite i skogen nerför och över sten och stock. Sedan en tölt på halva travbanan för att sedan gå in i paddocken. I paddocken tog vi galopp i bägge varven mitt på långsidan för att köra han att känna av mina hjälper för att få rätt galopp. Sedan lite töltarbete och avslutade med en förlängd trav (alltså att han jobbade neråt och framåt med hals och huvud).

(null)

(null)

(null)


» Konditions och styrkepass

Idag blev det egentid med hästen, hunden fick vara hemma och sova då han idag varit hos veterinären och blivit sederad. Han har nämligen blivit HD/ED-röntgad, och nu ligger plåtarna hos skk så vi får väl se vad domen blir. Kommer dock dröja innan man får svar..

Men åter till Ljuffe, hade en ridväg planerad idag innan stallet faktiskt, och jag höll mig till den. Vi skrittade mestadels av tiden, vissa travsträckor och en töltsträcka, men ingen galopp. Han skötte sig alldeles perfekt! Så nöjd med honom idag, och han var nog rätt så nöjd han med. 50 minuter var vi ute och det var riktigt härligt minus vissa älgflugor... 

(null)
Ta bort galoppen för vi galopperade inteX lägg den tiden på tölttiden då vi töltade minst 2 minuter! 

Imorgon däremot funderar jag på att longera honom om jag hinner. Jag hoppas jag hinner en kvart iallafall! Men annars får han vila imorgon. 

Köpte även ny krafft idag (från just krafft), han fick Sensitive Müsli, helt havrefritt! Ska bli spännande då han nu tidigare hade High energy müsli, oops haha!

» Min typ av mockning

Om man kan kalla en mockning för perfektion, så kallar jag min mockning som detta! Blir så skönt för min kaoshjärna med lite ordning och reda. 

(null)

(null)

(null)

Och idag körde jag och Ljúfur ett pass i paddocken med lösgörande, trav och galopp för att till sist hoppa studs! Tre sockerbitar med en bom på varje. Första sockerbiten låg ner, andra stod upp och bommen satt i hålet sockerbiten har och tredje stod upp med bommen på. Så successiv ökning. Han var superduktig!! 

» Vad har hänt...

Ett tag nu sedan jag skrev. 
Ljúfur går just nu på lite halv-diet och tränas inför lite tävlingar som kommer. Han har även fått en genomgång av kroppen av "vår" massör, hon är grym! Han kändes fin sa hon men lite kort i musklerna på ena sidan som jag själv misstänkt innan. Men nu börjar det räta ut sig sakta men säkert. 

(null)

Försöker också variera min ridning/träning så gott det går och det varierar mellan uteritt, travbana, paddock, longering, hoppning med mera. Härom veckan blev det longering i rundkorallen och han gick så bra! Blir nog longering imorgon igen skulle jag tro, försöker alltid göra detta minst en gång i veckan. 

(null)

(null)

(null)

(null)