» Sista januari-träningen

Vilket gott och bra träningspass jag och Ljuff hade idag! Så sjukt fin kändes han och avslutade med ett fyrgångsprogram och allt kändes så rätt. Han arbetade så bra, tuggade på bettet på rätt sätt och nu känns han mycket mjukare på vänster sida. Men ska testa ett helt vanligt tredelat imorgon så får vi se om det är samma effekt där eller om det bara är detta goebett som han gillar ;) 

20 dagar kvar till första tävling!

Mat! 

» Ett par dagar efter tandisbesök

Märkte från lördag till igår att Ljúfur varit lite spänd i munnen så att säga efter tandläkarens besök, men klart han är det. Han fick ju slipat lite tänder och en som 'åt sig upp' i tanden över. Så klart han känner sig lite skum just nu. Men idag kändes han lite bättre när jag körde lite från marken. 

Idag står han inne, igen. Han var lite sjuk torsdag-fredag och andades på ett konstigt vis och panik fick ju jag såklart... Men nu verkar han helt återställd och tar in han för att ha lite extra koll bara. 

När snön fortfarande var på plats. Detta har han börjat med nu när jag släpper in han i hagen igen, han vänder sig direkt och står och glor, söta!

» Städfreak

Jag är den som städar i stallet, också känd som städhitler haha! Jag tar andras städveckor för en liten peng och städar och skäller på folk när de går in i köket med smutsiga skor. Så nu hade jag städvecka förra veckan och gjorde rent foderhyllorna ordentligt. 

Här ser man lite skillnad. (Mycket)

Före.
Efter.

» Liten sjukling

Tror Ljúfur har gått och blivit lite förkyld under dessa kalla dagar vi haft/har. Idag när jag sadlat och tränsat och var ute och satt i sadeln och skulle precis rida men så märkte jag en konstig sak. Han skakade vilket han aldrig brukar göra.. Skumt tänkte jag och även de andra jag rådfrågade, men jag tänkte att det är kanske för han är klippt och han går utan täcke och fryser helt enkelt, och det har ändå varit cirka 20 minus på nätterna. Så red en kort bit och hörde att han andades lite ansträngt, han var superpigg och var sig själv och skakade inget i stallgången och andades inte konstigt där heller. Så då vände vi och gick in i stallet och det fick bli en krya på sig dag och även imorgon, kan eventuellt bli en kortis imorgon men vi får se. Tog temp och det hade han ingen, och han åt som vanligt och var pigg. Så mest troligt bara en liten förkylning. 

Vi har fortfarande snö och kallt här och det är underbart! Hade ju verkligen velat ta en sista långtur i detta väder innan det försvinner, men mest troligt behöver han vila imorgon också. Får se som sagt! 


» Ut i snö och sol

Otroligt vilket härligt väder vi har här nere nu! Älskar det verkligen! Idag hade vi sol, blå himmel, inte ett moln och vindstilla. På träden ligger det snö så allt är vitt, ljust och vackert. Passade på att ta lig en tur ute med min fina häst, blev lite spring kan man ju säga. Han älskar att springa i snön insåg jag nu återigen! Han är så söt, pigg och glad, bara rusar på med öronen framåt. Trots galopp, tölt och trav i djup snö rätt mycket så var han inte ens andfådd, äntligen har konditionen kommit tillbaka. 


» Snöigt och bästa dagen!

Igår kom jag till stallet runt fyra halv fem på eftermiddagen. Tog in min häst och fixade honom för ridning. Det hade börjat bli mörkt när jag var klar med sadling och allt det runt om, så det blev några varv i djup snö på travbanan. Bästa valet jag gjorde! Ljúfur var sjukt pigg, huvudet höll han högt och öronen framåt och gick med höga kliv i snön. Några underbara galopper fick vi och även de härligaste travstegen!! Bästa hästen vad roligt det var! 

Bild från förra året.

» En kall härlig ridtur

Idag var det kallt, halt men otroligt fint väder för en ridtur :) så ut i skog blev det för vår del! Ljúfur var pigg men hanterbar ändå, som tur var. 

Är förresten anmäld till årets två första tävlingar, Hella Cup deltävling 1 och även deltävling 2. I fyrgång båda gångerna. Så taggad! 


» Överdrivet överdriven?

Då det snart gått två er sedan Ljúfurs operation och snart ett år sedan andra koliken som orsakades av en virusinfektion så är jag nu väldigt nojig över att se till att han inte går det igen. De går nämligen nu i samma hage han fick det, båda gångerna! Så varje gång jag ridit, han vilar osv, så har jag nu börjat med att fixa en näve betfor och lägger det i blöt i varmvatten. Sedan när jag är klar och det svällt klart så öser jag på lite extra ljummet vatten, häller över detta i hans foderhink, slänger på lite melass för smakens skull och vattnar hästen (genom att han dricker det såklart). Och jag ser till så att han är pigg och matglad varje gång jag är i stallet, vilket han är! Goshästen, vill inte att något ska hända dig.

Godis mule efter att han slabbat i sig en hink med betforvatten och betfor :) 

» Oops

Ja nu har det gått ett tag och det är ett nytt år på det också. Men vi glömmer tiden som gått och fokuserar på nuet. 
Igår hade jag fodringen på morgonen i stallet och även idag, och idag red jag ut på en mysig snöig uteritt med min fina kille Ljúfur. Massvis av trav, tölt O h galopp och sista kvarten tillbaka till stallet så blev det skritt med långa tyglar, otroligt uppskattat. 

Älskar våra ridvägar!