» Nytt kap

Idag köpte jag två nya bett, två, jag vet.. galet! Det är bett ifrån Fager, hört mycket gott om dessa och ska bli väldigt intressant stt testa de, och även se så storleken är bra! Köpte 10,5 på bägge och mätte och höll på idag med flera bett och de verkar passa, jag hoppas verkligen det! 

De känns väldigt lyxiga också, ser hur coola ut som helst, ena är i titanium så det är väldigt lätt och gött, det andra är "normalt" så att säga, och så fick man de i superfräcka påsar. 

(null)

(null)

(null)

(null)


» Äntligen snö!

Massvis av snö! Redan skottat tre gånger, helt galet. Red en tur i skogen med mina killar idag, gick finfint tills att Ljuffe såklart skulle vara bångstyrig, men jaja! Det löser sig någon gång skulle jag tro, mysig tur i skogen hade vi iallafall.

(null)

(null)


» Värkande ben...

Nu är jag trött, riktigt trött. I kroppen alltså. Ni skulle bara veta vad jag fått stå ut med att göra idag... 
För det första så var veterinären i stallet och Ljuffe fick vaccination och sin årliga koll av tänderna - check på det. Sedan fixade jag höpåsar till hagen och körde bort de (6st á 11kg), sedan skulle jag köra bort vattnet... Det blev kaos. 8 dunkar som jag först fyllde i stallet,bar ut, kopplade på helveteskärran, lyfte upp dunkarna på den. Sen åkte jag till hagen, när jag nästan var där, hade bara en backe kvar, jo men då tippar ju helveteskärran med dunkarna som alla åker bak... Bara att lyfta ut alla 8 dunkarna och ställa vid sidan av vägen. Åker upp till där vi har vattnet, ställer bil och kärra, går ner till dunkarna och börjar bära upp för backen. Så nu är jag trött. 

Jo men sedan hade jag ju kvällsfodring också ja, så fick åka tillbaka till stallet vid 18 och ta in hästar, mocka min box (som är sååå go att mocka) och fodra hästarna. Hund och jag är lagom trötta i kropparna nu, och imorgon ska Jax simma igen, blir nog gott för honom! 

Inatt står Ljúfur inne, han fick en krubba full med mash+ljummet vatten och lite extra hö. Tänker att det kan vara gott för honom att kunna lägga sig mjukt ner inatt efter att ha varit pleggad.

(null)
(null)
(null)

(null)





» Regn likamed pyssel

Nej, ingen ridning idag. Det blev istället massa mys, gos, fix av manen och massa pälsglans överallt! Undertiden fick han ha på sig BackOnTrack täcke och efteråt fick han go mash, nytt varmt vintertäcke och så får han stå inne idag och torka fötterna lite. 

Han blev riktigt snygg idag efter att jag borstade igenom ordentligt! Snygge hästen, mina händer å andra sidan... inte lika snygga efteråt haha!

(null)

(null)


» Longering och... otrogen?

Blev en snöig dag idag och det hann även ligga ett tag innan det blev plus och lite regn så det blev slask. Paddocken i stallet var snöig men tyvärr under snön så gömde det sig isfläckar här och var. Men det hindrade inte mig och Ljuffe från att gå in där och longera en stund. Blev ett par varv i både höger och vänster med arbetskrav som snabbast gångart. 

Efter att ha varit i mitt stall så drog jag vidare till en anan islandshäst och red den ett tag i deras ridhus. En något stelare häst än Ljuffe men fortfarande rolig att arbeta med. Känns som det går bättre efter varje gång jag ridit. 

(null)


» Långtur i solljus

Hann ta mig en längre tur med mina pojkar idag, en timme och cirkus 6-7km. Pigga, duktiga och glada killar! Imorgon ska jag nog longera Ljuffe och Jax får strosa runt i paddocken undertiden. 

Och nu har jag precis varit ute på kvällspromenad med hund, imorgon blir det stt vakna 5:00 - så taggad haha.

(null)

(null)


» Paddock på en söndag i regn

Sagt och gjort så blev det ett kortare paddockpass idag. Tyvärr så regnade det men man tänker inte så mycket på det när man väl rider. Men han kändes riktigt bra idag! Mjuk, följsam, kunde sänka sig bra i tölten, så grym! Snart blir det att anmäla oss till första tävlingen för i år! 

(null)

(null)
Bilder från ett par dagar sedan!

» Lördagstur

Idag, eller igår då detta skrivs liite för sent egentligen men är vaken och fick "feeling". Igår tog jag mina två pojkar och drog till skogs, en cirka 40 minuters skritt-tur i skogen mestadels kravlöst var något de bägge behövde! Ljuffe fick gå i skogen han alltid vill gå in i och gick med öronen framåt hela tiden, och Jax var Jax och sprang runt och var så göd han med! Idag (söndag) blir det nog paddock för oss, lösgörande, töltövningar, eventuellt bommar i traven om jag får lust. 

(null)

(null)

(null)


» ”Rekord-tur”

Rekord och rekord, men snabb var den iallafall. Mestadels tölt, trav och galopp och snabb skritt! Såååå duktig var han min lille prins, lyssnade så bra på alla hjälper, duktiga häst.

(null)

(null)

(null)


» Mörk skogstur

Hade kvällsfodringen idag, och bestämde mig för att rida ut teots mörkret. Hade med mig min nya superbra pannlampa, slängde på en drös med reflexer på hästen och drog. Riktigt mysigt att ta en tur ut i det mörka med min finaste häst! Kändes som att det gick fortare än vad det gjorde i tölten och galoppen men riktigt kul! 

(null)


» Paddock på en lördag

Blev paddockträning i lördags, fick för mig att filma en snutt när jag red och sagt och gjort. Här kommer tre bilder under, så roligt inlägg var det haha!

(null)

(null)

(null)

Vår största utmaning är just nu att få han att våga sänka sig och fram med huvudet så han inte krullar ihop sig som han lätt gör. Men vi jobbar på det!

» Skoning på gång

(null)


» Kondition

Idag blev seten konditionstur med mina fina pojkar. Jax fick ha på sig back on track och Ljuffe, ja han fick springa ibland - nöjda killar! 

Vi red i cirka 50 minuter och mestadels skritt, så skönt väder ute med solen som värmde på sina ställen och ja, det kändes mer eller mindre som vår. Och imorgon ska Ljúfur skos med snösulor och 4 broddhål i varje sko, känns ju logiskt.. men jag hoppas på snö fortfarande, så mycket har vi inte fått ha än! 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)