» Bildlöst

Här kommer ett bildlöst inlägg tyvärr, har inga att visa just nu. Då man har en ledig vecka så blev det idag ett stallbesök vid lunch, gick till skogen och ka ut ett spår för Jax. Sen gick vi och hämtade Ljúfur från hagen oh tog oss en skritt-tur med Jax i koppel bredvid då vi red på vägen mestadels. Superduktiga pojkar och man behöver alltid ut ocy promenera en längre stund ibland, blev cirka 45 minuter skritt-tur. 


Sen blev det spår för Jax i skogen där alla vildsvin varit, vi har väldigt många vildsvin runt stallet just nu tyvärr. Imorgon blir det en tur ut på vägarna med Ljuff igen, funderar på om Jax ska hänga på då igen eller om han får stanna i stallet. 


» Årets första tävling

Då var tävlingen igår över och jag kan bara säga äntligen! Nej men det gick helt enkelt inte så bra igår. Vi körde T8 som förta gren och i tölten var han sjukt stel, tog bettet och tyglarna och höll hårt som tusan, och jag fick streta emot så han inte skulle sticka iväg. Vi klarade oss utan att han stack bägge varven och gick ut från banan. Vi stannade utanför och lyssnade på våra poäng. Sämsta på länge måste jag säga - 4,3 och 3,8. Stan komiskt så dåligt. Sedan red vi inte vår nästa gren förrän några timmar senare, då var det V5, uppvärmningen kändes bra. Han var mjuk och lyhörd och kände att detta kunde gå vägen. I tölten kändes han mycket bättre, även traven var otroligt flott och vi belönades med 5:or och 5,5 i de gångarterna. Skritten är som den är plus att han numera alltid har bråttom så gick det undan, men vi fick ändå 5:or. Sedan galopp... Först fick vi fel galopp, sedan bytte vi till rätt och han var superflott. Sen gick det undan, snabbare och snabbare och till slut så tog han bettet från mig och drog... Jaja kände jag, och det blev som det blev helt enkelt. Vi hamnade precis under sträcket för final och sedan strök sig tre stycken och vi hamnade i finalen ändå, dock så kände jag att eftersom det gått så pass dåligt och det var ändå helt okej i början på fyrgången så kunde vi inte höja oss mer än det vi hade visat så vi strök oss och åkte hem. Välförtjänt middag väntade henna till hästen och han fick sova inomhus. 


» Nakenfis igen!

Då jag stört mig på vissa områden på Ljúfur där det redan växt ut rätt mycket päls så tog jag mig i kragen och bestämde mig för att klippa han en gång till, en sista gång helt enkelt. Så nu är det helnaket igen, även om det inte blev världems skillnad så syns det.
 

» Go-träning!

Idag blev det ett kort pass i paddocken med Ljúfur, lösgörande, fokus på vänster bakben och vänster sida. Sedan red vi igenom alla gångarter med start trav sedan tölt, trav, galopp i bägge varven och trav efter varje galoppvarv. Kändes väldigt bra måste jag säga! Blev så inspirerad att jag smörjde min sadel. Och undertiden som oljan jag penslade på skulle tas upp av sadeln där det behövdes så tog jag en tvätt av hyllor och golv i sadelkammaren. Har trots allt städvecka, så nu ska det bli fint! 


Imorgon blir det en klippning till på Ljuff, växer som ogräs den där pälsen och då vi ska tävla på lördag vill jag ha honom så naken som möjligt så han inte blir så sjukt varm. Plus att han är ju snyggare när han är klippt också! 


» Träning i ridhuset

Idag blev det träning i ridhuset som ligger cirka 10 minuter från stallet med bil och transport. Härligt att kunna åka iväg så och träna på ett torrt och lite tjockare underlag ibland. Fick se en video från idag och det ser så mycket bättre ut än vad det kändes så det är ju bra. 


» Manfix

Idag hade jag morgonfodringen i stallet och passade på att ge min höst lite extra kärlek genom att borsta igenom manen och tofsa om den, blev riktigt bra! Och han stod och njöt och halvsov hela tiden min lille snutt. Och så hade vi ett yrväder i form av en fläckig hund som sprang omkring haha! 


» Nytt vintertäcke

har länge suktat efter att köpa ett till vintertäcke med helhals till Ljuff, idag tog jag tummen ur och gjorde det! Det var 300kr rabatt så kände att det var menat, och färgen var sjukt snygg. Blev ett rött metallic, med inslag av svart täcke med helhals från Börjes för 545kr ord. pris var 845kr. Blev invigt idag då hans andra varma täcke var blött...


» Equiterapeut

För några dagar sedan, mer exakt en vecka sedan, spricka Ljuff en behandling av en equiterapeut som han fått innan, detta då jag känt att han inte fått med sitt vänster bak i galoppen på volt i vänster varv. Han var lite skev och detta rättades till. Nu blir det massvis av lösgörande och den 28 (alltså nästa vecka) så ska vi tävla årets första tävling inomhus, ska bli riktigt roligt! 


» Välkommen, 2017!

Försöket nu om att blogga mer upptas igen, för kanske hundrade gången, om inte mer. Nyåret skulle spenderats i hemmamiljö men blev en spontanitur till Falkenberg på kvällen till nästa dag. Mysigt och inte mycket smällande där. 


Ljúfur var inne på natten och gick in redan vid 15 då de började smälla redan då runt omkring. Men tror de tog det bra ändå, inte varit i stallet ännu men ska dit strax. 

Ett annat nyårslöfte jag har är att jag ska börja fotografera mer, kameran ska med ofta till stall och andra ställen, är ofta tillfällen jag tänker att tusan nu skulle jag haft kameran! Så då får jag helt enkelt ligga mig steget före..!