» En sån där natt...

Så typiskt att man inte kan sova just inatt då. Klockan ringer om 5 timmar och då ska jag iväg och morgonfodra de fina hästarna, typiskt att man då inte kan sova. Ska försöka somna om en stund men tänkte passa på att trötta ut mig lite genom att babbla på lite. 


Regn idag som det varit nästan hela månaden nu känns det som, eller rättare sagt ett halvår nu. Blött och jäkligt men då hästen måste röra sig och även hund så fick jag tvinga ut oss på en tur ändå, kortare än vad jag tänkt, men en tur. Är anmäld till en tävling nu i maj, en officiell. Sedan har jag även anmält mig till en inofficiell i slutet på maj också, spännande! Så nu kommer det bli träning, träning, träning och allt därimellan. 

Nej, nu ska jag försöka dejta kudden lite närmare!


» Fodring, ridtur och mys!

Hade morgonfodringen i stallet i morse, så var i stallet vid halv 7 och alla hästar var ute och fick mat lite efter 7. Efter att hästarna kommit ut så gjorde jag sysslor som jag har på fredagar, efter detta så blev det en härlig uteritt tillsammans med häst och hund. Totalt blev det en cirka 2 timmars tur och över 4km. Blev mestadels skritt då jag hade Jax i koppel bredvid, men lite tölt och trav klarade vi allt av på de bra vägarna. Både häst och hund var mycket nöjda med ritten och trötta är nog bara förnamnet. 


Efter stallet så åkte jag och Jax till Jaxens bästis så de fick leka av sig ordentligt, och de leker så bra och verkligen på ett så lika sätt så man dör lite inombords. 


» Lite natur på det

Lite kontrast från häst och hund, fast ändå sammanlänkat på något vis.
 

» Sjukt flott

Nu det senaste har Ljúfur gått så bra i paddock under träningen! Idag var det mycket fokus på rumpan så idag fick han boots på bakfötterna och jobba ordentligt.


Imorgon ska han få nya skor på och då åker vårskorna på, alltså no more snösulor eller extra broddhål! Clean and simple, underbart. Blir nog en uteritt imorgon efter skoningen, han förtjänar en go uteritt nu. 


» Så fin idag!

Nu börjar Ljúfur verkligen kännas fin igen, hatar när vi har svackor, älskar när vi känns som bäst! Idag blev det paddock med lösgörande, få med rumpa i tölten och även trav. Sedan lite få galopper på volterna och galopp på fyrkantsspåret, samt en go trav som gjorde att det kändes som att vi flög fram. Underbara häst idag måste jag säga.
 

» Igår vilodag, idag kondition!

I förrigår körde vi paddockträning med fokus på rumpan och att kunna slappna av, mycket lösgörande med andra ord och boots (220g) på bakfötterna. Idag kommer vi ta oss ut på en konditionstur på vägarna med mycket skritt och lite trav, kommer även bli skogsrundor här och var så får se vad tiden hamnar på när vi är färdiga sedan.
 
Vi har även vildsvin överallt runt stallet och skogarna runtom, de har bökat upp en större del i en av våra hagar och även alldeles intill stallbyggnaden i princip. Så dessa hoppas vi försvinner så småningom så man slipper deras utgrävningar så att säga.
 
 
Igår blev det Ullared och där hittade jag en del grejer, mestadels till Jax men även en flughuva till Ljuffe inför sommaren så vi har en hemma och slipper åka och köpa en i panik. Blev även ett par ridstrumpor till mig, tre par som är behövliga då alla mina är sönder, hoppsan..!
 
Korta inlägg har det blivit det senaste, och "massa" blogganden från telefonen för det mesta, det är det som är det mest behändiga för tillfället då telefonen har jag ju alltid till hands och bilderna ligger där också. Har sagt det hundra gånger att jag ska skärpa mig, men nu känner jag att det får bli som det blir lite grann, inläggen kan bli färre och fler vissa perioder. Beroende på hur mycket tid som finns att sätta sig ner och faktiskt blogga/skriva/same-same.

» Kondition och rumpa!

Igår blev det lite konditionsträningför Ljuffes del, fick med mig en ponny som handhäst och så drog vi ut någon timme. Blev massa tölt, trav, skritt och även galopp! Och även lite skog så de skulle få lyfta på benen lite och använda rumpan och ryggarna. 


Idag blir det paddock för vår del, boots på bakbenen och köra lite bommar och galoppfattningar. Ljuffe måste få tränat sin rumpa lite mer nämligen så han orkar bära sig mer än vad han gör nu.