» Hästar inne

Sådärja! Nu kom vinden till oss också, vi hade räknat med att stormen skulle nå oss vid tre-tiden men icke! Men alla hästar togs in vid lunch och alla fick varsin box, en blev provisorisk. Härligt att ha alla inne inatt så att man vet att de inte får några träd i huvudet eller så :) 

Nu blir det att titta lite film, lyssna på vinden som vinar utanför och allt som låter runt omkring. Lite mysigt är det allt. 


» Storm påväg!

Nu kommer det en storm till Sverige och ska strax ner till stallet och börja hjälpa till ta in hästarna. Alltid bra att vara förberedda! Så ännu en natt för Ljufur att vara inne och som igår så vågar jag inte rida idag heller... Blir nog att försöka mig på att rida imorgon om jag inte känner att set blåser så mycket att set kan komma grenar och träd farandes..! 




» Ställa tillbaka klockan

Idag vaknade jag av dubbla budskap, först kändes det som att min klocka inte alls ringt och sedan när jag tittade på min digitala klocka som är bredvid sängen så var klockan på 10, och då hade jag ju försovit mig. Trodde jag. Tittade på telefonen och trodde den hade fått sig ett fnatt, men nej. Tiden stod på 9, perfekt! Mer tid för att sova! Inget hästrelaterat, men gött! 

När man väl vaknade i morse så hörde jag regnet vräka ner, usch tänkte jag då. Nu blir min häst alldeles blöt.. Och ja det har ju regnat nu några dagar, så hagen börjar bli lite blaskig (som alla andras hagar för den delen). Så igår blev det att smeta på lite tjära under alla fyra hovar och även på framhovarna. De såg så fina ut, för en stund :) 




» Markarbete

Idag blev det markarbete i rundvolten, lite travarbete med 'inspänning' då han behöver arbeta mer i trav och vi har inte riktigt börjat med traven när jag sitter på. Och det är en snällare typ av inspänning då den inte sitter fast och tvingar ner honom utan han kan ta upp huvudet om han vill, detta får han att söka sig mer neråt än att ta upp huvudet non-stop :) jag är emot 'riktiga inspänningar' som tvingar huvudet neråt, det är inte riktigt naturligt (visst min inspänning är inte naturlig heller men ja... Ni fattar väl). 




» Vila

Idag fick hästen veckans vila! Resten av veckan blir det träning i paddock och även uteritt för att få livet roligare för honom, imorgon blir det uteritt på vägarna runt omkring med skritt, trav, tölt och galopp - alltså alla gångarter. Tror han är lite trött på mig i paddocken men det får han nog vara just nu! Blir nog iallafall två omgångar till av att arbeta han från marken i mestadels trav och skritt. Sedan de resterande dagarna så kör vi lite paddock och uteritter, blir nog härligt för honom (och för mig att komma bort från frustrationen i paddocken).
 
Försöker redan nu lägga upp veckornas planering för ridningen, men gör mest en liten "kladd" i huvudet av det så vi får se hur det blir. :)
 
 
Var bara tvungen att lägga upp den bilden igen, titta på min skrutt! Öronen framåt och bara så lycklig över att få springa snabbt! :)

» Strandbilder del 6

 
 
Sådärja! Det var de sista bilderna från vår första strandvisit! Ser ni tölten på bildern?! Så sjukt duktig har han blivit i sin ökade tölt, och detta helt utan boots haha ;) Nu satsar vi på att få bort hans konstiga beteende bara så kommer vi bli oslagbara på banorna nästa tävlingssäsong! :)

» Strandbilder del 5

 

» Dem är mina!

Glömde nämna! Att jag shoppat lite, igen.. Jag är crazy i shopping så det är sjukt! Men två saker var iallafall välbehövda, eventuellt alla tre.
 
Först så var jag häromdan på Hööks i Kållered och där fick jag välja mellan skor till mig och regntäcke till Ljúfur (jag gjorde så jag själv fick välja annars hade det gått på way för mycket pengar!). Det blev skorna! De jag ville ha innan, varma vinterskor. Plus en reflexväst (en sån som är på bilden nedan fast en vanlig hederlig gul).
Skorna är sjukt härliga och varma och förhoppningsvis tåliga mot slask och äckelpäckel.. Men det återstår att se, använde dem för första gången idag och jag frös överallt förutom fötterna, så det måste vara ett bra tecken! Fast i och för sig så hade jag två par strumpor också, ett par vanliga och sedan dessa:
 

Denna fast vanlig gul som sagt. :) Perfekt nu när det är älgjakt då man måste synas, och även nu när mörkret börjar komma tidigare och tidigare.
 
Sedan idag blev det en snabb visit till Börjes i Kungsbacka, detta då jag var tvungen att köpa ett nytt hönät då det jag har, har så sjukt stora hål så allt bara ramlar ut.
Så det blev ett sådant här. :)

» Strandbilder del 4

 

» 'Börja om'

Nu är det dags för segträning för min och Ljúfurs del! Detta då han fått för sig en sak som inte alls är så bra för varken min eller Ljúfurs del.. Han har blivit lite stum i munnen och bara vill springa... Detta har bara kommit faktiskt utan någon större anledning. Jag har alltid ridit med lätta hjälper och mest med röst, och när det behövs så blir det tyglarna.
 
Så nu kommer det roliga med ridningen att börja om helt från början, nästan.. Blir skrittlektion senare idag och sedan om ett tag så kan vi uttöka till att traven och tölten kan få vara med också. Förhoppningsvis kan vi lägga upp en plan tills hans vintervila kommer så vi kan få bort detta äckelbeteende innan dess. Då kommer jag bli lycklig!
 
Han må se väldigt nätt och fin ut för folk som tittar när jag rider, men det är en pina just nu, för jag sitter verkligen och håller och håller och håller, driver för att försöka få han att släppa på det viset men för det mesta så bara han springer fortare och ignorerar mina hjälper. Ibland släpper han vid drivningen men ibland (för det mesta) så gör han inte det.. Han har sina dagar så han lyssnar sjukt bra och då ger jag kan alltid överdrivet med beröm och annat men sedan kommer dagarna då man verkligen känner att ridningen inte går framåt alls! :(
 
Så nu håller vi tummarna för att detta försvinner så fort som möjligt!! :) Annars får han bli bortlämnad på träning hos någon duktig haha! Men helst vill jag lösa det själv.
 
 

» Strandbilder del 3

 

» Strandbilder del 2

 

» Strandbilder del 1

Det blev en hel del bilder som jag vill lägga ut på bloggen! Hela 37 stycken!
 
Inte jag som fotograferat, obviously, för jag satt ju på hästen ;) Som jag skrev i förra inlägget så var vi i Olofsbo i Falkenberg där vi har sommarstuga! Första gången för mig och Ljúfur på strand på detta sättet och första gången vid havet. Kan säga att första stegen på sanden var lite udda för lilla Ljúfur. Han vinglade hit och dit, spände sig lite och tyckte det hela var jätteskumt! Men efter ett tag så kunde han gå "normalt" så att säga.
 
 

» Strandskoj!


Idag blev det en strandvisit för mig och Ljúfur, samt Amanda och Lysir. Stranden vi var på finns i Olofsbo, Falkenberg! Aldrig varit på en strand såhär med Ljúfur så detta var superroligt och det är sjukt kul att göra och verkligen en annorlunda upplevelse. Kul att göra något annorlunda :) 

Bilder har jag, massvis av! Kommer nog upp imorgon någon gång och fotografen är min pappa men jag får bog ta och ändra dem lite, vrida och beskära ;) 

» Nallebjörn


Ignorera min knoge på pekfingret, har en dålig ovana att bita där... Fråga inte varför!
 
Nu börjar min lilla häst bli till en nallebjörn, en sådan man bara kan gömma handen i och värma sig! Min lilla nalle ♥

» Höstvideo


» Höst





Nu har härliga höstförger kommit till Korndals Gård! Fint än så länge men snart faller löven och träden och buskarna blir kala. Nej nu tänker vi positivt! Snart kommer kylan och pälssättningen är snart över så snart blir hästarna pigga igen och man kan ut och springa hur mycket som helst och både ryttare och häst har lika roligt! :)

» Uttrycksfull




Vet inte varför just jag är så lyckligt lottat att ha en häst som Ljúfur :) Vad jag föll för först med honom? Hans ögon, faktiskt! Så sjukt stora, vackra och uttrycksfulla. De som känner honom måste faktiskt nästan hålla med. Han var inte gammal när jag köpte honom, och nu är han 9. Min fina pojk! Det jag lärt mig med häst har jag mestadels lärt mig under åren med honom.
 
Han må vara rund om magen, men som man säger så är det mer att älska! Och rund och go får han vara nu för nu är tävlingssäsongen slut och nu blir det lite små träningar då och då, men mestadels bara rolig ridning! Till vintern blir det att galoppera i snön och bara ha det roligt.
 
Nu till helgen förresten så blir det eventuellt att åka till Olofsbo i Falkenberg (där vi har sommarstuga) och rida på stranden, någonting vi aldrig gjort förut och det hade varit en grymt rolig grej att uppleva med Ljúfur! Så om någon inte är upptagen på lördag och eventuellt söndag så hör av er! (Någon jag känner såklart) Så samåker vi. :)

» Hästmässan i Borås

 
 
På fredag börjar Hästmässan i Borås som jag funderar starkt på att gå och kika lite på. Aldrig varit på den innan så det hade varit roligt att se om det var något att gå på lite oftare. Då det är islandshästvisning på fredagen så funderar jag på just den dagen, jag måste ju ändå stötta islandshästarna! Mässan hålls i Borås ridhus och håller på från den 11-13 oktober, alltså nu på fredag till söndag denna veckan. Sedan fanns det även en hel del utställare och det är ju också roligt att kika på för att se om det är någonting man glömt till sin samling med massvis av hästsaker.
 
Men vill ju såklart inte gå själv så får försöka tvinga med mig någon eller några för att åka dit. Det tar väl cirka en timme med bil till Borås om jag inte minns fel. Och tur att det är i ett ridhus då det alltid regnar i Borås ;)
Skämt åsido så söker jag alltså någon att få sällskap av att åka och titta! Någon? Fredag, Borås, hästar?
 
 

» Lag SM 2012 - bilder.

Här kommer några få bilder från förra årets lag sm för islandshästar. Alltså väldigt få bilder. :)
 

Här går det fort i kurvorna Amanda ;)

» Gamla tävlingsbilder

Är man lite småkrasslig så försöker man ju hitta saker att sysselsätta sig med, jag hittade en sak jag kunde sysselsätta mig med i några minuter. Nämligen redigera lite gamla tävlingsbilder från år 2011.
 
Enjoy ;)
 
Vet dock inte från exakt vilken tävling eller vad för grenar. Men antar att det ärnågot KM.
 
 

» Landi - Sofia och Samba

Tydligen kunde jag inte hitta ett sämre ställe att fotografera på än det jag hittade, och tydligen kunde jag inte heller ta mer kort så jag skulle ha mer att välja mellan utan jag var tvungen att hitta sämsta stället först. Men det är inte lätt att hitta ett bra ställe att fotografera på när man har en häst med sig och man måste hålla koll på tiden då han fortfarande har sadel och grejer på sig då nästa gren skulle vara om en liten stund. Men, jag fick iallafall tre helt okej bilder, inte mina bästa och är inte stolt över dem men det är iallafall bilder. Bilder är kul, och nu har jag i sånna fall sagt mer än 3000 ord ;)
 
 
Vet inte varför jag gillar mer att ta bilder av hästar än på människor och natur och sådant! Det är mer djur (hästar är såklart bäst), då det är mer rörelser och man vet aldrig vad dem kan hitta på riktigt! Men jag vill verkligen fota mer bilder så man får lite mer färdigheter inom hästsportfotografering.
 
Någon som vill bli fotad någon gång? Helt gratis såklart och ni får även behålla bilderna efteråt! :) Hör av er bara!! Men helst då i Göteborgs/Kungsbacka trakten, kan åka längre om jag känner att det är värt det också hihi.

» Seg dag

Idag blir det tyvärr inget stallbesök för mig, även om jag jättegärna hade ridit ut lite i skogen idag men klart att jag blev sjuk efter tävlingen i lördags.. Så hela kroppen känns lite som tuggummi, ett segt och äckligt tuggummi. Förhoppningsvis blir jag bättre efter idag, efter att kroppen fått vila upp sig!
 
Och en sak till, jag skulle ha fotat på tävlingen i lördags men på grund av regn fick jag bara några få bilder på Sofia och Samba (som står i mitt stall). Bilderna kommer upp senare idag!
 
En bild från lag SM förra året.

» Trea i T5 plus förkylning på det!

Ja nu har jag tid att skriva ett litet och kort inlägg om gårdagens tävling. Kan beskriva dagen med korta ord så som; blöt, kall, rolig, blåsig och kall igen. 
Ja det regnade alltså, plus att det var väldigt kallt på det också! 

Min första gren var T5 där jag kom trea! Prisutdelningen var direkt efter så alltså ingen final på det. Vann mig inte bara en rosett utan även ett par ridvantar. Passade väldigt bra den dagen då jag glömde mina egna hemma!! 

I V5 kom jag inte till final tyvärr, kom under strecket nästan precis så det var lite surt, och ingen ville stryka sig (jag tittade regelbundet). Men en rosett och ett par vantar åkte jag hem med iallafall och är nöjd med vår prestation även om det hade kunnat regna och blåsa mindre samt vara mindre kallt så man kunde stå stilla utan att skaka röven av sig haha. 


» Taggar tävling


» Tävling imorgon




Nu taggar vi för tävling imorgon, Landi KM (lätt-klasser) vilket nog kommer att bli superskoj! Minus till vädret vi nog kommer få dock... Men vi ska kämpa oss igenom ur och skur, blött och torrt! :) 
Kommer rida T5 och V5 imorgon och T5 börjar kvart i 11 och prisutdelning, då vi inte var många anmälda i den grenen, direkt efter. 

Håll tummar och tår för oss, att vi tar oss igenom en gren utan att göra bort oss helt ;)

» Gårdagens uteritt

Igår blev det som planerat en uteritt! Solen sken och det blåste knappt, värmen var även i luften lite grann. Härligt väder verkligen! Så det blev cirka en timmes uteritt i skogen och lite på vägarna. Ridturen gick helt perfekt i princip och det satt fint med en härlig skogstur med min fin kille. 

En liten kalv vi mötte på vägen!

» Veckans träning

En liten planering för veckan, dagen är redan avcheckad och avklarad. Och träningen idag fick väldigt bra, tog lite längre tid än vanligt att hitta rätt galopp men med många försök så fick vi till slut rätt galopp och då drev jag på som en belöning och berömde samtidigt, sedan ner till skritt och sedan en galopp igen för att få rätt galopp igen. Och det blev det! Så belöning igen och sedan slut på galoppträningen.
Och innan det så var det töltträning också, lite T5 övningar (ökad tölt ner till kort och kort till ökad).
 
Så alltså sammanfattningen är att träningen gick toppen!  Duktiga hästen min, ibland så.