» Kvällsträning

Blev en kort kvällsträning i paddocken ikväll när jag hade kvällsfodringen, duktigaste Ljúfur fick en finfin trav flera gånger! Så stolt över hur långt han kommit på bara ett år. 


Och den 12/3 blir det tävling igen nere i Slöinge, samma som förra gången fast deltävling 2, blir fyrgång såklart :) 

» Födelsedag för mig

Fyller år idag, men känns inte som det. Inte direkt blivit firad idag, igår hade vi middag men kändes mer som en vanlig familjemiddag, vilket är trevligt men man fyller ju faktiskt bara år en gång om året ;) 

Fick iallafall en fin present idag av min häst, en present i form av en liten uteritt. Sedan lite jobb i stallet efter det. 


» Go träningsvärk

Nu ligget jag äntligen i sängen igen efter en låååång dag ute på vift. Var i stallet vid 20 över 6 i morse och förberedde och packade in i bil och transport. Sedan packade jag in häst i transporten och körde neråt i snöstorm till Slöinge. Vägen dit var motvind, växla till fyran på motorvägen då vinden gjlrde oss långsamma men till slut kom vi fram till tävlingsplatsen. Ett stort ridhus med fina lokaler inuti. Efter en lång väntan blev det vår tur! Upp på häst och värma upp, massa lösgörande och testa alla gångarter - han kändes helt perfekt. 

Och till slut var det vår tur och vi gick in i ridhuset (först). Lite tvek då han undrade om vi verkligen skulle in där men väl inne blev han spänd och läktaren med folk och ljud var det som var mest läskigt, försökte skritta förbi läktaren först så han kunde vänja sig, men fick sedan öka takten lite så vi kunde fördela oss. Tölten kändes bra men lite stel i början, låt mig nämna att detta var vår absolut första inomhustävling, men slappnade av efter ett tag, tungt var det för honom också. Traven gick som alltid finfint, skritten som vanligt är kort i steget men jag försöker jobba på detta haha, sedan galoppen, lite småstel där med men ändå harmonisk. 

Vi fick fina poäng, totalt 5,15 och av domarna 4,9 och 5,4. Jättenöjd! 

Väntade sedan på om att få veta om vi kom i final eller ej, och förresten så var vädret skit hela dan, snöblandat regn, massa snö, regn, vind och usch.. Ljúfur var bäst för han kunde stå i transporten under dagen då och då som en transport nästan. Och sedan såg jag resultaten för vilka som kom till final. 


Final!! Visst, sist in i finalen men för mig var det skitsamma, hade ändå nått mer än mitt mål för dagen. Så upp på hästen en kvart innan min final, lösgjorde honom endast under den kvarten. Körde utan boots, hade boots under uttagningen. Finaldags var det sedan och denna gången var det inte lika läskigt att ta sig in i ridhuset. Vi fördelade oss och kom sedan fram i tölt. De flesta körde järnet med sina hästar från start, och jag körde lugnt och fint men ändå med power. Tölten gick jättebra och belönades med 5,0 och 5,5. Sedan blev det trav och vi hade näst högsta poängen i traven, där fick vi 6,0 och 6,0. Sedan skritt, sämsta men bättre än uttagningen, där fick vi 4,5 och 4,5. I galoppen körde jag på, drev och samlade så han skulle få med baken och jobba med hela kroppen, och det lönade sig! Vi fick nämligen 6,0 och 6,0 där också! Helt fantastiskt! Så från att ha legat 'sist' i finalen 5/5 då vi var fem som red, så jobbade vi oss upp till en tredje plats! Bästa hästen!! 


» Tidig lördag

Ja då var man vaken då ja, ska ner till Slöinge idag och tävla i ridhus med min lille häst som för övrigt inte tävlat i ridhus innan, blir spännande att se hur mycket han vill lyssna ;) 

Förberedde i princip allt igår som ska med ner men det är säkert något smått man glömt packa. 


» En måndag som alla andra

Stressmåndag men gomåndag i stallet. Blev en uteritt med fokus tölt, tölt, tölt! Och imorgon har jag en funderare på att ta en stall-ledig dag innan tävling, sedan blir det träning och uteritt resterande dagar. 

Inte långt kvar nu! 

» Vila, vila, vila!

Idag blev det lite vila för hästen dagen efter monsterträningspasset! Han var så duktig igår, så trött var han men han släppte till slut och det var härligt att se. Nu ska jag träna på det vi tränade på idag, så hoppas vi på något bra! Samt mycket lösgörande, då man inte kan få för mycket av det. 

Men trots vila så tog jag ut honom, tog av täcket (ja han har täcke för han är klippt och varit förkyld innan när det varit kallt) och gick ner till transporten och slängde in det nya transportgrimskaftet jag köpte för ett tag sedan. Sedan lite stretch för frambenen och ut i hagen och äta lunch. 

Så taggad för tävling lördag nästa vecka! 


» Känner mig lite udda

Förrigår när jag mockade boxen så tänkte jag att jag skulle passa på att slänga in en halmströpelletssäck till, sagt och gjort. Men jag gjorde det lite annorlunda denna gången, istället för att öppna den, hälla ut och sedan hälla på vatten så öppnade jag den när säcken låg mitt i boxen. Jag hämtade varmvatten och hällde på, fortfarande med pelletsen i påsen. Och detta var i förrigår och idag är det fluffigt i påsen ska ni veta! Ska hälla ut allt i boxen imorgon, jag gillar fluffigt och mysighetskänslan. Jag mockar redan bort kisset varje gång han stått inne så behöver inte så mycket som suger upp. 

Och detta var i förrigår när jag precis skulle åka hem, passade på att kolla hur mycket det svällt. Rätt mycket ändå ;) 

» Kurslektion en vecka innan tävling

Imorgon är det dags för åter en lektion med Robin, var så roligt senast (förra året i december) att jag inte ville missa denna gången trots att jag just nu inte har råd att rida två lektioner, men lär mig så sjukt mycket på bara en så det gör mig inget. 

Om en vecka ungefär är det dags för tävling också, Hella Cup del 1 blir det för oss, spännande! Aldrig tävlat i ridhus med Ljúfur innan så det ska bli kul att se hur han är. Har fått med mig en annan från stallet och vi har bestämt oss för att träna i ridhus minst 1 gång innan vi åker iväg till Slöinge. Kommer bli grymt! 

Idag och igår blev det massa lösgörande i paddocken, igår blev det lösgörande i skritt och trav och idag blev det skritt, trav och tölt. Massa öppna, volter, sidoförflyttningar, flytta bakdel osv. Gick så bra! Och nu ikväll blev det att olja in och fetta in det nya tränset från Hööks. Tränset heter Islandsträns Hafnir FarField. Jag köpte först storlek cob, det passar ju alltid på islandshästar tänkte jag, men detta träns var litet att det såg ut som ett ponnyträns och hade nog passat shettisen i stallet. Så blev att åka tillbaka dagen efter jag köpte det och byta till storlek full.. Känns lite sjukt. Men det är så fint!! 

En trött häst får testa träns.

» Nytt och fräscht!

Då det är lite dyrt för mig att köpa ett PS träna så skaffade jag en kopia, som hade det jag sökte ändå! Stilrent, man kan ha bling om man vill samt att man kan ta bort nosremmen utan problem. Billigare är bra för min plånbok kände jag. Behövde ett nytt träns då mitt 'vanliga' börjar tappa sina blingstenar och är allmänt risigt. 

Detta från Hööks blev det (bilden är från deras hemsida också). 

» Dagarna bara går

Och imorgon är det måndag igen ja, blev en visit till stallet på eftermiddagen/kvällen idag då jag hade kvällsfodringen. Och igår blev min stalldag väldigt lång jämfört med vad jag planerat, hade lunchen och skulle fixa för två hästar och sedan hem. Planerna ändrades direkt då vi hittade en häst liggandes i hagen på ett udda ställe och vi kunde rätt snabbt komma fram till att hästen hade kolik. Ut och gå, sedan ut och köra transport på gropiga vägar 40 minuter, tankar om att åka till djursjukhus som hade jouröppet på en lördag (självklart ska hästarna alltid bli sjuka på helger!!) om hästen inte bajsat när vi åkt runt för distriktsveterinären var påväg till Bollebygd på ett annat akutfall så hon kunde inte komma på 2 timmar.. Men blev tillbaka till stallet ändå då hästen bajsat i transporten, så tillbaka samma väg till stallet och kolla hur hästen mådde. Och sedan invänta veterinären då häst blev sämre tyvärr.. Jag hjälpte hästägaren då det bara var vi i stallet och jag hade själv velat att någon hjälpt mig om det var Ljúfur, och de har hjälpt mig mycket med honom när han var sjuk. 

Som tur var så är hästen sig själv idag och min egen häst har fått massa betforvatten igår och idag som jag ska börja ge igen, måste dock köpa mer foder samt betfor då det börjar ta slut, båda grejerna samtidigt.. 

Och snart dags för tävling igen! Fått med en granne till oss i stallet som ska tävla för första gången, kommer bli grymt roligt!!