» Longering på schemat

Han gick så bra idag! Och ännu mer vårsol idag, 13 grader och jag kunde longera han i paddocken utan att ha världens tjockaste kläder på mig. Blev skritt, trav och galopp i bägge varven och han verkade så mjuk, så mjuk! 

Efter att vi longerat klart så tog jag av gjorden och tränset och lät han gå iväg. En härlig vår-rullning idag igen och han var så nöjd.

(null)


» Vår i rullning

Släppte Ljuffe i paddocken idag, en riktigt go rullning blev det. Gött sa han! Sedan tog vi en kortare promenad runt travbanan.

Igår tog vi oss en tur på lös tygel i skogen, med bara skritt. Så härligt och behövligt!

(null)
(null)
(null)

(null)





» Solsolsol

En riktigt härlig dag idag igen, nu är det nog vår? Iallafall här. 

Idag, eller ikväll kanske man säger nu, så blir det slappt. Möjligen en tur till Göteborg för en drink eller två om man orkar, så nu blir det en dusch för att fräscha till sig om det blir så man hoppas hehe! Hästen fick vila, igen. Han gillar att vila och jag har ingen brådis med att rida, imorgon så blir det en go tur. 

(null)


» 22 februari

Gårdagen var helt underbar, fick rida uti vårkänsla med min finaste Ljuffe och finaste Jax fick hänga på. Innan ridturen hade jag lagt ett kortare spår med älgklöv (gigantiskt!) till Jax, så det spåret fick han gå på egen hand efteråt och han hittade spåret perfekt! En mycket nöjd hund och en nöjd häst. 

Idag får vi se vad klockan blir när jag kommer hem om det blir stall eller ej. Imorgon blir det det däremot. 

(null)


» Okej?

Alltså fy vad han kändesigår, tung och nej usch.. Den känslan vill jag inte ha igen..! Men. Tydligen så syntes det inte då vi i T8 belönades med 5,45 och en andraplats och i V5 belönades med 5,60 och en förstaplats! Hur sjukt...!? Nu ska vi träna på att sluta vara tung och skit. Nu jäklar!

(null)

(null)


» Imorgon är det dags

Förberett lite smått idag för tävlingen, som tur var behöver jag inte åka förrän vid 9:30-10 tiden, så det är skönt! Men fick tofsat om Ljuffes man, och kört lite lösgörande longering samt ställt in honom för natten med back on track täcke under hans vanliga. Nu jäklar ska musklerna bli goa! 

(null)

(null)


» Taggaaaa

Eller något sådant, tävling nu på lördag som sagt och försöker verkligen tagga upp mig lite! Ljuffe gick helt okej nu men fortfarande sjukt stel i vänster. Gav mig inte och inte han heller haha! 

(null)

Testade även nu idag att impregnera ett av mina täcken med denna spray. Återstår att se om detta fungerar eller inte! Märker jag imorgon om det torkat.

» Egentid

Idag fick hästen lite egentid i form av en uteritt. Mysigt i solskenet en tisdag som denna! 

(null)


» En vecka kvar

Tydligen är det bara en vecka kvar nu till första tävling. Och jag är såotaggad. Ljúfur går inte alls som han gjort innan och gör allt för att "komma ifrån" arbete (inte alltid dock)... jäkla sketponny. Från och med idag och en vecka framåt blir det hårdträning! Svårt med underlaget dock (blött, tungt, slask). Men vi får bara lösa det. 

(null)


» Kul väder

Regn, regn, regn är det idag! Så blött, blaskigt och kallt. Men red idag ändå och det gick helt okej. Resten av dagen/helgen blir en lugn en, hemmahelg! 

(null)


» Igår regn och ingen ridning idag...

... typ samma! Blev vila två dagar i rad nu för liten skrutthäst. Igårkväll/natt fick han gå in iallafall och torka upp. Så härligt väder vi har nu va, röstar alla dagar på kallt och pudersnö!


(null)
(null)
 
Och mörkt är det fortfarande, mörkt på morgonen och mörkt på eftermiddagen, vänd nu för tusan!

» Liten sketponny

Varför ska han ens hålla på liksom, han vinner inte över mig den lille sketponnyn haha! Nä men han försöker hänga extra på bettet då det är såå jobbigt att arbeta. Suck it up liksom!

(null)

(null)


» Idag - fotografering

Det kunde man inte tro! Men tänkt på det i flera dagar (sedan snön kom) och idag blev det av! Släppte Ljuffe i en orörd hage, och tog massvis av fina bilder! 

(null)

(null)

(null)


» Nöjd hest

Betten jag köpte - prima skinka! Nej men alltså har testat det ena nu, bettet Frida, och känner mig helnöjd just nu, även Ljuffe känns nöjd på detta! Inte tränat med det än dock, "bara" ridit ut och på travbanan men han känns bra! Så fort han släpper olaten med att bita sig fast på vänster så blir det nog helheter! 

Idag var jag iväg med transporten bort till Granngården där jag köpte med mig 4 balar med strömix till skjulet där de får gå in. Och tunga som satan var de kan jag säga, go träning på det. 

(null)

(null)

Även hund har fått träna idag, sista simningen så nu får vi åka dit och simma själva för en slant! Göttmos! 

Men nu, nu ska jag försöka somna, redigt trött men ingen ro i huvudet as per usual. Men lite Asmr så somnar man på ett kick.