» En natt i september

Då var Ljúfur klippt också, han fick bli naken igår tillsammans med tre andra (fast de blev bara halvklippta). Så nu har han mystäcke på för att vänja sig att vara naken. 

(null)

(null)

Just nu är jag i Falkenberg, bara jag här och det är så skönt faktiskt, blir dock att man ligger och grubblar på allt, så skrev till en gammal "vän" som gick bort 2016, tror det var så han gick bort. Blir ju så ibland att man bara vill skriva till eller prata med de som inte finns mer, så han fick sig som ett dagboksmeddelande på Facebook. 



» Alltså älskar perfektion!

Jag är en riktig neat-freak när det kommer till djuren. I fredags var jag och delade man hos en inför gårdagen då hon skulle tävla, idag fixade jag till min egen hästs man. Behövligt måste jag säga! Och det blev så bra med båda två.

(null)
(null)


(null)




» Fullspäckad Jax-dag

Då jag idag skippar stall och istället är i sommarhuset med hund över natten så har vi idag efter jobbet haft en riktig Jax-dag. Vi började med en cykeltur på cirka 3,5km i olika tempon trav (mycket fokus på att endast trava!), sedan efter det lämnade vi cykeln och tog en kort kisspromenad som nedvarvning, lite vila efter det och sedan tänkte jag hinna låta han leta lite fågel innan ljuset försvann! Sagt och gjort så åkte vi iväg och letade efter en bra åker och hittade en. Tyvärr ingen fågel men han sökte av riktigt bra! Sökte av två mellanstora/små åkrar och drog oss vidare till en till åker där det finns fågeltorn, ingen lycka på fågel där heller men är så sjukt nöjd med honom! 

Så nu i skrivande stund så är jag ute på en lugn bajspromenad (nedvarvning efter fågelsökandet). 9/10 på dagen, hade varit en 10/10 om fågel funnits.

(null)

(null)


» Uteritt deluxe

Blev en riktigt go uteritt i värmen, fast inte alltför varmt - utan lagom! Både Jax och Ljúfur såklart och Jax vann över Ljuffe i en galoppbacke - grym!! 

Ja längden på turen var ju helt underbart bra och nu måste jag komma igång mer med Ljúfur! 

(null)


» Paddock och nu vila två dagar

Red i paddocken och tränade i torsdags, igår drog jag ut på middagsdejt så igår fick han spontanvila, även idag då jag blev klar med ett jobb lite för sent. Imorgon ska jag rida iallafall!

(null)


» Kunde inte låta bli

Var på Gekås i Ullared igår, jag var ju tvungen att köpa täcken till Ljuffe, precis det jag behöver och inte alls har många av (läs ironin i hela meningen). Men jag köpte två.. Och det var ett regn med fleecefodring och orange!! Sjukt fräckt, sedan ett billigt fleecetäcke med standardfärgerna gult, rött och svart randigt. Tanken var väl mer att det fleecetäcket kan jag ha under andra täcken om det är sjukt kallt och han behöver mer skydd sedan när han är naken. 

Än så länge så fäller han sommarpälsen fortfarande och jag ska klippa när han satt lite vinterpäls tänkte jag, samt slutat fälla. 

(null)

(null)