» Glada besked

Helt glömt av att skriva vad jag fick för besked hos osteopaten i onsdags! Han var tydligen bättre och svarar bra på behandlingen!! Gött mos säger jag bara. Han kommer ju inte vara återställd på ett tag dock och kommer inte kunna rida än, men ändå! Han tror att om någon månad så kan jag rida han lite mer normalt. Nu ska jag till onsdag nästa vecka promenera, sedan blir det att vila tills onsdagen därpå, dock fortsatt behandling. Sedan onsdagen efter det, alltså om två veckor ungefär, så kan jag börja skritta! Happyface! Sedan blir det återbesök någon gång i slutet av februari mest troligt och ska nog ha med mig sadel då, antar att det betyder att jag ska rida då med för att visa hur han går...?
 
Så det går framåt för min del, och definitivt för Ljúfurs del. Blir att bita ihop dessa veckorna tills jag kan sitta på min fina hästs rygg igen, men det ska jag nog klara. Måste bara tänka bort ridabstinensen lite haha.
 
Vad då hårfager???
 
Imorgon blir det upp tidigt då jag har morgonfodringen i stallet, får väl ta med mig lite mat då jag ska stanna ett tag för vi ska försöka flytta upp hästarna till skogen äntligen! Längtat lite efter det då jag känner att hagen de går i nu förtjänar att vila och våra hästar förtjänar att få gå i skogen och vara riktiga islandshästar hihi.

» Fredag den 31


Vår lilla vallackflock samlade.


» Ny kamera snart?

Vill så jättegärna ha en ny kamera, en kamera jag kan filma med också och inte bara fota!! :) Absolut en Canon systemkamera då jag har objektiv som passar till just Canon. Får hoppas på att jag kan köpa en snart eller kanske önska mig i födelsedagspresent!
 
Denna låter lovande för mig, inget komplicerat.

» Snöridning!

Fick äntligen rida igår med min bästa vän Amanda i hennes stall! Så härligt att kunna rida och idag har jag lite små träningsvärk. Så blir det när man inte ridit på en vecka haha! :) 

Detta var den söta pållen som jag red :)

» Snöyra

Äntligen fick vi massvis med snö! Men för min del kunde det väntat tills i eftermiddag eller imorgon då jag ska köra Ljúfur till osteopaten... Men jaja! Vad ska man göra haha, får väl tuta och köra helt enkelt. 

Men nu när det finns djup snö man kan galoppera i och tolka så har jag ingen häst jag kan galoppera med. :( men bara att bita ihop och hoppas på det bästa!! 


» Öppet hus

Sitter nu och väntar på att klockan ska bli två.. Ska nämligen på öppet hus på arbetsförmedlingen. Får se om de kan hjälpa mig denna gång med något eller om det känns som inget blir gjort igen! Men nu jäklar ska jag ta tag i detta lite mer. Även om det svider haha :) 

I eftermiddag blir det stallet, ska se om jag kan tvinga min pappa att åka med mig dit då min bil är framhjulsdriven endast och backen upp till stallet brukar oftast vara väldigt hal.. Behöver ju åka dit och massera min häst! 

Mycket rolig bild på ett mycket roligt ställe haha!

» What to write...

Ja, haft en rätt så fantasilös blogg-dag idag om man säger så.. Har ju inte mycket "häst" att blogga nu då jag inte ridit sedan förra veckan utan bara masserar och promenerar lite runt travbanan. Och hur roligt är det att läsa om? Inte så värst va?
 
Ska tillbaka till osteopaten på onsdag igen, samma tid som förra gången, halv 2. Då hoppas jag på ljusa besked, att det börjar visa sig små, små förbättringar. Det gör inget om de är pyttesmå förbättringar, bara det är något framsteg som visar att behandlingen fungerar.
 
Får väl helt enkelt fotografera mer och lägga in fler foton istället haha! vad är det man säger.. En bild säger mer än 1000 ord :)
 
 

» BFF?

Ljúfur har skaffat sig en ny kompis som han tagit under sina kärleksfulla vingar hehe, nämligen den nya hästen Vilji! De verkar ha 'boundat' direkt och äter ur samma hög med hö även om det finns flera högar runt omkring. Sötisar! Skönt att Ljuffen har en kompis igen :)

Bilden tagen av Sofia som hade morgonfodringen igår! :)

Bild från nu ikväll när jag kvällsfodrade :)

» Massage är bra för kropp och själ

Glömde helt av att blogga igår, hade väl annat för mig än att sitta vid datorn och skriva på telefon :)
 
Det är nu dag fyra av behandlingen av Ljúfurs skada och det glädjer mig att när man masserat klart så är muskeln rätt så mjuk. Men det som skär i mamma hjärtat är att den är stenhård i början när man börjar massera. Jag masserar såklart inte bara, utan jag stretchar även benet genom att föra det rakt bakåt och lite neråt och snett framåt med rakt ben. Han sänker huvudet varje gång jag behandlar och man märker att han tycker det är skönt. Jag får som sagt ut och skritta, men har inte riktigt vågat det 100% ännu mer än i torsdags då jag och en i stallet gick ut och promenerade våra hästar en stund. Men det kanske är bra att han rör på sig lite, att få igång blodcirkulationen. Men då kommer jag säkert mesa och bara skritta tio minuter haha.
 
Sedan för jag även frambenet bakåt.
 
Och idag anlände det en ny häst till stallet, en superfin vallack (hurra för vallacker, vi behöver fler!!) som då ska gå med våra fina killar :) Alla hästar i vår hage har i princip alltid varit i olika färger, och nu har vi fått en till i en annan färg än de andra. Det är faktiskt lite roligt och skönt för de som har lite svårt att hålla koll på vem som är vem. Vi har färgerna fux, musblack, svartskäck och nu svart. Jag tycker att vi ska få mer vallacker till stallet då vår flock är så pass liten, det är toppen att ha fler hästar i en flock! :)

» Kolik

Ha koll på vattnet hos era hästar! Vi har haft tre kolikhästar i stallet under ca 2 veckors tid.. Detta är nog på grund av att vattnet i hagarna fryser och är iskallt så hästarna helst inte dricker det. Så jag uppmanar verkligen alla att se till att sina hästar dricker. Jag gav min häst betforvatten idag vilket han drack gladeligen (klart, det är ju gott!). Superlätt att göra, häll betfor i en vattenhink, fyll med vatten (så mycket ni vill ha i hinken). Vänta en stund så att betforen hinner svälla och lämna ifrån sig sina goda partiklar så att säga haha :) Använd helst varmare vatten då det går fortare.
 
Men ja, nu när jag fått det sagt så är det andra dagen och min första dag som hemma behandlare. Det gick bra, man känner sig lite tafatt nu i början när det är något nytt och man måste känna musklerna för att veta var man ska massera så det blir rätt. Och idag blev det en promenad ut i mörkret med hästen, innan det så blev det massage och stretchning.
 

» Slappar-dag

Har bestämt mig för att idag ska Ljúfur få maten han ska äta samt få massage på bogen och sedan bara mys och sedan ut i hagen igen. Alltså ingen ridning dagen efter behandlingen, känns som det är snällast så och bäst så ;)
 
Kom på en till sak jag ska titta efter på EuroHorse!! Transportskydd som är billiga och snygga, såg att mina var lite sönder och jag kan ju inte åka runt med söndriga transportskydd när man ska se snygg ut? Så det blir att hålla ögonen öppna efter detta också på mässan.
 
Denna "dåliga" skritt kommer att förbättras under denna tiden som han är skadad :)

» Tennisarmbåge...?

Då är domen kommen.. Lilla hästen har en muskelskada vid bogen på högersida. Tydligen haft det ett tag och är nog anledningen till att han varit som han är, vilket nu då ändå känns bra eftersom jag vet vad som var felet! Så nu ska han endast skrittas i tre månader ungefär samt få massage och specialmat varje dag. Och vi ska även på återbesök nästa vecka redan så han kan få mer behandling. Så nu håller vi tummarna att han svarar bra på behandlingen och blir helt återställd!
 
Han måste ha haft jätteont för när osteopaten rörde in i muskeln och på så ryckte han till och lyfte benet som om det var obehagligt eller gjorde ont. Vilket i detta fall gjorde ont. Så nu blir det att arbeta igenom skritten på ett väldigt enkelt sätt och att ibland rida ut i skritt. Skritt, skritt, skritt... Men nu tycker jag synd om min stackars prins.. Uppdatering om detta kommer då och då :)
 
Detta är hans specialmat de kommande veckorna/månaderna. :)
Ett mycket starkt liniment för hans bog.
Blöt efter behandlingen och lite rakad också..

» Strax stallfix

Då bär det strax av till stallet för att ta in hästen och förbereda lite inför den korta resan till osteopaten. Börjar bli lite nervös nu faktiskt då jag är rädd att det ska vara något stort fel med honom. Men jag försöker tänka positivt och tänka att är det något så hjälper osteopaten mig :)
 
Funderar på vilka ben det är bäst att ha benskydd på i transporten? För jag orkar nog inte ta på alla fyra då det är en så pass kort resa.. Men jag kommer väl ångra mig i sista sekund och ta på alla skydden ändå. Tänker att det ska ju ändå vara smidigt att ta ut honom ur transporten för att kunna visa honom snabbt och inte stå och flänga med transportskydden. Men det märker vi väl sedan hur jag gör haha.
 

» Trött flicka

Nu är jag helt slut efter en heldag i stallet! Blev från kvart i tio till halv fem som jag var där... Och under tiden som Ljúfur stod och vaknade så gick jag och fixade hage! Duktigt av mig, satte dit resterande isolatorer, drog tråd och knöt de provisoriskt för nästa man som ska säga ihop de på rätt sätt. Så nu kan våra hästar snart gå i skogshagen! Längtar tills dess :) 

Ljuffes tänder var mycket bättre denna gången, han har tidigare haft foderfickor men de har förminskad något så otroligt och det glädjer mitt mamma hjärta. Han hade lite bitsår på kinderna om man km kalla det för detta. Men han slipade ner kanterna som ska ha orsakat detta så nu ska han nog inte göra det igen. 

Han fick även alla sina vaccinationer han behövde så nu är han fit for fight, nästan. Imorgon blir ju ett besök till osteopaten och jag är sjukt nervös inför detta! Vill ju inte ha världens dom nu att jag inte kan rida inom på si och så lång tid... Vill ha något lättbehandlat isånnafall! 

 

» Tandis


Laddar inför tandläkarens besök! :)

» Mys-attack!



Det är så himla bra nu när han lärt sig att lägga huvudet på min axel, blir så mycket mer gos och mys då! Det roliga är också att när jag tar bort hans huvud från min axel så tar han upp det igen. Sötaste hästen! 

På bilden har han alltså huvudet bortåt, bakom mig, alltså han har det på axeln och vi myser!

» Kallt och snö!

Som den snömänniska jag är så trivs jag bäst när det är snö ute, jättehärligt då allt blir ljusare och det är så skönt att rida just då. Ska till stallet alldeles strax och rida min fina springare! Och definitivt gosa massa med honom som alltid. 

Vi fick även besök sv solen under hela dagen vilket uppskattas mycket!

» Några dagars bloggledighet

Inte skrivit nu på en dag eller två och detta har berott på att jag varit nere i Olofsbo över helgen. Olofsbo ligger i Falkenberg och vi har sommarhus där nere. Det har varit rätt skönt att ta lite paus från vardagen :) 

Men imorgon blir det stall igen och tisdag blir det tandkollning i stallet :) fullt upp för hästen nu denna veckan då jag även har en tid hos en osteopat! 

Men jag uppdaterar mer under de kommande dagarna! :)
Bilden som får pryda detta blogginlägg är från gårdagens snöstorm i Falkenberg, det var mycket mer snö än vad som syns på bilden. Och det blåste något så djävulskt.

» Snömustasch

Knäppte lite snabba kort mellan vindarna när jag var i stallet. Bilderna togs för kanske 40 minuter sedan så de är helt nya :) Han har både snömustasch och hans hovar är helt täckta med snö så ser ut som han inte har några, hovar alltså.
 

» More to come

Då ska jag ta mig ner till stallet i snön för att fixa så att våra hästar har vatten, höet fixade jag igår så det är redan klart (vi har speciella dagar då vi fixar hö och vatten för vår hage). Får se om jag känner orken för att rida lite, samt om jag har tiden till det. Ska till Olofsbo/Falkenberg senare idag nämligen och vara där över helgen vilket alltid är mysigt att göra ibland.
 
Nu sitter jag bara och hoppas på att jag ska kunna komma upp för backen till stallet då den oftast inte blir så grusad eller sandad under vintertiden tyvärr... Men jag ska gasa lugnt med min lilla bil och hoppas på det bästa, i värsta fall får jag väl ställa mig nedanför backen och gå resten av vägen haha! Men off I go till min häst som nog ser ut som en snögubbe nu :)
 
 

» Lite vill ha grejer...

Redan börjat titta på utställningslistan för EuroHorse, gått in på lite hemsidor som verkar lovande och tittat runt, lite få grejer har ögonen fastnat för, vi får se om jag kommer hem med något av dessa saker om de säljer de såklart.
 
Lite från Charlies Häst & Hund
 
En Kingsland lädergrimma
San Miguel schabrak HV Polo
Jag är ingen rosa person, men detta finmaskiga hönätet från Impulz by Global var ju döfräckt!
 
 
Scapa Sport grimma.
 
Ja listan kan göras lång och tråkig, så detta var bara ett FÅTAL saker jag tittade på, jag räknade nu ihop på ett ungefär hur många som kommer att ställa ut under dagarna och fick talet till hela 211 stycken! Sjukt.. Men så sjukt roligt och jag längtar. Bästa grejen på året måste jag säga, efter denna mässan kommer jag nog inte behöva köpa saker förrän nästa år igen haha.

» Snö

Åh vad jag hoppas på att det kommer mer snö! Jag är en riktig snöperson, dock inte riktigt ett stort fan av kyla men snö är så underbart. Den gör allt ljust, det är mysigt, man kan tolka (åka pulka bakom häst). Och massvis av andra roliga grejer! Blev så lycklig när jag såg att det snöade idag, för snö är awesome! Men vill ha mer. Hej jag är kräsen haha!
 
Mitt ridpass igår förresten bestod av att rida runt travbanan i trav några varv, med inslag av skritt för att vila och pusta ut lite. Blev inte så länge som jag red då det skulle vara ett kort intensivt konditionspass med trav. Duktiga häst! Har inte riktigt bestämt mig för vad jag ska göra imorgon.. Allt beror på vad jag orkar, kanske en uteritt? Vi får se, vi får se. Måste ta nya bilder snart, blir så tråkigt att ladda upp bilder som jag vet jag redan laddat upp, jag tänker ju på det iallafall även om inte de som "läser" mina inlägg gör haha. Får väl ta med mig kameran till stallet någon dag, så jobbigt är det faktiskt inte att trycka av lite bilder. :) Det kan till och med nog jag lösa haha.
 

» No more jul!

Tricktränat och dragit ner julpyntet på boxen! Nu är julen över för min del haha. Inte alls lite efter eller så :) 
 
Tricktränade även lite idag som sagt, räknade lite och min duktiga pojke kan 8 trick! Vad då lättlärd häst? Får väl göra en video på alla trick och lägga ihop. Gillar dock inte att göra videos när jag är i dem men får väl försöka då, alltid kul att se. 
 
Bild från när jag skulle sätta upp pyntet, men nu ser det likadant ut som på bilden igen. :)

» Nytt trick!

Lärde min fina häst att lägga huvudet på min axel, aKa mystvång! :)
Att lära honom tog mindre än 5 minuter (lite skryt bara haha).
Och älska dubbelhaka i början v filmen! Everyone have them ;)


» Tagga!!

Igår när jag skrev om EuroHorse och Horse show så sa jag ju att jag inte skaffat biljetter än.. Så efter att jag skrev det så tog jag faktiskt direkt tag i det och skaffade mig en biljett! Så nu ska jag och en vän till mig gå på EuroHorse och Horse Show. Det blev fredag eftermiddag, men kommer lätt gå på mässan flera timmar innan dess, och även under tiden, älska shopping!
 
Så nu gäller det att spara pengar och hålla i dem så jag inte får för mig att köpa andra grejer innan... Men det är ca 45 dagar kvar och jag kan nog hålla mig till dess. Hoppas jag iallafall, de som känner mig tror nog inte det, men jag ska!
 
 
 
Idag blir det iallafall att beställa tid hos en osteopat för Ljúfur, kommer nog att ta ett tag innan jag får en tid då han, som jag nämnt innan, är eftertraktad. Men hoppas att jag inte får vänta allt för länge :)

» Det vankas EuroHorse

Den 26 februari fram till den 2 mars så är det shopping på min "to do lista". Ska spara pengar och bara gå där inne och njuta av att handla allt jag kan ;)
 
Något jag verkligen behöver är tyglar. Ska även titta efter ett snyggt träns utan käkrem! Gärna med lite bling på. Blir väl en eller två grimmor också, skulle inte förvåna mig.
 
Dock har jag inte än biljetter för själva showen.. Men det finns biljetter kvar för vissa dagar så det kanske blir en trots allt, jag hoppas på detta då det nu blivit som en liten Julia-tradition att gå på horse show! :)
 
Vi får se, men jag är taggad redan nu, därav detta helt onödiga inlägg om det. Försöker fundera ut en liten inköpslista över saker jag faktiskt behöver och är billiga just på EuroHorse (mässan).
 
logo

» Prosit!

Hade jag varit med någon hela dan idag hade den personen nog blivit galen på mig, har nyst flera gånger, säkert några hundra gånger.. Det är vad det känns som iallafall. Använder nässpray som om det vore min enda vän och kommer väl bli nässpraysaddicted efter denna förkyldning jag åkt på.
 
Men lite förkyldning stoppar mig inte från att rida ut på min favoritkille Ljúfur inte! Nej, ut i snön som trillar ner från himlen i ca 2 timmar. Seriöst nu då, jättehärlig uteritt med en gammal vän till mig, gammal och gammal.. Hon är lika ung som jag så gamla är vi inte. Vi red i kanske 2 timmar som jag sa och min häst var såklart pigg som alltid och sprang fooort i sista galoppbacken. Denna veckan som kommer nu blir det fortsatt fokus på konditionen, blir långa skritt-turer med travinslag. En dag denna veckan blir det fokus på tölt och skritt endast.
 
Blir även att försöka få en tid hos en osteopat som tydligen ska vara bra. Börjar fundera på om hästen kan ha ont någonstans och det är därför han är så stel i ena sidan (mest). Vi får se, tar nog ett tag innan jag får en tid då denna person är mycket eftertraktad både för människor och för hästar.
 
 

» Vill ha!

Åh vill verkligen ha denna grimman, detta då min nuvarande lädergrimma börjar ge upp lite! Använder dock endast lädergrimma i transporten och att lägga 500kr på en kanske känns lite extremt! Men den är ju sjukligt fin och tittat på den ett antal gånger. Så det kanske är värt det trots allt? 

Får nog tänka lite...


» Härlig ridning

Härlig skogsritt bettlöst blev det idag, så härligt att bara vara på hästryggen och njuta! Min fina häst är duktig men lite knäpp, men han är min knäppa häst! Min bara min :) 


» Jacson Cooler täcke till salu!

Nu har jag äntligen tagit foton som jag sagt jag ska göra nu under någon månad.. Men ja,ja.. Säljer nu ett Jacson Cooler täcke i färgen navy (mörkblå) med ljusblåa och vita detaljer. Storleken är 135cm och använt en gång i transport.
 
Perfekt som transporttäcke, passar även som svetttäcke eller stalltäcke vid svalt väder eller om ditt tjocka täcke är allt för tjockt för just den dagen ;)
 
Engjord och två spännen fram. En suverän andasfunktion måste ju också tilläggas!
 
Inköpspriset är 199kr. Jag säljer för 100kr! :)
 
 

» Årets första inlägg!

Årets första inlägg nu då.. Tog ett tag med here i am! Med nya bloggkrafter och kan ta tag i detta på riktigt och göra det till något seriöst. Nästa inlägg vet jag redan vad det kommer bli. Undrar ni nu? Men då får ni vänta en liten stund!
 
Ljúfurs vila är nu över och ska nu börja sätta igång honom, blir mest konditionsövningar men även övningar för mig att vara lätt i handen då han fortfarande är rätt stum så att säga. Jag red idag och det blev bettlöst (inte hackamore utan ett bettlöst träns!) och kände då att han även där var rätt stum i mina hjälper, så nu fick jag det mer bekräftat att det inte är tänderna, eftersom jag kollar de regelbundet också. Får börja med mina stretchövningar igen efter och innan varje träningspass, lite yoga och även markarbeten. Så ska det nog bli bra till slut hoppas jag!
 
Nu i veckan har jag inga större ridplaner mer än att köra på och ser vad som jag känner för den dagen och så blir det mer planerad ridning de kommande veckorna istället.
 
Hoppas ni haft en bra jul och ett bra start på det nya året!
 
Foto av Frida Westergren.