» Långtur på lillördag

Red ungefär en och en halv timme idag med intervaller i galopp och mycket skritt. Drog på en racergalopp uppför världens bästa galoppbacke och han höll den hela långa vägen upp! Trött blev han ja, men han är inte den som ger sig.

Imorgon är det dags att rida i paddocken och träna lite, på söndag är det kurs i stallet.

(null)

(null)
Lite trött...

» Mini vacay

Lite mini-semester mitt i jobbet. Sover i sommarhuset idag till onsdag/torsdag. Imorgon drar jag hit direkt efter jobbet och tar en stall-ledig dag, på onsdag och framåt blir det stall! 

Red i cirka 30 minuter förut. Lite lugnare tur då det var sjukt varmt! En go dusch blev det efteråt för min lille skrutt.

(null)

(null)


» Varm lördag - slapp lördag

Första jobbveckan efter semestern, då behövde jag EN dag av att inte känna mig tvungen att åka till stallet, gjorde mina bestyr igår. Fyllde vattnet fullt i hagen och körde även dit 3 dunkar för idag, så gött nu när man har en bil med lastutrymme!! 

Imorgon ska jag dit iallafall, ska försöka vakna tidigt trots att jag mest troligt kommer somna sent idag - är inte ens trött nu. Men sova kan jag göra när jag kommer hem efteråt. 

Idag har jag och Jax bara slappat, inomhus faktiskt. Kvalitetstid kallas det väl också kanske. Endast gått ut och kissat på dan och nu på kvällen tog vi en superlugn promenad på en timme ungefär. 

(null)

(null)

(null)

(null)

Får massa spamkommentarer hela tiden med emojis, dessa ignorerar jag totalt för er information. 

» Lösgörande fredag

Idagkörde vi en kort sväng i paddocken, men sjukt dammig så var vara där inne en stund och skrittade mest. Travade några få varv i bägge varven men sedan gick vi till travbanan. Där tränade vi på kort, klrt samlad tölt och det gick hur bra som helst! Kände hur han satte bakdelen under sig mer än han gjort innan. Visst lite styv men ändå! Framsteg med min lille gris. 

(null)

Imorgon och söndag får han vila lite, jag ska till sommarhuset i Falkenberg över helgen och måndag är det dags för jobb igen.. Men då ska jag rida efter jobbet så ingen vila för Ljuffe mer än dessa två dagar. 

» Lugn kort tur blev lång tur

Alltså ja... en långtur igår för Ljuffe och en spontan långtur idag! Skulle ha tagit en lugn kort tur idag tillsammans med en i stallet men hon visade mig en ny ridväg och tillsammans hittade vi fler vägar.. så ja. Det blev längre än förväntat och vi var ute i cirka två timmar. Dock lugnt fortfarande och vi höll oss i skog och red på en fin damm där stackars Jax fick bada lite, stackarn skulle ju bara med på en kort tur haha! Men nu har jag två redigt goa, trötta grabbar iallafall och dessa turer behöver verkligen Ljúfur just nu för att bli av med sommarfettet lite grann. 

Tyvärr inga bilder från dagen så får slänga in en random för att inlägget inte bara blir text. 

Efter stallet så drog jag och en vän från stallet iväg till Tjolöholm och fiskade havsöring från kusten där. Vi var där i cirka 4-5 timmar, köpte varsin pokèbowl som det hette och åt lunch på klipporna innan fisket. Jag fick faktiskt en öring! En liten en men jag fick en, tror första fisken jag fått när jag fiskat i havet från land. 

(null)

(null)

» Långtur med handhäst

Så sjukt egentligen, Ljúfur blir galet pigg när jag rider ut med fler än bara jag och han, trots det så är han jättepigg då med men desto piggare när vi har en till med som rider. Red idag för andra gången med en handhäst, en shettis igen (samma som förra). Vi red en riktigt go långtur! Och till det sjuka, Ljúfur lyssnade sååå bra! Och trots att Bill (som shettisen heter) var bredvid och galopperade i princip på Ljúfur och stressade i början så travade Ljúfur lugnt och lyssnade på min röst - hur duktig!? 

Men tillbaka till turen. Vi började turen på våra grusvägar, men så fort vi fick chansen så gick jag in i skogen med de då Bill inte har dojor. När vi ridit en bra bit och var påväg hem så korsar vi en sjö man måste rida igenom lite och där tänkte jag att det var ju ett svinbra pausställe! Sagt och gjort, i vattnet tog vi paus. Bill var nog gladast, han splashade vatten överallt så hela han blev blöt, han la sig även ner en gång haha! Och sedan fortsatte vi hemåt, vi passerade en igångsatt timmerbil som blockerade vägen, Bill blev lite skraj men tryckte sig mot Ljuffe som tågade fram som ingenting - en trygg punkt för Bill. 

Vi var nog ute i nästan 2 timmar och red lite över milen. Sååå duktiga de var! Imorgon får Billen vila lite och Ljuffe får rida en lugnare tur. Och så ska jag rida ett sto imorgon en stund i paddocken.

(null)


» En go dag!

Kom precis hem efter en riktigt trevlig grillkväll! Och dagen innan idag var väldigt rolig. 

Började med ett halvtimmes pass i paddocken med Ljuffe, första gången på jag vet inte hur länge! Måste verkligen komma igång att rida mer paddock nu. Efter Ljúfur så red jag ett sto i stallet vars matte är bortrest, henne red jag cirka 30 minuter också. Fick igenom de mål jag hade för dagen med henne iallafall så det var kul, samt lärde känna varandra lite. Efter dessa två hästar så drog jag vidare till grannstallet där jag delade en man på en häst där åt en bekant. Och det blev riktigt bra och snyggt på honom. 

Så nu ligger jag i sängen och taggar för attimorgon få rida samma hästar igen som idag. Inte planerat hur jag ska rida men blir nog paddock igen iallafall. 

(null)

(null)

Hade häromdan med mig en handhäst i form av en shettis på turen. Detta är han på bilden ovan tillsammans med Ljúfur. 

» Trick

Blev inspirerad av en i stallet igår som sa att hon skulle klickerträna sin häst igår. Så igår gjorde jag rent sadeln och oljade in den för att idag ge den fett också så nu hojtar det in sig i lädret och då kunde jag alltså inte använda den idag. Så idag körde jag trickträning med Ljuffe i paddocken! Jag gör utan klicket dock då det är lättast. Alltså denna häst vad smart han är! Tänkte att jag skulle lära honom något nytt, sidoförflyttningar mot mig när jag är på marken (även bort från mig) och han löste ju det galant! 

Nu är han väldigt rund om magen och går nu på lite diet med en ny kompis som tycker Ljuffe är helfestlig! Så skönt att ha en häst man kan släppa ihop med i princip vem som helst. 

(null)

(null)
Delade även en 4 årings man härom veckan! Fint va?

» Borta bra.. nu dags att träna!

Gud vilken motivation man får av att titta på så fina hästar! Första gången på ett sport-SM för min del och detta gav mig mersmak så nästa år kör vi igen tänker jag! 

Idag fick jag iallafall rida min häst som har en liiiiten annan form på kroppen (rund) än vad de på SM hade. Testade såklart det nya tränset och även brallorna. Tränset var såååå snyggt! Brallorna satt som en smäck! Funderar på att rida något längre imorgon, operation bli-av-med-gräsmagen har inletts haha! 

(null)


» SM just nu

(null)


» SM

Alltså första gången jag är på islandshäst SM. Denna gången är det i Norrköping, skitfin bana och nu blir man otroligt taggad på att åka hem och träna!  Kan ha köpt ett nytt träns också, inte direkt något billigt men så snyggt! 

(null)

(null)

(null)