» JH Collection tävlingsbyxor

Köpte mig ett par nya tävlingsbyxor i Hööks häromdan på REA:n de har (50%). De är ett par från JH Collection och de sitter som en smäck! Perfekta och något jag verkligen behövde för nästa års tävlingssäsong! Det 'enda' som saknas nu är en ny tävlingskavaj, har redan spanat på en men behöver samla pengar haha! 





» Nyinköpt och en hund

Nu till någonting helt icke hästrelaterat. Jag var på ett Nelly.com Outlet idag där jag fyndade tre klänningar och ett par pilotbrillor. Och för att få detta inlägg till något som har lite med djur att göra så lägger jag in en bild jag glömt lägga in på datorn på en vovve vid namn Elliot.
Solbrillor för 69:-                                                           och klänningen ovan för 100:-
Klänningen ovan för 50:-
Och denna klänningen för 100:-, bilderna visar bak-och framsida
 

» Tio år!

Glömde helt av Ljuffes födelsedag! GRATTIS I EFTERSKOTT!! Så nu är han 10 men beter sig fortfarande som 4 haha. Måste ge han en lite sen present, en uteritt med lösa tyglar hela tiden och lite godis på det, topp!
 
 

» Morgonfodring

En härlig men kylig morgon idag i stallet, hade nämligen morgonfodringen. Tog mig även en ridtur i skogen vid 8 tiden och det var en mycket härlig tur med två galopper och bettlöst träns. Nu känns det verkligen som att han är påväg tillbaka! Måste bygga och bygga på konditionen bara! :)



» Första galoppen!!

Idag galopperade jag med Ljúfur för första gången på en evighet! Blev dock kanske bara en två meters galopp pga två anledningar. 

Ett: Jag vågade inte mer.
Två: Jag skrämde en häst som var i paddocken samtidigt..!

Men nu kanske jag kan våga ta lite mer galopper framöver! Hade varit jätteroligt näe jag väl arbetat upp den lite för att sedan kunna galoppera galoppbackarna runt omkring stallet på våra fina ridvägar! Och tänk sedan när han blir så pass bra i konditionen som allt annat så jag kan rida till sjön och ta en liten simtur kanske? Iallafall pill och lek i vattnet för Ljuffes del.


» Söndag

En mycket lugn söndag var det för min del och Ljuffe fick även röra lite på sig, löslongering i all sin glans hihi. Han var jätteduktig och han fick skritta, trava och även galoppera i bägge varven. Snart kanske jag vågar ta en liten galopp med honom!? :) 


» Glad midsommar!

Denna midsommar diras i Falkenberg för min del men imorgon ska jag åka hemåt för att åka till stall och ta hand om min häst samt ta in alla hästar för jag har kvällsfodringen, och sedan ner igen för att fira min ena syster! Men dagen har bestått av massa god mat iallafall och i stallet fick Ljúfur springa av sig i galopp i paddocken samt äta lite gott gräs efteråt ;) 


» Midsommar 2014

Nu i helgen är det midsommar som alla bör veta så det var lite dumt av mig att nämna det, men hur som helst. Uppdateringen av bloggen är ju som den är, tyvärr, och jag måste helt enkelt skärpa mig! Ska försöka få med mig kameran till stallet idag och ta lite fina kort på fina hästar sedan ska jag lägga upp bilder så det blir annat än bara mobilbilder hela tiden.
 
Ska rida lektion idag, på tal om ingenting, och jag är sjukt taggad och hoppas verkligen han är arbetsvillig idag och mjuk och fin! Kommer även rida en kortis imorgon men på lördag blir det vila hela dagen för hans del. Känns iallafall som att han är påväg tillbaka och den känslan är underbar. Blir dock inga tävlingar i år, men nästa år så jäklar!
 
En liten snabb uppdatering efter två dagars av ofrivillig bloggpaus.
 
 
PS. Bloggen går nu att se från mobiltelefonen på ett smidigt sätt.

» Halvstädning

Idag städade jag halvt Ljúfurs box så att säga, fick förstöra hans bädd och ta bort att det äckliga. Fluffigt värre blev det och han lär ligga ner inatt ;) 

Många gillar ju att ha bädd i sina boxar, jag med egentligen. Men min häst kissar så sjukt mycket varje gång han står inne så det går inte att inte ta bort kisset varje dag. Hans hovar skulle typ ruttnat.. Så no bädd för Ljuffe! 

Lyfta och ta bort och slänga allt i en hög för att sedan sprida ut det i hela boxen, glömde ta efter bild på resultatet men jaja!

» Första barbacka-turen

Igår blev det min och Ljuffes första barbacka tur, red inte långt eller länge då han inte har jättemycket muskler på ryggen just nu så ville inte överanstränga honom. 

Har räknat lite nu och det har nu gått 19 veckor sedan han opererades och 18 sedan han kom hem ungefär. Och han lever och mår prima och får snart vara ute i hagen dygnet runt. Och på torsdag blir det en lektion till, så långt vi kommit i vår rehabilitering! :)



» Ullared på denna lördag

Idag blev det Ullared Gekås och handlade in en grimma med matchande grimskaft samt lite vitlökspulver som jag letat efter :) sedan småsaker till mig själv också. Idag fick även Ljúfur vila då jag red igår trots allt hihi, så idag tog jag bara in honom och gav kärlek och flugspray ;) 





» Ridlektion

Dagens lektion gick hur bra som helst!! Kunde nog inte gått bättre för att vara första gången på en evighet. Fina hästen fick både skritta och trava. Han var supermjuk i vissa stunder men också så mycket lugnare än vanligt! Rätt skönt med tanke på hur mycket jag kämpat innan med hans piggare sida haha. Blir nog något lugnt imorgon och lite stretching på det :)


» Lektion!

Första gången på vad som känns en evighet så ska jag rida en kortis lektion idag! Blir nog skritt för att verkligen jobba igenom den ordentligt och få tillbaka hans styrka och allt däromkring. Minns knappt när jag hade lektion senast men det var ju et väldigt tag sedan vet jag. Men nu när jag börjar rida lektion igen så känns det som vi är på god väg att komma tillbaka, kanske starkare än innan? Så se upp nästa år på tävlingsbanorna, då sopar vi banan med er haha! ;)


» Onsdagen 11/6

Okej dagen ser ut på följande sätt; jag ska på ärende i Kungsbacka och sedan till stallet. I stallet börjar jag att mocka och byta vatten i boxen (plus en extra box jag ska fixa som är bredvid Ljúfurs). Sedan hämtar jag totton i hagen och borstar och myser för att sedan rida en bit. Var har jag inte bestämt mig för men jag går dit benen tar oss haha. 

Igår så red jag inte, det var för varmt för detta, närmare 30 grader även i skuggan, så tog in honom iallafall och gav han en dusch på benen först och i ljumskarna sedan också kroppen. Skrapade av vattnet och sprayade flugspray och sedan ut i hagen igen. 

Han är så lycklig nu över att få vara i gräshagen hela dagarna, dock går han fortfarande in på nätterna men fet får han göra tills jag säger annat. Det är ett mirakel att vi kommit såhär långt i rehabiliteringen ändå :)

Nu till något annat för att förklara bilden, bilden föreställer en hög med halmströpellets som ligger i Ljúfurs box. Det är såhär jag brukar göra när jag lägger in nya pellets för att underlaget ska bli så bra som möjligt och så han inte äter dem. Jag tar en kanna med varmt vatten och häller på, blandar lite och sedan häller jag igen och sedan låter jag det stå och svälla medan jag gör annat som att rida eller så. Sedan sprider jag ut det och det blir perfekt dagen efter! :)

» Tre roliga

Jag känner att min bloggfantasi inte är den bästa just nu haha! Men det kommer nog igång snart igen. Så nu tänkte jag iallafall säga tre lite roliga saker som är typiskt för Ljúfur. 

• När jag kratsar hovarna brukar jag börja med vänster fram och jobba mig runt honom så att säga så jag avslutar med höger fram. Och när jag kommer till höger framben så lyfter han alltid på det för mig :)


• När jag tar av grimman för att antingen träna eller göra annat så brukar han skaka på huvudet. 



• När det kliar på något av hans bakben så använder han det andra bakbenet och kliar, typ gnuggar, på det som kliar. 

Min söta häst :)

» Lördag 7/6

Idag blev det en 'långritt' för min fina häst, tror bestämt att vi red 1 timme. Dock efter halva vägen tog vi en paus och stod och pustade lite i ca 10 minuter. Men lite trav la vi in under ridturen också, härligt! Imorgon får jag stretcha han lite eftersom vi ändå red så pass 'långt' och länge idag som han inte riktigt är van vid. 
Jag har en fundering på att släppa han med de andra killarna från morgon till kväll på måndag... Vi får se, nästa vecka iallafall! :)


» Härligt!

Att kunna rida i skogen på sin finaste springare (i nuläget skrittare) är nog den bästa känslan. Han hade inte varit i livet nu om det inte vore för Helsingblrgs Hästsjukhus, Ellen Law tog emot oss sent på kvällen när vi åkt i flera timmar neråt landet med en sjuk häst som vi inte visste vad som var fel på mer än kolik och feber. Sedan ringdes en till veterinär in (tror jag) som heter Helena Torstensson som jag senare pratade med som sa att Ljúfur var friskförklarad. Tusen tack till er som räddade min prins! 

Så nu har jag börjat våga trava några steg varje gång jag rider och det går toppen! Kommer öka successivt då hans kondition och hälsa fortfarande är på minus så att säga ;) men jag klagar absolut inte eftersom jag ändå får rida honom!! 


» Trav igen!

Nu börjar jag våga trava lite mer än innan men inte för mycket ;)


» Nu jäklar!

Igår blev det en liten träning i paddocken faktiskt, i skritt såklart. Lite förflyttningar hit och dit, volter och annat jobbigt och jobba i form i princip hela tiden, duktig pojke! Märkte att han blev lite less i slutet men han klarade alla uppgifter jag gav honom ;) 

Så idag tog vi oss en promenad runt travbanan eftersom jag tränade han så pass 'hårt' igår, inte hårt egentligen men för en häst som vilat så pass länge så.