» Vårkänsla?

Idag åkte de av - broddarna alltså! 

Ljuffe har ridförbud men vi är ute på promenader och efter imorgon får vi longera och promenera längre tid. Han har nämligen ont i ryggen och fått kortisonsprutor i länden, manken och rumpan. Håll tummarna att det kommer kännas bra efter denna behandling!

(null)
(null)

(null)


» Mysigt för ikväll

Ja men hinken har överlevt och hela boxen var inte full med vatten så förflyttandet av vattenhinken i boxen verkar ha varit godkänt. Inatt får han gå in igen. Förberedde boxen nu precis och mockade rent den, la in en säck nytt strö, skurade rent vattenhinken på insidan och utsidan, hällde i en massa mash i krubban med vatten (mer vatten än själva mashen) och la in en tuss hö. Mysigt! Lite kompensation för att jag struntade i honom häromdan när det var som värst och han var ute.. 

(null)

(null)


Köpte mig även ett par nya välbehövliga stövlar till stallet. 1195 kostade de och nu återstår det att se om de håller.

(null)


» Ett test

Inatt testar jag att ha flyttat på Ljuffes vattenhink. Får se hur det går, aldrig flyttat den men nu när jag har skruvdragare så kan man ju passa på.

Inne i hörnet bredvid krubban var den innan

(null)


» Tidig dag

Igår hade jag morgonfodringen i stallet, jag var där och började ta ut hästar vid 6:30. Jag var kvar i stallet i cirka 3 timmar. Jag hade lite att fixa med om man säger så. 

Ingen ridning igår för Ljuffe, spontanvila när den är som bäst..? 

(null)


» Lördag+regn=slappt

Trodde ni ja, nä serru! Jag har varit i stallet i cirka 2-3 timmar och mockat, fixat hö och även ridit i skitvädret. Ajjemen! Blev klättring som stod på schemat idag, började att värma upp ett varv på travbanan i skritt och sedan gick vi 10 rundor (1 runda är upp och ner). Jobbigt sa Ljuffe men gott för bakdelen! 

Inatt går han in och imorgon ska jag till stallet 06:00 och plocka ut hästarna. Förutom Ljuffe som får äta frulle inne.

Nu blir det fortsatt slappt här hemma, tvättar alla sängkläder och även täcket så ska bli gött att ta en powernap sedan. 

(null)


» Falkenberg idag

Ljuffes vila is still going strong. Var dock där idag och bytte täcke och gav han lite mash. Såg även till att han får komma in inatt då vädret har varit skit hela dagen. 

Men var där och umgicks med mina fina killar ett tag, tog en liten promenad, och nu är jag och hund i Falkenberg. Närmare jobbet imorgon för mig så det är därför. 

Onsdag har jag kvällsfodring, så blir eventuellt en liten tur med hästen bara för att se hur han känns efter att ha vilat en vecka. 

(null)


» Slapp helg

Denna helgen ska spenderas med att inte göra någonting. Detta för både mig och Ljuffe, behövs ibland det med. Idag till exempel gick jag ut på en nästan 2 timmars promenad med hunden, och Ljuffe var nöjd i hagen med kompisarna. 

Imorgon, nej då blir det väl inget speciellt heller, rätt skönt att inte ha någonting planerat för en gångs skull!

(null)