» Grymma hästen!

Idag var han en riktig stjärna! Började ridningen med några varv på travbanan i några decimeter kramsnö, arbetstrav Och även lite arbetstölt i detta underlag. Sedan tog vi även en liten skojgalopp i snön vilket var riktigt mysigt. Ville variera mig lite så då tog vi oss en fram och tillbaka tur på en väg vid stallet som var plogad så vi kom ifrån den värsta snön ett tag. Där tog vi en arbetsgalopp i uppförsbacken och raksträckan ovanför backen tog vi en racertölt. Skrittade tillbaka till backen vi har upp mot stallet (en liten) och tog en galopp i arbetsform där också, jäklar vad grym han var!! Sedan lite trav i form på vägen utanför stallet och lite tölt, sedan en behövlig avskrittning! Supernöjd med min fina kille idag! 


Kan inte heller klaga på vädret! 

» Dags för träning!

Då blir det paddockträning som står högst på listan just i detta nuet. Hästen står och är blöt bredvid mig men lite vatten har man ju inte dött av :) 

Mannen i mitt liv! 

» Vad min häst äter

Mer än hö så äter han kraft när vi ridit, kraften han äter är Hippolyt Hesta Mix och pellets från Dr Schaette, men mycket god blandning tycker Ljuff! 

Dr Schaette pellets, ett mått per gång. 

Allt blandat :) 

» Bästaste hästen har jag

Red ut en bit idag, trots is på vägarna så gick det alldeles utmärkt att rida då han har fyra brodd på varje hov. Gött med broddar!! :) 
Trav och tölt blev det, skritt mestadels men ingen galopp, lite för ostabilt för det. 


» Tisdags-promenad

Funderar på att ta en promenad med Ljúfur sedan, att jag leder han liksom ;) jag behöver ändå få upp lite kondition och även han, så antingen det eller en promenad genom att sitta på ryggen haha! 

Ska strax åka och ta ut hästarna och usch vad trött jag är, får lära mig att gå och lägga mig i tid... Jag är dock en kvällsperson och ingen morgonperson men blir nog snart lite piggare hoppas jag! 


» Måndag igen

Ingen ridning idag tyvärr, regnet höll på non stop och det gjorde mig ledsen.. Men åkte till stallet, mockade, fyllde nytt vatten i boxen och slängde in en ny säck med halmströpellets. Så inatt står han inne och torkar, och det är bra för jag har morgonen imorgon så då står han inne när jag kommer och är torr om ben och kropp :) 


» Goeväder!

Perfekt väder för en ridtur idag känner jag! Men jag har inte bestämt mig för hur eller var jag ska rida än bara... Men det brukar alltid lösa sog när jag är på hästen och vi är påväg ut någonstans. Dock känner jag att jag vill ha overall, och den torkas just nu så väntar på att det ska bli klart, den har tvättats och sedan impregnerats, duktiga jag. 

Efter ridningen idag blir det att stretcha honom och eventuellt att han får vara inne inatt för att få i sig vatten och sådant behövligt. 


» Utflykter

Fick en känsla nu av att jag vill ut på utflykter med min fina häst när vädret blir bättre och det inte är så sjukt blött ute! Åka till folk vi känner och rida med dem, börja simma (han ska börja simma) och försöka hinna till Olofsbo strand igen i Falkenberg för att rida där igen, kommer dock inte ihåg datumen för när man får och inte får rida där. Sedan måste jag hitta ett bra och inte för dyrt ridhus, mycket vi ska hitta på jag och Ljúfur, händelserikt liv vi har tillsammans :) 


» Fredag!

Fortfarande snö här hos oss och det är riktigt härligt! Minus och snö och sol på det, precis så det ska vara. I stallet är det betydligt mycket mer snö än just här hemma men det gör mig inte alls mycket, tvärtom! Myspys att få plumsa fram i snön med hästen :) 

Idag red vi en kortis i skogen, hann inte stretcha honom tyvärr så får göra det i helgen istället. Hade massa andra saker att göra som att väga upp hö, öppna för skjuletdelen i hagen för killarna, fixa vatten i värmekaren osv. Tog sin lilla tid :) men en mysig tur i skogen hann vi med och det var nog skönt för honom att bara skritta en kortis idag. Och under natten får han vara inne faktiskt, jag har blivit så överbeskyddande just nu vid denna tiden på året och de har druckit väldigt dåligt i hagen nu så nu får han dricka under natten. Så han får i sig både mat och vatten som han behöver. Så det lugnar mammahjärtat lite ;) 


» Skritt i full rulle

Efter att jag fodrade i morse så tog jag och Ljúfur oss några varv i skritt på travbanan i rask takt. Han har gått rätt hårt nu de senaste dagarna och då blev det ett par varv på travbanan i skritt idag och en härlig välförtjänt vilodag imorgon. På fredag blir det en liten uteritt och efteråt stretching. 

Nu känner jag att vi börjar komma in i en mer regelbunden ridning och att jag satsar mestadels på lösgjordheten, följsamheten samt konditionen, hos både han och mig med konditionsdelen. 

Tråkigt nog har jag inga nya bilder, men ska fixa några! :) 

» Onsdag

Uppe med tuppen igen och ska fodra de små hästarna. Ögonen är fortfarande tunga och vill bara vara stängda och sova mer! Men icke, det går inte tyvärr haha! 

Ska se vad jag hittar på med Ljúfur sedn också, kanske rida lite runt travbanan :) 


» Träningsdags!

En go träning i paddocken hade vi idag, jag och Ljúfur. Vi red igenom alla gångarter och avslutade med kontrollerad tölt på fyrkantsspåret, kort tempo, normaltempo samt lite ökad tölt som skulle vara kontrollerad, vilket inte han riktigt höll med om. Så vi fick göra om övningen tills att han fattade vinkeln och avslutade när han gjorde rätt. 

Imorgon blir det uteritt då jag gärna vill ha varierad träning/ridning med honom :) 


» Långtur

Blev en långtur istället idag med min lilla häst som blev så trött så trött, men nöjd! Och en otroligt duktig häst var han idag min lilla Ljúfur :) 


» Söndag 18/1

Vaknade med ett ryck när alarmet ringde nyss, hade nog glömt att jag skulle vakna tidigt för Gud vad chockad jag blev! Ska ha morgonfodring nu på morgonen så nu ska jag ta mig ut från mitt varma gostäcke för att ta mig ner och äta frukost... Känns lite sisådär haha! Men måste göras och sova kan jag göra ikväll! 

Tänkte rida lite efter att jag fodrat, så tar in Ljúfur och låter han äta sin mat inne så han torkar lite ifall att han är blöt, så slipper jag gå två gånger också ;) Blir nog en uteritt på någon timme tänkte jag för man måste ju passa på när vädret är ok, vilket jag hoppas att det är om ett par timmar också! 


» Torsdag

Att äta lunch inne kan väl inte vara fy skam i snöoväder som detta vi har... 


Och blöt efter att ha varit ute på en lite tur i samma väder också... Mamman, dvs jag, blev väldigt blöt i rumpan då jag red barbacka med overall och häst var blöt innan... Superhärlig känsla, inte! 

» Promenad

Då jag var dum och glömsk förut så att jag glömde mina ridbyxor hemma så blev det ingen ridning idag! Satan... Blev promenad iallafall med myskillen och han fick sin härligt goda kraft som han åt med god aptit. Imorgon blir det definitivt en ridtur med min fina springare! Vet inte var, hur länge eller någonting ännu men det lär jag fundera ut imorgon :) lutar åt en uteritt vara han och jag och bara mysa tillsammans. Det var ett tag sedan! 


» Vaccinerad och klar

Då var han klar för detta året med vaccinationer, han var jätteduktig trots lite bråk och han ville egentligen inte alls vara med! Men det gick jättefort och veterinären från distriktsveterinärerna var jättesnäll mot honom :) 

Idag ska jag nog rida en bit, en lugnare ridtur får det bli idag, han blev ju trots att vaccinerad igår så får ta det lite lugnt dagen efter. 


» Vaccinering

Daga för min lilla häst att vaccinera dig idag tillsammans med ett gäng andra kompisar, ska dit innan för att lämna passet och ta in honom om han inte redan är inne :) 
Så måste jag mocka för han har stått inne under natten då han inte gjorde det igår av någon anledning! Så ska se hur vädret ska bli för morgondagen om han behöver gå in igen för att torka fossingarna då de lätt blir spröda. 


» Inne-natt idag igen

Då hästens hage är sjukt blöt och geggig upp till knäna (okej nu överdrev jag) så han får stå inne inatt för att torka sina fossingar :) 

Red en liten skritt-tur i blåsten förut och regn.. Men mysvädret trampade på och var lugn och fin trots att vinden tjöt och träden rörde sig hela tiden. Fördelen med islandshästar :) 


» Göteborg Horse Show 2015

Då är det "bara" 48 dagar kvar ungefär tills att jag får kolla på GHS igen, och shoppa och skaffa gratisprylar på mässan! Har redan börjat fundera på vad jag behöver från mässan. Ska defenitivt köpa PS of Sweden hästgodis som jag tänkte göra förra året men jag orkade inte riktigt men i år så ska jag göra det. Sedan ska jag även titta efter en ny vattenhink till boxen om jag inte hittar någon nu innan dess för hästen har såklart kliat rumpan på sin så den är lite platt. Ett bra men halvbilligt regntäcke med hals, allt är ju så sjukt dyrt i butik! Sedan ska jag se om det finns en avlastningssadelgjord från Top Reiter. Sedan blir det nog lite spontanköp skulle jag tro!
 

» Trickträning - Video

 
Här har vi några av Ljúfurs trick som jag filmade under vår trickträning häromdagen. Min duktiga häst gör verkligen sitt bästa ♥
Inte lätt att gå från att göra bergsgeten till att stretcha ryggen haha ;)

» Stormig lördag

Ska tydligen bli storm idag, märker redan nu att det blåser på samt att det regnar/snöar och äcklar sig.. Så blir att gå in inatt för min häst, tidigare än vanligt faktiskt då det ska blåsa på mitt på dagen. Så jag åker till stallet efter lunch och blir ingen ridning idag då jag inte vill riskera att få grenar över mig. 

I såna här lägen är det riktigt härligt att boxen redan är mockad och i princip klar för användning. Blir att återanvända ett av lina hönät idag så han har något att pilla med under en längre tid. 


» Trick

Blev trickträning idag i paddocken en stund. Tränade på bergsgeten, snurr, spansk skritt osv. Han var grym som vanligt och bergsgeten börjar han sätta nu! Ingen trött häst idag inte, idag var han pigg och samarbetsvillig. Får se hur vädret är imorgon så får vi se vad vi gör.

Tagen igår.

» Trött totto!

 
Idag så blev det massvis av gos innan ridning och lilla hästen var otroligt trött och somnade nästan på min axel samt i min famn. Bästa hästen litar på mig så mycket att han nästan kan sova vid mig ♥

» Nytt och fint

Jag köpte en fodertunna på Ullared igår, en fin blå, och idag blev den 'installerad' i foderrummet! Blev toppen fint och blev av med min gamla röda tunna som nu står till bifogande för allmänheten haha! Behöver ni en står det en röd fodertunna i mitt stall ;) 


Ska fylla i texten på den blå tunnan lite mer när jag har tiden till det. Behöver snart köpa mer Hesta Mix müsli också!

» Ullared hela dan

Idag blev det inget stall tyvärr för jag åkte till Ullared med en av mina systrar och shoppade! Till hästen blev det ett 6-pack med saltsten att ha på väggen samt en ny saltstenshållare! Så nu har jag saltsten för två år framöver! :) 


» Är han tillbaka?

Ja, det känns som det! Han samarbetar så jäkla bra med mig nu min lilla häst. Han har sedan länge tillbaka varit lite skum och stressat sig fram, tagit bettet och äcklat sig, en riktig svacka! Men nu känns det som att vi är tillbaka, igen! 
 
Nu tänker jag tillbaka och tänk att det snart gått ett år sedan min häst fick kolik och fick bukopereras.. Den 3 februari 2014 var nog den värsta dagen i mitt liv... Det klumpar sig i magen bara jag tänker på det, jag kunde ha mist min bästa vän, den bästa jag har i mitt liv den dan.. Men tack vare snabba handlingar och bästa vården av Helsingborgs Djursjukhus så klarade han sig. Han opererades natten från 3 februari och 4 februari. Han stannade på sjukhuset i 8 dagar till den 11 februari. På min födelsedag 22 februari så blev han av med bandaget men klamrarna behölls på för dem blev han av med ett par dagar efteråt, nämligen den 27 februari. Sedan hade han boxvila i ca 12 veckor, de sex första veckorna endast box och korta promenader som mina bästa stallvänner på Korndals Gård hjälpte mig med, så jävla mycket kärlek till alla i stallet! Och de resterande sex veckorna så fick han gå ut under dagarna i en egen liten hage som jag förstorade allt eftersom. En liten tillbakablick i allt elände men ändå till all kärlek jag känner för att runt mig och speciellt till min häst. Men alla som stöttade mig är så jäkla bra och jag gillar er allihopa! 
 
Första ridturen efter vilan <3

» Nytt år nya möjligheter...

...för det är väl så man brukar säga? Min jul och mitt nyår firades båda i Olofsbo i sommarhuset, trots sjuk dagen innan nyår mådde jag helt okej för att fira nyåret med min familj, åkte hem dagen efter igen. I år ska jag tatuera mig, det är ett mål som ska göras snarast! 

Nu till nuet, idag ska jag rida min fina häst tänkte jag, och sedan inget annat planerat men jag brukar ju ta dagen lite som den kommer och det gör jag idag med. Kommer att behöva mocka boxen och rida mysridning med min fina häst (som sagt). Blir kanske att köra en liten uteritt i 30-40 minuter på vägarna med alla gångarter och kontrollerat. Det är mitt mål med dagens ridning ;)