» Vilodag på denna onsdag

Idag fick min lilla häst vila lite, detta då han gick hårt igår. Så imorgon blir det uteritt iallafall så han får sträcka på benen, får se hur han sköter sig då. Han är iallafall helt genomborstad och fin idag då han fick lite härlig kärlek av mig istället för ridning.
 

» Träning

Igår så red min tränare Frida honom, detta då jag nu börjar tröttna på hans beteende och jag ville att hon också skulle känna vad och hur han gör när han gör det han gör. Den första kvarten av passet så var han jättefin! Men efter att ha töltat runt lite och sedan när hon ökade lite då kom problemet fram. Och hon fattade hur jag menade med stum i munnen och allt det där! Faktiskt det jag ville, jag ville att han skulle visa och det gjorde han efter ett tag. Så de är inte bara mot mig han gör såna dumheter ;) 



» Mörkt!

En liten pyttenackdel med att ha hästen i ett stall mitt ute i skogen på landet... Det finns inga lampor. Så på kvällarna är det bäcksvart! Det är jättemysigt och fint vid stjärnklart och inga problem om man rider i paddock, men lite jobbigare om man får för sig att rida ut. Så idag tog jag och Ljúfur på oss reflexerna och stack ut och red, i mörkret, på trafikerad väg och sedan in i en mörkare skog... Bra jobbat va? Haha men det gick bra! Han är så söt aå han bara går på där jag säger att han ska gå och litar på mig blankt, söta hästen. Och han visste exakt var vi skulle svänga av, så jag hade nog kunnat rida med lösa tyglar hela vägen om jag hade velat och han hade hittat hem ändå. 


Detta var det vi kunde se haha! Inte så mycket..


» Helt okej

Ett helt okej ridpass blev det ikväll, lite tjafs men jag tjafsade själv så lite jag kunde med hans mun så det var väl därför. Trots att det kändes bättre så kändes det ändå inte bra.. Men han lät mig rida igenom alla gångarter iallafall och det var ett tag sedan, han försökte inte springa iväg - iallafall inte hela tiden.. Ja ni ser ju att allt är inte en dans på rosor! 

Imorgon blir det att kolla internet lite närmare för att se om jag kanske kan hitta några bett som skulle kunna fungera. Blev tipsad förut om ett bett jag inte hört talas om, men just nu testar jag gärna allt jag kan komma åt som är bra och inte skarpa bett! :) tacksam för alla tips!!


» Söndagsmys

Lite mys med min systerdotter idag på förmiddagen till efter lunch! Sedan blir det stall och mocka och fixa sadeln då den blev lite smutsig efter gårdagens lilla paddockpass. Han var likadan i munnen som alla andra dagar och jag börjar nu fundera på om det är så att han inte är nöjd med bett. Han är mycket lugnare när jag rider med bettlöst och stressar upp sig och hänger i handen och känns liksom stum. Så nu ska jag försöka se om det är någon som har ett happy tongue bett som jag kan få låna en dag och bara testa om han trivs bättre på ett sådant. Och gör han det får jag väl lägga pengar på ett bombersbett... Lite surt men måste man så måste man! Testade rida på världens snällaste bett igår, nämligen ett novabett men han kändes likadan ändå. Gillar inte detta...

Någon som läser som har ett happy tongue bett att låna ut för en dag till mig så jag bara kan testa? 


Bild från Google, Hippson

» Kvällsfodring

Ikväll blir det att fodra små hästar i mörkret och det blöta! Funderar på om min häst ska få gå in inatt, beror på hur blöt han är! Han är ju trots allt halvrakad på sin lilla kropp. 

Igår fick han vila, och idag har jag inte riktigt bestämt mig vad jag ska göra. Kanske blir lite ridning eller lite longering, dock tror jag att rundvolten är full av vatten så blir nog inget med det. Ska ta med mig kameran och se om jag kan knäppa några kort om jag har tid. 

Soluppgång dagen vi åkte hem från Mallorca.

» Trött knäpp häst

Det är något som inte känns rätt med Ljúfur.. Frågan är bara vad! 

Han står inne inatt iallafall och han va lite pömsen innan vi red förut :) 


» Jäkla svacka!

Inne i världens hemskaste period just nu med hästen, det är aå sjukt för han var så fin för ett par veckor sedan, så lätt på handen och allt man kunde önska dig. Men nu är han tung i handen, känns som tuggummi när jag ska göra halt/halvhalt eller andra hjälper som har med tyglarna att göra, typ svänga... Nej jag vet inte vad som är felet! Han har kollat tänderna och dem var i prima skick, så nu undrar jag vad fasen som har hänt. Han är också seg att flytta sig när jag lägger på skänkeln.. Om någon har tips på hur man kan 'bota' detta beteende så är jag mycket nyfiken på att veta hur! 


» Framsteg

Känns som att vi börjar sakta men säkert klättra ur svackan som vi hamnat i, jag och Ljúfur. Han känns mer samarbetsvillig och lite lättare på handen. Att något så litet som att han lyssnar gör en så glad! 



» Måndag i oktober

En härlig uteritt med långa tyglar blev det idag, och avslutades med en sjuk ökad tölt! Så jäkla grym! Nu måste jag bara få han att sänka sig lite, lite i den ökade tölten för just nu så är det bara tuta och köra för hans del! Huvudet upp i vädret och dra järnet är hans motto. :) men jäkligt snabb är han trots allt! 



» Trick and treats

Nu börjar Ljúfur lära sig tricket bergsgeten! Började idag och efter mycket å och men så började han fatta. Får se hur det blir nästa trickträning. Har även börjat försöka få han att galoppera bredvid mig och det går skitbra och det är också roligt! 

Men testade nästan alla hans trick idag, förutom buga och sådant då det var så blött på marken i paddocken. Så duktig pojke jag har! 



» Barbacka på en lördag

Så härligt det är att rida barbacka! Hoppas inte folk underskattar detta underbara sätt att rida. Det är varmt, mysigt, man känner hur hästen arbetar och bara så underbart! Och ett stort plus i mitt läge med min häst är att han lugnar ner sig när han känner att jag inte har sadel, han stannar jättefint efter galoppen. 



» Töltljud

Min knäppa pojke kan allt tölta, lite svårt att rida en explosiv häst med enhandsfattning men det går! Lyssna och njuuuut av klappret! :)


» Galoppträning på mitt sätt

Dagens ridtur blev en liten uteritt med fokus på lyhördhet och att han inte ska stressa upp sig för ingenting - vilket han gör lätt. Red till en galoppbacke där jag vet att han brukar bli lite stressad och bara vill rusha. Min syn på detta blev att känner jag att han ökar när jag inte sagt att han ska öka så ska han ner till halt och sedan vänder vi och gör om. Fick faktiskt göra detta ett par gånger tyvärr men till slut fick han honom i en lugn arbetsgalopp uppför hela backen! Duktig han är trots allt ;)



» Ett sent inlägg

Nu är dagen nästan över och nu har jag tid till ett inlägg! Dagens ritt blev en uteritt med två andra. Vi red på vägarna och sedan i geggiga och blöta skogen. Och Ljúfur var duktig, ibland. 

Nu förstår jag ingenting, nu har vi hamnat i en svacka, igen! Han var tung i handen, stressad och stack en gång, lyckades få han lugn ett par gånger så jag fick kontrollerad och samlad galopp, och även trav utan att han stressade fram. Förstår verkligen inte varför han alltid ska gå tillbaka till det negativa när vi hade det asbra precis för några veckor sedan... Dags att börja om från början igen, lite så känns det. Men det ska gå det här! Får rida ordentligt, lösgörande och tydligt så kommer det bli bra igen! 


» Härliga regniga onsdag

Lill-lördag idag även kallad onsdag. Hade som sagt morgonfodringen men ingen kamera åkte med, detta då det regnade non stop! Blev en skrittur i regnet med min fina prins. Och fick oljade in hans fina fossingar med min nya hovolja, även mockat boxen och lagt in en säck med halmströpellets. Och vägt upp hö och fixat kraft för ikväll, gör inatt ska han in. Och varför? Jo för det kommer regna hela natten och även hela dan imorgon, så skönt för honom om han får komma in och torka lite över natten! 


Se så fina fötter han fick :)

» Onsdag

Nu är jag iväg på morgonfodring och slänger ut alla goa hästar i hagarna. Och ska även rida på min fina häst en stund innan jag åker iväg. Kameran är nog med och knäpper lite kort om morgonen är fin.
 
Bakom kulisserna när jag fotar grejer haha ;)

» Duktiga jag!

Åh vad stolt jag är över mig själv ändå! Trots att det inte är perfekt så blev det ändå bra och jag är nöjd. Klippte en häst i stallet idag, första gången när jag gjorde allt själv (konturer och annat), så det blev bra för att vara första gången! Behöver fler hästar att träna på sedan blir jag nog bra på det.



» Klippmästare

Mitt mål för mig själv som inte har något med just ridning att göra utan mer... Hästhållning eller vad man nu kan säga. Nämligen att bli en bra klippare när det gäller häst! Ska klippa en häst i stallet idag eller någon annan dag i veckan. Men jag kan ju klippa men det är mer detaljerna som jag måste få in lite bättre. Men det löser sig, tur att jag är lättlärd ;)
 
Vilji.

» Nya mathinkar

Hinkarna jag visade förut är nu färdiga och redo att användas. Köpte inte med några lock för jag har lock och jag använder inte det ändå. Jag kommer att behöva rensa bort mina resterande hinkar så om det är någon som behöver hink säg till så kan ni få någon av mina haha! Kommer använda mig av tre likadana fast två med text till frukost och middag, sedan den tredje blir en godishink! Kommer nog skriva godis på den bara för jag kan :) 

Nej nu blir det sängen! Tidig dag imorgon! 



» Nyköpt

Här kommer lite bilder på vad som är helt nytt inhandlat :)
 
I denna kommer jag lägga småsaker så de inte ligger överallt.
Perfekt nu när det är älgjakt och mörkret faller!
Hade ett likadant sedan innan men det är använt av andra så det är lite slitet (20 spänn kom igen haha).
Hovolja från Sjöbogården!

» Dagens!

Som ni ser så har jag lagt upp en video, videon finns på videofy.me för er som är lite undrande. I videoklippet ser ni hur min så jäkla grymma häst bara går rätt på transporten, äntligen verkar det som att han blir sig själv med transporten iallafall. Tränade igår också och det gick likabra det. I början igår var han tvekande men idag gick han rätt på utan tjej. Så jäkla gött! Igår och idag körde jag honom till ett roligt ställe för att han skulle bli lite lycklig. Nämligen till hagen haha! Jag skulle ändå lämna både häst och transport så varför inte slå två flugor i en smäll ;) plus att det blir ett roligt minne för Ljúfur också! 

Dagens ridning bestod av en bettlös ridtur ute på vägarna och sen skogen med galopp och trav, mestadels skritt faktiskt. Jättehärligt och välbehövligt! 



» Lastträning

En lite seg video men jag orkade inte gå och stänga av och sätta på en ny video så det får vara så här :) men hur grym är han inte!?


» Söndag 12/10

Det är oktober och det är söndag, det är höst och rusk ute... Så vad ska man göra idag tro med hästen, ingen större aning! Det bestämt när jag får känna lite på hur han känns idag, kanske blir paddock, kanske uteritt, allt beror på känslan jag får hehe. Blir iallafall lite lastträning innan ridningen idag. Och gårdagens lastträning gick så jäkla bra, och det var efter ridningen med en trött häst. Undra hur det blir med en iträtt häst då hehe! 



» På schemat idag

Det står faktiskt uteritt på tidsvinst för idag! Utan spö och inga större krav tänkte jag. Varför inget spö? Jo för det är en stor faktor när han stressar upp sig, det är dels spöet han stressar upp sig av och beroende på var man är (om man är vid hans galoppbackar eller så). Har inte bestämt mig än för hur långt eller var jag ska rida men jag tror jag har en aning så får vi se om det håller sig tills jag kommer till stallet! 



» Planer

Jag har faktiskt gått runt och funderat på vinterns planer för träning och så vidare. Då vi tyvärr inte har manege i stallet utan bara paddock så blir den lätt isig och hal under vintern och går inte att träna så mycket. Så ska försöka åka iväg till någon manege man kan hyra under en timme och träna där istället på ett bättre underlag. Innan dess måste jag lastträna hästen lite då han fortfarande har lite problem med lastning sedan sjukhusvisiten. Men jag har turen att ha en transport och en bil med dragkrok så jag kan göra detta när som och var som, vilket känns väldigt bra! Så till helgen ska jag nog ta och lastträna lite.
 
Men resterande planering består dels av en vila i december tror jag det får bli, sedan en kort vila i februari i ett par dagar. Sedan blir det hårdträning för årets tävlingar som oftast är under våren. Kommer bli grymt och ser fram emot det!
 
Árvakur från Håkansgården

» Vilodag.

Idag är det fredag och detta får bli Ljuffens vilodag för denna veckan då han ändå gått rätt så hårt och jag ger honom alltid minst en dag vila i veckan. Blir väl att putsa sadel idag då detta behövs, även om jag gör det regelbundet.
 
Detta är Stjarna, en häst som är på träning i stallet.

» Tiden flyger!

Har haft min fina häst i cirka 7 år redan! Vi köpte honom när han var cirka 3 ½ år gammal, en liten plutt var han då. Helt sjukt egentligen. Och under dessa åren har vi gått igenom en hel del tillsammans. Inte långt efter att vi köpt honom så bröt han käken stackarn och då fick vi efter det börja rida med bettlöst ett tag så bettlöst lärde han sig i ung ålder. Sedan blev det lite trick som jag började med, tror det första tricket var att lyfta på benen, sedan buga och efter ett antal fler tricks så lärde jag honom sedan spansk skritt. Och i februari/mars så fick han kolik och fick opereras för tarmvred. Och han är så grym att han klarade sig igenom allt helt galant!
 
Så glad att jag har honom, och fler år kommer det bli!
 

» Torsdag 9/10

Tog faktiskt med mig kameran till stallet idag och tog lite fina bilder.
 
Red även hästen idag, paddockridning idag faktiskt med fokus på lösgörande i skritt och trav. Sedan blev det lite tölt också och avslutade när det var som bäst. Inte världens bästa blogginlägg idag, men titta på bilderna och bli kära i Indra :)
 
Indra
u. MH Tindra från Gategården
e. Gloí från Nöddegården

» Sneakpeak

Här kommer en bild av många från när jag och Sofia red på stranden i lördags. Min fina, fina häst!
 

» Mitt i veckan ridning

Onsdag och jag har ridit, såklart! Blev en kort uteritt med en i stallet på en unghäst. Kände att han liksom 'satt fast' i ena sidan så efteråt tog jag av sadeln oh gick till paddocken med träna på hästen. Där fick jag han att släppa ordentligt faktiskt, han var intimt fin på marken så blev lite förvånad haha! Men han töltade på i form och även en lugn och fin trav. Han är allt knäpp den lilla hästen ;) 


» Holy Bananas

Ja, rubriken är mitt lilla konstiga uttryck (och jag gillar inte ens banan) som jag använder mig av lite så och då. Och i detta sammanhanget använder jag uttrycket då jag är sjukt trött efter idag, i morse tog jag en joggingrunda, sedan ärenden och nu i eftermiddags stall och träning av häst! 

Idag red jag tölt på volter och fyrkantsspåret. Ville få han att släppa och det gick väl sådär, han har börjat bli lite 'tuggummiaktig' i munnen... Måste arbeta bort detta snarast!! 

Men bortsett från tuggummimunnen så var han duktig :) 



» Lite 'vill-ha' saker

Som det shoppingfreaket jag är så tittar jag alltid runt efter nya saker, och roligast är ju såklart hästsaker! Ridkläder eller till hästen, spelar ingen roll. Men just nu har jag nästan allt man kan tänka sig för häst, så får väl leta lite saker till mig själv också! 

Ridsko Steeds - 269kr


Tävlingskavaj Competition CRW Exclusive - 599kr
Kan verkligen inte bestämma mig för vilken färg av dessa två...

Ridsko Muddy Jolly Jumper - 329kr

Hovolja från Effol - 179kr

Allroundschabrak Farbenfroh Gold Medal - 279kr


» Jogga, jogga

Stod joggning på schemat idag för hästen och joggning blev det. Ingen lång runda utan joggade kanske 15 minuter, med småpauser. Han var verkligen superduktig och slappnade av riktigt fint! Nöjd häst och stolt mamma, check! 


» Strandridning

Anledningen till att det inte blev något inlägg igår var att jag var borta hela dagen i Falkenberg och red på stranden med Ljuffe och en häst och en person till från stallet. Börjar bli en tradition för mig att åka och rida på stranden varje sensommar/höst. 

Har bilder från strandridningen som kommer inom kort, ska hitta orken att lägga in de på datorn först.

Och idag blev det en skritt med lite jogg - tur runt en ridväg som vi har som är 20 minuter lång i skritt ungefär. Och stretching efteråt. Detta då jag tror han har lite träningsvärk efter att ha ridit på stranden igår, det är tungt för dem att springa i djup och tung sand! Stretchade han även igår direkt efter ridningen där också. 


» Kompistur!

Blev faktiskt skritt idag, kände att han behövde ta det lite lugnt just idag av någon anledning. Det var bara en känsla .. Men en skritt-tur med sin kompis aom handhäst i skogen och vägarna blev det, duktiga killar! 

Imorgon blir det eventuellt en tur till havet och stranden och rida lite där. Men allt beror på vädret :)




» Vilodag

En torsdag som denna så får hästen vila, han har ridits hårt hela veckan och igår lektion så idag förtjänar han att vila lite. Och eftersom jag inte har någon annan att rida så blir jag stall-ledig idag också. Jobbigt när man inte vet vad man mer ska göra under dagen än det man måste göra men att man vet att man inte ska till stallet sedan.. Haha, jobbig mening..
 
Men imorgon blir det ridning med hästen iallafall, blir nog uteritt med trav, trav, trav och skritt såklart!
 

» Träningsdag

Ett sånt jäkla bra pass, men ändå så jobbigt och hästen höll på att dö i slutet haha! Men imorgon vet jag två som kommer ha träningsvärk... Jag i armar och ben och mage, och Ljuffe i hela kroppen han med haha! Kaos... Nej men riktigt härligt att äntligen vara på G som vanligt nu igen och längtar redan till nästa lektion för Louise Löfgren! Jag och Frida (min 'hemmatränare') ska träna som tusan nu tänkte jag utan att ens ha berättat det för henne hehe!