» Kondition

Just nu håller jag på att bygga upp konditionen hos Ljúfur, detta behövs verkligen men som tur var så har han fortfarande grunden så det blir lättare att bygga upp den. Behöver även träna bort lite mage på honom som just nu är väldigt svullen av allt gräs han hittar överallt, skithästen. Måste nog börja lägga in lite tidsinställda inlägg så det inte bara blir paus mitt upp i allt hela tiden när jag inte har något att skriva eller tid för det.
 
Men nu måste jag faktiskt dra mig och fortsätta med mitt, ville mest bara skriva ett inlägg och säga hej, eller någonting sådant hehe. Bjuder på en oredigerad bild på min prins.
 
Ser ni "tofsen" han har på huvudet, han har kliat av en del man dumingen.. :(

» Bad!

Okej, nu har jag tappat mig på bloggandet igen ;) igår red jag till sjön vi har ca 40 minuter från stallet, tog av sadeln när vi väl var framme och hoppade upp barbacka. Sedan gick vi ner tills att Ljuffe hade magen i vattnet och inte mer än det denna gången ;) tur var väl det att vi red hem för sedan blev det världens skitväder (efter att vi kollit hem som tur var). 

Idag red jag ut med några i stallet på en härlig tur med en supersnabb och härlig galopp, vi ruschade förbi alla trots hans tjocka mage och dåliga kondition ;) 

Så inatt får han stå inne och vila magen lite från gräset då den är väldigt uppsvälld, får se om det kanske blir en natt till denna veckan..! 


» Tisdag 22/7

Stallet - check! 
Jobb - inte check... Men 22:30 ikväll är det klart, hej segt en sån här dag! Vill så grymt gärna bada men hinner jag detta? Nepp... Men till helgen så, då blir det bad för en vecka ;)

Stallet idag var en snabbvisit, gick på en kortis promenad med min lilla snutt och han fick även snaska på ett gott äpple jag tog med mig till just honom ;)


» Knasvecka!

Denna veckan blir väldigt knasig och stressig och kaotisk för mig... Ska jobba kväll från idag till fredag och hinner alltså inte med stall efteråt, knappt innan! Så jag måste se om någon kan byta, hästtjej i ett nötskal liksom. Kan jobba dag för då hinner jag definitivt med stallet efteråt, kvällar, not so much. Vi får se, idag bestämde jag mig för att häst skulle vila så får det bli stressigt resten av veckan haha!


» Sjöritt

Red ut idag till sjön vi har en bit från stallet, där fick Ljúfur och hand två vänner plaska lite innan vi vände och red hemåt igen! Varmt som satan men som tur är så rider man i skog hela vägen till sjön så det var svalt ändå. Och Ljuffe skötte sig galant som bara han kan! Äntligen känns det som att han är påväg tillbaka på riktigt! Han är mjuk i mun och kropp och samarbetsvillig och drog inte iväg i full rulle när vi tog en galopp alla tre. Min fina kille! 


» Så jäkla bra!

Åh jag är så stolt över min lilla häst efter gårdagens egenträning, med egenträning så menar jag att jag tränade själv och inte för tränare. Han var så sjukt mjuk!! Lyssnade så jäkla bra på mina hjälper, allmänt fin och fick han i grymt fin trav! Nu är han sjukt dyr denna häst som man brukar säga ;) 


» Snart dags för Lag SM

Den 7 augusti åker jag ner till Skåneland då den 8-10 augusti så är det Lag SM för tjejer som jag hejar på och är 'andra lagledare', om nu ens det haha! :) men kommer då vara borta ett tag men ska allt få med mig kameran och fota massvis under dagarna! Kommer nog även med lite uppdateringar under helgen då jag har tid och orken till det. Jag ska alltså inte rida för jag är över 21 så, mitt sista år var ju då förra året. 

Stall blir det idag, men senare och förhoppningsvis lektion! Men om inte så tränar jag lite själv :)


» Åter en tanke!

Nu sitter jag återigen och funderar, denna gången på tävling. Jag har brunt till Ljúfur - brun sadel och brunt träns. Sedan har jag svarta stövlar och vita brallor och svart kavaj (ska dock köpa ny inom kort möjligen en blå). Och det kanske inte alls går ihop!? Kanske man ska köpa bruna stövlar istället? För att matcha riktigt ordentligt och se snygg ut på banorna sedan när jag sätter igång för fullt nästa år igen.. Något att fundera mer på och rådfråga folk om haha.


» Woho!!

Såhär glad är jag efter att ha fått tölta första gången på cirka sju månader, hälsar Ljúfur.


» Hur ska man börja?

Sitter här och funderar lite för mig själv, hur ska man börja att sätta igång tölten på ett bra och rätt sätt? 'Skritt-tölt' eller direkt att arbeta igenom tölten? I min hjärna pratas det om att skritt-tölten är det bästa alternativet då det känns och verkar snällast. Jag vet ju att han kan tölta min fina häst, eftersom han redan töltat med mig under uteritter och paddockridning.


» Nästa steg i träningen

Ja jag har funderat mycket på det här med hur jag ska fortsätta min träning, har fortfarande inte startat med någon tölt än mer än någon gång ibland då min häst är en töltmaskin så det blir liksom tölt ibland när jag vill ha trav haha. Men som jag nämnt innan så har jag börjat med galoppen så den är påbörjad så att säga. Så nu vågar jag skritta, trava och galoppera. Men innan tölten så vill jag träna upp galoppen lite mer, mer bärighet och allt däromkring, mer muskler i buken. Sedan då kommer tölten! Men då kommer jag starta den med hjälp av min tränare Frida Höglund :)



» Jobba igenom skritt

Igår red jag ett litet pass i paddocken i endast skritt. Detta då jag vill arbeta igenom alla gångarter någon gåbg ibland riktigt ordentligt och bara fokusera på en sak. Blev att gå i form för honom samt skänkelvikningar i bägge håll. Jag övade även mycket sidoförflyttningar på andra sätt som att flytta något steg mot mitten från fyrkantsspåret och sedan tillbaka. 

Och flytta bakdelen i varje hörn i bägge varv. Och måste säga att det gick bättre än förväntat hehe! Han är dock fortfarande ojämn i att kunna bära sig i form men det är bättre nu :)

En bild jag tog i fredagskväll i Olofsbo, Falkenberg.

» Lång stalldag

Ja idag blev det en längre stalldag, morgonfodring i stallet med sju hästar som ville ut. Sedan blev det en ridtur i skogen då det var som svalast där. Efter ridturen började jag städa då jag har städvecka och jag gjorde det rätt noggrant så det tog sin tid. Och sedan en massa småpill här och där! 

En lång ofrivillig och icke planerad bloggpaus blev det som ni märkt, detta då jag inte haft något speciellt eller viktigt att skriva om... 


Igår badade jag också, andra gången för i år fast denna gången var jag i ett bra tag!

» Inne-natt

Idag får Ljúfur stå inne under natten för att torka upp både kroppsligt och hovarna. Samt vila hans irriterade öga som han fått av flugorna som irriterar honom. 

Träningen idag gick till såhär; lös häst i paddock och en trött ägare. Det är lika med träning löst och från marken. Rätt gött att ha en häst som kan skritta trava och galoppera runt i bra arbetstempon även om man inte sitter på. Världens bästa häst är vad han är! 


» Onsdag 2/7

Idag är det då onsdag och idag blir det vilodag för min lilla häst. Vi red ut igår med två andra i stallet och det var mycket roligt sa Ljuffe. Det som var mindre roligt var att hans en öga var svullet... Så fram med koksaltslösning och i ögat med det, blev faktiskt mycket bättre även om det var äckligt när det var i ögat. Så nu har han flughuva på sig (antar att det var flugornas fel iallafall). 




» Snubblar fram

Ljúfur har alltid varit lite av en 'klumpig häst'. I skogen går han bara i hans takt och saktar inte in om det kommer en stock man måste kliva över utan han traskar på och nästan som snubblar över den (jag som får reglera farten där haha). Och sedan snubblar han väldigt mycket, även i paddock. Det känns som att knäet låser sig för det hackar till liksom, det är svårt att förklara.. Så igår stretchade jag väldigt noggrant och smörjde även med ett starkt liniment på båda knäna. Vi får se hur detta blir haha! :)


» Tisdag.

Då är man vaken på en för mig mycket onaturlig tid, brukar iallafall vakna vid 8 snåret men inte idag inte och jag ska inte ha morgonfodring heller utan ska tydligen jobba, vilket jag tyvärr är väldigt otaggad för.

Igår under ridpasset med Ljuffe så arbetade vi lätt med galoppen, mest för att jag skulle lära mig att känna skillnaden på rätt och fel galopp och samt att Ljuffe skulle lära sig att fatta rätt. Det gick mes lite tvång haha! Fick även ner honom i form cirka tre steg och sedan fick han sakta av i skritt efter det. Han är så duktig min lilla häst! Nu är det ju bara tölten kvar jag ska börja med igen men den tar vi om ett tag.