» GHS & EuroHorse 2015 - check

Nyss hemkommen efter en lång och rolig dag på Scandinavium! Blev väldigt bra saker som blev shoppade i år måste jag säga. 

Transportskydd.

Avlastningsgjord från TopReiter.

Frontriser gelpad från TopReiter.

Hippolyt foderskopa.

Biothane-tyglar, dock svarta, från TopReiter.

För sommaren och andra soliga dagar.

En liten hink naturgodis från PS of Sweden.

Gratis är gott! 

En ensam påse betfor.

Mobilskal kag fick med gratis när jag köpte en påse från Agria (bärpåse för min del).

» Just nu #2


Internationell Hoppning 1.45m. 

Efter detta blir det fyrspann och sedan shopping! 

» Just nu!


Krafft Young Rider Cup - final.

» Ladda batterierna

Nu blir det att sova, för imorgon blir det en tidig start på dagen, klockan 6:00 ringer alarmet och då blir det en go morgondusch. Sedan går tåget vid 8 som tar oss in till GHS. Biljetterna är nerpackade, kläder framplockade, bärbar laddare laddas och jag är sjukt taggad! Vad mer behöver man? Jo kanske en inköpslista, det har jag typ, i huvudet just nu iallafall. Sadelgjord och padd står högst på listan iallafall, samt en ny vattenhink men tar nog det i den absolut sista svängen runt om mässan. 

Min lille häst får som sagt vila imorgon och det mår han nog bara gott av, han fick massa mammamys av mig idag som skrivet innan och på söndag blir det uteritt, i snö/regnvädret. Samt prova nya grejer! 


» Äpplefredag!

Fick tvinga mig till stallet för att fixa hö och vatten till våra killar då jag har hö och vattendag! Regn och blä väder lockar mig inte.. Så häst får vila idag, samt imorgon.. Men ett gottigt äpple fick han av mig efter att jag tittat igenom honom. Äpplet var uppskattat och när jag försökte ta en bild på hans slemmiga mun så var äpplet för gott för att vara stilla tydligen. 

Som sagt haha!

» Vilket väder

Blåst nu i två dagar och idag känns det som att det blåser mer än igår. Usch! Men det regnar inte och fåglarna kvittrar så det är ju något positivt med det hela! Och en till positiv sak med dena dan är att jag nu ska skriva ut Horse Show biljetterna, awesome. Och att jag snart ska till stallet och rida min knäppis, tänkte ta ett paddockpass idag men med tanke på vädret så lär han fokusera på allt annat förutom mig då han är som han är. Så tar mig en uteritt istället för att det är mysigt! 

Fotot är från igår! 

» Shoppingsugen!

Jäklar vad jag vill handla nu, har satt en budget för lördagen på Horse Show men är 100 på att jag kommer att bryta den och gå över... Sånt som händer och sånt man får göra ibland, får kompensera med lite gratisprylar istället om det finns några ;) 

Som jag nämnt tidigare så ska jag handla mig en bred avlastningsgjord och en front riser pad och nu har jag lite fler tankar. Skor för våren/sommaren! Till mig såklart. Sedan eventuellt ett träns från PS of Sweden om jag har råd. 

Anledningen till att jag nämner GHS igen är för att jag nu laddat ner biljetterna till datorn så det blir lätt att skriva ut (ska skriva ut de imorgon) och jag kände nu bara ett WOHO inombords att det äntligen är den tiden på året jag längtat efter! Mina föräldrar har sagt till mig att 'Som du längtat' och längtat har jag! 

Och glömt visa vad jag fick för kavaj av mina föräldrar, den jag önskat mig och velat ha under en lång, lång tid nu! 

Jag har bytt från svart till blå nu, lite roligare.

Fick även en sån här med lite bling på kragen att ha under, perfekt! 

» Barbackatur

Blev en tur på vägarna och i skogen (en liten runda vi har) barbacka. Han lyssnade helt perfekt på mina hjälper och var så duktig! Vi tog galopp ett antal gånger och ofrivillig trav för min del haha. 


Så nu ska han äta upp sin lunch så ska han ut i hagen och jag kan åka och äta lite jag med ;)

» GHS om bara 5 dagar!

Ja nu är det veckan för Göteborg Horse Show som startar på onsdag och jag ska gå på lördagen. Allt det roliga händer inne på arenan då så det ska bli grymt kul! Sedan efteråt blir det mässan hela eftermiddagen. Lär väl handla en del. Ska hitta en padd, sadelgjord och en vattenhink. Det är prio ett. Sedan, som jag skrivit innan, så lär det bli en massa annat onödigt! Men ska stå emot schabraken detta året, har en del nu. 


» Måndag igen


Dagen består tydligen av ett snöoväder konstigt nog, man undrar ju lite var tusan vädret har tagit. Blir mest troligt stall senare och då hoppas jag på att vädret är bättre! 

Vilden som detta inlägget fick är en bild på min frukost i brist på annat haha! 

» Världsbäst på mockning

Om det hade funnits ett VM i att mocka en box hade jag nog lätt tagit hem guldet. Nej men skämt åsido så är jag faktiskt duktig på det, nog bättre än många, trots att min häst har bädd i sin box så försöker jag alltid att ta bort det värsta kisset och sedan fluffa till det som man kan. Och sedan gör jag ströet jämnt och sopar en kant en halv meter in från boxdörren och inåt mot boxen. 


Och fyller även på nytt strö då och då, då detta fotot togs (för några dagar sedan bara) så slänger jag in två säckar och vände det jag sedan hade med detta så det blandades och inte bara låg överst. 

» Ett år äldre

Ja då var man äldre då, fyller år idag alltså haha! Redan fått en grym present av mor och far, en ny tävlingskavaj Som jag velat ha under en längre tid! Fick även en liten blingig tröja med krage (som man ska ha) att ha under kavajen. Perfekt för tävlingssäsongerna som kommer. 

Blir att åka till stallet senare och ta en liten uteritt eller något med hästen, igår fick han träna huvudet med trickträning så det är väl dags för kroppen idag då. 

Häromdan. Brukar inte använda pall, men hade overall med tighta jeans under så jag var inte den smidigaste.

» Sadelfix

Inte bara att jag städat köket i stallet utan jag har även fixat min sadel, totalfix ;) 

Innan

Efter rengöring

Oljad

Och klar! :) 

» Helgen som var

Jobb och stall stod på schemat helgen som tog slut igår! Och även idag faktiskt. Igår tricktränade jag en liten häst då jag ändå hade kvällen och det var mörkt och ingen inspiration till ridningen. Det är då trickträning fungerar allra bäst! Han var väldigt pigg på att göra sina tricks och det känns bra, gjorde en genomkörare på nästan alla. Måste hitta på något annat roligt trick man kan göra med honom! Han (och jag!!) tycker ju att det är jättekul! 

Igår fick jag även äran att fotografera ett ekipage eller vad man nu kan säga, det var mer som profilbilder och de blev grymt fina och jag är nöjd! Hoppas hon är det också!! (Det är några av de bilderna jag tog som fick bli inläggets bilder idag). 

Dagens ritt med min häst blev en uteritt, han var lite småfjompig men det gav med sig efter en stund. Red med mitt novabett (ett otroligt snällt bett) och Gud vad han tuggade! Blev både ett kravlöst och kravfyllt ridpass idag för oss båda ;) 



» Mys!

Började sent idag på jobbet så tog stallet innan, slutade 20 över åtta så det hade varit lite sent att åka till stallet efteråt. Men vi ägnade oss åt mys idag jag och hästen. Ska rida han imorgon innan jag kvällsfodrar. Slutar kvart över fyra imorgon så jag lär vara rätt seg efter en lång arbetsdag, men det är gött att jobba! Sedan jobb på lördag igen ;) 

Så lycklig över att ha min gris! 

» Spontant äventyr

Igår blev det ingen mysig uteritt, det blev inte heller ridning i närheten av stallet. Nepp, för vi åkte på äventyr till ett annat stall och lånade paddocken där lite. Han lastades utan problem bägge gångerna! Så mina lastträningar har nu gjort att han är likadan som innan - lycklig!

Så blev en sen stalldag igår faktiskt igen, och fick även beställt tid för veterinär som ska till stallet nästa vecka. Han ska nämligen besiktigas för att vi ska kunna höja försäkringen och även att då mage och tarm ska ingå. 


» Förlåt!

Nu har det varit tyst här ett tag och det ursäktar jag för ;) men inte haft så mycket st skriva om och inlägg som inte leder någonstans är ju rätt tråkiga att skriva och läsa. Nu är detta tyvärr ett av de tråkiga inläggen jag nyas nämnde men det struntar jag i lite lätt ;)

Ska till stallet om ett tag och ta en härlig uteritt med min skrutt, ska se om jag kan fixa ett hål i väggen i skjulet där våra killar står där de drar in höpåsarna i hagen, buskillar! 

Nu är det inte alls många dagar kvar tills Göteborg Horse Show förresten! Jag ska dit, lördag förmiddag har jag biljett för att titta på de fina hästarna, sedan på eftermiddagen tar jag en shoppingrunda! 


Jag kom på nyss att jag nog ska försöka mig på en video där jag förklarar hur man lär hästen att snurra på kommando, det är ju en rolig grej för både ryttare och häst för att göra annat än bara träna. Jag tycker det är roligt och tror absolut att andra tycker det är roligt också, bara man har 'startkablarna' för att sätta igång ;) 

» Hell of a träning igår

Tyckte riktigt synd om min lilla häst igår, tog ett monsterpass med honom igår i paddocken. Men sånna pass måste man också göra för att nå det man vill nå. Så idag fick han vila och jag stretchade honom i stallgången och han fick lite kraft att tugga på. Sedan ut i hagen igen. 

Imorgon ska jag ha morgonfodringen igen och då blir det en mysig uteritt tror jag, utan krav! 


» Snöbilder 2015 del 3


» Snöbilder 2015 del 2


» Snöbilder 2015

 
Perfekt underlag för snöbilder! Släppte häst i deras sommarhage som nu är helt snötäckt och nästan orörd, så han fick springa av sig och jag fick knäppa kort. Fler bilder kommer då och då :)

» 1 år sedan

Idag är det exakt ett år sedan som han fick kolik, och även ett år sedan han opererades. Sjukt att tiden gått så fort och han är så fräsch och grym han är nu bara ett år senare! Så härligt, och han är så bäst min lilla gris! 



» Gårdagens ridtur

Då jag nu fokuserar på att träna hans kondition samt samarbetsvilja så rider jag ut rätt så mycket nu, långa och korta turer, beror på tiden. Igår red vi ut i en och en halv timme på vägarna och i skog. Så grym då med, galopp i form i uppförsbackar och raksträckor, form i trav och även tölt och skritt. Mjuk i munnen och följsam med hjälperna. Precis så han ska vara! Och vissa av galopperna var det bara springa fort och lite som han själv ville, och några av våra travsträckor blev det helt lösa tyglar och bara lunka på ;)