» Mumsat gräs

Efter vår uteritt idag med lite galoppfattningar och en rushgalopp och annat så fick Ljuff och hans kompisar gå ut i sommarhagen en timme och bralla loss lite och även äta gräs såklart. Jag ville bara ha han ute en timme då han är så pass känslig för foderbyten och jag orkar verkligen inte med en till visit till veterinären! Nu är det nog ;) 

Men en härlig dag och tur med vädret fick vi också. Passade på att gosa med bebisfölet i stallet och hans mamma. 


» Träning i form av lektion!

Nu är vi på gång, igen! Idag kändes det jättebra och både häst och jag hade en bra dag. Perfekt dag att ha en bra dag på då jag red lektion för en tränare, cred till Louise Löfgren. 

Serpentiner i form av små, små volter på medellinjen för att få han att slappna av och länga sig, en jättebra övning jag kommer använda mig av fler gånger. Sedan vanliga serpentiner i skritt och trav. Töltövningar på volterna och fyrkantsspåret, även trav. Sedan galoppen! Kändes verkligen som galoppen satt som handen i handsken idag, han bar sig och lystrade bra när jag ville få med baken lite mer, min fina korv! Nu kan jag somna lycklig! 

Efter passet fick han lite hö i boxen. 

Jag använde mig av mitt duschmunstycke idag efter träningen! Han var lite svettig och vädret var fint så jag testade även K9's hästschampo som jag vann i tvågång för ett tag sedan. Båda fungerade finfint och nu är han faktiskt mycket rödare på boxen än innan då han var typ grå... 

» Markarbete och Ullared

Idag fick jag arbetat hästen från marken, han är så jä*la grym när man arbetar han från marken, sedan blir det jobbigt när jag sitter på. Men jag ska allt klara detta! Körde massa lösgörande och förflyttningar. Travade och töltande lite också men mest skritt. Ville jobba igenom honom ordentligt innan lektionen imorgon! 

Efter stallet bar det av till Ullared, där var vi nere på hästavdelningen i över en timme och strosade. Jag hittade några få saker där och även nere på fritidsavdelningen som ska användas i stallet. Jag är så himla noggrann av mig när det gäller stallgrejer. Det nedan är det jag köpte :-) 

En liten svart plastkorg.

En stor blå plastkorg.


En anti-glid-padd att ha under sadeln, stor nu men får klippa till den bara! 

Supertunna ridhandskar.


Fick för mig att testa magnesium till honom.

En favorit för Ljuffens del, Himalaya saltsten! 

Mitt alldeles egna duschmunstycke! 

Här har ni ett litet hum på hur jag tänkt mig. Detta ska alltså bli min 'duschkorg' till Ljúfur. Kommer lägga i en liten handduk för ansiktet, svampar, duschgel och balsam (det jag vann på tävlingen för ett tag sedan). Så noggran är jag! :-) 

» Galoppfattningar

Red ut idag och tränade på, just som rubriken säger, galoppfattningar. Det var väldigt jobbigt tyckte häst och jag men det gick så bra att jag blev en riktigt lycklig hästägare efter ridpasset. 

Tror även denna lilla slemhäst var nöjd med att få arbeta lite!

» Söndag!

Söndag idag för er som inte vet, men nu är typ denna söndag över så jag hoppas ni listat ut att det är söndag idag redan.. However! Blev en paddockträning idag, värmde upp i skritt på volterna som vanligt och körde sidoförflyttningar, flytta bakdel och framdel. Sedan lite jogg-trav för att sedan tölta lite på volterna. Även galoppträning fick det bli! Duktiga häst men han är så speciell och ibland får jag bara rent av aggroutbrott inombords när han är som han är.. Men jag avslutade det när han gick som bäst vilket man alltid ska göra. (I mitt läge iallafall) 

Och i helgen var jag i Olofsbo! Mys!! 

» Sista stadiet av förkylningen?

Jag blir helt jävla (ursäkta språket) galen av att vara förkyld! Nu värker det som bara den och känner hur det irriterar i halsen så jag hostar hela tiden nu i princip.. Försvinn dumma halsont, försvinn! 

Och hästen har jag inte kunnat rida på ett par dagar, har hört att det är dumt att träna när man är sjuk (särskilt förkyld). Jag är nog snart på benen igen eller.. På hästryggen igen! 


» Ännu en vilodag

Nu hoppas jag på att jag blir frisk snart! Börjar bli störd på min hals och kropp nu.. Kroppen är seg och det tar en halvtimme att göra saker som vanligtvis tar tio minuter..! Panik! Halsen är inte bättre utan gör sjukt ont och usch. Men hoppas på bättre tider snart!!! 

Vill rida min fina häst nu, nu, nu och inte snart.. 


» Stallgöra?

Är man sjuk och slö i kropp men ändå uttråkad av att bara vara hemma så kan man ju mocka, och kanske städa bilen... För det gjorde jag idag, tvättade alla fyra mattor i bilen samt dammsög. Och självklart fixade jag för hästen och vi tog oss en kort promenad till transporten och tränade på att vänjas med gräs för sommaren och sedan tillbaka igen. Så såg min stalldag ut haha! 


» Sjuk hela dan

Då ligger man i sängen med världens ondaste halsont, feber på det och jag kunde inte åka till stallet pga det... 

Men nu ska jag inte klaga! På torsdag ska min häst skos och jag ska nu börja träna mer med boots, brukar inte göra det annars så ofta.. Tölt, tölt, tölt och tölt står på agendan i veckan! 


» Uteritt på en fredag

Jag har idag vägt upp 42kg hö och släpat 21 kilo två gånger till hagen på en skottkärra, även fixar vatten i hagen och mockat en box. Tror vi stalltjejer får all styrketräning vi behöver när vi är i stallet! Inget gym behövs här inte, jag klarar mig bra med 'bara' stall. 

Efter allt detta tråkiga på min to-do-list så blev det en tur i skog och på vägarna med min fina springare. Nu måste jag satsa sjukt mycket på tölten!! Han rollar gärna när han inte orkar bära sig, så har nu börjat med intervaller av 'jobbig tölt' när jag är ute samt i paddock/travbana. När jag tränar dessa intervaller så samlar jag honom så mycket han och jag kan och verkligen försöker få han att gå i 'korrekt' form och arbeta upp sig själv i några steg och sedan saktar vi av på korrekt sätt där också. Sedan blir det skritt en bit och sedan samma sak igen ett par gånger. Blir nog bra det här, känner att jag verkligen fått fram suget för träning mer nu - även Ljúfur. 


Får ju inte glömma att efter ridningen så gick jag runt med 14 kilo hö, sju kilo i vardera hand/arm och fodrade valackerna. Sedan bus med bebis i hagen! 

» Hoppsan!

Missade en dag, men som tur var finns det fortfarande masa bilder som ligger på bloggen i tidigare inlägg man kan titta på och drömma sig bort lite. Den lediga dagen igår spenderades i sängen först, sedan hämtade jag en ny säck foder till hästen, sedan en snabb trip till Säve för att titta på tävling och på kvällen blev det kvällsfodring. Supermysigt och tog det i min egen takt (på grund av att jag gjorde det så sjukt långsamt så tog det två timmar). Red innan fodringen, blev lite galoppträning på travbanan då han har lite svårt att fatta vänster galopp så det fick vi öva på! Även tölt och trav stod på träningslistan. 


» Dagen som gått

Bad har jag fjortisar tro, jo efter några få timmars jobb blev det att åka till stallet! Väl där så regnade det lite såklart, varför ska man få ha tur med vädret liksom. Red runt travbanan idag i regnet och blev även idag blöta av regn (blev det även igår), men vi tränade det jag ville få tränat och avslutade på topp! Duktiga hästen, nu är det massa finlir kvar, massvis, så är han sedan allas drömhäst haha. Nej, men skämt åsido så kommer han bli grym när han orkar bära sig i tölten och inte är skev haha! 


» VSM söndag 3/5 F1 del 14


» VSM söndag 3/5 F1 del 13


» VSM söndag 3/5 F1 del 12


» Tips för att få en mysig box

Nu är detta någonting jag gör varje gång jag mockar, så det är mitt sätt för att få boxen mysig samt att spara på ströet. 

Såhär ser Ljúfurs box ut vanligtvis när jag ska börja mocka (dock redan tagitbort två högar innan jag tog bilden, men ni får ett hum). 

Jag börjar med att ta bort alla bajhögar överallt som vanligt. 

Sedan då jag vet var exakt min höst har sin 'kissdel' så tar jag även bort detta. Då han kissar som ett as rent ut sagt så kan jag inte låta det vara kvar som man 'vanligtvis' gör när man har bädd i son box. Men då jag inte vill ha bort användbart strö så letar jag upp där han kissat, tar ner grepen och tar upp en 'kaka' med kiss. Därefter så har jag stora lass med kissigt strö på grepen och där finns även massvis av användbart strö fortfarande. Då gör jag så att jag skakar på grepen ett tag så att ströet delas och det fallet ner på golvet i boxen och kvar på grepen blir de värsta delarna med bara kiss (se bild). På så sätt slänger jag inte strö som är bra att använda, det som hamnat på golvet igen kommer jag ändå blanda med det torra ströet så det kommer torka sedan också.

Då jag grävt med grepen hela vägen ner till golvet så blir det hål kvar, men för min del gör det ingenting då detta är stället där han alltid kissar och jag kommer ändå få göra samma procedur nästa dag. 

Nu är ströet i boxen tillplattat och jag vill ha den fluffig men ändå behålla bädd undertill så han inte ligger direkt på golvet. Så nu kommer jag till nästa del. 

Jag för ner grepen, men inte till golvet, tills det liksom tar stopp i ströet. Där är bädden och det översta är det mysigt fluffiga! 

Där grepränderna är, är det bädd och hårt. Framåt mot väggen det som ser ut som en hög är det som kommer ligga ovanpå sedan. Så detta gör jag runt om i hela boxen så det ser ut som 'berg' och kullar överallt. 

Sedan sprider jag ut ströet så det blir jämnt i boxen. 

Och jag sjunker ner i det mjuka! Men sedan brukar jag även föra över grepen, bara liggandes på ströet och gör hela boxen jämn med hjälp av grepen.

Klart!

» Vad hände med vädret?

Spöregn utanför, men mysigt ändå då fåglarna kvittrar och man hör regnet smattra mot rutorna. Men regn, hallå! Jag tänkte ju rida sedan.. Och då helst inte i regn tack. Häromdan red jag ut barbacka och åh vad mysigt det var! Det var ett tag sedan, detta då han varit så sjukt smutsig i underullen och jag fick inte bort det! Men nu när han tappat minst hälften så kan jag få han mycket renare, tack gode Gud för det haha. 

Sommarpricken syns nu! Yes!! 

» VSM söndag 3/5 F1 del 11


» Nyköpt!

Härliga nya ridbyxor och två par nya ridstrumpor inhandlade, även en ny flughuva till Ljúfur.





» VSM söndag 3/5 F1 del 10


» VSM söndag 3/5 F1 del 9

Nu är det faktiskt inte många delar av bilder kvar!! :)
 

» VSM söndag 3/5 F1 del 8


» VSM söndag 3/5 F1 del 7


» VSM söndag 3/5 F1 del 6


» VSM söndag 3/5 F1 del 5


» VSM söndag 3/5 F1 del 4


» VSM söndag 3/5 F1 del 3

Ögongodis är det med alla dessa fina hästar!!
 

» VSM söndag 3/5 F1 del 2


» VSM söndag 3/5 F1 del 1

Nu börjar delen på F1, här kommer jag blanda lite hur som och inte bara ta tölt i några delar och sedan resterande, nu kommer allt på löpande band så som de visades.
 

» Bebis!

Denna lilla sötnosen kom till världen igår, en liten islandshingst.
 

» VSM söndag 3/5 V1 del 12

Sista tre bilderna av galoppen i V1.
 

» VSM söndag 3/5 V1 del 11

Galopp V1.
 

» VSM söndag 3/5 V1 del 10

Galopp V1.
 
 

» VSM söndag 3/5 V1 del 9

Nu börjar galoppbilderna från V1, en hel del V1 bilder! Men bilder är roliga att titta på som tur var.
 

» VSM söndag 3/5 V1 del 9

Sista delen travbilder i V1.
 

» Den som väntar på nått gott...

...kan vänta lite till hihi.


» VSM söndag 3/5 V1 del 8

Nästsista travbilderna från V1.
 

» VSM söndag 3/5 V1 del 7

Trav V1.
 
 

» VSM söndag 3/5 V1 del 6

Trav.
 
 

» VSM söndag 3/5 V1 del 5

Här kommer V1 travbilder i en del inlägg haha.
 

» VSM söndag 3/5 V1 del 4

Sista töltdelen V1.
 

» Lite nytt strax

Jag äger mig två par ridbyxor varav det ena gillar jag, och använder mig av,  mest. Det paret jag inte är så förtjust i är också från Hööks (vilket det paret jag gillar också är ifrån) och de har liksom kardborreknäppning längst ner.. Och de fastnar i strumporna och river mig på benen och nä, jag gillar dem inte alls faktiskt på grund av det. De andra jag har har ingen kardborreknäppning längst ner, utan stretchtyg, vilket passar mig alldeles utmärkt. Ett par bruna från Hööks egna JH collection.
 
Nu har jag gått och funderat på om man ska köpa ett par nya ridbyxor i en annan färg bara för att ändra lite, även strumpor behöver jag.
 
 

» VSM söndag 3/5 V1 del 3

Töltbilder från grenen V1.
 

» VSM söndag 3/5 V1 del 2

Fortfarande töltbilder.
 

» VSM söndag 3/5 V1 del 1

Här kommer första delen av många, jag delar upp bilderna i flera inlägg. Vi börjar med grenen V1 och sedan vidare.
 

» Vårda sadeln

Jag har alltid haft full koll på min sadel under hela tiden som jag haft den. Underhållt den med smörjning och verkligen försökt lära hästen att inte gå in i träd med sadeln, so far so good (peppar peppar). Jag skulle tro att sadeln i princip ser lika fin ut som när jag köpte den, det vill säga ren och utan skråmor! Finns många som struntar helt i att smörja sin sadel efter användning och detta gör att lädret torkar och det kan spricka lättare. Dock är jag sämre på att ta hand om mina träns.. Men det är så sjukt pilligt jämfört med sadeln som har en större yta. Det är så mycket spännen man måste spänna upp om man vill smörja ordentligt.. Usch.. Men får försöka bli bättre på den fronten! 

Så en uppmaning till folk är att smörja sina lädersaker, ofta och väl! 


» Morgonfodring och ridning

Uppe supertidigt i morse (kändes iallafall som att 6:30 var tidigt) och sedan bar det av till stallet. Tog av alla hästar täckena de hade på sig och ut i hagarna. Min fina fick äta mat inne då han stått inne över natten, sedan när fodringen var klar så blev det att rida på min fina häst en liten tur. Blev på vägarna fram och tillbaka och sedan lite galopp och töltövningar utanför stallet, gick bra till slut! Avslutade såklart på topp ;) 


» Första maj!

Första maj och månadens första paddockträning (bara för att verka som jag vet vad jag skriver haha). Träningen idag bestod av lösgörande som uppvärmning, fokus på att få han att slappna av i tyglarna och försöka få han att lyssna ordentligt på mina hjälper, han har en tendens att ibland göra lite allt möjligt om jag bara ber honom att gå framåt. Lite trav i olika tempon på volten, sedan lite galopp på volterna i bägge varven och som avslut blev det tölt på den perfekta raksträckan från paddocken till stallet några gånger och avslutade på topp. Som riktigt, riktigt avslut så skrittade vi på långa tyglar runt travbanan och till stallet igen. 

En riktigt duktig kille har jag men lite knäpp ibland men vem är inte det. På tisdag blir det spännande att se vad som sägs om min lilla häst av en equiterapeut. Så vi får se.