» Nakenhäst igen

Igår blev det en klippning till för Ljúfur, fjärde gången gillt i år. Nu blir det ingen mer klippning för hans del just detta året. Inatt fick han gå ut med ett gott och tjockt termotäcke, riktigt lyxigt! Sa igår att jag hade själv velat ha det täcket på mig, så mysigt och gosigt.

Idag består ridningen sv paddockträning, vet inte exakt vad jag ska göra men blir iallafall lösgörande och fokus på tölten.

Men nu längtar vi faktiskt efter snö! Skoning den 15e och då åker snösulor på samt 4 broddhål på varje hov!


» Omotiverad

Gårdagens såkallde pass med hästen var inte ett riktigt träningspass, då denna hästmamman var omotiverad till att rida så fick det bli ett roligt pass av lite trickträning! Men det är ju bra med lite mentalträning ibland också.

Idag har jag kvällsfodring så det kommer bli paddockpass idag, får se vad vi hittar på, kanske lite trav över bommar. I onsdags red jag för en annan tränare jag aldrig ridit för innan, så bra kändes det och han var mycket positiv (tränaren haha)! Så honom rider vi gärna för igen.

Köpte betfor och en fodertunna igår för att förebygga kolik osv. Nu vill vi inte ha det mer! Nu räcker det med sjukdomar för vår del.


» Nytt och fint

Då jag för närvarande har en mycket naken häst att ta hand om så var jag i Ullared häromdan och köpte lite täcken, två närmare bestämt. Ett regntäcke med fleecefoder med avtagbar hals samt ett 300g vintertäcke med fast hals. Nu kommer han inte frysa i vinter iallafall!

Och alternativ Km då? Jo vi sprang hem första plats i speedtrav! Hade inga större krav på honom utan han skulle bara tycka att det var sjukt roligt vilket det var!