» Paddockträning fokus på tölt

Blev paddock idag faktiskt, började att värma upp på volterna med massa lösgörande och beröm. Övergick sedan till trav för att då kunna få han att sänka sig och höja ryggen. Sedan blev det tölt med byte av volt och varv varannan gång ibland mer varv på en volt om han 'satt fast', sedan tölt på fyrkantsspåret båda varven när han kändes bra. Och sedan galopp i bägge varven på volt. Började i hans lättaste varv och sedan tog jag hans svåra där han gärna rusar in i galoppen och rusar sig igenom den också.. Testade galopp och han risade, skrittade och försökte få han att lugna ner sog och tog därefter en ny galopp, rus där med. Slängde bort spöet och testade igen, först i det lättare varvet och fattade en finfin galopp, saktade av till trav och sedan halt. Bytte sedan varv och gjorde samma i andra varvet, och en riktigt fin galopp kom fram och massvis av beröm från mig! Saktade av till lugn trav och sedan skritt och halt. Perfekt! Han är grym min fina! 


» Tillit

Idag fick jag verkligen se hur stor tillit min fina häst har till mig, han har innan aldrig gjort så innan som han gjorde idag.. Han låg nämligen ner i hagen idag, jag gick fram och gosade (detta har vi gjort flera gånger), jag lät honom bila huvudet med mulen i min famn, strök honom över ögonen som jag brukar och pratade gott till honom. Sen.... Sen la han sig ner på sidan, bara sådär... Och lät mig klappa honom överallt. Finaste, finaste hästen! Så lycklig jag är att jag har honom.


» Travbaneridning

Blev ett kort pass på travbanan, jag galopptränar mycket nu kanske man märker och det blev det idag också. Detta då galoppfattningar stärker baken på honom och det behöver han. Han bar sig fint under vissa stunder och så fick vi kämpa under andra stunder. Men grym häst som är rund om magen av allt gott gräs! 


» Lösgörande och hoppning

Idag började jag ridpasset med att köra massa lösgörande för Ljúfurs skull, i skritt och trav, och lite galopp. Sedan gick vi över till att hoppa små krysshinder i galopp och kontrollerad. Passade även på att träna lite galoppfattningar och det gick så bra! En riktigt duktig häst var det idag som kämpade sitt absoluta bästa. 


Köpte även lite nytt idag på Hööks rea, ett schabrak samt transportskydd!


» Vila idag!

Idag får hästen vila, red lite skojridning Igår ut i skogen och sedan en galopp på travbanan, det tyckte han var jättekul! (Hoppas jag iallafall) 

Planen just nu är att rida paddock imorgon eftermiddag, efter jobb. Blir en genomkörare och även lite träning med bommar för att jobba lite mer med buken. 


» Plask i sjön

Idag fick min fina häst plaska i vattnet i sjön som vi har cirka en halvtimme bort. Ljuff älskar att plaska i vattnet och att bara stå med alla fötter i vattnet och titta ut över sjön verkar vara fridfullt för honom ;)


» Min hest!

Har inte ridit hästen på tre dagar med idag! Men som tur var så rider min tränare Frida honom idag :) och jag får ta han en kortis imorgon innan jag åker ner till Falkenberg. Blir väl en liten tur i skogen kanske, eller en liten promenad :) 


» Grattis min korv!

Idag fyller Ljúfur 11 år! Det firades med en ledig dag och han får nu äntligen gå ute dygnet runt! Lycklig häst alltså! 

Nu blir det två långa jobbdagar som väntar och jag kommer inte hinna rida min fina häst.. Som tur var så kunde eventuellt min bästaste tränare rida honom en dag av dessa två! 

Grattis bästa Ljuff! 

» "Mysenkelt"

Idag tog jag på sadel på hästen efter borstning, sedan en grimma med långt grimskaft, satte fast grimskaftet som tyglar och ut i skogen! Så mysigt att bara lulla runt utan krav en kortis i skogen på eftermiddagen, det var det jag orkade med efter att ha byggt garderob, rensat kläder, slängt saker, vikt kläder och satt in kläder i garderoben. Inget hästigt direkt men man blir ju trött och är man trött så påverkar det ridningen. Men en glad och framåt häst idag som äntligen fick rida in i skogen där han alltid vill rida in! 

Inget hästigt med denna bilden heller men jag får ta med kameran imorgon och ta nya bilder på hästen.

» Vila!

Idag fick en liten häst vila, genom att äta gräs hela dan haha! Han fick ju trots allt ridas igenom i förrigår och igår klättra röven av sig. ;) 

Imorgon blir det stall på eftermiddagen, jobbar till 15:30 och ska se om jag kan hitta saker till mitt rum för att göra det snyggt och fint!! :) 

En av våra fina stallkatter :)

» Klättring - check

Som jag planerade så blev det klättring idag! Vi klättrade 10 gånger upp och ner (upp och ner räknades som 1). Fick fram ett gott flås på hästen och kunde hålla honom samlad och lugn på upp och nerväg. Han var faktiskt överraskande positiv hela tiden och ville nästan självmant gå uppåt igen. Duktigaste hästen! 


» Planen för imorgon

Den la jag precis upp i huvudet, planen alltså! Det blir klättring för att bygga lite muskler på hästen, även mig tänkte jag! Motivationen för Ljúfur kommer vara att efteråt får han goe-kraft och ut på gräs, motivationen för mig har jag inte kommit fram till ännu! Blir kanske att åka till sommarstället och ta det lite lugnt över dagen. Låter som en rätt så bra idé måste jag säga :) 

Nu får han släppa all vinterpäls och bli såhär fint glansig! 

» Ingen ridning för mig...

Inte idag iallafall! Börjar jobba om en liten stund så jag hinner inte med ridning idag.. Men bästaste tränaren kunde rida honom idag så det behöver han verkligen! En riktig genomkörare efter uteritter ;) 

Imorgon slutar jag tidigt så då blir det ridning för min del absolut! 


» Sommarväder!

Idag var det verkligen sommar här! Varmt, soligt, blå härlig himmel och jag fick tillbringa förmiddagen med min bästaste vän! Vi tog oss en tur till sjön han och jag, han fick plaska gott i vattnet och sedan töltande vi hemåt igen. Och inte nog med att han var grym igår, han var så sjukt duktig idag också! Men jag kände att det räckte med en och en halv timmes tur i skogen i värmen för honom så han slapp töltarbete när vi kom tillbaka till stallet. 


Man känner sig lite bortskämd när man har en sjö man kan rida till som det bara tar 30 minuter att komma till! Men sedan har vi en ännu bättre sjö, cirka en timme bort. Dit ska vi en vacker dag också! 

» Töltmoppen!

Jäklar säger jag bara! Vilket ridpass idag, red först ut 40 minuter i skog och på vägarna. Redan på vägarna så tränade jag tölt upp-/nedtagningar och han var grym! 

Sedan kände jag när vi väl kom tillbaka till stallet att nej, jag vill rida mer! Så då körde vi tölt på en väg precis vid stallet (en som går till hagar och paddock) fram och tillbaka. Och han gick som en SM-häst! I mina ögon iallafall, och det kändes så bra! Taktrent, huvudet i en perfekt form, överlinje och höga lyft! Grymma, grymma hästen! Kanske ska satsa på SM nästa år bara för skoj skull. :) 


» Morgonfodring, ridning och städning

Uppe med tuppen (typ) idag och fodrade hästarna. Efter att jag fodrade så blev det en liten uteritt med den finaste i mitt liv. Lite galoppövningar som vanligt (detta då han behöver stärka galoppen) och även tölt. Duktiga hästen gjorde sitt bästa! 

Sedan hade jag städvecka i stallet och städat köket så fint, torkade rent köksdörren också så nu är den vit igen! Har städvecka veckan som kommer också så jag tar resterande denna veckan. 


Nu är hästarna glada att de får vara i sommarhagen på dagarna :)

» Sommarbad!

Ljuff fick sog ett bad idag istället för att rida då jag inte hade tiden för detta just idag.. Men bad med K9 Horse produkter och han blev sjukt mjuk! Tänkte att detta kunde hjälpa till att få bort lite päls som ännu inte släppt helt än, den är på gång med lite segt och jag skyller på Sverige vädret. Men imorgon blir det definitivt ridning! 


» Jag klagar inte

Absolut inte att man klagar när man har stallet i en natur som denna på bilden! 

Skog så långt ögat kan nå.

» Skritt i skogen och vägarna

Som jag skrev igår så blev det en liten skritt-tur med hästen idag. Red bettlöst då hon rätade till käken lite igår så villeninte överanstränga genom att sätta ett bett i munnen ;) 

Väldigt skönt och nöjd häst efteråt och nöjd Julia! Efteråt blev det att pausa från gegghagen och in i gräshagen, lyckliga hästar! 


» Equiterapeut behandling

En välbehövd och välförtjänt behandling fick min lilla häst idag. Ett återbesök av bästa equiterapeuten, rekommenderar varmt Mia Kleen samt hennes man Daniel Kleen. 

Han har behandlats en gång tidigare och hand bäcken var då skevt, hon rättade till detta så gott hon kunde då och idag såg det mycket bättre ut, inget att klaga på! :) sedan var även bogarna lite sneda och skeva, så hon fick räta till dessa också och det var påväg åt rätt håll vad hon kunde se idag iallafall. Så det var skönt! Så idag fick han vila och imorgon tar jag en liten skritt med honom :)