» Hårdträning

Idag blev det en sjukt hård träning för hästen och mig. Först lite uppvärmning och lösgörande. Sedan blev det gångartsträning och även fyrgångsprogram i paddocken. :-) så sjukt fin är min häst! När han kan så kan han verkligen! 




» Paddock på en måndag

Blev paddockträning i förmiddags med hästen, ett gott träningspass för oss båda. Först mycket mjukgörande i skritt, och även i trav. Sedan galopp i bägge varven på volt, sedan mycket töltarbete. Passet avslutades med galopp på travbanan vilket han tyckte var mycket roligt! 


» Blött..

Fortfarande blött idag, regn i princip hela dan och bättre blev det inte när jag kom till stallet.. Skitväder! Så hästen fick stanna inne i boxen för natten idag igen, och även vila.. Tyvärr! Verkligen tyvärr, hade en ridslinga planerad för dagen men regnet satte stopp. 


» Regn, regn och åter regn

Så såg och ser det ut idag med vädret här, så hästen fick gå på en kort promenad med mig istället och nu står han inne för natten. De har precis bytt hage och jag känner att jag låter hans kompisar äta upp 'det värsta' så får han gå ut imorgon, plus att det är skitväder. Så då känns det okej. 


» Trick för dagen!

Då det är fredag och hästen gick så pass hårt igår så körde vi trickträning idag i paddocken. Tränade på 'bergsgeten' och buga mest, han har blivit sjukt duktig på att buga och idag försökte jag få honom att tänka själv och det gick superbra!! Sedan tränade jag in ett nytt trick jag börjat med, och detta passar bra till vardagen också haha, nämligen att hålla spöet på frambenet och så lyfter han upp det och håller det uppe som när man kratsar hovarna :-) 

Tricket att ta ner huvudet vid tryck vid öronen kommer naturligt hos en häst och jag har bara berömt honom när han gjort rätt och nu använder jag det som en stretching och ett trick.

» Travbanerträning

Som jag nämnde så tränade jag och Ljuff idag. Blev uppvärmning med skritt och sådant på travbanan runt, sedan trav, skritt och trav osv ett tag. Sedan blev det även tölt-träning travbanan runt i bägge varven. Och inte nog med det utan i slutet kom det 'värsta', ett helt varv med galopp! Samlad arbetsgalopp tar sedan släppte jag på tyglarna och lät honom springa på och sedan tillbaka till arbetsgalopp. Efter detta så skrittade vi ett tag och bytte sedan varv och sedan blev det trav ett varv runt! Superduktig och supertrött blev han men åh vilken duktig korv jag har!! 


» Jag gillar inte vilor

Måste erkänna att hästen vilade idag, igen! Jag gillar inte att låta han vila nu när jag känner att han måste röra på sig mer än det i hagen. Men jag kände att jag inte hann med stall idag tyvärr, blir definitivt stall imorgon, och då även en go träning i paddocken. Ibland blir jag förundrad över att jag haft lin fina häst sedan han var cirka 2,5 år, idag är han 11! Så många fler år kommer det bli, och kanske tillsammans med en liten 'lillebror' snart för Ljuffens del ;) 


» En fin häst kräver bilder i ett eget inlägg


» Bantning och hårdträning

Snart är det dags för tävlingssäsong igen, då blir det så många tävlingar vi kan vara med på! Så på så sätt så måste hästen sedan banta efter sommarbetet. Nu är han sommartjock och det får han vara ett tag till, men sedan blir det ändring på detta. Det är en hel del KM i sensommar/höst, och jag ska vara med på de som är närmast.
 

» Den finaste i mitt liv!

Som jag sa för ett par dagar sedan så ska jag ta med mig kameran mer oftare till stallet och ta kort, tog med den idag.. Tog vackra bilder på ett vackert motiv.
 
 

» Lektion

En härlig eftermiddag och en go lektion på det! Inget går upp mot lite träning för både mig och häst. Till sensommaren blir det nog lite bantning och hårdträning så han blir tävlingsredo! Men idag var han duktig trots stora magen som var i vägen och lite små knasfasoner av mig och han. Men vi jobbade oss igenom det och han gick ändå helt okej till slut! Nästa gång blir det att introducera stångbettet för honom så att ingenting blir fel.


» Ledighet

Varit ledig från stallet i två dagar, och idag blir det lektion i eftermiddag. Har också fått köpt mig ett nytt bett när min tränare var på SM och köpte det för mig. Ett stång faktiskt, tänkte att jag vill testa hur han går på detta och sådant. 


» Nu blir det ändring, igen

Från och med nu kommer jag att ta med mig kameran mer ofta till stall och andra ställen och uppdatera med bra bilder och inte bara tråkiga mobilbilder som inte alltid är i bästa kvalité. Men visst kan det vara charmigt med mobilbilder ibland och se "in the moment" saker. Men som sagt, inte hela igen.. Och för att visa detta så kommer här, inte dagsfärska, bilder på min plupp som är tagna med den riktiga kameran.
 

» Knas!

Min söta häst kan tydligen sport som hundar, alltså att hålla i en grej som jag ger honom. Knäppa hästen min :) 



"Kan själv."

Men bortsett från det så ser ni att han är sadlad oh jag red alltså ut med honom efteråt, med ordentligt träns såklart ;) 

Han har fortfarande svårt att sluta stressa upp sig när jag fattar galopp ute.. Även på travbanan där jag red när jag kom tillbaka till stallet. Försöker verkligen träna på det varje dag.. Men nu får jag nog fokusera på att träna i paddocken och att få han att sänka sig mer då han lätt drar upp huvudet och kör järnet haha. Typiskt Ljuff..! 

» Bebisröst - bästa berömmet!

En härlig uteritt, hade varit bättre utan bromsarna som jagade oss..! Usch för dem krypen. Men vi töltande bort från dem. Sjukt duktig häst idag, han lyssnade jättefint. Sista traven och galoppen var det bästa, men också det jobbigaste om man frågar Ljúfur. Han sprang hans snabbaste trav med stora kliv en lång bit, sedan över till galopp i uppförsbacke - kontrollerad! Men jag var tvungen att fortsätta med mitt tänkande som jag gjort innan att efter galopp ska det bli lugn trav efteråt, det gjorde jag även nu. Och herre vad han frustade och pustade efteråt! Under hela den tiden vi travade och galopperade fick han massvis av beröm i form av bebisröst i hög tonart och varje gång åkte öronen framåt och steget ökade igen. Åh min fantastiska häst! 


» Kortis på travbanan

Nu när SM håller på i full rulle så är jag hemma och jobbar och rider min fina häst istället. Så idag var inget undantag för ridningen, red på travbanan och tränade på galopp och trav. Duktiga hästen gjorde nästan som man skulle! Men vi avslutade på ett bra plan. 


» Nya dojor

En helt nyskodd häst idag, nöjd blev han nog och även jag. Nu börjar fötterna bli mycket bättre på honom än vad de varit innan. Nu ska jag bara jobba bort magen på honom, fixa mer rygg och bukmuskler Så blir det att satsa på SM 2016  ;) 


» Töltmaskin?

Nu känns det som att tölten nästan sitter som den ska! Han har huvudet rätt, taktren och så vidare. Bara det att han inte får springa fortare och fortare hela tiden för han tycker det är sååå roligt. Försöker jobba på detta. Inte det lättaste med en knashäst. Och galoppen är jag nästan kär i, han galopperar lätt i form nu och är så snygg! 


» Perfekt väder för uteritt

Svalare väder, inga broms eller något som är äckligt på så sätt idag. Perfekt för att rida ut på en mysig tur bara jag och Ljuff.. Blev en timme ungefär idag, eller mer. Tränade mycket på tölt idag, korta intervaller i uppförsbacke samt nerför en gång i varje. Gick superbra! Blev ven massa galopper som jag tränade på att få kontrollerade och inte att han ska ta fattningen och sedan rusha in i galoppen som han gärna gör. Fick göra halt några gånger och gå tillbaka och göra om men det gick till slut! Duktiga häst. 

Han fick gå ut i hagen utan flughuva idag då det blåste, och det ska även göra det imorgon. 


» Vilodag igår, kvällsridning idag

Ja igår fick både jag och Ljúfur oss en vilodag. Och som rubriken säger så blir det kvällsridning sedan. Det är så sjukt varmt så han hade ju inte orkat någonting om jag ridit nu. Men blir paddock sedan med lite lösgörande och töltträning! 


» Utan schabrak

Aldrig ridit med endast pad under och utan schabrak, köpte en antiglidpad på Ullared förra gången jag var där för cirka 30 kronor, tänkte att jag kanske ska testa någon gång att endast rida med min frontriserpad men att jag ville ha något under ifall att den skulle få för sig att nypas. Så då tänker jag att en billig skit är bra, kan klippa den hur jag vill osv. Så hur som helst så testades detta idag och det kändes skumt men ändå bra! Och ännu bättre var att han gick så bra idag och var verkligen fokuserad, duktiga snutt! Han galopperade lugnt på travbanan i form i bägge galopperna, och i skogen skrittade han på bra med en bra arbetande form (vi har mycket fokus på att han ska söka sig neråt och framåt).

Känns iallafall som att det börjar släppa mer och mer nu för både mig och häst. Blir massvis av KM i höst. 

En pad som denna köpte jag (bild från Google).