» Äntligen klart!

Sådärja, årets boxskrubbning är nu till dess ände, blev finfint måste jag ju själv få säga.

Innan
Efter

Innan
Efter

Innan detta så hade jag och Ljúfur en härlig uteritt tillsammans, mestadels skritt. Men ändå en galopp, trav och tölt. Med hans klirrsko så att säga, ena är lite lös haha! Men som tur var ska han skos på tisdag så då är det okej. 

Det nya schabraket invigdes idag också! Köpt från Hööks.

» Härliga fredagsvila

Som sagt så fick min fina häst vila idag, men självklart så tittade jag till honom men gjorde inte mycket mer :) Han fick stå kvar i hagen men fick springa efter mig några steg då jag ville se att han inte haltade eller liknande. Men han såg så nöjd och fin ut! Men jag fick rida idag ändå, på den vita hästen Gorm, vi skrittade ut i skogen och på vägarna och gjorde lite haltövningar då och då, och han var så duktig så! 

Imorgon blir det uteritt med snutten så han blir ännu lyckligare, sedan på söndag blir det lösgörande ridning i paddock då vi ska ha städdag i stallet så orkar nog inte rida ut. 




» Nyhandlat

Och där blev plånboken lätt som en fjäder! Men nu är ett nytt schabrak inhandlat. Även nya ridstrumpor och en halsduk aom jag gillar riktigt mycket! Perfekt ridhalsduk måste jag säga, hittade dock ingen bild på den men den är vinröd och inköpt från Hööks ;)


De strumporna och det schabraket iallafall, l o v e it! 

» Träning

Igår blev det inget bloggande då jag hade hållit igång hela dagen och var helt slut och somnade som en stock i sängen när jag kom hem på kvällen. Men jag red lektion igår iallafall för Frida Höglund och det gick superbra! Så nöjd med min fina häst och åh vad bra detta kommer bli. Nöjd, nöjd, nöjd kan jag uttrycka mig utan att känna att det känna dumt haha! 

Iallafall, idag fick han stretching av benen (alla fyra) och trava av sig i rundvolten. Lite halv-vila och imorgon vila! Detta då han gått så bra och så hårt de senaste dagarna, i förrigår en uteritt på två timmar, mest skritt dock, och igår lektion. Så nu förtjänar han lite vila för en dag och på lördag blir det en liten skogstur. 


» St Hippolyt HestaMix

Idag köpte jag nytt foder från återförsäljaren Caroline Bengtsson i Onsala, köpte HestaMix som jag redan vet att han gillar och det är bra har jag hört och läst om. Så nu ska jag vänja honom försiktigt, försiktigt med detta för att sedan se om detta fungerar lika bra som örterna eller inte. Men det lär jag ju märka inom en vecka eller två när han bara äter det. 



Bilden lånad från Google.

» Måndagen 25 augusti

Jag har fortfarande bara goda ord att skriva om min häst idag, trots en rätt så kravlös uteritt i skog och på vägarna med skritt och trav (i form). Och även långa tyglar såklart, red i kanske 30 minuter och det var härligt vilket han förtjänade efter tcå dagars träning. 

Imorgon blir det uteritt med en till i stallet så härligt, härligt! 


» Alltså seriöst!

Vilken häst!! Idag red jag i paddocken, igen, men jag kände att det börjar bli roligt igen att träna min häst näe det går aå sjukt bra. Och idag var ingen undantag, så mjuk, så fin och så samarbetsvillig! Lösgjord i skritt, trav, tölt och även galopp! Han gick i form i alla gångarter och var så avslappnad. Han är på G igen!! 


» Tjena mittbena!!

Herregud vilket ridpass jag hade med hästen idag! Så otroligt mjuk och gick så jäkla fint, iallafall vad det kändes som från sadeln. Tölten satt som en smäck, tränade på att öka fast på mina villkor och det gick asbra! Och tränade galoppfattningar för båda galopperna och det gick jättebra med kanske två fel i början men sen satte han varje fattning! 

Han blev lite pömsen!

» Lite bättre kanske..?



Jag la lite tid på manen idag, blev iallafall bättre än förra gången måste jag säga :)

» Genomkörare av ryggmuskulatur

Dagens ridpass blev äntligen i paddocken, så längesedan jag tränade. Jag har bara försökt få upp konditionen på honom genom att rida ut på varierad terräng och olika länge. Men idag kände jag att det var dags att börja bygga ryggmusklerna lite mer. Kan nog inte vara stoltare över min häst än vad jag nu är, han gick superfint idag och kändes nätt och jämn i handen och inget stretande mer än när det blev för jobbigt. Men åh!! Galopp ner i arbetande form och även traven så gick han djupt med huvud och hals och fick även ett fint sväv i slutet i bägge varven på volterna. Galoppen var nog det jobbigaste för honom men började på volterna och fick honom att sänka sig där. Som lite 'roligt' samt träning samtidigt så tog jag ut honom på fyrkantsspåret men även där fick jag ner honom i en bra och fin arbetande form och med mycket beröm och sedan släppa en del på tyglarna i galoppen så blev det en lycklig häst! 

Nej, träningspasset idag var lyckat och funderar redan på vad jag ska göra under nästa pass.


» Regn, regn, regn

Väntar på bättre väder...


» Psykiskt idag, fysiskt imorgon

Idag blev det lite trickträning med Ljúfur i paddocken. Blev påbörjad träning på två nya trick, kan berätta om det ena iallafall då det gick framåt som tusan! Haha, att han ska stå brett isär med fram- och bakbenen :) det går långsamt men säkert framåt och man måate ha tålamod för det med lilla Ljuffe! 
 
Jag ursäktar min hästs tjockismage.
 
Innan

Lite under tiden.

Och det som blev, klart han inte kan vara grym nu men sen kanske!!

» Onsdagens

En kort skritt ut i skogen blev det idag, och innan det så blev det mys och pys i stallgången när jag delade manen lite hej och hå på honom då jag störde mig på att han hade kliat av den. Men nu har han iallafall man på bägge sidor även im det ser väldigt roligt ut och tofsarna står rätt ut då manen under är så kort haha!


» Innekväll med polarna

När jag nu hör regnet som bara vräker ner så känns det gott i mitt mamma-hjärta att min totto och hand kompisar har fått en innekväll tillsammans. Eller innenatt kanske man kan säga hehe..! Hoppas bara han inte förstör alltför mycket av det jag skrubbat idag och skitnar ner igen. :)


» Åh nej!!!


Sommarpälsen börjar fällas och det är kallt och blött ute, hösten är på väg :(

» Skrubbning!

Då var årets boxskrubbning påbörjad, fick klart 3/5 väggar idag och vilken skillnad det blev! :) 
 





Dock en vägg jag glömde ta bilder på men jaja ;)
 

» Buskille!

Åh vad rolig Ljúfur var idag! Han var nästan som en unghäst på nytt (vilket han egentligen alltid är haha) men jag skulle ta bort lite 'plack' på två tänder i munnen som jag brukar göra regelbundet. Så busade han genom att börja gäspa varje gång jag öppnade munnen lite, och ibland tog han ner huvudet till golvet och var bara allmänt mysbusig! 

Sedan så tog jag ut han på en kort promenad men jag ville skoja till det lite på promenaden också så vi sprang lite och när jag sprang aå kom Ljuffe bakom i skutt-galopp och slängde med huvudet och såg ut som en riktig busunge! Så lycklig över att han är min! 


» Blivande trailhäst?

Efter en härlig tur i skog och på vägarna med galopp och tölt och bettlöst så blev det lite skojridning de sista minutrarna. Ljuff fick på sig en ikeapåse på huvudet så han inte såg någonting, mer än blått. Det gick långsamt men säkert vägen tillbaka mot stallet men lilla Ljuffe litade på mig och lät mig leda vägen även om det gick långsammare än vanligtvis haha! Finaste hästen gick där med en påse över huvudet!



» Stubben

Då drar jag och 'stubb-nissen' ut på en liten skogstur.


» Fina tjocka totton

Nu blir det att efter ett par dagars vila börja rida igång Ljúfur igen, började smått igår. Blev en kort runda då jag såg att mörka regnmoln närmade sig. Så idag blir det förhoppningsvis en lite längre tur någonstans i skogen ;)


» Sjukt mycket bilder...

Nu har jag suttit och vridit och beskurit(?) en massa bilder och jag är inte klar än..! Har fortfarande en mapp kvar från gårdagen, alltså sista dagen på lag SM, kvar att fixa till. Så om kanske någon dag kommer bilderna börja komma ut på bloggen, än så länge finns de på min facebook :)
 
Och försöker komma på ett sätt att förminska videon från lagshowen som Team Vaengur gjorde, min kamera gjorde den lite stor då den filmar i HD, så kan inte ladda upp på facebook..
 
Men medan ni väntar på bilderna att komma ut här så kan ni ju titta in på IshestNews och läsa om lag SM och se ett par bilder där, jag skrev det rätt sent på kvällen samma dag som jag kom hem (alltså igår) och ville då lägga in en rolig mening mitt i, men det märker ni om ni är uppmärksamma :)
 
Och idag fick jag äntligen rida min häst, som jag längtat under hela helgen, sett massa hästar och folk som tävlar och rider och nu blev jag sjukt sugen på att tävla. men jag måste bita i det sura äpplet ett tag till och vänta lite...
 

» Hemma igen!

Åh nu ligger jag äntligen i min alldeles egna säng och ska få sova i ett tyst rum... Ska bli så härligt! 

Har precis lagt in alla bilder på datorn så nu kommer det komma massvis av bilder från tre dagar och alla kommer lite då och då och antingen dag för dag eller hejkonbacon! ;)

Men nu säger jag godnatt och taggar samtidigt för att äntligen få rida min skrutt igen imorgon! 




» Lag SM Islandahästar



Invigning med hingstshow förut här i Everöd. 

» Imorgon - Skåne!

Imorgon är det dags att köra ner till Skåneland, lag sm går av stapeln på fredag så det känns ju bra att vara där en dag innan så man slipper åka sjukligt tidigt på morgonen på fredagen. 

Kommer ta med mig kamera, kamerasladd samt dator, plus att set är gratis wi-fi på hotellet så kommer nog upp lite bilder på kvällarna när jag har tid till det! Packningen är i princip klar, bara några få saker som jag behöver imorgon bitti som ska ner i väskan. Men mycket plats har jag iallafall trots att jag tar med mig mitt schampoo samt balsam som är stora och feta haha! 


» Tricks up his sleeves

Ja att jag tränar trickträning med Ljúfur är ju ingen hemlighet, men funderar lite på om jag verkligen sagt de sakerna han kan? Om jag har gjort det så blir det en repris, om inte så är det ju bara bra! :) 

Han kan:
Buga - på två olika sätt, huvudet mellan frambenen (på ett knä) och huvudet framför frambenen så att säga.
Lyfta på frambenen på kommando.
Spansk skritt - kom till efter att jag lärt han att lyfta på frambenen.
Pussas.
Kramas. 
Skaka på huvudet.
Snurra - nyinlärt.
Tränas löst i en volt runt mig i paddocken - om han inte är för pigg så kan jag släppa honom löst och träna utan någonting på volten runt mig.
Yoga.
Lägga huvudet på min axel.

Tror det var allt så att säga, kommer jag på någonting mer så får jag väl skriva upp det haha! Men någonting jag inte kommer lära honom är stegring och eventuellt lägga sig ner, känner mig mer säker på att lära han att lägga sig ner. Men först måste han kunna kompliment, och det är inte det lättaste måste jag säga haha! 




» Sen skrivning

Ligger i sängen och lyssnar på mullret och tänker att 'Gött nu står Ljuffe inne iallafall!'. Även om det inte dunderåskar eller spöregnar så känns det ändå bra att han får stå inne och torka fötterna från det blöta över en natt. Red inte idag då jag inte hade någon större inspiration, men vi gick på en promenix och gosade som vanligt. Imorgon blir det ridning, men när beror helt på vädret :) 


» Slapp-söndag

Idag känns dagen väldigt seg, det regnar ute och jag har i princip gjort det jag ska göra. Blev väldans trött iallafall och ligger nu i min soffa som jag inte kunnat vara i på ett tag då jag haft fullt av kläder och grejer i den, men nu är det rensat! Ska senare iväg och titta på Vængurtjejernas lag show inför lag sm och efter det blir det stall för min del. Beroende på vädret så rider jag en kortis ut i skogen, men om det åskar och regnar som satan så blir det mys och gos. Han ska iallafall in inatt och vila fötterna från det blöta, samtidigt vila magen lite och vara torr från regn som kan komma under natten. 

Gårdagens ridpass blev en uteritt med alla gångarter. Han tycker det är sjukt jobbigt att tölta då jag redan nu kräver att han ska ta ner huvudet i någon sorts form och inte bara upp med huvudet i liften och spring som han gärna gör vid ökad tölt. Så det blev kortare sträckor i tölt, kanske blev tölt tre gånger tills han slappnade av och inte hängde sig i händerna på mig och då var töltpasset avslutat hehe! 

Så idag blir det som sagt en liten uteritt i skogen beroende på vädret, ska nog även slänga på lite tjära under hovarna på honom så de verkligen torkar upp.