» Fullt ös i stallet

Även om man bara har ett få timmar i stallet så försvinner dessa tummarna snabbt. Fixa grind till hage, luncha, rida, släpa paddock och fixa resten av grinden. Men det blev gjort och allt blev super! 


Hund fick motion i form av att följa med på en tur med mig och Ljuff på cirka halvtimmen, och massa spring i skogen såklart. 


» Vilohelg

Min lille pojk i stort format fick sig lite vila nu i helgen, mest för att jag inte var hemma och för att han förtjänar att få lite vila då och då. Idag fick han äta gottegräs med sin nya karatekompis medan jag mockade kompisens box. Imorgon blir det bog lite paddockträning för omväxlingsskull! Blir nice.


» GRATTIS JAX!

Ja må han leva!! Idag fyller den lille 1 år! Nu är han stor den där! Mycket har hänt och jag är så glad att jag har denna galning hos mig, världens bästa Jax!

 

» Godmorgon!

Vaknade för någon timme sen, sov över hos pojkvännen, så nu är min dag igång. 


I helgen så lät jag hästen vila och igår så blev det ett enkelt pass med löslongering och lite trickträning i rundvolten. Sedan släppte jag han på gräs i två timmar så han kan få vänja sig inför betet. Idag blir det inte ridning förrän senare, massa att göra under dagen. 


» Ny ridväg - check på den!

Blev ett litet äventyr för hästar och människor förut. Vi gav oss nämligen ut på ett mission - att hitta nya ridvägar. Och vi hittade en! Perfekt ridväg (nästan) som kan slås ihop med en till längre ridväg så man inte bara rider samma hela tiden. Imorgon blir det också uteritt om tiden finns till vill säga, annars blir det paddock.
 
Jag känner att jag har börjat bli mer omhändertagande om min häst nu än innan, innan var jag dålig med att borsta för "han har ju täcke på sig" men nu vill jag ge han mer kärlek. Kärlek i form av borstning, massage med liniment, stretching och så vidare. Verkar som han är nöjd med denna mammans nya kärlek gentemot honom.
 

» Lyxtisdag

Oj vilken dag Ljuffe fick idag! Vi började med att borsta utomhus så han fick äta gräs/brännässlor samtidigt. Sedan tog vi och red ett riktigt lösgörande pass i paddocken på 50 minuter. När vi var klara så hoppade jag av, spände upp sadelgjorden och sen så gick vi ett halvt varv runt vår travbana. Väl tillbaka i stallet så släppte jag in han i boxen snabbt då det regnade ute (annars hade vi stått utomhus), han fick sin kraft bestående av Hesta Mix, kisel, B-vitamin och nyponpulver. Efter detta kalaset så ställde jag honom i stallgången och började stretcha ben och nacke/hals och lite av ryggen/svansen. Sedan kom jag ihåg att när jag red Hella Cup så vann jag arnika, vilket är ett liniment, så bestämde mig för att testa detta, så då blev det massage med liniment vilket var mycket uppskattat som man såg. Han förtjänar det bästa! 


» Uteritter är vår nya grej

Ja då jag inte kan tävla nu på ett tag så blir det att försöka hitta nya vägar att rida på helt enkelt! Vi försökte idag, jag och en till i stallet och hennes hund samt min, jag ville försöka hitta vägen runt en sjö där jag red för flera år sedan. Det gick väl sisådär! Hamnade helt fel... Men det var ju som sagt ett tag sedan jag red där så jag får försöka snart igen helt enkelt! Så svårt kan det ju inte vara tänker jag.


Sedan släppte jag ut min fina kille naken i hagen, kände att det är varmt nog för detta och det var nog väldigt uppskattat.


» Tävlingshelg, men inte för mig

Varit och tittat på tävlingar i helgen, en i lördags som jag själv skulle tävlat på men tyvärr pga sjukdom i stallet så kunde vi inte åka... Och även en igår, som jag inte skulle vara med på, men var så nyfiken på den tävlingsformen så ville se hur det går till. På bägge tävlingarna fick vi se två grenar vardera haha! Blev foton under dessa grenar så nu harjag nya snygga tävlingsbilder på folk. 


» Löshoppning i värmen

Helt galet vad varmt det varit idag, som en riktig sommardag när det är som varmast (nästan). Upp emot 27 grader på framsidan där solen ligger på och i stallet runt 22, riktigt härligt att få visa sina bleka ben och få lite sol på de. Och i denna värmen så fick hästarna hoppa lite, typ  4 gånger var då de blev helt slut. Superduktiga små korvar som hoppade finfint! En perfekt träning när man inte kände att man orkade rida.


» En tur till sjön

Lite halsband för hästar och hund blev det idag. Tog oss en go tur till en sjö som ligger cirka 40 minuter från stallet. Totalt var vi väl borta i 2 timmar och det var så härligt väder, red i endast en tunnare tjocktröja och ridbrallor. Jax hängde på hela vägen och fick såklart också bada och busa när vi kom fram, vilket han gärna gjorde. 


Hästarna fick svalka sig de också och Ljúfur stod gärna och bara stod i vattnet när de andra var på stranden och åt gräs, han är lite speciell han. 

Dessa dagarna som kommer vi nu att träna rätt hårt för att Ljuff ska bli mjuk och lösgjord och få med dig bakbenen utan att spända sig. För nu kommer det två tävlingar framöver varav en officiell och en inofficiell. 


» Ett riktigt ompysslande

Totton fick idag en välförtjänt genomborstning och fixade även tofsarna, delade över lite mer man så det skulle bli jämnt. Sedan blev det träning i paddocken men han var ett litet, litet as så blir nog någon annan sorts träning imorgon skulle jag tro. 


» Grästräning

Nu har grästräningen för Ljuffe börjat. Vadå? Undrar ni kanske, jo men betesträningen såklart! Så hand mage vänjer sig med att sedan äta gräs så det inte blir kaos då gräs innehåller massa gottiga saker. Vad trodde ni liksom... 


Första maj idag och tog mig en liten kortistur i skogen med hund och häst, sedan släppte jag Ljuff i rundkorallen så fick han galoppa och trava lite samt göra lite trick. Bytte även täcke på honom idag så nu går han med ett täcke utan hals, skönt för honom!