» Tvång

Då jag är en sådan som ibland får superdålig fantasi så måste jag ibland tvinga mig själv att gå in på bloggen och skriva trots att jag inte riktigt vet vad jag ska skriva om. Men jag vet ju att när jag väl börjar skriva så kommer det saker i huvudet på mig som jag vill skriva om. 

Då Ljúfur är halvrakad (jag går rätt på sak haha) så funderar jag lite om jag ska täcka honom i vinter när det blir som kallast. Annars lär han väl bli stel som en isbit. Dock har jag ju rakat han hela halsen och under magen (ni som sett bilder fattar ju) och då kommer jag kanske behöva ett täcke med hals? Och det kostar ju. Och det är segt! Men måste man så måste man väl.. Jag har dock ett superfint täcke, det vinröda jag innan visat på bild, och det är inte för tjockt eller för tunt och det är ett regnrocken så det står emot väta. Men det har ingen hals och tror inte jag kan ha hals på det heller. Får titta närmare på detta och fundera så återkommer jag helt enkelt om hur det blir! 


» Fredag hela dagen!

Och ja, Ljúfur har fortfarande vila och det suger för min del! Men måste man så måste man och snart hoppas jag kunna rida igen så hoppas att tiden går fort nu! Idag ska jag till stallet ändå för att fixa höet och vattnet till våra fina killar, dock är höet redan uppvägt det enda jag behöver göra är att ta bort påsarna till hagen. Och sedan har vi tre kar för vatten i hagen och dem behövs fyllas upp fullt samt att ställa några dunkar utanför som extra, blir några svängar fram och tillbaka med bilen. Går i två dunkar i två av karen Och tre dunkar i ett av dem, och jag får plats med tre dunkar åt gången i bilen så ja, minst 4 gånger får jag åka dit. 

Nu börjar han bli som en mammut igen, älskar't!

» Åh mysiga stallmorgon

Morgonen i stallet tog två timmar att släppa ur hästar, mata utehästarna, kolla igenom Ljúfur (som förövrigt fortfarande vilar haha) och även så stallgångarna i stallarna - vilket jag gör varje gång. Rent och fint blev det efter att jag var klar och alla hästar ute och matade vid åtta, halv nio. De var samarbetsvilliga vid utsläppet vilket alltid är en fördel! 


» Tidig morgon

Blir en mycket tidig stallmorgon idag då jag har morgonfodringen. Det är otroligt mysigt att ha fordringen på morgonen men det är sjukt segt att gå upp tidigt och masa sig iväg för att fodra ;) 
Men som tur var så värma min bil upp nu så den inte är kall som en frys när jag  sätter mig! Tur det.


» Pyssel på hög nivå

Inte nog med att jag slår in mina julklappar på mitt sätt med ett speciellt tema osv utan jag pysslar nu även på min egna julkrans! Riktigt nöjd än så länge och den är inte klar än ;) 


» Trickmys

Idag blev det lite gos med hästen min när jag hade kvällsfodringen, blev trickmys i paddocken och vi övade på bergsgeten mestadels av tiden. Älskar när det bara är han och jag och våra mysstunder, han är bästa hästen! 

Får väl filma någon dag och visa tricken han kan och hur bra han faktiskt kan dem! Ska se om jag någon gång kan hitta en tränare som tränar trick och kan lära mig lite knep hur jag kan gå vidare och utveckla de trick han redan kan. 

Blir lite gamla bilder just nu tills jag får tummen ur och tar nya bilder ;)

» Helgen

Igår hade jag en stall-ledig dag igen och det brukar jag ju inte ha under resterande år så det var väldigt ovant och rätt skönt :) och Ljuffe vilade såklart. Idag har jag kvällsfodringen i stallet så blir stall senare med massa gos och mys med min fina, fina häst. Nu saknar jag att rida så mycket så jag kan inte sitta stilla och jag bara tänker på vad jag ska träna sedan när jag börjar rida igen. Ridningen är mitt liv haha! 


» Fredag!

Fredag idag och ingen ridning än, min tanke är att jag ska börja rida nästa vecka igen lite smått då han nu fortfarande har vilat. Blir att skritta lite nästa vecka med start tisdag/onsdag skulle jag tro :)

Saknar efter att få rida på min finafina korvhäst! Och nu har jag ett nytt bett jag vill testa också. 


» Bus!

Istället för promenad så busade vi lite på travbanan fram och tillbaka, jag sprang och han galopperade och slängde med huvudet, bockade och sparkade bakut! Lycklig häst kan man ju lugnt säga! Det är väl lyx med en hästmamma som gärna leker med honom när kompisarna sviker lekandet ;) 

Och han har äcklat mulen i geggan därav att den ser skum ut haha!! :)

» Planer för stalldagen

Då han fortfarande har vila så ska jag inte rida, men som den hästgalningen jag är så kommer jag åka dit åndå, titta igenom honom och gå en liten promenad! Det är väl lite roligt att komma ut från hagen ibland skulle jag tro ;)

Igår handlade jag klart mina julklappar, faktiskt! Det som saknas nu är julpapper men det löser sig, ska köpa det idag. Jag brukar köra på olika 'teman' vid jul och i år blir det något mycket annorlunda. Det är väl egentligen bara julklapp till Ljúfur kvar nu, men tror han kanske nöjer sig med massa godis! 

Nu är hans sommarprick borta och har blivit två vita strån istället, kan ni se?

» Julklappar!

I år ska jag försöka handla alla julklappar i löjligt god tid så jag inte behöver stressa i sista stund som alltid. Ska se om man kan köpa något roligt till Ljúfur också, som inte är för dyrt men ändå bra och som vi båda tycker om ;) 

Vilan fortsätter så ingen träning att dokumentera direkt just nu men det kommer så småningom! 


» Fortsatt sjuka

Fortfarande förkyld och det suger.. Unnade mig lite hårinpackning förut och idag blir det att kurera sig så man kan åka till stallet imorgon! 

Ljúfurs vila fortsätter ett tag till och det tycker han nog är gott. 

Köpte mig ett bett häromdan som jag fick hem igår, köpte det begagnat på Facebook och det gick supersmidigt! 


» Fossingarna som nya!

Nya dojor och lite broddhål och lite snösulor till Ljúfur idag! :) 


» Förkyld

Usch, halsont och allmänt seg! Hållit i sig hela dagen men orkade ta mig till stallet iallafall för att gosa med min häst som var på goshumör! Vägde upp höet för lördagen som ska vägas imorgon så jag slipper tänka på det. Imorgon ska liten häst skos och få finfina fossingar med snösulor och extra broddhål! 


» Powerwalk

Trots att hästen egentligen har vila så kunde jag inte hålla mig borta från att ta en powerwalk med honom! Blev fram och tillbaka på våra grusvägar och blev lite trickträning också, det är ju trots att det vi gillar allra mest! 



» Dag 5..?

Inne på dag fem eller sex nu med vilan och det pirrar i hela kroppen för jag vill börja träna igen!! Men snart så, jag tänker att han ska vila imorgon också, sedan rider jag på torsdag och då uteritt, bettlöst, kravlöst och bara en rolig tur. Då ska han väl tycka det är kul ;) 

Segt att inte ha nya bilder på honom...

» Töltmodell

Trots att jag inte ridit på ett par dagar nu så red jag idag, Ljúfur fick vara modell för en kompis projektarbete till skolan. Han gjorde allt vi bad honom om! Och det var ett kort, kort pass :) 

Imorgon blir det mys och jag ska sladda paddocken, får se om jag börjar rida imorgon eller om jag väntar lite till tills jag börjar rida ordentligt igen.


» Betfor

Jag gav hästen mys och gos idag! Lite kraft och satte även betfor i blöt och fyllde på lite extra vatten så han skulle slurpa I sig det, vilket han gjorde! Betfor är perfekta fodret för att få hästarna att dricka mer under den kalla tiden på året. Och nu i vinter kommer jag försöka ge han det ofta, ingen kolik är inte! 


» Nytt täcke!

Spontanköpte ett täcke idag på Börjes. Ett fleecetäcke med hals! Det behövde han idag och han står idag inne över natten och gottar sig :) 

Täcke för 199kr, lite värt att spontanhandla då!

» Spontan vila

Nu går Ljúfur på vila i en vecka, inte planerat men har dykt upp något så detta måste han ha tyvärr.. Han är inte sjuk och det är inte jag heller, det är bara en sak hehe! 

Men kommer att vara där som vanligt och ta hand om honom, kommer nog bli asbra! 


» Sopa stallgång

Jag är en duktig stallkamrat, efter varje fodring jag haft samt efter jag borstat min häst i stallgången så sopar jag superfint efter mig! Och vid fodringarna Så får jag sopa två stall då vi har ett större och ett mindre stall :) 

Här en bild på stora stallet, rykande färskt från idag! 

» Mysmorgon



Nu blir det en snabb ridtur och sedan iväg på äventyr någon annanstans ;)

» Tidig morgon!!

Är just nu i stallet och tar ut de hästar som står inne på nätterna, matar även de hästar som varit ute och behöver lite mat i magen. Det är segt att gå upp ur sängen när det är kallt utanför täcket men när man väl är här så går allt i en bra takt och man bara njuter av hästarnas närhet och allt däromkring! 


» Blött ridpass

Dumma regn alltså! Hästen var blöt, paddocken var blöt och mitt schabrak blev blött efter ridningen då det låg på en blöt häst. Men han var så duktig idag! Verkligen nöjd med det korta ridpasset vi hade idag. Töltade runt och han var inte hård i handen hela tiden, även trav utn att vara för hård i handen! Avslutade på topp! 


» Lite tricks

Här är några av Ljúfurs trick och jag ursäktar mitt bebisspråk men vem pratar inte bebisspråk med sitt djur!? ;)


» Tänder

Efter hans brutna käke vid ung ålder så jag fått det som vana att kolla tänderna varje dag. I början var Ljúfur väldigt emot att jag pillade han i munnen, men nu låter han mig titta samt pilla bort det som behövs tas bort. Han är så duktig! Inte hört någon jag känner som kollar på sin hästs tänder varje dag faktiskt. 



» Klippt och klart!






Sådärja! Klippningen över för detta året. Och se så mycket päls jag klippte bort! Och det var på det stället där det redan varit klippt sedan innan och alltså ingen 'ny' päls om man säger så. 

Nu är han snygg igen och vid jätteköp väder eller jätteregnigt så kan han få täcke på sig :) 

Och markarbetet gick bra det med, jag kör 10 minuter nu när han är som han är, jobbar igenom honom i skritt först sedan blir det trav och lite tölt! Och är han duktig så avslutar jag efter 10 minuter.

» Klipp och markarbete

Som jag skrev igår så håller just nu min häst på att klippas lite, av mig såklart! Och tur att jag har linjer från förra klippningen att följa så då kanske det går något fortare än innan ;)
 
Efteråt ska jag borsta med piggborste och allt för att klia honom överallt, sedan blir det markarbete i paddocken med övningar så som trav över bommar. Men även lite tölt. Får se om jag kan introducera galoppen med arbete från marken och inte på ryggen. Kommer nog bli lite skumt och en stel häst då han inte är van med det, men vill få några steg sedan räcker det.
 
En av mina favoritbilder! Lag sm final på Sävebanan i Göteborg.

» Några "vill ha"

 
Bilder lånade från:
www.equepet.com
www.ninashastohund.se
www.hooks.se

» Favorit i repris

Jag vet inte, men det är någonting med detta bilderna som får mig glad! På olika sätt, ena sättet är att motivet på bilderna är så underbart snygg och charmig! Och dels att jag lyckades fota på det sättet jag ville ha det fotat på :)
 

» Markarbete

En tiominuters träning från marken blev det idag för lilla hästen. Med ett träns och ett spö som pekpinne så kan man göra väldigt mycket med denna lilla häst jag äger. Han fick arbeta i trav skritt och tölt, galoppen tar jag senare när jag har fått bättre kondition haha! 

Inatt ska han stå inne och stå kvar inne imorgon bitti. Jag åker dit vid halv nio-nio för att borsta rent ordentligt och sedan klippa honom igen, vilket han behöver! Pälsen har växt som ogräs och allt är inte färdigväxt än, Så jag måste passa på så det kan växa ut lite mer så jag kan slippa att täcka honom mestadels av tiden när det blir svinkallt! 


» Mys igår ledigt idag

Igår blev stalldagen Lite av en mysdag för mig och häst. Red honom inte utan tog in och borstade och matade och klappde, det är jättehärligt det med! Och idag blir hela dagen ledig för mig och Ljuffe. Imorgon får vi se, men blir iallafall att röra på hästfläsket ;)

'Må bra fläckar' som det kallas