» Härliga måndag!

Inte många som skriver så va? Men jag var ledig så då var det härligt och jag fick rida på min fina häst. Blev alla gångarter och galoppen var nog den bästa! Halt men inte så värst när hästen har 4 brodd i alla 4 hovar, så vi var rätt så stabila. 


Så mysigt med massvis av snö i stallet och Ljuffe v är så pigg när det är gott och kallt ute :) 

» Söndag!

Blir uteritt idag med min fina totto, får bli skritt skulle jag tro, och ska även ta med mina smörjsaker så jag kan smörja sadeln efteråt så den blir finfin! Vet inte hyr länge jag ska rida men blir väl minst 30 minuter och det förtjänar min fina häst. 


» Tidig lördag

Andra dagen nu jag vaknar tidigt, igår vaknade jag tidigt för att ha utsläppet i stallet, idag tidigt för jag ska jobba från 7-18..! Sedan ledig till tisdag, sova står på schemat då dagarna mellan där!! 

Kommer inte hinna med häst idag heller tror jag! Får se senare hur pigg jag är eller om det blir sängen direkt när jag kommer hem haha! 

Vaknade och tittade och och det är snö ute! Första snön för denna årstid och det är asnice! Jag är nog en av få som gillar snö, men det är någon.. Myskänsla med snö.




» Fredag!

Annandagen och jag har varit uppe med tuppen och varit i stall hela dan! Nu är jag lagom trött ska ni veta. Hjälpte till en i stallet att fixa vår vinterhages skjuldel, drog till tråden, slog in spikar som satt dåligt till, flyttat höpåsarna dit och öppnat för våra killar. Åh så lyckliga de blev över att få gå där! :) vi har även fixat oss värmekar till hagen nu. 

En av de lyckliga sju som fick vara i en ny hagdel idag! 

» Uteritt fjärde advent

En mysig liten blöt uteritt fick det bli i mörkret förut! Men åh så härligt att rida på min pigga springare, får rida ut när det är ljust och rida ut själv och bara springa med honom, det tycker han ju är så roligt! 
Nu kommer jag tyvärr få ställa han på vila nu i några dagar, slutar så jäkla sent imorgon och tisdag ovh åker till Falkenberg på tisdag kväll efter jobb för att fira jul där. Och kommer hem 25 igen :) 
Fullt upp denna månaden faktiskt! Men det är gött det, bara till att kämpa på in i det sista, visst är det så man säger ;) 

Lite fler kolor jag gjorde förut, 110st ungefär faktiskt denna gången! 

Lite stallmys har vi fått av bästa stallägarna!

» Regnig dag

Blev ingen ridning idag som jag hade hoppats på! Det vräkte ner när jag var i stallet och slutade inte på tiden jag var där, så det fick bli mys och så fick Puff vara inne i boxen. Och där står han nu, och torkar hovarna under natten och får sova på torr mark :) 

Och imorgon hinner jag inte alls med stall tyvärr då jag slutar 22.. . Men lördag eventuellt! Och definitivt söndag! 

Tagen förut när jag var i stallet och han fått hö att tugga på.

» Brodd införskaffat

På vägen hem från jobbet så svängde jag in på Hööks och köpte mig lite brodd, de vanliga 3/8" som jag alltid kör på då de är bäst. 20 pack för 100kr, värt för jag behöver brodd! Så nu blir det strax att brodda häst.

Tog mig en stall-ledig dag också då jag känner att min hals gör sjukt ont och jag vill inte bli översjuk så jag inte kan jobba, så vilade idag efter jobb. Men imorgon så! Och nu har han fått sig en sko så nu är vi redo igen haha.

Bild från Hööks.

» Tappad doja

Har inte ridit sedan igår, eller okej, ljug! Tog en snabb skritt runt travbanan igår trots en tappad sko, och jaaa Han har tappat en sko på fram.. Bajs säger jag bara.. Men förhoppningsvis får han en ny imorgon! Och nu kommer jag jobba stenhårt 5 dagar i rad och kommer kanske inte ha supermycket tid för blogg och hej och hå men kommer rida (när han får sko) och allt det. Hoppas jag får någon tid för bloggen iallafall ;) 




» Nyvaken och utsövd

Nu har jag denna dagen ledig och morgondagen innan det blir fem intensiva jobbdagar. Men fick sova ut idag och det var riktigt härligt! Ska solklart till stallet och rida lite sedan bara för att min häst är bäst och jag älskar att sitta på hans rygg och känna att han jobbar! Inte bestämt mig än om jag ska till stallet nu snart eller senare på eftermiddagen, det är väl en smaksak.


» Vilolördag

Blev vila för både mig och häst idag! Är så trött så jag kan somna nu, vilket jag nog ska försöka göra om ett tag faktiskt. Så mycket på jobbet det sista så jag dör, men ack så roligt ändå! 

Hittade lite bilder från min förra blogg! :D 



» Fredag men inte helg än!

Ja precis som rubriken säger så är det inte helg för mig riktigt än! Ska jobba imorgon igen och efter imorgon så är det helg för mig till på tisdag! Snacka om att jag kommer sova gött de två dagarna jag kan sova! Idag var jag i stallet vid halv 12 till cirka halv ett, fixade hö och vatten till hagen och mockade även Ljufflis box så fint för att förbereda för kvällen. Han fick även en liten tuss hö inlagd i boxen så han har något att tugga på ;) 

Men ingen ridning just idag, imorgon så är jag på det igen och kanske kan rida 20 minuter istället för tio! Slutar halv fyra så då har jag tid att rida. 

Lite mumsig chokladkola jag gjorde häromdan!

» Torsdag

Idag blev det två varv runt travbanan med lite tölt och en galopp, mestadels skritt, otroligt mysigt! Självklart barbacka, två spön i händerna för att kunna fånga in honom redan nu och han var så duktig och positiv hela tiden. Fixade även i boxen då han stått inne inatt (tusen tack bästaste stallägarinna!!) och fixade även ifall att han skulle stå inne inatt igen, beroende på vädret. Städade även bort soporna ur soptunnorna i stallet då jag har städvecka. Duktiga jag! :) 

Pluppens friss Efter en helkroppsskakning. Charmören själv!

» Regnig dag

Och det är lika med blöt häst.. Och då jag rider barbacka just nu så har jag ingen större lust att rida och bli superblöt i rumpan, ni förstår väl haha! Så det blev en liten minivila just idag vilket han inte dör av. Imorgon är det jobb och efteråt stall och ridning och uppvägning av hö.


» Tölt i paddock

Åh idag fick jag mystölta i paddocken med min häst, barbacka såklart! Och red i kanske en kvart och skrittade såklart igång honom innan vi började tölta. Det är så otroligt mysigt att sitta barbacka på en häst med mycket päls och ha overall på sig, myspys och någonting som alla 'storhästryttare' bör testa på! :) 


» Mysig skogstur

En liten barbacka tur i skogen blev det med min fina häst idag! Öronen var framåt hela tiden på honom och piggelin! Imorgon blir det kanske samma tur som idag men kanske en annan, inte riktigt bestämt mig ;) 



» Måndag igen

Nu är det måndag igen och daga för ännu en jobbdag på nya jobbet! Men nog om det och mer om häst! Blir nog faktiskt ridning idag igen, men mest troligt barbacka (det är mys) om han inte är alltför blöt vill säga, men det bör han inte vara om det inte regnar nu under dagen! Har nog bestämt mig för var vi ska rida men ibland ändrar jag mig i sista sekund, så man vet aldrig! :) 


» Tränat på trick

Då jag nyligen påbörjat två nya trick så passade jag på att ta lite kort under träningen för att visa vilka stora framsteg han gör under ett träningspass! 

Första tricket är typ som stretching, dock tog jag bara en bild på detta och syns inga större framsteg, men gjort detta två gånger innan och nu ställde han sig i 'positionen' nästan så direkt! 


Sedan har vi det andra nya tricket, som jag nästan tycker är roligast haha! Nämligen bergsgeten. Och på dessa bilder ser man framstegen. Korten tagna med få minuters mellanrum, kanske två minuter från första bilden till de andra.


Här hade han gått in riktigt mycket med bakbenen men det blev lite ostadigt för honom så han flyttade ena bakbenet precis när kortet knäpptes.
Men här fick jag det på bild! Grymma hästen! 

» Kvällsfodring

Har kvällsfodringen idag och då blir det alltså inte stall förrän senare, vid kanske sex tiden ikväll. Så blir väl det tråkiga på en ledig fredag och städa lite i rummet. Samt kolla lite fina grejer från olika hästaffärer på nätet. Men jag tänker fortfarande på den härliga känslan jag fick av att rida min fina häst igår! Så jävla härligt att se han från den vinkeln igen. Min fina häst! 

Detta blev bakat igår, självklart ned saffran och massa russin!

» Paddocksläpning och ridning!

I stallet idag så släpade jag vår paddock, en gång för att göra sen slät och en gång till med den platta sidan på saken vi släpar med för att platta till lite. Ville testa hur det blev. 

Efteråt red jag!! Äntligen, efter fyra veckors vila för Ljúfurs del så red jag honom idag! Barbacka, och jag tog en liten galopp för jag bara älskar det! :) 



Hans galoppfriss ;) 

» Fortfarande ingen ridning

Japp, ni läste rätt.. Efter fyra veckor av att inte ridit min fina prins så kan jag fortfarande inte rida. Det finns en anledning till detta som jag inte kommer att ta upp här faktiskt. Ingenting som är farligt, han är inte sjuk och jag har definitivt inte tröttnat haha! 

Men jag hoppas på att snart kunna rida igen trots att jag nu arbetar hela månaden på rätt så obekväma tider vissa dagar (obekväma för en hästtjej). Men det löser sig och jag brukar kunna pussla ihop dagarna rätt bra annars! 

Men nu är jag sjukt trött och måste sova, har ingen bild på ipaden så det får helt enkelt bli ett bildlöst Inlägg denna gången, supertråkigt jag vet!