» Vilofredag

Blev en snabb visit till stallet där jag skrubbade ett vattenkar och fyllde nytt vatten i hagen, fint ska det vara. Häst fick vila idag, och jag ska kämpa på jobbet om en stund! Lönefredag, lönelördag... Wish me luck ;) nej men det ska nog gå bra ska ni se! 

Imorgon blir det däremot ridning, funderar på träning i paddock då vi verkligen behöver det! 

Denna utsikten <3

» Longering!

Det blev att longera med inspänning idag på rundvolten. Och med inspänning så satte jag det på det lägsta för att få honom att sänka sig mer och arbeta med ryggen desto mer. Och så duktig var han verkligen! Stolt mamma till liten Ljuff! 


» Skoj på en söndagskväll

Blev först att vi värmde upp genom att vara 'draghjälp' åt en unghäst som för första gången blev riden. Sedan drog vi till travbanan och töltande och gjorde lite tempoväxlingar i de olika gångarterna. Vi blev även 'attackerade' av äckliga flugmyror Som var överallt i princip, blä! 

En superduktig korv igår och så glad att jag har honom. 

Och just det, ska skaffa hund :-) 


» Rundvolt

Längesedan nu som vi tränade i rundvolten, kanske mest för att det är så mycket roligare att rida ut och springa än att träna :) men idag blev det ett snabbt pass i rundvolten, blev att skritta på ordentligt med tydligt övertramp och även sänka hals till backen under skritten. Sedan blev det även travövningar, samma där med att sänka sig och arbeta mycket med ryggen. Efter att det var gjort i båda varven så blev det även lite tempoväxlingar i traven. Och som avslut så blev det ett varv galopp i bägge varven. Dock är vår rundvolt Lite för liten så därav bara ett varv i varje varv. 


» Just nu - 'bad'



» Träning på en söndag

En varm söndag idag och jag och Ljuff passade på att träna lite öppna i paddocken. Började med uppvärmning med lösgörande i skritt och trav, sedan ut på fyrkantsspåret och flyttade bakdel och framdel. För att sedan köra lite öppna i skritt i bägge varven och sedan trav. Det gick så mycket bättre än första gången vi gjorde det och han börjar orka mer nu. Äntligen! 
Men efter en stund blev fet alldeles för varmt i paddocken så vi drog oss ut i skogen en liten runda. 


» Fodring, ridning och fodring

Idag blev det morgonfodring i stallet. Efter detta stack jag och Ljuff ut på en längre ridtur. Först 50 minuter i skogen och sedan red vi tillbaka mot stallet men förbi och ut i skogen igen i en timme till. Så sammanlagt cirka två timmar! Duktiga häst som gick som en klocka hela tiden, och även en rätt bra kondition då han knappt flåsade efteråt :) 


Man klagar ju inte på omgivningarna runt stallarna :) 


» Träning träning träning

Jobbig träning idag hälsar Ljúfur. Även om det inte var en lång träning så var det lite jobbigt då vi jobbade på sånt som vi inte tränat på så mycket innan. Det blev att träna öppna på långsidorna i trav! När det blev som jobbigast så gick han över i tölt, men han klarade sig riktigt bra i slutet i bägge varven och dr avslutade jag träningen och tog en kort galopp på travbanans ena halva långsida med lösa tyglar. Sedan avskrittning :) duktig häst jag har! 


» Nytt och fräscht

Slängde min gamla grimma förut, Gud vet hur många hästar som haft den på sig (då den alltid har en tendens att springa iväg). Köpte en ny igår när jag var på Ullared Gekås, en ny slit och släng grimma med grimskaft till samma syfte. 


Perfekt när man ska skölja ur ögon på häst då den har en liten 'pipett' som hål.

Och en ny antiglid-/nyp-padd.

» Paddockbus

Idag busade vi i paddocken istället för att tråkträna, blev lite galopp hej och hå och även lite hopp över hinder. Sedan lite lek och mys och sådant kul! Bra förklaring på vad dagens stalldag sett ut va? :) men kände att det inte fanns så mycket att berätta mer ingående.


» Välförtjänt vila

Idag blev det inget stall och ingen ridning för mig eller häst. Idag fick han bara vara häst i hagen och gotta sig. Tror jag är mycket uppskattat efter att ha varit så sjukt duktig som han varit. Nästa vecka börjar hårdträning för att träna upp bärigheten. 


» Tävling igen!

Idag var det dags för tävling igen, andra för veckan och en bra träning för oss blev det! Riktigt roligt och bra arrangerat av stall Gneisti. Jag var med i T5 och sedan tvågång med galopp och trav. Vi kom delad etta i T5 (vi var två stycken med i den haha) och sedan också etta i tvågång av 9 deltagare!! Grym häst jag har, och tänk vad mycket bättre han blir efter hårdare träning! Bästa Ljúfur! 


Vi vann ett presentkort på hästmassage, mycket uppskattat!!! 

» Trött men supernöjd!

Åh vad jag är glad nu!! Chockad, men glad! Hästen vann nämligen sin fyrgång på den inofficiella tävlingen ikväll! På riktigt, han vann den :) finaste Puff, så nöjd med vår ritt även om så mycket kunde gjorts bättre, men jag visste redan innan vi gick in på banan vad som 'inte stod rätt till' och vad som behövdes fixas mycket mer och tränas på. Tölten, galoppen och skritten. Traven är faktiskt sjukt bra nu och jag är nöjd med den! 

Men min finaste korv! Känner att jag har sand på läpparna nu, säkert överallt efter alla fina hästar som sprungit runt på banan :) 


Trött nöjd häst fick sova inne inatt med extra hö att tugga på.

» Tävling idag

Idag blir det en inofficiell tävling som gäller för oss. Vi ska köra V5 och det ska bli jätteroligt hur det än går! Vi ska även tävla en liten tävling på fredagen så vi har fullt upp denna veckan nästan ;) så när alla är på VM så tävlar vi småtävlingar! Perfekt. 

Igår körde jag massa lösgörande med hästen för att försöka mjuka upp honom för idag, blir att stretcha han lite innan vi åker samt när vi kommit fram (tar typ 10 minuter att åka dit) så han är mjuk och följsam. 


» Just nu

Ett härlig uteritt är nu check, även en morgonfodring check (visserligen inte i den ordningen). Så nu får häst äta lite kraft efter att ha ridit ut i cirka 50 minuter och sedan 10 minuter extra ridning vid stallet/travbanan :) duktig häst! 


» Godmorgon!

Och så är man vaken nu då, blir en liten morgonfodring i stallet med ridning och mockning efter det. Igår red jag ut en liten kortis eftersom han gick så pass hårt i torsdags, blev bettlöst och långa tyglar. Dock stressar han lätt upp sig så blev korta tyglar ibland ändå :) 

Men idag blir det nog en längre uteritt skulle jag tro! Ska bara orka mig upp ur sängen och äta frukost och dra mig till stallet, men det är nog på g att hända strax, måste bara vakna till liv lite till känner jag. 

"Godis?"