» Två hästar idag

Sådärja, då var dagen nästan förbi (okej inte riktigt än) och jag har hunnit med en del. Först åkte jag till Tuve och klippte en häst, sedan hem och hämtade hunden och drog till stallet. Mockade och la tre säckar stallpellets i blöt tills att efter jag ridit klart lägga ut de i boxen. Hämtade Ljuffe och red i cirka 30 minuter och ut med han och hämtade nästa häst. Det blev ett sto som fick ridas ut 50 minuter i blandade gångarter, gick finfint! 
Efter stallet blev det hemmavid och började laga mat (bakpotatis MUMS) och undertiden som de var i ugnen tog jag och dammsög överallt och torkade golven. Nu har jag precis ätit och sitter och skriver detta. Härligt med en produktiv dag! 
(null)
(null)


(null)




» Full rulle

Jobba, rida, mocka, klippa, äta, sova. Typ så som dagarna ser ut just nu, sjukt kul att ha något att göra och jag märker själv att jag utvecklas i klipperiet. Hur man kan få det att se snyggt ut och att "lura ögat" lite att få en häst att se riktigt bra tränad ut. Så roliga och fina hästar får man möta när man är ute och klipper. Behöver verkligen skaffa mig en ny jacka, den jag har nu är sketen och står ett namn på en förening som inte finns mer. Behöver skaffa mig en jacka med tryck på, hade varit najs! 

(null)

Imorgon ska jag klippa min egen igen, han har redan satt massvis av päls! Så nu blir han naken igen, naken och go! Beställde även nya skär från hööks häromveckan men behöver skicka tillbaka de och be om nya då det var fel skär tyvärr. Men bara att skicka iväg och få nya.

Idag hade jag fodringen i stallet och började med att ta in de som skulle ta in så tog lätt in alla 5 samtidigt som skulle in från en hage. Sedan mockade jag och sedan blev det ridning i paddocken med min duktiga prins! Han börjar bli bättre, håller tummarna att han blir bra.

» Tre klippta, en riden

Idag fick jag klippt tre hästar, fick dock bara bild på två av de men jaja! Red även ut en kortis idag med Ljuffe och Jax då de också behöver få röra på sig dagen efter långturen. 

Andra hästen jag klippte idag var en häst på 4 år tror jag att han är nu. Och detta var hans första gång att bli klippt, han skötte sig, som alltid annars, helt galant! Lite frågande men stod snällt kvar, lät mig lyfta benen för att komma åt och var så duktig så. 
(null)

(null)

(null)
(null)

» Vår ridtur

Idag fick alla djur en go genomkörare, både hästar och hundar. Jag och en i stallet drog ut med hästarna och varsin hund och red vår tur som vi "hittat" (de första från vårat stall iallafall). En riktigt go tur med massa tölt! Och Ljuffe fick äntligen fram sin svävande trav! Som jag saknat den!!!  Men tyvärr insåg jag nog idag att en ny sadel behövs... och det är snarast. 

(null)


» Fullspäckad dag!

Efter en.. lite intensiv dag med klippningar och mandelning av hästar så sitter jag äntligen här, i sommarhuset och bara tar det lugnt!

Idag var jag hos granngården och klippte tre hästar, två blev halvklippta och en fick halsen+bringan klippt, två fick även manen delad och resultaten blev finfint! Fick tyvärr bara med en av manarna på bild men jag bjuder på en till från igår när jag delade en man på en häst i stallet. 

(null)

(null)
(Denna var igår)

Och efter allt klippande och delande så drog jag till min häst och red ut en stund med bägge djuren, en liten motionstur. Och igår Dick Ljuffe även fina nya dojor! 

(null)