» Vinir Open 2018 summering!

Nyvaken och fortfarande asnöjd efter gårdagen! Längesedan man fick ha en sån här go känsla efter tävling med Ljúfur (speciell häst).

Började tävlingsdagen igår med uttagning till V5, han kändes så lätt i hand och samarbetsvillig som bare den! Alla gångarter kändes så bra, förutom skritten då han hade liiiite bråttom. Men avslutade hela uttagningen med att ligga tvåa in i a-final!! Då fick vi 5,47 totalt. 
Sedan fick han pausa med att äta gräs i cirka 3 timmar, efter pausen var det dags för T5. Han kändes bra i uppvärmningen och hade en känsla av att "han känns bra så det får gå som det går" när jag gick ut på banan. Vi red själva på banan och fick finfin kort tölt, sedan var det dags för steglängdsökningarna på långsidorna och kort tölt på kortsidorna. Han gick verkligen bra! Lite pigg så blev sena nedtagningar men ändå superfin. Vi blev belönade med 5,43!! Och därmed vinst i T5. 
Sedan dags för final i fyrgången (V5), och han kändes lite trött nu, det var varmt ute och presterat bra hela dan. Redan i collectingring hade jag tankar om att jag skulle rida ett lite högre tempo tölt vilket han klarade gaaaalant och att formen skiter vi lite i nu, han skulle få ha roligt - och det hade vi! Skritten blev bättre i finalen, men inte bra. I galoppen fick vi fel fattning men ändrade direkt efter felet och fick sedan rätt och mycket fin galopp! Vi slutade på 5,46 och en fjärde placering! Världens bästa Ljúfur!! 

(null)

(null)




Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback