» Lugn kväll hemma

Tog en timmes kvällspromenad förut med Jax, och nu sitter vi hemma och glor tv bara jag och han, så skönt. Laddar för morgondagen antar jag. 

På tal om något annat då detta inlägg ändå kommer att bli ett blabla-inlägg så måste jag försöka fundera ut olika sätt att slimma en häst. Hästen är lite rund nu och vill gärna ha han mer slimmad, men även att han går på gräs.. svårt då han går på gräs 22 timmar om dygnet och jag rider någon timme om dygnet och sedan en timmes mys och gos.. två timmar.. men måste göra dessa två timmar till någon nytta och få han att bränna mer än vad han får i sig. 

» En timmes skogstur

Då har djuren fått röra på sig i förmiddags och det blev en timmes tur i skog och på grusvägar. Ljuff tyckte det var jobbigt att arbeta och stretade sig från arbete (trodde han) men denna mamman är lika envis som hästen själv. Så han förtjänade längre tyglar i slutet hehe! 

Imorgon ska vi iväg och rida någon annanstans, ska bli riktigt kul och skönt!

(null)


» Tidigt eller sent

Då vi har det varmt här nere där jag bor just nu, så får jag rida antingen tidigt eller sent för att undvika den värsta värmen. idag red vi bara i skogen för att hålla oss i skuggan, mest för Jaxens del, tror Ljuffe klarar att bli lite varm och svettig, lite jobbigare för Jax. 

Imorgon blir det att rida ut en bra bit tänkte jag, grästjockisen behöver röra på fläsket lite grann nu så han kan bli av med överflödiga kilon. På lördag ska vi åka iväg hoppas jag för att rida hos en gammal stallkompis till oss, håll tummarna. 

Ljuffe kommer vila då och då i sommar, han har alltid hållit igång varje sommar, vilket jag ändå vill att han ska nu med, då jag vill åka ner till sommarstället i Falkenberg och gotta mig där då och då! Men Ljuffe kommer ridas ändå och hållas igång men ibland vila. 

(null)
Nyköpta fritidsbrallor.

» Svettigt idag!

Fick vänta till kvällssolen idag för att rida. Men blev bara några få varv runt travbanan i skritt, tölt oh trav, han kändes mjuk idag men lite trött och tjock hihi. Dock tyckte Jax att det var väldigt varmt så för hans skull red vi inte länge. Duktiga killar! 

Imorgon blir det stallet på eftermiddagen också då det blir jobb morgon till eftermiddag. 

(null)

Bilden är ovan är på Bill, en i stallets shettis, vi fick låna honom igår till min systerdotter, en så duktig liten ponny! Världens sötaste Bill!

» Tjock häst som rullar fram

Vem kan stoppa mig när jag nara rullar fram.. Den låten går nog på repeat i min hästs huvud just nu, iallafall i mitt huvud nu när jag rider.. så rund och go om magen och småfiser hela tiden, lite rund får man vara i början på sommaren, Me nu måste denna mamman börja träna hästen lite så han både kan äta gräs och se snygg ut. 

Han har fått vila en vecka och bara gå på bete, men började rida honom igen i torsdags, sedan lördag igen och även idag. Han känns bra, lite seg och rund men mjuk. Är väl nu bara när han inte orkar något annat än att lyssna. Efter turen idag åkte kylleran på igen för andra gången. Fick även fixat manen innan ridturen. 

(null)


» Grattis Ljúfur!!

Idag fyller Ljuffe 14 år! Grattis mammas finaste fis! 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


» Krävdes lite tillsägelse

Igår gick han inte alls bra så då var jag inte glad på honom. Han fick kämpa och jag med! Avslutade igår när han gav upp lite och kände att nog med fightandet om viljan. 

Idag däremot gick han jättebra! Supersjuk och arbetsvillig. Arbetade på bra i skritten och kändes härlig i kroppen. Vi körde på lite galopparbete idag, värmde upp i skritt och trav med lösare tyglar så han skulle sänka sig i traven och det fick finfint! Sedan började vi galopp i höger varv, jobbade på riktigt bra måste jag säga. Vi galopperade på volten några varv sedan lämnade vi volten och tog två studs jag satte upp (alltså två lägre hinder efter varandra så han får hoppa och sedan hoppa direkt igen utan avbrott). Efter studsen så in på volten igen några varv och studs igen och samma två gånger till. Sedan bytte vi varv och gjorde samma där. Och som sagt, han lyssnade riktigt bra! Han försökte inte rusa efter hindren (vilket han kan göra för han tycker det är såå kul) och sprang i någorlunda form så han skulle få upp överlinjen samt jobba med rumpan. 

(null)

Lång dag, först jobb och sedan stallet, nu ska jag äntligen få sova och får sova en timme längre imorgon och sedan dags för andra jobbet några timmar. Imorgon står longering på schemat (ett icke exciterande schema men finnes i mitt huvud).

» Liten kvällsträning

Återigen så har vi bakslag då Ljuffe inte alls vill samarbeta med mig och det ut tycker vi ska göra. Jag vill att han ska arbeta med kroppen när vi rider han vill bara upp med huvudet och springa!! Galenpanna.. får försöka klura ut detta, när lönen kommer blir det att ge honom en behandling iallafall, han fyller ju faktiskt år på lördag.

Tråkigt inlägg utan bild tyvärr.. men glömde ta bild idag vid träningen :)

» Fux med vita strumpor?

Fick äntligen testat kylleran igår, slängde på det efter vår ridtur. Han blev en fux med vita strumpor över en dag helt enkelt! Han blev också rädd för sina egna ben så backade och hade koll på de, såg så roligt ut och sp svårt att förklara. Läskiga var de iallafall, de där vita konstiga grejerna som förföljde honom haha! 

(null)

(null)


» Lite test

Jag har länge och väl velat testa att använda mig av kyllera, ni vet det där vita som vissa hästar har på frambenen vid senorna/ligamenten! Detta är för förebyggande av senskador osv efter träning av hästen. Nu har han ju inte haft någon skada, peppar, peppar men då skadar det inte att förebygga det heller känner jag! Återkommer med info när jag använt det.

(null)

(null)


» En timme i skogen

Varmt idag, och en trött matte efter att ha jobbat själv första gången i några timmar. Så det blev en skogstur där det var svalast och två nöjda djur blev det efteråt. 

På tisdag är det dags för nya dojor och Ljuffes fötter är mest troligt stenhårda av att inte ha fått någon väta på länge.. så idag penslade jag både på och under med hovolja, på tisdag innan hovis kommer får jag försöka blötlägga de en stund. 

(null)
Sommarpäls!

» Torsdag blev vilodag

Japp, idag hade denna hästmamman huvudvärk efter jobbet så hästen fick vila. Tror inte han klagar så värst mycket då vi igår red cirka en mil, konditionsträning (både Ljuff och Jax), på cirka 1h och 30 min. Imorgon blir det träning i paddocken skulle jag tro, får se om jag känner för det imorgon, det märker vi! 

(null)

(null)

(null)

(null)

» Skrubbiskrubb

Fick tummen ur idag och tvättade manen (och svansen) på hästen. Skrubbade i mankammen och i hela manen, massa schampo och balsam från K9 Horse, och efteråt sprayade jag rätt så mycket pälsglans i man och svans och borstade igenom ordentligt. Blev så jäkla bra! Och jag blev inte svart om fingrarna när jag fixade nya tofsar i manen, de lär dock ha åkt ut till imorgon pga pälsglansen haha! 

(null)
Före tvättning.

(null)
Efter tvätt och borstning.

(null)
Work in progress.

(null)
Och fejnt blev dä!