» Söt-hästen

Var i stallet vid 10 tiden och tog med hästen ut på en tur på vägarna och lite i skogen. Utrustade med reflexländtäcke så vågar man detta nu när det är älgjakt, man vill ju inte misstas för att vara en älg ;) 


Imorgon blir det en tidig dag i stallet då jag ska ha morgonfodring, mysigt för då blir jag klar tidigt med allt i stall och kan göra annat viktigt efteråt. 
Och idag fick vi ett erbjudande att åka till Heden i december och hålla i ponnyridning :) kul! Så det ska vi göra, jag ska dit två dagar, första dan med en annan häst och andra dan med min egen ;) 


» Uppdatering.

Oops, helst glömt att skriva här.. Som vanligt så det ät väl ingen större chock ;) men vad har då 'hänt' under de dagarna det inte varit skrivet? Inte mycket egentligen, i stallväg menar jag då, klippt en häst i stallet och blev riktigt nöjd med resultatet, känner att jag blir bättre och bättre. Vad har gjorts mer? Ridit såklart! Börjar fokusera mer nu på att böja han extra mycket åt vänster då han blir otroligt stel när jag trycker med vänster skänkel så att han ska göra skänkelvikning åt höger om ni förstår. Så det har vi fokuserat på i paddock som ute på vägarna. Inte vågat mig ut i skogarna än då det är älgjakt som håller på, så när jag rider ut blir det reflexer och sedan ut på vägarna ;) 

Även stretchat honom extra mycket när jag har tid, alla övningar som finns i princip. Allt för att få bort stelheten han har. 

Ja det är nog allt sin hunnit hända under dagarna som jag inte skrivit på, i kort format då. 

Liten del av flocken.

» Tävling idag

Blev alternativ KM idag som vi tävlade, tvågång. Vi red i trav och galopp och det skulle varit ett varv per gångart och det kan ha råkat bli ett och ett halvt varv i trav och ett halvt varv i galopp som blev visat då jag var i andra tankar haha! Men, vi slutade på en femte plats och jag är så glad över min knashäst, den gröna rosetten förtjänade han då mamman gjorde fel ;)




» Fodring igen

Känns som jag bara har morgonfodringar på helgerna nu för tiden haha! Precis gjort klart allt som har med fodring att göra, alla ute, alla matade och stallet sopat. Och har även hunnit med att städa lite då jag har städvecka. Nu inväntar jag bara en häst jag ska klippa vid halv 10 sedan ska jag rida lite på hästen :) 


Såhär brukar jag lämna allt när jag slänger ut hästarna... 

Men se så fint det blev efter sopning ;)
Innan.
Efter.

» Massage för en liten häst

Idag blev det ingen ridning mer än en kort, kort, skritt-tur ner till paddocken och några varv där och sedan tillbaka till stallet igen. Varför? Jo han blev nämligen masserad idag. Jättehärligt tyckte han och även jag som kunde se att han äntligen slappnade av vid vissa tillfällen (yes!!). Han har väldigt svårt att slappna av denna lilla häst och det märkte hon som massera också då han var väldigt spänd i ländryggen samt i nacke/hals, men detta visste jag att hon skulle känna då jag vet att han är sjukt spänd.. Så det blir att fortsätta med det vi tränar på, lösgörande, lösgörande och lösgörande. 


» Träningspass!

Sådär, äntligen hemma igen efter en tre timmar och en kvarts träning - kvarten är viktig. Nu har jag hunnit med att lyfta cirka 50kg och även bära det. Promenerat ett antal kilometer, tränat mage, armar, ben och andra jobbiga muskler, och sedan lite mer mag- och armträning. Pust... Trött. Och allt detta i form av: morgonfodring. Släpat runt hö till alla och vissa påsar lyfta två gånger efter att ha ställt ner de. Promenerat med hästar och utan hästar fram och tillbaka till hagarna då i princip alla är utspridda. Sedan tränat kroppen i form av ridning i paddocken, sedan ännu mer träning vid sopning av stallgångarna och mocka min box till perfektion. Och nu äntligen hemma. Träning får man som tur var, varje dag. Så mycket roligare att träna i stall än att gå till ett svettigt gym och träna :) 



» Utfodrade och nöjda.

Morgonfodringen är gjord, nu blir det sopa stallgång och sedan hemgång för att käka frukost  :) att ha morgonfodringen är så mysigt, ingen stress eller massa folk som springer omkring och stör ;) bara jag och hästarna, en go start på dagen kallas det.