» Nytt, nytt och snart nytt!

Fick feeling och köpte nya stigbyglar idag. Än så länge - nöjd! Passade även på att tofsa om manen på honom då den var KAOS, utan att överdriva. När jag köpte stigbyglarna passade jag även på att köpa en ny ryktväska. Hejdå ryktlåda, nu uppgraderar jag mig äntligen! Jag väntar även på ett bett jag beställde igår, och idag sa de att det var påväg - spännande! 

Han har börjat tjorva sig med att sluta lyssna helt på mina hjälper och bara köra sitt eget race, och oftast blir det RACE. Försöker verkligen få han att luuuuuugna ner sig men det är så jävla svårt.. undra om man behöver ta hjälp för detta..? 

(null)
(null)

(null)
(null)





» Nu ska magen bort

Då vi släppte hästarna på bete häromdan och jag kände att efter all skit Ljuffe har varit med om så ska han få beta lite utan att jag stör. Han fick då vila en dag... Och nu är det kaos! Han är gigantisk.. så idag tog jag och red 7km med intervaller i galopp. Mycket trav också och samlad skritt i nerförsbackarna. Han är sjukt pigg så det är så svårt att hålla honom. Ska testa köpa nytt bett och se om det kanske hjälper lite grann. 

Efter turen var han helt dyblöt så duschade av honom med slangen i kallt vatten, han fick lite mash som han drack halva vattnet av. Jag tog även kyllera på alla fyra ben innan jag tog ut honom också. 

(null)

(null)


» Onsdag 19/6-19

Blev en kortare tur ute idag faktiskt på cirka 20 minuter. Det var så varmt idag så det räckte gott och väl. Behöver nu träna upp magen på Ljuffe samt ryggen behöver muskla sig igen, så idag tog vi faktiskt lite galopper och han var superduktig! 

Efteråt så tog jag på kyllera på alla fyra ben i förebyggande.

(null)


» Longering första gången

En välbehövlig longering blev det idag, på cirka 20 minuter. Han jobbade på riktigt bra! Nu måste vi få igång ryggen och allt igen och nu är vi på gång. Nya dojor idag och inatt får han gå ute. 

Imorgon blir det nog en uteritt till men har inte riktigt bestämt mig än.
(null)

(null)

(null)


» Hur underbart

Klockan är närmare halv 12 på natten och det är fortfarande ljust och varmt ute. Håll tummarna till att helgen (midsommar) blir lika fin som dessa dagar. Ljuffe ska imorgon få nya skor och vi börjar våga komma igång mer och mer. Igår till exempel så vågade jag ta några steg galopp, gick finfint men har en sjukt pigg häst just nu!

Ska försöka få ut han nu dygnet runt så han blir som vanligt ännu mer, först ska han få börja gå utan huva när han går in, start imorgon! 

Så här just har vi det vid 23:13
Och igår fyllde guldgossen 15 år! Min underbaraste kille!

(null)


» Nu kommer vi igen!

Igår blev första lite längre turen för Ljuff, pigg som alltid men jaja.. lite att jobba på med andra ord. Red till sjön med en kompis i stallet och hennes häst, så mysig kvällstur! Varmt, vindstilla och bara vi, djuren och naturen. Helt underbart! 

(null)

(null)

(null)

Och idag släppte jag in Ljuff till hans kompisar igen, hans sår har läkt riktigt fint och svullnaden lägger sig mer och mer. Ingen feber ingenting peppar, peppar! Han kommer dock gå in på nätterna ett par nätter för att riktigt vänja sig på gräs igen. 

(null)

(null)


» Äntligen!

Nu kan jag äntligen använda nya bilen på "heltid", satte precis in hundgrinden i den och satte även in den nya avdelaren (efter stt ha monterat den i 3 timmar!!!). Och alltså det blev så bra! Jag hoppas det blev bra även för Jax, men det tror jag allt! Nu kan han titta ut normalt, hoppas jag Hahaha! 

(null)

(null)


» Och vad mer

Jo fick åka till slöinge i tisdags då Ljuffe fick 40 graders feber och mycket svullnad över ögat. Vi kom ner kvart i 10 på kvällen och kom hem till stallet lite efter 00. Han fick iallafall åka med hem och idag hade han 37,3 i temp, så nu är han alltså nere på normaltemperatur igen. 

Igår kom den nya bilen hem också, körde den igårkväll och idag på kvällen till stallet. Riktigt najs, så nu kommer Jax få större utrymme i bagaget och jag kommer få en lastplats där också! 

(null)


» Nationaldagen i all ära

Hade morgonfodringen i stallet idag, passade på att göra rent Ljuffes sår i huvudet, ge han penicillinsprutan, fixade en ny hage till dåren samt badade honom grundligt! Så njöt han ren och fin och har pälsglans överallt.

(null)

(null)

» Ja vad har hänt mer

Längesedan man skrev här nu, haft fullt upp med att ta hand om hålet efter tanden och nu även en skada i form av erhålla i huvudet på Ljuff. Japp, det slutar inte.. fick ringa ut veterinären som kom och sydde och satte drän. Idag tog jag dock ut dränet och det börjar smått läka. 

Hans tandhål har nästan helt läkt!

(null)

(null)