» Färdigmålat!

Äntligen är boxen målad och klar, boxskylten lackad och lite nya grejer inköpta! Och har även fått målat ett "allmänt utrymme" i stallet också som vi skulle göra, så nu är jag färdig. Detta inlägget kommer mest innehålla bilder än text, men det är väl roligt det med.


En före och efter bild av när jag fick lackat skylten, bra va?
Endast målat med vitt, glömde ta en före bild.
Efter när det grå är på plats.
Det vita på G!
Före
Efter.
Ljust!

» Boxskylt med klarhet och glans

Fråga inte om rubriken, det är sent och jag kan inte sova så då blir det som det blir. Men på ett sätt så passar det in då jag idag köpte lack och lackade min boxskylt då den krävde lite kärlek! Jag har

Även skrubbat klart boxen nu för ett par dagar sedan så nu kan jag snart måla.

Och vem fyller år idag (eller igår kanske.. fredag 16/6) om inte min fina, fina häst! Grattis på 13 års dagen!! 


» Nya dojor och massa gräs

Nu äter hästen massa gräs och blir massa tjock... mer ridning på g eller vad?! 


Förra veckan fick han nya dojor också vilket satt bra då fötterna växer som ogräs just nu. Men nu är de fina och bra så nu är vi nöjda tills nästa gång. Boxskrubbandet går framåt och har endast en liten vägg ovarsamt en bärande stolpe och en bjälke längst upp, men tänkte ta detta imorgon så blir det nog bra, sedan ska jag bara låta det torka så kan jag måla sen, så blir nog målning nästa vecka, gött! 


» Regn igen..

Regn idag igen, iallafall när jag var i stallet, någon timme efter jag kommit hem så kikar solen fram. Såklart. Men hästen fick röra lite på sig i rundvolten sen hade han brådis ut i hagen igen! Och jag hann med en vägg till att skrubba, några kvar så är jag färdig sen, pheeww! 


Men efter skrubbningen är färdig så är det bara det roliga kvar - målningen. Ska bli riktigt kul att ta före och efter kort på detta och se vad skillnaden blir. Jag kommer att använda mig av maskeringstejp thats for suuure! 


» Skrubb,skrubb!

Regn hela dan idag... Så häst fick vila, igen.. Precis som gårdagen men what to do! Gjorde annan nytta och skrubbade en av 5 väggar i boxen. Så skönt att han inte varit inne så mycket sedan förra skrubbningen så den var inte superskitig. Bara resten kvar nu då! Wish me luck.


» Mysdag med blandade pulver

Varit iväg hela förmiddagen med Jax och han har tränat så bra, så nu är han helt slut, även jag. Detta bidrog till att det stora djuret inte fick röra så mycket på sig mer än från hagen och sedan till hagen igen. Men han fick lite kärlek i form av omhändertagande av manen och lite gomat för att få i sig sina pulver haha! 


Och imorgon kommer transporten hem, ska bli spännande att se hur lagningarna ser ut, endast minimalism lagningar som tur var. 



» Betessläpp

Nu äntligen går hästen min på bete. Han fick nya dojor idag och stod inne inatt då de släpptes igår som tidigare nämnt i tidigare inlägg. Han har vilat magen och är nu redo för bete på riktigt, med träning mellan betesperioderna såklart. Idag till exempel red vi tillsammans med hans brorsa och ägare en cirka tvåtimmarstur, även doggen fick följa med.
 
Imorgon ska jag och Jax till Ulricehamn på förmiddagen så det blir stall senare imorgon, trots en röd dag. Men kommer nog bara rida ett kortare pass i paddocken då jag vill börja skrubba boxen inför målningen nu i sommar. Och på onsdag tror jag så kommer transporten hem! Äntligen, vill se hur den ser ut efter att den blivit lagad på de ställena den behövdes lagas på. Och idag fick jag ännu ett svar från ett företag jag mailat angående transporten och dekal till den, och de gjorde inte jobb till privatpersoner de heller.. Jakten fortsätter!
 
En random bild till ett random inlägg.

» Pingstdagen 2017

Blev en kortare runda med mina två pojkar i regnet idag, lite städ i stallet innan ridningen bara så var man iväg sedan. Försöker leta runt på flera hemsidor om skylt och dekor för bil (i mitt fall transport) för att se om någon kan hjälpa mig.. Men alla jag mailat gör endast till företag och ej privatkund. Det jag vill göra är att byta ut mitt namn till en färg som matchar transporten mer, gillar stilen på namnet men vill ha en mer.. Guldig ton, just nu är den grå/silver och det är fel. Jag är så sjukt pedantisk när det gäller sånt och jag har stört mig på det sedan vi satte namnet där och det var fel färg tyvärr, mitt sökande fortsätter och lär väl inte ta slut tyvärr.


Imorgon bitti ska hästen äntligen skos! Han behöver det, väldigt mycket. Han står nu inne inatt för att vila mage och torka fötterna. Dels för att de idag släpptes på bete och för att underlätta jobbet för hovslagaren imorgon då han får torra fötter att jobba med. 

Fick bli en bild på Jax från när vi var hos veterinären förra måndagen och vaccinerade honom. 


» Funderingar

Då jag ligger hemma ensam i sängen och inte kan sova i detta nu så ligger man ju såklart och låter tankarna gå. Hur ska jag träna min häst nu? Tränar jag på rätt sätt? Rätt grejer? Hur ska jag få han att chilla lite? Och fler tankar än dessa men det är bara er urval. Han har (hästen) nämligen blivit väldigt het det senaste och man märker det så tydligen från att man leder honom och sitter upp. När man leder går han lugnt och använder bakbenen ordentligt och trippar inte, när man sitter upp så blir han helt plötsligt väldigt framåt och trippar och går kortkorta steg med bakben och framben. Hur ska man göra tro för att fixa detta? Kolla honom om han har ont? Men det har jag ju gjort ett flertal gånger! Kolla så sadeln inte sitter fel? Denna är kollad senast förra året.. sjukt skumt och jag ska komma med en lösning! Jag bara måste! Så fort han är lösgjord så är han hur flott som helst. 


Så nu kommer jag återgå till att fundera i huvudet och tankarna ett tag till tills jag får somna.


» Spontan stallfri dag

Skulle åkt till stallet idag egentligen men fastnade hos syrran i hennes framtida nya hem. Så vi kom inte hem förrän vid 21, så kände att det var lite för sent för att åka till stallet plus att jag hade huvudvärk så blev hem och ta tablett. 


Imorgon däremot blir det stall, och uteritt såklart. Och imorgon ska hästarna även släppas på bete, gott för de. Dock kommer jag ta in Ljúfur första natten då jag inte vill att det blir chockartat med gräset. Och sedan ska han skos på tisdag om jag inte minns fel så då får han stå inne en natt till för detta, så blir ju perfekt!