» Halloween! Bu!

Godmorgon, tydligen halloween idag! Halloween är så mycket tråkigare när man är vuxen än när man var barn, då var man sjukt taggad för kvällen när man skulle ut och halloweena, men nu.. Nu fasar man mer för att man ska få massa barnbesök.. Haha nej, men skämt åsido så är det mer annorlunda. 

Precis varit ute med hunden på morgonpromenad i kylan, här är det nu på morra -2,5 och det känns i hela kroppen att man inte är riktigt van med denna kylan efter att ha haft helt okej väder 6 månader cirka. 

Igår red jag ut en kvart med mina pojkar, Jax hängde på såklart! När vi var tillbaka så red jag en kvart runt travbanan och körde ett varv trav med att han skulle jobba med ryggen mer. Gick finfint!  (null)

(null)

(null)


» Naken, tredje gången gillt?

Då var Ljuffe klippt för tredje gången, förhoppningsvis tredje och sista för i år! Pudelben-delux blev det också, så nu är han snyggare än snyggast! Helt galet bara vad mycket fet hade växt efter att jag klippt han två gånger innan redan, galet!  (null)

(null)

(null)

(null)


» En annan häst idag

Idag fick jag rida Ljuffes brorsa, de är rätt så lika i beteendet, men Ljuffe har mer framåtanda så att säga. Atlas, som brorsan heter, var superduktig! Vi värmde först upp i skritt runt travbanan, flyttade lite för skänklarna åt sidorna och sedan gick vi till paddocken. Där var vi på volten och började i skritt, jag ville att han skulle sänka sig och arbeta med ryggen, efter ett tag förstod han. Sedan började vi med trav, tog ett tag där att få honom att arbeta på rätt sätt men till slut fattade han där också, han gick lågt och i form och arbetade på bra med rygg, fick kämpa lite extra med bakbenen. Detta gjorde vi i bägge varven och fokus på att inte slänga upp huvudet vid nedtagning eller ökning. Han jobbade som sagt på väldigt bra och en halvtimmes träning räckte gott och väl hälsade han. 

Ljuffe däremot fick sig en vilodag, eller halv! Klockan var runt 17 när jag släppt ut Atlas i hagen igen så passade på att gå förbi Ljuffe och ta in honom. Men innan så gick vi uppför klätterbacken i skogen alldeles vid travbanan och så fick han klättra upp och sedan ner - sen fick han gå in! Han står inne inatt då jag gärna vill ha koll på vad han äter, dricker, gör ifrån sig samt att om vädret stämmer på appen jag har så ska det bli skitväder inatt? 

Så nu är jag hemma och bara slappar, ensamt men tur att jag har min stora vovve hemma också!  (null)

(null)


» Tur i uppehåll

Inget regn, det resulterar i en liten tur på häst! Paddock blev det idag med fokus på lyhördheten som Ljuffe verkar tappat bort lite just nu... (null)


» Cutcut

Ska alldeles strax iväg och klippa två hästar. Klippningarna rullar in då och då, flera bra tillfällen att lära sig klippa olika pälsar och hästar. Idag blir det två islandshästar, pälsen jag är mest van vid så att säga. Måste även klippa min egen snart igen, för tredje gången..! Den växer ju något så sjukt mycket - pälsen. Förhoppningsvis blir det då tredje och sista för året iallafall. 

Igår fick Ljuffe vila, lite ompysslande och gos fick han. Idag vet jag inte, får se hur min handled känner sig sedan efter att ha klippt (null)

 två hästar! 

» Galopp!

Idag fick Ljúfur testapå att vara galopp-ponny för en dag, tråkigtnog höll inte min handled som varit jobbig de senaste veckorna, men är nu på bättringsvägen, så kunde bara värma upp honom in trav runt två varv. Sophia, en i stallet, fick hoppa upp och galoppa honom runt två varv, det sista varvet fick de släppas på i mer friskt tempo, det gillade han kan jag säga!  (null)

(null)

» Fullt ös!

Då har jag bokat in lite fler klippningar nu, en ikväll, en imorgon och en på lördag, två  halvklippningar om jag inte tänker fel. Idag är det en C-ponny som ska halvklippas, imorgon en islandshäst och lördag ett halvblod som jag inte vet vad den ska göra heller riktigt hihi.


» Bygga, bygga hage!

I söndags byggde jag en hage, idag en annan, eller den jag fixade idag la jag bara tråd på så det blev en hage då jah fixat med den då och då innan. Men nu är den färdig! Så nöjd, bara riktiga stolp som ska i där tre plaststolpar sitter nu, kommer bli grymt!


» Uteritt

Blev en härlig uteritt på någon timme igår, tyvärr var det fullt av älgflugor men försökte trotsa de och red ut i skogen ändå! Riktigt skönt att bara på komma ut och lufsa utan krav i skogen. Det behövs det med.


» Stel.

Hästen är stel, jag är stel så nu kommer vi fokusera mycket på lösgörande och massage för att mjuka upp på nästa sätt. Idag blev det ett kortare pass i paddocken med lösgörande igen, hur tråkigt det än är så måste det göras. 


Min fina prins fick också lite pysselkärlek idag bestående av att jah fixade halvs hand man, den var lite kaos.. fortfarande kaos på halva men orkade bara med halva idag. Ser ni vilken halva jag gjorde? 


» Bullbak inför dagen med stort K

Kanelbullens dag imorgon då! Bakade idag så nu är jag redo!


» Naken igen

Hade egentligen tänkt att vänta med att klippa Puff, men såg idag att han har ju för tusan vinterredo igen! Så nu är han naken och har fluffiga benvärmare.


» När man ändå är i farten...

...så kör v klippning påi två hästar till! Två för mig okända hästar att klippa, en D-ponny vid namn Nicke och en islandshäst inte långt från vårat stall. Bägge ville ha halvklipp med halva halsen och det blev riktigt bra på båda! Och vilken kontrast från en ponny med päls som våra islandshästars sommarpäls till en islandshäst med nästan full mundering vinterpäls. Lättare att se framifrån med hur jämt drt är på en islandshäst då pälsen sticker ut jämfört med ponnyn där pälsen inte syntes. Men blev riktigt nöjd med bägge. Tyvärr ingen bild på varesig den ena eller den andra. 


Idag blir det stall lite senare, blir paddock och jobba på hans stelhet, eller jobba på att jobba bort den!