» Baka, baka liten kaka

Red lite i paddocken idag med en lite osamarbetsvillig pojke som inte alls ville göra som jag ville.. Men med mycket å och men så avslutade vi det hela bra! Blev stretching efteråt och det var gottigt tyckte han då han la huvudet på min rygg när jag stretchade frambenen :) 

Och nu har jag precis bakat en kaka! Vet ännu inte om den är god, återstår att se...!



» Klipp

Idag klipptes Ljúfur. Samt blev riden två gånger, en skritt-tur och sedan en spring-tur! En lång och härlig förmiddag i stallet, men nu är jag helt slut... Men är nöjd med min nya klippmaskin iallafall och mycket stolt över Ljúfur som skötte sig så bra! :) 



» På svensk mark

Äntligen fick jag träffa min fina häst idag efter en vecka av hästlöshet! Kliade i fingrarna extra mycket de sista dagarna på Mallis måste jag erkänna nu en gång. Fick ridit honom i kanske en och en halv timme tillsammans med min finaste vän (mänskliga vän hihi). Mycket härligt och välbehövligt, skritt kanske 98% av tiden haha! 

Imorgon väntas ännu ett ridpass, har dock inte bestämt mig för hur det ridpasset ska gå till riktigt, det återstår att se.

Och kan fortfarande inte lägga in bilder tydligen från telefonen.....

» Sista dagen.

Imorgon bär det av hemåt till Sverige, pressat det sista idag och har fått lite färg :) 

Så imorgon blir det häst äntligen!! 

» Har det gött!

Inget hästeri på fyra dagar nu.. Abstinensen börjar öka allt mer nu måste jag säga. Trots att jag vet att han har det bra och får röra sig! Puss till er som hjälper mig :) 

Men här har jag det gött iallafall, igår hade vi lite otur med vädret men idag har vi varit på stranden från 9-16 och jag har blivit röd och brun... Imorgon blir det mer ryggen som får utsättas för mer sol skulle jag tro då framsidan tydligen tog största smällen idag (trots att jag vände mig som en stek ofta). 

Kunde tydligen inte lägga in bilder heller... 

» Inga inlägg

Nu blir det faktiskt inte några nya inlägg på en vecka! Orkar inte sitta och knåpa på tidsinställda ;) 

Idag skrittade jag bara hästen i ca 30 minuter, myspys! 



» Torsdag 18/9

En härlig uteritt blev det idag! Red i kanske en och en halv timme i skog och terräng samt på vägarna, mycket härligt! Mestadels skritt och gör Ljúfurs del så tränades nog mest hans svans som viftades non stop. Dessa hemska och äckliga älgflugorna stör honom verkligen och är inte alls roliga! Han blir så stressad av dem och jag tycker så synd om honom... Blev en skrubbning med grönsåpa i svansen när vi kom tillbaka. Såg iallafall två döda som skrubbades bort! 


» Snart sol och bad!

På lördag åker jag till Mallis! Min första utlandssemester på flera, flera år faktiskt. Ska bli riktigt gött och jag är borta en vecka, ska se om jag kan lägga några inlägg på kö om jag kommer på något som är intressant. 

Bjuder på en charmig bild på systers katt!

» Måndagsvila

Igår uteritt och idag vila, lyxigt för lilla hästen måste jag säga! Imorgon blir det paddock med fokus på lösgörande övningar. Lite voltarbete, koner och förflyttningar. Orkar inte gå in på detaljer just nu, ögonen går lite i kors haha! 

En bild från idag.

» Trött häst

Idag var nog hästen trött, när jag skulle hämta han från hagen låg han på sidan i solen och låg kvar när jag kom så jag kunde mysa, sen kom dock en annan häst fram och störde oss så han reste sig... Men iallafall, red ut på en härlig uteritt med min totto, det förtjänade han verkligen! Imorgon har jag inte direkt kommit på vad vi ska hitta på, kanske en uteritt igen, vad vet jag. Eller lite paddockträning. 

Har har vi dem ju, hela flocken! Ljúfur kan man se i mitten, liggandes på sidan bakom en liten gräskulle haha! 

» Vaengur KM 2014

Årets första tävling avklarad och detta med en femte plats! Jag har seriöst en apfin häst!!!


» Tävlingsdebuten

Då ha jag och Ljúfur tävlat klart och jag kan inte vara nöjdare med hans insats idag! Så fin är min snutt så jag dööör! Lite orolig i formen vissa gånger men det skiter jag i. Jag satsade på att ha roligt och inte trötta ut honom för mycket, jag tror jag klarade det rätt bra faktiskt. Vi slutade nämligen på en femte placering och fick en fin grön rosett att ta med hem. Är väldigt glad över att jag valde tvågång att endast tävla, han blev rätt trött efter att ha visat skritt och trav bara.. Min lille snutt!

Men nöjdare mamma kan jag nog inte vara, han är så fin min lilla pojk. Så imorgon kommer han få ridas ut lite på en kortis tänkte jag. 

Lite go mat när man kom hem till stallet.



» Laddar med hö

Ljúfur laddar för tävlingen med lite frukost, gottigt säger han! Genomborstad och fin för att visas upp på banan i några få minuter :) 


» Redo för tävling

Sådärja! Allt packat och klart inför morgondagen, kommer bli en tidig dag i stallet så han hinner äta upp frukosten ordentligt. Känns iallafall som att jag har koll på läget, hästen frisk och unna tandbekymmer, kinderna inuti munnen helt fria från sår så det känns gött! Delade manen på honom idag igen, denna gången väldigt ordentligt om jag får säga det själv, stod säkert i en timme och borstade, delade och satte tofsar. Nöjd tjej! Men som jag sagt innan, jag tävlar imorgon för att det är kul och det är skitsamma hur det går sålänge han inte tycker det är pest och pina! Kommer rida 9:00 ungefär (min gren startar då iallafall) och jag tänkte vara på Säve vid 8 om min planering går som den ska. 


Kommer inte kunna fotografera mig själv tyvärr så om någon som läser är där med kamera, ta gääärna bilder :)

» Galenpanna

Efter lite stegringar och fjomperier så blev vi vänner då jag förstod vad det berodde på. Från början, var ute och red i skogen förut och efter ett tag kände jag hur hästen började stressa, vifta på svansen överdrivet mycket och skakade på huvudet. Påväg hem så skulle jag göra halt och då fick han nog och stegrade för han ville hem och bli av med kliandet. Och kliandet berodde på de dumma älgflugorna. De är överallt och kommer från alla ställen! 

Så efteråt var han helt jäkla svettig, så fick tvätta av hela honom, sedan sköljde jag igenom svansen med vatten och tog grönsåpa och gnuggade in så mycket och noggrant jag kunde. Såg allt några som följde med, äckliga kryp.




» Vilodag och transportfix

Kom på i början av veckan att kan ju vara bra om jag tar en sväng med transporten och kollar luften i däcken och även bilen och städar rent den lite och ser så allt finns. Detta då jag inte vill stressa på min fullspäckade fredag eller lördag då det är tävling. Det är ju skönare att bara kunna åka iväg på lördagen och inte behöva fixa något mer än lasta häst. 

Ljúfur fick idag en vilodag, så blir det ridning resten av veckan, imorgon eventuellt en uteritt! På fredag ska jag se om jag hinner rida lite lösgörande innan veterinären kommer för att kolla tänderna. Och på lördag tävling! 


» Climb away!

Okej, efter fem rundor med upp och ner (upp och ner räknas som en gång) så var Ljúfur helt slut! Men så duktig var han och klagade inte en enda gång utan lyssnade villigt på det jag ville att han skulle göra. Efteråt tog vi en skritt tillbaka till stallet, vår klättringsbacke är kanske 2 minuter från stallet. Och sedan blev det lite trav både arbetskrav och sedan ökad trav där han fick sträcka ut sig. Ibland behöver han inte mer träning än det :) 

Backen är brant. 

» Hoppla!

Låga hinder och bra träning sammanfattar väl dagens träning :) jag körde precis det jag planerat, studshinder och sedan ett vanligt sockerbitshinder bredvid. Han hoppade finfint, för det mesta, och klantade sig kanske två gånger av 10! Duktig häst! Men vi fattar inte npgot av det här med att mäta avtrampet och blablabla men det löste sig ändå på vårat eget lilla vis. 

Imorgon blir det longering eventuellt om vädret tillåter detta, så det är preliminärt så att säga. 


» Hoppning imorgon

Förstår inte riktigt själv att jag ens har planerat detta men, imorgon blir träningen lite hoppning. Studshinder och ett "vanligt" funderar jag på. Jag är ingen hoppryttare så jag kan inga fancy ord som används inom hoppning så jag skriver lite som jag tycker just nu haha. Men har hört att genom att hoppa studs så tränar man buken på hästen och det är just det jag vill göra faktiskt! Och samtidigt tränar jag lite lydnad med honom. Andra gånger jag hoppat så har jag satt han i galopp och sen bara styrt honom över hindrena, och då gick det väldigt fort! Jag har aldrig försökt träna att mäta galoppsprång eller någonting, utan det har mest varit, hoppas på det bästa tuta och kör.


Men nu jäklar kommer detta bli intressant och se hur han reagerar på hindrena, han gillar att hoppa och blir väldigt het av att ha hinder på banan (paddocken). Har inte hoppat sedan... Förra året måste det ha varit. Spännande!
 

» Uteritt!

Ljúfur fick rida ut tillsammans med Samba idag, och hennes ryttare såklart haha! Vi red i kanske en och en halv timme i skog och på vägarna, superhärligt! Galopper och tölt, kontrollerat! Fasen vad härligt! 


» Väldigt spontant!

Igår kväll gjorde jag någonting så spontant som jag inte ens hade tänkt på innan men ja.. Det hände och nu kör vi helt enkelt! Ljúfur kommer starta sin första tävling för året (första och enda) sedan han blev sjuk. Jag känner att han nästan är på topp och förtjänar att bara ha det roligt på en ovalbana innan vintern kommer. Det blev tvågång för oss med skritt-trav, fanns även skritt-tölt men det kände jag att det kan bli rätt häftigt för honom. Så det blir tvågång utan boots, världens lättaste tävling för vår del hihi, men det är så roligt och jag kommer bara njuta varje sekund, hur det än går! Jag förväntar mig ingenting, jag gör detta för jag tycker det är roligt och så att Ljúfur kanske kan tycka till nästa år att tävlingsbanor är roliga!
 
 
Blev såklart Vaengur KM som jag är med i, sista gången kanske eftersom Djarfur och Vaengur ska gå ihop till Vinir. Komplicerat? Det är det för mig med haha! Nej men det kommer nog bli toppen när allt kommer igång.

» Longering och älgsafari

Ljúfur var väldigt lätt att arbeta med under longeringen även om vissa tillfällen under 'träningen' var hårdare än andra. Men vi fick honom att jobba med rygg och övertrampet jobbade vi på också. Efter detta korta pass släppte jag honom i en liten hage bredvid rundvolten och fick hjälpa min tränare Frida med sin häst Gorm med samma procedur i princip. Även han var lätt att jobba med, och såg jättefin ut vid ett flertal tillfällen! Fina hästar vi har på Korndal måste jag säga. 

Efter det korta arbetspasset så hämtade jag Ljuffe i hagen bredvid och slängde på sadel och träns och stack ut på en skritt-tur i skogen. Det blev samtidigt lite älgsafari till häst då det tydligen finna älgar vid stallet i en skog där (där jag red). Men inga älgar såg vi... Tyvärr! 



» Ryggträning

Idag blev det ingen ridning utan det blev longering med fokus på att söka framåt och neråt för att då ett sväv samt jobba med ryggen. Gick så jäkla bra i traven samt skritten, lite jobbigare i galoppen men fick några få steg med arbetsgalopp i bägge varven. 


» Nya dojor!

Idag fick Ljúfur nya skor, så nu är det ingen som klirrar oroväckande haha. 




Jag brukar ibland inte ta grimma för att lämna/hämta häst i hagen så idag var en sådan dag att han fick gå lös :)

» Lösgörande

Dagens ridpass blev paddock som sagt, mycket lösgörande på volterna, flytta för skänkeln i skritt och tölt. Blev mestadels skritt med mycket fokus på att bakdelen ska hänga med vid förflyttningarna. I tölten även där fokus på bakdelen då han måste kunna flytta bakdelen i tölten också men det är i nuläget väldigt jobbigt! 

Men nöjd ändå måste jag säga, fick fram lite flås och då känns det alltid bra. Imorgon blir det nya dojor så blir väl en liten tur i paddock igen skulle jag nästan tro :) lite lösgörande igen, över bommar kanske. Planeringen är på gång hela tiden in i sista sekund haha.


» Ny kompis istället...

Igår red jag faktiskt inte, detta då vi hade städdag i stallet och efter att vi städat klart så släppte vi in en ny häst i hagen så då kändes det dumt att ta ut han därifrån. Jag tror han får träning av sig själv så mycket aom han sprang omkring i hagen igår. Han trodde sig även vara en hingst tydligen, hoppade upp på en kompis i hagen som såg väldigt chockad ut. Så exalterad blev Ljúfur för en ny kompis haha. 

Men idag däremot så ska jag rida! Trots det dina vädret väljer jag att rida i paddocken och köra lite lösgörande övningar, det behövs ju det med.