» En härlig morgon i stallet

Hade utsläppet i stallet i morse och det var väldigt härligt att åka dit och ta hand om hästarna. Gick väldigt fort att få ut alla, få alla matade och jag var en duktig stallvän och gav vatten till alla efter frukosten! Då vattnet ute hade frusit till is under natten så fick man ju försöka knäcka det värsta och fylla på så de fick vatten.

Duktiga jag. Dock red jag inte då jag inte hann vänta på att min långsamma häst skulle bli klar (hade inte ätit frukost) så ska rida senare.


» Vinterland

Och där blev det vinter igen. Jag som hade vant mig lite med vårkänslan att rida utan overall men nu får man väl använda den ett tag till ;)

Försöker nu fundera ut vad man kan hitta på med hästen idag, kanske en tur i skogen eller något annat som inte är ansträngande! Jobbigt nu bara när snön täckt över isen som fanns innan, men eftersom Ljúfur har 4 brodd på varje hov så ska det nog gå bra.


» Snödag

Idag blev det en go träning i paddocken såhär dagen efter en vilodag ;)
Igår fick han alltså vila min lilla prins efter några dagar av hårdträning! Så tyckte att han lätt förtjänade en dag att bara få vara lite häst på.

Dagens paddockträning bestod av det gamla vanliga, volterna, sidoförflyttningar, tölt på volt och fyrkantsspåret, ökad och långsam tölt, trav och galopp!

Gick väldigt bra och han blev svettig så då kände jag att då har jag lyckats med ännu ett ridpass!
Det blev kallt rätt fort och eftersom han var svettig ville jag inte släppa ut han "naken" och ville inte ha honom inne då han trivs bättre ute i hagen på kvällen och natten. Så han fick på sig ett fult, för stort täcke för natten som jag ska ta bort så fort jag kommer till stallet imorgon! Ville inte riskera att han blev förkyld.. Sån är jag!


» Go träning!

Nu börjar jag komma igång lite lätt med träningar, hade igår en 45 minuters lektion och jäklar vad gött det kändes att äntligen träna med hästen igen!
Ibland så danade han fram och jobbade igenom hela kroppen, härliga känsla! Och ibland blev han arbetslat och bara försökte undvika arbetet, men vi arbetade nog igenom det mesta :)

Idag blir det uteritt på förmiddagen, får se om han har någon träningsvärk.


» Lunka i skogen

Idag fick det bli en skritt-tur i skogen med hästen! Hoppade igår med honom (jag hoppa!? Det är en ovanlig syn då jag är rädd för det haha) så det tog mycket på hand krafter så han var lite trött i benen idag, därav en skritt-tur.

Red barbacka och bettlöst, så himla skönt att ha en sån trygg och gosig häst att rida ut på sådär! Det hade jag inte vågat med en storhäst ;)

Nej nu ska jag snart sova, ska zappade lite kanaler och se om något kul finns att titta på.


» Första Träningen med stort T

Idag är det vår ute igen, detta har lett till att paddocken nu nästan är 100% isfri! Bara lite småis här och där men det stör inte mig för idag slängde jag på bootsen på Ljúfur och tränade lite lätt! Blev uppvärmning på volten med sidoförflyttningar, tempoväxlingar i skritt och lite sådant :)
Sedan blev det trav på volt och det gick toppen! Sedan tölt, i form(!), på volt och fyrkantsspåret.

Han var duktig och lite busig as always ;) men duktig är han och han har inte glömt bort hur man arbetar trots att jag inte kunnat göra det på riktigt nu under vintern då det varit massa snö eller massa is...

Min duktiga, fina häst!


» Nystart!

Nu måste jag köra igång här på riktigt! Vad som hänt när jag inte varit online? Det skiter vi i och kör på nuet istället. Det har ändå varit isigt och sådant så har inte kunnat träna, träna på riktigt ännu. Men nu så!!
 
Jag och mitt Lag-SM lag ska arrangera en liten islandshästtävling den 7 april i år. Och till den har vi redan fått finfina sponsorer som sponsrar med priser.
 
Dessa tre har vi fått in än så länge, vi hoppas på minst en till iallafall!
Ettan, tvåan och trean kommer även att få rosetter, och även ett pris!
 
Vi kommer att ha försäljning av fika, lotteri eventuellt och kanske någonting mer dyker upp för de lite mindre.
 
Vi hoppas verkligen på en fullspäckad dag med flera tävlande som tycker att det är roligt att vara med på tävlingen! Domarna vi har är lokaldomare och är vana att döma tävlingar.