» Välbehövligt byte

Tömt transporten idag på det gamla ströet och slängt in nytt. Då det läcker in vatten från fönstren så måste jag byta eller vända på listen som är mellan fönster och transport då skarven är uppåt... 

Körde även hö och vatten till hagen med transporten innan jag fyllde på det nya ströet.

Då Jax fortfarande har lite vila så har han koppelvila men ändå utökade promenader nu två veckor fram, så då tog jag två flugor i en smäll och tog Jax i koppel, red Ljuffe och så gick vi ut och skrittade. Vi var ute i kanske 30 minuter vilket var alldeles perfekt! 

(null) (null)
(null)
(null)

(null)

(null)








» Vila för Ljuff

Då vi igår red kurs för min tränare så fick hästen idag vila. Han skötte sig sååå bra igår! Första lektionen gick nästintill som en dans, andra var han lite tröttare på men det gick ändå till slutet då han inte alls ville vara med - men roligt hade vi! En heldag från 08:00 till cirka 16:00 i stallet. 

Som sagt så blev det idag vila för hästen, stoppade dock inte mig från att åka till stallet och kolla till honom. Fick även en fråga om jag ville rida en häst i stallet vilket jag gjorde med glädje. Vi red några varv runt travbanan jag och Púla som hon heter, inte så värst avancerat utan lite trav, tölt, skritt och trav igen. Så härlig häst va! 

(null)

(null)

Klippte även henne igår, visst blev det bra? Syns bäst från sidan egentligen då jag klippte liiiiite mer på sidan men ändå magen för att visa hennes smäckra kropp bättre. Det är det lilla som gör det!

» En mil, paddock, vila och klippning

I veckan red jag också ut med min lille skrutt, vi red en mil på någon timme! Trött, nöjd och duktig häst! 
Och igår blev det paddockträning som träning inför kursen. 

Och så vidare till nuet. Idag blev det vila för min lille häst men tog med klippmaskinen och klippte han för FJÄRDE gången. Och på med hans varmaste täcke med hals. Tror nog det är 400g och 300g i halsen om jag inte minns fel. Varmt och gott en kall dag som denna! 

Imorgon blir det nog paddock då jag inte ska dit förrän eftermiddagen, har kvällsfodring. 

(null)


» Träning är jobbigt - Ljúfur

Citat ovan är från Ljúfur haha! Att samla sig och arbeta är sjukt jobbigt, så mycket lättare att bara springa fort, fort, fort! Men icke. Nu jäklar ska vi jobba och inte bara springa. 

Red idag i paddocken då det är väldigt mörkt nu på eftermiddagarna nu för tiden, som tur var har vi upplyst paddock. Vi red mycket lösgörande först i skritt och trav, sedan gick vi över till att träna samling i tölten. Han börjar använda bakbenen mer, vill gärna bara springa iväg från arbetet dock och blir väldigt tung och drar gärna upp huvudet för att komma ifrån. Han blir även väldigt kort när han trycker in huvudet mot sin hals (rollkür typ....) men ska jobba med det inom snarast framtid, nu vill jag att han ska arbeta med bakbenen bättre, då får formen eller "formen" vara som den är just nu. 

Till sist var han duktig och vi red i cirka 40 minuter, kom även på att jag glömde ta exteriörbild igen i måndags, så tog en idag. 

(null)

Han har även fått en hel del päls och på söndag ska vi rida kurs i stallet, så blir klippning på lördag! 

» Vecka tre

Glömde skriva ut och lägga ut bilden från i måndags, så i detta inlägg kommer den! 

(null)

Lite fusk då det är efter ett träningspass!

» Vecka två

Då jag glömde ta en exteriörbild igår på Ljúfur så tog jag den idag istället. Detta är alltså en vecka efter första bilden. Inget dramatiskt om ens något har hänt som syns direkt med blotta ögat. Men det märks nog om ett par veckor hoppas jag! 

(null)


» Hårdträning igår, gott trött idag

Igår fick Ljuffe ridas i paddocken på ett "monsterpass" på 40 minuter. Vi började med en hel del lösgörande i skritt, övergick sedan till trav på volten där jag flyttade han för skänklarna både utåt och inåt på volten i bägge varven, vänster varv var desto svårare att flytta sig inåt än höger varv. Till slut gav musklerna med sig och började slappna av fint. Gjorde det några gånger i bägge varv med paus emellan (endast trav på volt utan skänkelvikning). 

Efter traven gick vi över till samling för tölt. Och gissa om det var jobbigt för Ljuffe! Samlade honom med hjälp av mina ben, och säte och min röst. Började små smacka lite och han började dra in bakbenen under sig och jag satt emot och drev lite till men höll tempot i skritt-tempo om inte långsammare. Ljúfur blev sååå arg! Mycket stegringar, dra upp och ner huvudet för att komma ifrån, men till slut!!! Efter mycket om och men så fick jag honom i den korta korta "tölten" (samlingen) jag ville i ett varv. Efter detta varvet med en avslappnad Ljuffe så gick vi över till trav och låg form och sedan galopp två varv. Detta gjorde jag i bägge varven på samma sätt.

Idag däremot tog vi det lite lugnt, tog en 25 minutare ute och skrittade mest. Fick lugna och fina travsträckor och testade även mer samling inför tölt där och det gick finfint!! Riktigt nöjd efter dagen med min nakenfis.

(null)

(null)

(null)



» En timme idag

Idag red vi ut med en i stallet och hennes sto Ljufva, Ljufva och Ljúfur på tur! Vi red i en timme om inte lite mer, mestadels skritt för att bygga kondition men lite spring blev det också. En riktigt härlig tur som jag gärna gör om igen, det behövs för denne häst som vi nu bygger kroppen på! 

Imorgon blir det longering igen tänkte jag, man kan inte longera för mycket tänker jag. 

(null)