» Transformation month

Även om inte november har börjat än så påbörjar jag från och med imorgon ett försök till förvandling på Ljuffe.. Han har slappat, jag har slappat, vi har båda slappat helt enkelt! Nu blir det ändring på det, nu vill jag ha tillbaka den grymma Ljuffe jag sett tidigare av, nu är han lat... blir sur när man ska arbeta för att han inte "orkar". Nu jäklar! 

Ska imorgon ta en exteriörbild på honom och ta en ny varje vecka, på liknande sätt som den innan, hoppas på att se någon sorts skillnad på kroppen. Kanske inte nu under de första veckorna men sedan. Blir att träna ordentligt inför nästa års inomhustävlingar! 

Behöver dock leta tips på hur man kan länga musklerna på ena ryggmuskulaturen... så ena är kortare än de andra. 

(null)


» Ny klippmaskin

Sådär, då var den nya klippmaskinen inhandlad. Så nöjd än så länge (med hur den ser ut iallafall och verkar), har inte testat den ännu. I helgen ska jag klippa min familjs första islandshäst vi ägde för flera år sedan, ska bli riktigt kul att få träffa honom hos hans ägare! 

Men klippmaskinen är iallafall en Heiniger Experience, den jag hade innan (och har fortfarande) är en Heiniger Progress. Den nya har bättre motor och passar nog mig bättre då jag klipper så pass många hästar just nu. 

(null)


» Fantastiska lördag

Jag och en i stallet fick en impuls att åka iväg med hästarna och rida på stranden. Sagt och gjort så gjorde vi det! Vi åkte till Falkenberg och vi red i härliga tempon med pigga hästar i cirka en timme (med pauser). Helt underbart! Så idag blir det en lugnare dag för hästen då han säkert har lite träningvärk. 

(null)

(null)


» Egentid - långtur

Då jag endast hade ett av djuren idag pga hundpass för jobb så kunde jag åka till stallet och rida ut med Ljuffe en längre tur, närmare milen rättare sagt. Och det var riktigt härligt att kunna fokusera på knäpphästen bara en stund. 

(null)

(null)


» Longering igår vila idag

En riktigt go longerträning igår med Ljuffe, jobbade på bra i traven och galoppen, även skritten faktiskt! Han är dock sjukt stel i vänster varv, detta då musklerna i ryggen på högersida är kortare, måste försöka hitta ett sätt att länga den sidan, för det är så jobbigt att rida ett bra träningspass när man måste jobba mestadels av tiden med att lösgöra den sidan. Behöver börja googla och fråga runt!

(null)

(null)

(null)