» Udda much?

Jag visste sedan innan att min häst är väldigt udda men nu har han tagit udda till en annan nivå kan man ju säga haha! Han står inne på nätterna då och då nu (vilket han inte alltid gillar haha) och då har han nu börjat med något dumt och skumt... Har jag något hängande på boxkroken så drar han in det i boxen. Inte att han äter på sakerna så de går sönder utan bara drar in dem i boxen så ligger de där nedgrävda.. Och andra saker ligger blött (se bild hahahaha!). Skumma häst men min skumma häst! :)

Jag vet inte om jag nämnde detta innan men nu på Vængur KM som är på lördag om en vecka så kommer jag ju vara med i T8 men nu även V3! Min tränare övertygade mig :) dock blir det ökad trav i slutet istället för ökad tölt! Då jag bara kommer tölta i grenen innan :)


» Onsdag

Idag blev det en uteritt med min kuse på någon timme tror jag! Gosehästen lyssnade otroligt bra vid galopperna och galopperade långsamt precis som jag ville :) duktig! Sedan blev det en hel del ökade tölt inslag bara för att få hans huvud att tänka att det är lite kul att arbeta för ibland får man springa snabbt! :D

Min snabba uppdatering för idag iallafall, imorgon blir det en tidigare tur ut i skogen, sedan efter lördag blir det mer träning i paddocken ;)


» Hårdträning

Nu blir det hårdträning ungefär två veckor framåt, för den 7 september så är det dags för tävling! Sedan är det tävling den 5 oktober också och då blir det två grenar mest troligt, T5 och V5. Då är det Landi (inte min förening) och även det på Säve.
 
Har för tillfället lite bloggtorka.. Men det kommer nog igång antingen under dagen eller ikväll eller med lite otur imorgon igen.. Men jag är iallafall grymt taggad för tävling nu! Ska bli skönt att komma i gång med det. Och kanske snart någongång (blir nog nästa år) så håller vi i en liten skojtävling igen som vi gjorde i våras.
 
En bild från lag sm uttagningen i år :)
 

» Tävling på G!

Nu precis anmälde jag mig till Vængur KM som är den 7-8 september. Bara en gren dock men det är roligt det ändå! :) T8 blev det, aldrig tävlat i det innan så det kommer bli intressant, det är ju valfritt tempo tölt sedan byta varv och göra samma där. Det kommer nog gå bra! :)
 
Bjuder på en halvgalen bild på mig och Ljúfur en vinter två år sedan. :)

» Fotosession 23/8 2013

Min häst är den absolut finaste i mina ögon, här ska ni få se ett bevis på detta!
 
 

» Omgivningen

Jag tog tre bilder idag, två på utsidan av stallet och sedan ett rätt in i stallet från ingången. Inte de bästa bilderna men det är ju alltid kul att se!
 
Stallet taget från en av ingångarna (vi har två).
Bild tagen från min hästs hage. Lite hagar, paddock, boningshuset och stora stallet.
Här är då en pytteliten bit av travbanan vi har. Omöjligt att få hela den på bild ;)
 

» Söndrigt täcke

Ja, då var årets flugtäcke sönder, som tur var inte överdrivet mycket så det går att laga när man nu har tiden och orken till detta. Så går det när man har en häst som går ute dygnet runt ;)
 
Detta möttes man av när man kom till hagen, ett täcke som fläktar rumpan!
Här gick det alltså sönder, så det går ju att fixa! :)
 

» Sheltie bilder

Här har ni något som inte har något med hästar att göra men det är så sockersött så man måste ju bara dela med sig av detta till internetvärlden! Hunden ägs av min fina vän och det är en Sheltie (minicollie som vissa säger).
 
 

» Tandläkare

Idag hade vi hästtandläkare i stallet, vi brukar vara rätt så regelbundna med detta i vårat stall (iallafall jag nu efter alls som hänt med hans mun, iallafall käke, vi kan ta den en annan gång hehe) och idag var det dags igen. Det var återbesök för Ljúfur och en till då han förra gången hade foderfickor, denna gången var det bättre men man behöver göra återbesök en gång i halvåret så nästa blir om kanske 7 månader igen för att få bort fickorna helt.
Hans mun såg annars bra ut, inga sår i munnen efter varken bett eller att han bitit sig själv :) såg dock ett litet, litet bitmärke på spetsen av tungan när jag höll i den, hur han lyckats vet jag inte. Men nu är det gjort! Och man känner att man måste gjort hästen en god gärning med att hålla koll på tänderna :) så imorgon blir det en liten uteritt på bettlöst träns och med nyputsad sadel, lyxigt.

En sen uppdatering av en trött tjej, hållit igång hela dagen i stallet, från ca. halv 10 till 3 någon gång, kanske senare.


» Åh min sadel

Jag har tjatat om min sadel flera gånger jag är väl medveten om detta! Men är så sjukt nöjd med den och jag tar verkligen väl hand om den, visst sen har lite hårstrån från Ljúfur här och där men inga repor :)
Och idag fick den lite spa behandling med att ta bort smuts och sedan infettning, mysigt för en sadel.

För er som inte vet och undrar så har jag en Equipe Iceland Eva Singelflap. Bästa sadeln jag suttit i! Och bästa sadeln för min fina prins :) och självklart använder jag Equipes egna märken på mina sadeltillbehör.


» Kommer att behöva

Jag behöver egentligen ingenting mer nu till varken hästen eller mig själv! Men jag har nu tänkt sedan förra året att raka honom fram på bogen (alltså inte helt då han inte är van att ens vara rakad lite). Detta då han alltid på vintern blir så sjukt trött och svettig snabbt då han blir varm med all den päls han får. Så nu måste jag ju kanske leta täcken? Jag vet inte ännu men jag har bara fleece om något i stallet.. Väldigt många fleece täcken... Så jag behöver ett regntäcke och ett halvfodrat regntäcke eller om jag bara kör på ett halvfodrat regntäcke så slipper jag lägga ut så mycket pengar på fler täcken (smart!).
 
Jag har fastnat för ett vinrött som finns på Hööks då vinröd är Ljúfurs färg så att säga..
Detta täcke heter Regntäcke Basic Rain Thermo Master® och det är sjukt snyggt, har även sett det i det verkliga livet och inte bara på internet. Och det är fleecefodrat, inte för tjockt och otroligt snyggt! Kostar ju dock en liten peng så får väl börja spara redan nu tills rakningen är på G helt enkelt! Bara dem inte tar slut, då får jag beställa genom internet (det är jag bra på).
 
Men frågan är, behöver man täcke på hästar som inte är helrakade? Eller är jag nojig? Jag antar att det är min nojighet som sätter in...

» Vesturmästerskapen i bilder DEL 2

Här kommer del två några timmar efter del 1.
 
 

» Vesturmästerskapen i bilder DEL 1

 Då det blev en hel drös med bilder har jag nu rensat och valt ut de bästa, det blev en del så alla får inte plats i smma inlägg då det blir så sjukt många bilder annars! Men jag delar upp dem i två inlägg iallafall, blev ca. 30 bilder jag valde ut.
 
 

» Bästa hästen!

Åh, måste bara skryta lite om min häst! Han är ju bara bäst, har nu under 3 dagar ridit lugnt för att lugna ner honom och samtidigt grön upp kondisen igen och det har gått SUPERB! Först dagen på dessa tre så blev det en ritt i paddocken och travbanan, dag två av tre blev det en uteritt med kontrollerad galopp och en finfin trav varje gång vi travade, träning i nedförsbackarna och arbetstölt! Och idag blev det en uteritt till galoppbacken där han gärna sticker i full rulle! Men idag fick jag allt en kontrollerad galopp och fy datan vad jobbigt det var sa han! :) Och även lugn trav i början innan galopp, halt i mitten av backen och kontrollerad galopp idag hahaaaa! Stolt mamsi :)

En supercool bild jag tog idag i stallet förresten :)


» Dåligt väder

Sysselsättningen för idag då de är blåsigt och sjukt mycket regn när det väl kommer blir att hjälpa till hos systeryster min och att titta när 'männen' sätter ihop möbler och hjälper till då och då med skruvdragaren när jag vågar haha!

Inget hästrelaterat jag vet, men jaja, ibland får man skriva orelaterade hästsaker på en hästblogg! :)

Jag kommer att börja blogga mer från datorn snart då det blir lite mer bilder och annat som är bättre än mobilbilder! Lovar detta, inte för någon läser men i framtiden kanske det blir fler..


» Nyinköpt och träning

Idag blev det shopping som kom högst på listan att göra! Lite shopping på Hööks skadar ju aldrig någon direkt haha! :)
Det blev ett par ridbyxor, ridstrumpor som matchar strumporna och sedan även en bling hjälm! Äntligen en ny hjälm! Varit i stort behov av en ny hjälm under några år men aldrig fått 'tummen ur', som man brukar säga, för att få en hjälm köpt. Men nu blev det en Lamicell hjälm med Swarovski kristaller! I löveee..!

Så nu kommer jag känna mig så snygg när jag rider min lilla prins :)
Och på tal om att rida så red jag även idag! Blev först en träning i paddocken där jag red igenom skritten och traven och lösgjorde honom. Sedan blev det en (läs!) kontrollerad galopp runt travbanan, hela vägen runt! Duktiga häst, efter det blev det ett normal tempo tölt runt med skritt inslag då och då, sedan en välbehövligt avskrittning :)


» Ledighet

Idag får hästen en dag ledigt, egentligen behöver han verkligen inte vara ledig och jag vill rida, men känner mig seg efter två dagars av en hemsk huvudvärk så måste vila! Dock måste jag ner ändå en snabbis och fixa vatten till killarna men det går ju fort ändå.

Imorgon är jag fit for fight, eller fit for ridning, då jag lite halvt vilat, trots jobb.
Imorgon blir det paddockträning på obestämd tid haha ;) han måste börja lära sig att inte lägga hela sin tyngd på bettet och i mina armar och händer och sedan bara stressa upp sig och springa, springa, springa. Jag fattar inte var han fått det ifrån och hoppas att det går att träna bort! :) men det gör det nog hehe.


» Sävekul!

Precis landat i soffan efter en heldag på Säve, en tripp till stallet där det blev ett hagbyte för killarna och mata de andra hästarna som står inne, sedan dusch och ett dyk ner i soffan!

Imorgon blir det jobb, första dagen på en 6 dagars jobbtid :) kommer bli tufft men tur då att jag är likaså.

Har massvis av bilder från dagen på Säve där Vestur hade sitt alldeles egna VM (VesturMästerskapen). Där var det massvis av fina hästar, dock fler bilder av Team Gneistis ekipage då jag hejade på dem idag! :) men fick några andra bilder i hoppningen och stafetten. En rolig dag med mycket blåst, hästar, kanoner, gevärer och andra konstigheter haha!


» Over and out

Då är lag SM slut för min tid, mitt sista år var ju detta och har varit med två gånger. Och denna gången kom vi 9:a av 14! :) måste säga att det var ju inte dåligt från att ligga sist första dan och sedan kämpa oss upp till delad 9:e plats!

Har inte haft tid att skriva i bloggen sedan lag SM då jag var sjukt trött dagen efter, sedan på torsdagen åkte jag till Makky och stannade där till tisdagen. Och då kom jag hem sent på grund av en massa tågförseningar. Och sedan på onsdagen till idag har jag jobbat. Så nu är jag helt slut i kropp och huvud! Imorgon blir det morgonfodring i stallet som pricken över i:et. Men får iallafall sova två timmar extra.

På lag SM förresten så tävlade jag ju T5 första dagen. Kan säga att det gick som det gick helt enkelt. Den korta tälten var bra faktiskt! Mycket bättre än innan, men ökningarna blev väl inte så himla bra tyvärr.. Massvis av rollningar och kunde knappt köra ökad tölt men jag försökte och hade roligt ändå på banan :) min häst är en liten skruttfis ;)

På FS3 (markarbetsshowen) så kom jag 4:a! :D poäng till mig haha, trots musikstrul så kom jag 4:a. Musikstrulet var för att någon hade väl gått så att de dragit av en sladd någonstans så ljudet försvann. :( och under tiden som de försökte åtgärda detta så hann Ljúfur bli ännu mer rastlös i värmen än vad han redan var! Haha :) snuttefisen..

Ja där har ni det. En snabb genomgång på mina grenar på lag SM, kan skriva mer runt det någon annan dag kanske, bara för att jag själv ska kunna komma ihåg det (vilket jag nog kommer göra för att var bara så sjukt första kvällen/natten) haha! :)