» Ingen vila ingen ro

Skrev precis ner alla de jag klippt i min kalender, och i en bok jag har skaffat för att skriva alla jag klippt på en lista. Och jag räknade till 13 hästar (inklusive min egen, så 12 andras). Helt sjukt! Att man hunnit med. Imorgon är det som sagt dags för två till, två jag inte känner till så det ska bli roligt att få klippa andras som man inte känner, lite läskigt också! För tänk om det inte blir som de tänkt eller tycker? Men jag ska köra som jag alltid gör och det brukar vara uppskattat. 


Och imorgon ska jag upp tidigt och åka till stallet för att hinna med att bygga lite på en hage och även rida för att sedan åka iväg till första hästen som ska klippas. Kommer bli en riktigt grym dag! Återkommer med uppdatering imorgon, nu är jag helt slut och måste sova...


» Tre hästar till!

Och på en lördag som denna så har jag hunnit med tre hästar till att klippa, två helklipp och en halv. Mindre än två timmar tog det för två hästar för helklipp, och cirka 30 för hästen med halv. Så duktiga alla tre, och så snygga de blev! 

Glömde tyvärr ta bild på alla tre, men fick iallafall bilder av en av de som jag bad ta bild för jag glömde, så det är de som visas här nedan och det är Miramis (Mirran). Och imorgon är det dags för två hästar till som ska få varsin halvklippning. Efter dessa får det nog bli ett besök till sliperiet med skären, alltså skicka de. Och då är de borta en vecka. Men tror jag nog kan göra dessa två imorgon, samt en till nästa vecka som ville ha halsen och bringan klippt.


» Hästar #7 och #8

Då har jag klippt tre hästar till sedan sjätte hästen. Två av tre har jag bilder på. Men den jag inte har bild på fick en halvklippning och halva halsen, så som musblacken har på bilden här nedan. 

På lördag blir det tre hästar till, och idag klippte jag även en blixt på en av shettisarna vi har i stallet, blev riktigt bra för att vara första försöket med figurklipp! 


» Stall-ledigt igen!

Gjorde det lyxigt för mig och tog det lite ledigt från stallet idag, även Puff som bara får vara lite häst två dagar i rad, värsta lyxen för han! Så istället för den dagliga lotionen av att vara i stallet så tog jah och hunden oss en promenad i ett motionsspår inte långt ifrån oss. Vi gick en liten runda, närmare bestämt runt 9km. Så nu är vi bägge lite slöa och jag ska dricka en grön smoothie.


Imorgon däremot blir det stall, lite longering och klippning av minst en häst! 


» Hur det gick?

Hur det gick på tävlingen ja! Det gick hur bra som helst, min finaste prins lyssnade så bra och flög fram. Vi kom till A-final i fyrgången och kom 3a i T5. I finalen var han lite trött men vi slutade på en femte plats och han kämpade så himla bra. Världens bästa gris! 


Och nu har han fått ta det lite chill dessa dagarna som gått, vilade i söndags, skrittade i måndags (igår) och idag vilade han igen. 

I helgen blir det en liten biodejt för min del, får se om han beter sig som en gentleman hehe! Vi tänkte se IT och jag kommernog skita ner mig, clowner.. nej tack! Men skräck - jaaaa! 


» Tävling på G!

Imorgon är det dags, då ska vi tävla Km. Blir fyrgång och tölt för vår del, och låter det gå som det går skulle jag tro. Blir det skit så blir det skit men ska försöka göra vårat allra bästa! 


» Klippa häst hela veckan lång

Sjätte hästen klippt och det blev Samba som fick klippas en go halvklippning. Nu kommer hon orka träningen och uteritterna mer. Hon är bäst att klippa! Står som ett ljus och är hus go som helst och bara står och sover, så bör alla vara hihi.


» Häst #5!

Det går undan nu, femte hästen klippt idag. Blev ett islandssto som ville ha en halvklippning och halva halsen. Blev sjukt nöjd och känner verkligen hur jag utvecklas för varje gång! 


» Häst #4 klippt!

Nu har jag redan hunnit att klippa fyra hästar, två helklippta och två halvklippta. Hoppas på fler då det är så sjukt roligt att klippa och förfina arbetet man gör! Och hästarna älskar det. 


» Strandhäng

Hängt på stranden idag med Ljúfur, Jax och päronen! Så härlig dag att rida på.


» Naken-Puff!

Nu äntligen har jag fått klippt min lille häst. Nu är han naken och testade något nytt och klippte ner till knäna på honom. Blev som det blev och nöjd för att vara första gången. Nu blir det hårdträning denna vecka! 


» Ridning x2

Idag fick jag äran att rida en annan höst i stallet, ägaren kunde inte rida själv idag och tänkte att det är ju superroligt att testa andra hästar och även hålla igång en annan häst. Blev paddockträning för både den hästen och Ljúfur. Gick superbra för bägge!


Sen en mindre rolig sak var att min lille skritt skadade benet idag.. får hoppas han blir bättre till imorgon. 


» Mockat och klart

Pedantiska jag visar upp min pedantiska lockning före och efter från gårdagen.


» Nu är det höst

Hösten har kommit till Göteborg nu. Regnat konstant i flera dagar och hästen har fått ofrivillig vila två dagar och enkla ridpass de andra. Idag är nog första dagen som man faktiskt kan rida utan att bli dyblöt. Får hoppas det håller i sig tills man ska till stallet. 


Nu går Ljúfur i en egen hage på dagarna, hagen hans kompisar går i är som en sankmark och jag vill spara på hans hovar så gott det går, även så jag kan ha 100% koll på vad och hur mycket han äter, och dricker. Han har gått in ett par nätter nu pga just regnet, hoppas på att han snart kan vara ute lite mer. Men snart blir det att helklippa så då kanske han får gå in ändå. Jag väntar bara på att hans sommarpäls ska sluta fälla så blir det en rejäl klippning sen! 


» Kvällens mys!

Nu till något icke-hästigt, då man måste variera sig. En myskväll hemma och snart bär det nog utåt på någon promenad eller så, härlig lördag! 


» Efter regn kommer...

...mer regn! Så har dagen sett ut, regn, regn. Och regn. Men sånt som händer och det är bara vatten! Tar oss ut på en promenad i skogen ändå.


» Regn och dojor

Sådärja! Hästen har de nya dojorna på och blev tyvärr ingen ridning idag då jag var gjord av socker tydligen.. det regnar okej! Men imorgon blir det ridning på morgonen iallafall, och hoppas på bättre väder, men regnar det så rider jag ändå! 


Nu är det två veckor kvar till tävling då nu läggs pressen på Ljúfur och på mig att träna hårt, och bra. Nu ska han slimmas lite och bygga muskler som fan.


» Träna, träna, träna - nya dojor!

Tänkte rida i skogen idag och till sjön, men orken fanns inte i kroppen så det blev en ridning runt travbanan istället med massa tölt och trav! Alltså hans trav är att dö för just nu, superfin! 


Och imorgon blir det stall tidigt, hästen ska få nya dojor och jag tänkte vara i stallet i god tid och kanske hinna rida innan skorna tas av och nya sätts på. Men vi märker hur morgonpigg jag är och hur tidigt jag är där helt enkelt. 


» Två timmars tur igår, idag...

... blev det hjärngympa med lite trickträning! Så duktig och han tycker det är så roligt och det gör det roligt för mig med. Och igår var vi ute på en tvåtimmars tur med tre till från stallet samt Jax. Så grymt bra träning för bägge. Ljuff var helt genomsvettig efteråt, inte lätt med vinterpälsen som är på g och värmen. Imorgon tror jag det blir lite paddockträning med lösgörande och rumpfokus. 


» Första klippningen för "säsongen"

Då har jag klippt första hästen för säsongen igår. Blev en liten ponny vid namn Prins Daniel som blev första offret för klippmaskinen. En helklippning för honom och han var superduktig! Fick göra det snabbt och snyggt då han har en tendens att bli uttråkad om saker tar för lång tid. Men oj vad duktig han var, han har satt ribban för resterande.