» Ett stycke trött hund idag

Först jobb för min del idag, sedan senare på dan drog jag, Jax, min kompis ich hennes hund iväg och badade. Jax simmade som en tok! Hoppade i vattnet hela tiden, och hoppade på mig så jag nästan drunkna haha! Världens sötaste Jax, grym är han! Efter badet drog vi hem, sedan åkte vi till stallet efter cirka en timme hemma. Så nu, nu har jag en trött hund kan jag säga. 

Ljuffe däremot var varm, vi körde lite på travbanan och han kändes fin, lite styv vissa gånger men fin. Nu ska vi anmäla oss till klubbmästerskapet! 

(null)

(null)


» Nya dojor idag igen!

Då var det dags, dagen då Ljuffe fick nya skor igen. Riktigt skönt att se hästen stå och bli ompysslad av bästa hovis! Hann longera Ljuffe innan skoning och även blöta ner fötterna lite innan, vet inte om det hjälpte men kanske lite. 

(null)


» Snabb-som -blixten-tur

Bokstavligt talat så blev det en supersnabb ridtur idag, började åska när jag kom till stallet ikväll, och lite småregn, regnet gör mig ingenting det är åskan... gillar inte åska! Men trotsade regnet och red till travbanan iallafall, sedan hamnade vi i en flygmyresvärm så vi övergav travbanan och gick till paddocken och bara skojtöltade lite. Men sedan kom världens blixt och ett dånande muller, så kände jag mig klar och töltade till stallet igen haha! Det var vår tur för idag. Men regn får vi nu lite grann iallafall, mycket välbehövligt! Och behövde nog, trots att jag inte gillar det, braka loss lite med åska, temperaturen föll direkt. Från 29 grader till 19 på någon halvtimme. 

Nu mullrar det fortfarande, men sitter tryggt i sängen som tur var! 

(null)
Här får ni en bild på en struts på tal om ingenting.

» I detta nu

Byter ut stall och häst mot hav och vind idag, väldigt skönt att bara vara här bland båtar och se om några badar vid stranden. 

(null)

(null)
(null)


» Dagen efter den trettonde

Ingen otur igår! Helt otroligt, brukar annars alltid ha världens otur i allt. Skönt att jag slapp detta - peppar, peppar. 

Idag har jag tagit med mig den fluffige till stallet igen där jag städade det jag skulle städa denna veckan, krattade lite utanför stall och sedan red vi ut. 6km blev det för oss, även den fluffige hunden. Sista dagen/kvällen/natten här för mig nu, men rätt skönt för saknar min egen skrutt nu haha!

Försöker även nu fundera ut hur man kan göra iordning i en av våra sadelkammare i stallet. Spännande, någon dag ska jag försöka fixa stora stallets sadelkammare också! 

(null)

(null)

(null)


» Fredag den trettonde

Hade med mig en annan hund till stallet idag, en liten och fluffig en. Min hund är på andra äventyr över helgen, och jag passar hus och djur. 

Åkte till stallet runt 18 och tog med ena hunden jag passar och vi tog oss en tre kilometers tur i skogen. 37 minuter tog turen, riktigt skönt, inte för varmt och kunde ändå rida med shorts. Efteråt tog jag en snabb tur förbi hemma och hämtade linser som jag skulle bytt igår, tog sedan och beställde kebabtallrik från bästa pizzerian, en i centrum där jag bor, och tog med mig hit. Så nu sitter jag här, och äter en go kebab, har en nöjd fluffig, trött hund också på golvet så det är alldeles perfekt! 

Imorgon tänkte jag att jag rastar dessa små jyckar, åker till stallet och städar för städveckan jag har nu, sedan hem och duscha, tillbaka hit och ut med hundarna. Sedan väntar vi tills kylan på kvällskvisten och tar med mig den fluffiga hunden tillbaka till stallet för att rida, mycket fläng men då har jag iallafall dagen fullspäckad. 
På söndag ska jag till sommarhuset i Falkenberg på dan och hämta hem min stora hund. 

(null)

(null)


» Tölt-lat

Idag kunde Ljuffe tydligen inte tölta, eller samla sig. Väldigt jobbigt när man är alldeles jäst i magen av nytt gräs i ny hage. Tölten var väldigt jobbig och han blev otroligt sur när jag sa till att vi skulle jobba lite. Fick okej tölt till slut och valde sedan att strunta i tölten resten av passet. 

Imorgon ska vi ut på en motionstur tänkte jag, det behövs för bägge djuren.

(null)

(null)

(null)


» Måndag

Turen idag blev lite mer än en timme med båda djuren ute i skogen, riktigt härligt! Var inte för varmt eller kallt, alldeles lagom. Och nu precis har det åskat och regnat som tusan, behövligt dock. Och i helgen ska jag vara husvakt från fredag-söndag och hoppas på måndag/söndag kväll att åka till sommarhuset kanske och umgås med pappa lite. 

(null)

(null)


» En mil igår

Japp, igår red vi en mil på en härlig uteritt tillsammans med en till i stallet. Riktigt skönt att få rida ut tillsammans med sin pigga häst som ändå lyssnade så bra. Härliga galopper och töltsträckor men även lite busgalopp. Nu påbörjar nämligen operation gå-ner-i-vikt för hästens del! 

Jax fick inte hänga på igår på turen då vi red på dan och det var alldeles för varmt, tog han på en egen längre tur på kvällen bara han och jag, mysigt! 

Och idag får hästen nog vila igen om inte någon jag frågar vill rida, jag hinner inte då jag ska iväg på lite partaj mitt i ingenstans, och ska hjälpa till att fixa innan festen så åker om några timmar bara. Så nu måste jag ut med hund på promenad för att sedan hinna duscha, äta och fixa mig. 

(null)

(null)


» Godmorgon

Ja då ska vi iväg idag! Jag har varit vaken sedan 2 och är förvånansvärt pigg..? Tagga för heldag på resande fot då! 

Igår fick Ljuffe vila, även idag, hinner liksom inte rida idag.. eller även om jag hade hunnit tror jag inte att jag hade orkat. Men han fick träna lösgörande och kondition i förrigår så! 

(null)

(null)


» Godnatt

Nu blir det att försöka få några få timmars sömn... klockan står på 01:50 inatt haha! Ska iväg till Danmark och hämta hem hästen som stått på betäckning där. Och båten går vid 04:00.. segt men då kommer vi hem tidigare också. Så godnatt! 

(null)

(null)


» 4 kilometer senare

Precis gått kvällsrunda med Jax på 4 kilometer ungefär, en stallvilodag idag för mig, hund och häst, eller hästen får bara vila i och för sig. 

Imorgon ska vi nog dit iallafall och rida lite! 

(null)