» Framsteg och uteritt

Det går faktiskt framåt nu med ridningen med Ljúfur! Igår red Frida honom igen, vilket jag uppskattar, fick även hoppa upp och känna lite själv och det kändes riktigt bra! Idag gjorde jag ungefär likadana övningar som jag såg Frida göra igår, lite extra med traven på åttvolt bara. Och det gick väldigt bra måste jag säga, väldigt bra. Duktiga häst ♥
 
 
Imorgon blir det uteritt med de flesta i stallet, en mysig första december-ritt! Efter det så blir det stallmöte inne hos stallägaren med glögg, soppa och pepparkakor. Mysigt! Härligt att ha en nära gemenskap i stallet, jobbigt om vi inte hade haft det :)

» Skäggig gubbe

 

» Kort film med #trav och #tölt

Tänk nu på att det är träning. Tölten är arbetstölt, 'joggandes' så att säga. Traven är nyss påbörjad haha! Därav en fuling till nedtagning då han såklart ville fjompa ;)


» Före/Efter







» En novemberdröm

 
Min lilla fluffiga boll som man kan gömma händerna i och bara gosa! Det gjorde jag idag, bara massa gos :) Kallas vilodag.

» Träning av tränare

Min hästtränare fick idag rida min knashäst, hon ska även rida en gång till i veckan och jag uppskattar det så jäkla mycket för att hjälp jag kan få! Och säger som henne, att vi ger inte upp och han får vintervila när han släpper dumheterna ;)
 
 
Så tack så jättemycket Frida Höglund! Du är grym! :)

» Pälsigt

Så sjukt mycket päls som växt fram på den lille kroppen min häst har! Så sjukt mycket på en sån sjukt kort tid haha, sjukt, sjukt, sjukt ;) 

Det är jobbigt när man ska sätta på att utrustning när man måste tänka på att inte klämma pälsen på honom, typ vid sadelgjorden samt vid tränset. Islandshäst-problem haha! 


» Hot Chocolate

Invigde en av två muggar jag köpte på Ullared när jag var där, valde såklart en "Hot Chocolate" där det fanns tre olika saker att ha i chokladen. Som marshmallows, double chocolate mix och mint chocolate mix (om jag inte minns fel).
 
 

» En vacker november-dag

 
Några av de bilder på Ljúfur som fotades igår :)
 

» Förhandsvisning

Här kommer en liten bild från "fotograferingen" igår, min fina häst vet exakt hur man ska göra när kameran åker fram! :)
 
 

» Avkoppling

Efter en dag i stallet med fotografering (bilderna kommer när de kommer) och ridning så blir det nu lite häng med bästa vännen. Härligt avslut på en söndag! 

(Hund på bild är inte bästa vännen som jag menar haha!)


» Fotografering

Förhoppningsvis så blir dagen imorgon fin och inte för ljus utan det där perfekta fotoljuset som kan komma ibland. Detta då jag ska ner till stallet i god tid imorgon förmiddag och ta lite foton på små hästar! Det är alltid kul att ha lite bilder på sin häst liggandes så man kan gå tillbaka och titta hur det var då och så vidare.
 
Kom precis på i denna sekund att min häst blir hela 10 år nästa år! Sjukt så fort tiden går! Haft honom sedan han var ca. 3 år gammal! Har alltså haft han som min i ungefär 7 år, gud vad tiden går fort.
 
Min häst får gå med lös till hagen ibland, bara för han kan!

» Låt oss jämföra

Idag red jag ut i skogen med min lilla häst och tänkte ta vår vanligtvis fina väg som vi kallar "kalhygget".. Första biten är som vanligt, inget mer ovanligt än att det vält ett träd sedan stormen antar jag som var för ett tag sedan, men det kunde man lätt rida runt och sedan fortsätta. Sedan var det åter igen som vanligt, men efter en bit så blev det kaos. Eller det såg ut som kaos iallafall (se bilder nedan).
 
Det som faktiskt stör mig är att markägare klagar på hur hästarna trampar upp och förstör marken när vi går igenom skogen. Men våra hästar har fyra små hovar som de (för det mesta) har koll på var de sätter dem och är det en större rot som ligger tvärs över marken så väljer de hellre att gå över den än att trampa mitt på den. Och så kommer vi till att när markägarna ska skövla skog. Då kommer de i sina flera tons maskiner och bara kör över allt i deras väg, rötter knäcks, träd blir överkörda osv. Och så har de ändå mage att klaga på våra små 400 kilos hästar (på ett ungefär alltså, både stora och små hästar talar jag om nu) när de själva bara kör över allt och inget med sina tunga maskiner. De gör stora hål i marken och allt ser verkligen ut som kaos.
 
Och sedan kan de inte ens rensa efter sig heller, nej nej.. Så alltså så som det ser ut nu i skogen som de lämnade det kommer det säkert att se ut hela tiden. De kommer inte återställa någonting, det är alltid så att de bara 'här kommer vi' och skiter sedan i resten. Nej, det irriterar mig.
Det vi möttes av först..

Taget bakåt åt det hållet vi kom ifrån.

Hästarnas "skada" på marken som är farligt tydligen.


Och sista biten såg ut såhär. Tror de ska lägga rör eller någonting, kanske bygga hus vad vet jag? Men jag tycker ändå inte att de ska klaga på våra hästar när deras egna maskiner gör mer skada än vad till exempel 4 hästar gör tillsammans.
 
Tur för mig att min häst går fram var jag än ber honom, och han är duktig och hittar de bästa vägarna om det till exempel ser ut som ovan.

» Just nu: Skogen




» Min prins ♥ DEL 2

 

» Min prins ♥ DEL 1

 
Här har ni honom, i egen hög person, nytt och fräscht från idag, den finaste prinsen ni kan finna! Iallafall i mina ögon. En väldigt lurvig häst som tycker det är skönt att få springa av sig lite i paddocken.
 
De resterande bilderna kommer om ett tag.

» Fuxar passar i vinrött

Tog en bild på Ljúfur förut när han var vackert klädd i sitt nya Thermo Master täcke som vi köpte från Hööks för 599:-. Så för er som inte visste, så passar fuxar och vinrött som handen i handsken. Enligt mig iallafall och bör vara enligt alla andra också haha!
 
Jag satte inte det 100% vackert på honom men det får ni ta! :)

» "Rosett-fasa"

Kom nu på bara sådär att Ljúfur är lite feg för rosetter vid tävlingar.. Får alltid sätta dem på stöveln för att han inte ska få ryck när de fladdrar vid hans ansikte. Han har alltid varit väldigt känslig när det kommer till sina öron så det kan ju vara därför.. Får nog börja "rosett-träna" honom lite. Men vet inte riktigt hur man ska börja? Bara sätta den på grimman och ge god mat/godis när han står i stallgången? Då fladdrar den ju inte och det är väl bra att börja med? Jag vet faktiskt inte haha! Men på tränset ska den sitta vid tävlingar iallafall! Det är ju finast.
Vi får testa oss fram och se vad som är våran bästa grej så att säga. Brukar alltid vara rätt så på om det är saker han är rädd för. Han måste alltid, vid minsta lilla reaktion för något, gå fram till det han reagerar för och lukta och röra det. Det funkar alltid väldigt bra! Vi har haft flera trailträningar i början av året inför lag sm (jag var med för det är alltid bra med lite trail) med presenningar, ett duschdraperi som man inte såg igenom (vilket var otroligt läskigt). Men men träning så går allt. Nu går han igenom och över saker som han tidigare var rädd för, eller inte rädd kanske men mer osäker för. Presenningar har vi tränat på massa, gått över, stått på bara och ätit godis, bugat på med pannan på presenningen osv. Min häst kan han!
 
Men rosetter är fortfarande läskigt, tro jag det när de fladdrar i vinden som att de ska äta upp honom haha! Det löser vi, måste bara få tummen ur och köra på!
 
Nu ska jag till stallet iallafall, nya täcket ska med för vi ska ta en fin bild på honom med det på, samt andra bilder utan täcke i paddocken. Idag blir det en rolig dag i paddocken.
 

En glad Ljúfur i paddocken i somras :)
(och i hagen, bilden längst upp)

» Thermo Master Regntäcke

Nu har Ljuffen fått sig ett nytt, fint regntäcke att ha när det är blaskigt ute. Vinrött såklart då det passar honom bäst! Nu har han nog allt en häst kan ha i princip, det enda som saknas nu är en ny lädergrimma, men den tar vi nästa år haha!
 
Köptes på Hööks.
Hittade en jättefin grimma när jag var på Hööks förut och köpte täcket, jag är en "bling-tjej" så den hade passat oss perfekt (mig och Ljúfur alltså). Men det finns säkert andra när jag har råd som jag kan köpa som har ungefär lika mycket bling, för om man har för mycket bling kan det bli osnyggt.

» Min häst är fin

Ville bara få det sagt nu, att min häst är fin! Han må vara lite rund men han är fiin! Han har en sån söt liten rumpa som är perfekt rund, perfekta ögon :) hela han är perfekt! 

Ville som sagt bara få detta sagt så it's out there. 

Blir snart nya bilder på min vackra häst, måste bara få in en dag med perfekt ljus och då han inte är blöt! 




» Åka iväg

Åh vilket sug jag fick på att åka iväg på äventyr med Ljúfur! Men ett problem bara.. Jag vet inte var!? Fick bara tanken nu, out of the blue. Problem problem när man inte vet vart man ska åka ens om man nu vill åka iväg. Rida ridhus år väl aldrig fel? Rida bana? Finns ju egentligen massvis av saker man kan hitta på! 

Ljúfur ska strax ställas av för vintern ett tag, inte bestämt mig för hur länge, innan ska jag försöka jobba igenom vårat problem som ännu inte är löst. Ska även försöka få tillbaka lite kondition så blir det lättare att få igång den sen. 
Kanske man ska åka iväg och träna i vatten med honom på ett sådant ställe som har träning för hästar? Det hade varit intressant och se hur han reagerade på det. Han gillar ju att bada, han gillar vatten, annars är han mesig också men det brukar oftast lösa sig. Blir att ta mig en funderare på detta! 




» Catching Fire

Filmen igår var grymt bra måste jag säga! Verkligen över förväntan och rekommenderar den verkligen till alla, dok mest till de som sett första för då förstår man lite mer i handlingen. Då vi satt längst fram så såg vi allt kanske lite för bra för vårat bästa så att säga, i de närgångna scenerna såg man porer, i kyss-scenerna såg man slemtrådar och folk som spottade när de pratade. Men allt det måste väl ändå vara tecken på att det var bra kvalité på filmen så att säga? 
Bild från Google.

Nu till något helt anat! Jag letar förgäves efter smilies till bloggen, så man slipper :) just de tråkiga och platta och opersonliga.. Så om någon sitter på dem och vill dela med sig så dela med er till mig tack! Uppskattas! 

» Kyla

Så jäkla gött med lite kyla nu, äntligen! Tog sin lilla tid men nu börjar den nog komma krypandes. Dock blev det lite kallt att rida med endast ridbyxor och en tunnjacka med en fleece under men fötterna var varma och goa med mina fina skor och raggisar. 

Nu sitter jag i köket och värmer mig vid elementet och ska strax gå ut och väga hö och släpa vatten till hagen. Då blir man varm iallafall! :) 

» Kyla

Så jäkla gött med lite kyla nu, äntligen! Tog sin lilla tid men nu börjar den nog komma krypandes. Dock blev det lite kallt att rida med endast ridbyxor och en tunnjacka med en fleece under men fötterna var varma och goa med mina fina skor och raggisar. 

Nu sitter jag i köket och värmer mig vid elementet och ska strax gå ut och väga hö och släpa vatten till hagen. Då blir man varm iallafall! :) 


» VIP bio imorgon

Ååååhh, längtar så sjukt mycket till imorgon! VIP bio för att se Catching Fire (fortsättningen på The Hungergames för er som inte riktigt hänger med, som min kära syster till exempel hihi). Ska bli grymt roligt och en upplevelse att vara på VIP bio :) Ingick dricka och popcorn eller något så det är nice, men får nog köpa lite extra ifall, ifall! Filmen är ju trots allt två och en halv timme lång.
 
Och eftersom det är VIP så får inga småbarn gå dit, det är 18 års gräns så det är härligt att man slipper det lite på en "premiär" så att säga ;)
 
 

» Stall-ledigt

Idag blev veckans stall-lediga dag då jag la tid på att (äntligen) städa mitt rum. Dock fastnade jag nu framför datorn istället för att fortsätta, men ja.. Sånt som händer antar jag, jag är nog inte den enda! Kanske är den enda som fastnade med att kolla grimmor, men sedan blev det bloggläsning hos massa andra hästbloggar.
 
Får väl återgå till att städa lite nu då. Det suger men det måste göras annars blir det bara usch i hela rummet! Eller något.. Hade hellre umgåtts med min fina kille idag men det gör jag resten av veckan. För det förtjänar han!
 

» Markarbete är dagens grej

Idag blir det, precis som rubriker säger, markarbete med lille Ljúfur. Antingen lös eller "infångad" ;) Har inte riktigt bestämt mig på den fronten ännu! Men det brukar gå bra vilket som, får han lätt att sänka huvudet i trav och arbeta med ryggen lite mer även om han är lös i rundvolten med mig, men får han även sänkt med rep och annat.

Så bara att bestämma! Efter det ska jag iallafall leta julklappar till mina föräldrar, mina systrar har redan sina klara här hemma så det är bara mina två päron kvar. Jul... Tänk att det snart är en månad kvar till julafton! Det är 18 november, känns fortfarande som mitten av hösten. Förra månaden var det som att det var sensommar. Sjukt! Men det känns ändå bra att köpa klart allt nu inom kort så man slipper stressen sedan, för det är såååå typiskt mig. Och Ljúfur ska ju få något också såklart! Det får bli massa gottigheter (som jag tror jag nämnt i ett annat inlägg) och massa kärlek. Och kanske en ridtur i snön, om det kommer någon vill säga.
 
En bild från november månad 2008. :) Snö då iallafall!

» Jacson Coolertäcke

Nu har jag fått ett finfint Coolertäcke till hästen min! Hade ett förut men det var för stort, så ska sälja det :) också ett Coolertäcke från Jacson, intresserad? Säg till! Storlek 135 fast är som 140-145 :) 

Samma färg som bilden nedan fast istället för guldkant så är det en ljusblå kant.



» Paddockträning

Kom på i morse att jag har ju kvällen i stallet, alltså kvällsfodring. Så det får bli paddockträning idag igen, samt imorgon då jag ska jobba till halv 4 och är väl inte i stallet förrän vid 5 tiden, och då är det ju nästan helt mörkt.. Så får bli uteritt på söndag istället! Men uteritt som uteritt, måste bara fundera ut vad man ska träna i paddocken idag. Skritt med inslag av halter kanske? Roligt!
 
 

» Gekås Ullared

 
 
Idag blev det shopping i Ullared, blev lite shopping där. En ny gängtapp (för broddhålen i Ljúfurs skor), en ridluva (som man har under hjälmen som går runt hela huvudet och gör en varm), täcke, julklappar till mina två systrar så nu är jag klar med dem och bara mina föräldrar kvar i familjen. Ljúfur kommer väl få en grimma i julklapp ;) Nej men massvis av gott!
 
Sedan blev det inte mycket mer fakiskt, reflexer har jag, grimmor har jag definitivt (även om jag såg en idag på Ullared som var jättefin, men fanns bara i ponny-storlek). Schampoo och balsam till mig själv blev det också. Och ett par jobbar där det står Hot Chocolate på.
 
Så idag blev det stall-ledigt för mig och ridledigt för Ljúfur, han står inne nu inatt då mina snälla stallkompisar tänkte på honom också när de skulle ta in sina egna då det skulle regna igen (de står ju annars ute dygnet runt men har knappt fått en chans att torka upp!). Så imorgon blir det stall och ska nog rida ut en längre runda, trots att Ljúfurs kondition inte är den bästa just nu så får han ta sig i kragen och stå ut med en lång uteritt, det gör han bara gott!
 
Min kära mor ska till Ullared med vänner i helgen, så då ska jag skicka med en liten inköpslista av vad som jag kan tänka mig att "få". Då jag just nu inte har mycket pengar och hade en liten budget för denna gången så kunde jag tyvärr inte köpa allt jag behövde och ville ha.. Prio ett är faktiskt ett regntäcke. Jag har ett ja, men det är lite stort och begagnat, vill gärna ha ett med lite fleece i då jag snart ska raka han igen (samma sätt som förra gången) då det nu knappt syns.

» Tiden försvann

Fastnade i att läsa Tennisryttarna's blogg så glömde helt av tiden.. Kände att jag skulle ägna mig lite tid åt att läsa andras bloggar och tydligen ägnade jag all min tid åt just en blogg.. Så det blir väl fler imorgon! En bra blogg, just saying! Jag fastnade ju ;)
 
Nej, men på tal om någonting helt annat här på kvällskvisten. Nu äntligen känner jag att min häst börjar släppa mer, dock tar han fortfarande gärna bettet vid snabbare tempo än skritt då och då men idag var det bättre. Det är så sjukt svårt att förklara vad han faktiskt gör när han "tar bettet" för han tar det inte riktigt så som en häst kan ta ett bett, det är mer.. Jag vet inte! Jag vet faktiskt inte.. Man måste nästan rida honom och känna det själv för att man ska förstå min frustration med det hela. Jag byter ofta bett, rider ibland med bettlöst träns, tränar från marken ofta och har aldrig varit hård i handen. Så jag vet inte var detta kommer ifrån, faktiskt! Det hela gör mig lite lätt ledsen att jag inte kan få bukt på det själv. Hade verkligen velat ha mer hjälp av fler som kan testa honom och se vad fasen det kan vara! Tänderna har jag redan kollat, dem kollar vi regelbundet så det kan ju inte vara det?
 
Någon duktig som känner sig manad att testa? Haha! :) Desperat tjej här, vill iallafall ha kommit framåt innan hans vila, annars blir det ingen vila än! :O
 

» Ja, jag köpte den.



Överdrivet snygg grimma måste jag säga! Så värt pengarna, endast 49:- för denna grimma! 79:- för grimman och ett svart vanligt grimskaft. Passade perfekt på Ljúfur och älskar färgerna!
 
Imorgon blir det Ullared och jag kommer säkert hitta grimmor så det står härliga till.. De som känner till mitt grimberoende skrattar bara åt mig, men jag kan verkligen inte hjälpa det! Det är faktiskt kul att ha olika grimmor i olika färger och material.. :) Kul att matcha och allt sådant.
 
 
Här har ni då en bild på min hästs panna. han har alltså två virvlar i pannan vilket gör det så mycket lättare för mig att veta att det är min lilla plupp (hade jag vetat annars också men iallafall)! Kännetecken är bra att ha på sin häst ifall att något händer (peppar peppar) eller ifall någon i stallet inte kan se skillnad mellan två hästar osv. Han har även en större virvel på halsen nära ganaschen.

» Grimgalen!

Efter dagar av att inte blogga så kände jag att det nu är dags! Nu får jag börja på riktigt med att blogga.. Skriva bättre, skriva inlägg som är värda att läsa och så vidare. Men så börjar jag nu med ett inlägg som inte är så jätte läsvärt men det skiter jag i!
 
Kom på mig själv att sitta och titta på Hööks hemsida (ännu en gång) och titta på grimmor. Jag och grimmor alltså! Jag har säkert 6-7 stycken grimmor och jag vill bara ha fler... Men har faktiskt hittat en snygg på Hööks (bild nedan) och jag hade lätt velat köpa den, plus att den inte var dyr!
 
Och nu hittade jag fler... Vad är det för fel på mig och grimmor?! Men ja, ja.. Vissa köper säkert schabrak så det räcker och blir över och jag köper grimmor. Big deal haha! :) Har även en tomtegrimma som han har vid juletider, samt en liten tomtegrimma med bling. Han har allt :D
 
 

» Min fina




Kände bara för att visa min häst i sitt gulliga tillstånd, och vad jag ser när jag får en puss av min häst! :)

» Snabbis inlägg!

Har inte haft något att dela med mig sv de senaste dagarna jag varit off från bloggen.. Träningen går som den går och inga större framsteg ännu tyvärr, men jag fortsätter att hoppas på att det kommer snart! 

Insåg idag (även för flera dagar sedan) att jag bör raka min lilla pälsboll till häst igen, syns knappt att han varit rakad! Och han blir sjukt svettig snabbt och det orkar vi inte med hihi :) så blir väl att haffa någon i stallet som kan hjälpa mig med min dramaqueen häst som inte ens kan äta normalt när man rakar haha! :) söta!