» Mysbox!

Gjorde Ljúfurs box lite nyårsfin, hönät med halva hans kvällsmat så han har något att pilla med, lite örter och b-vitamin, morötter och knäckebröd i krubban, gott!! Lyxigt för honom att gå in sen ;) 




» Gott nytt år!

Ett nytt år kommer inatt, ett nytt år med nya möjligheter! Jag vet verkligen vad "blogg-nyårslöftet" ska bli haha! :)
 
 
Vi hörs nog nästa år på denna blogg, allt mer oftare hoppas jag verkligen! Och mer lite mer intressanta inlägg ;)

» God jul!

Jag och Ljúfur önskar alla en mycket god jul och fortsättning! Snart är det nytt år och nya möjligheter! :)
 
 

» Mini-vila

Hästen har fått sig en liten mini-vila veckan som gått, kommer även att få en halvt aktiv vila denna veckan som kommer. Känner att det är behövligt för honom att faktiskt bara få vara häst ibland också, dock kan jag inte hålla mig ifrån stallet och att ta in och ge honom kärlek, men det får han ta! Måste ju torka honom lite nu under dessa regniga dagar som jag nämnt innan, och spraya hans hovar osv., samt bara ge han massvis av kärlek.
 
Försöker planera in mina kommande månader fram till tävlingssäsongen, svårt men det blir nog massvis av träningar för Frida, hon har inget val haha! :) Blir fokus på kondition till en början då den alltid tappas vid vilorna han får. Sedan får vi se hur det är med hans dumma beteende som jag kallar det, det där med att han blir så sjukt stark i handen. Blir kanske träning för olika tränare för att se vad de säger och ser och eventuellt känner om de testar honom lite.
 
Men det ska bli bra!
 
Och på tal om nästa år så kommer min fina fylla dubbelsiffrigt! Han blir nämligen 10 år gammal. Kommer bli storkalas med god tårta till hästen och en härlig uteritt då skulle jag tro med bara massa galopp och ökad tölt, precis som han vill! Tänk att jag haft honom i 6 år redan! Köpte honom 2007-12-07! Då blev den finaste treåringen min :)
 
 

» En liten rolig text..?

Här kommer något som är så långt i från hästar som möjligt, eller det beror på hur man ser det såklart.
 
Livets alla motgångar som kommer någon gång ibland i allas liv kan oftast vara väldigt jobbiga. Det är i dessa stunder man önskar att man var någonting enkelt istället för människa i denna värld. Som ett träd till exempel, men ett rätt så litet träd som inte välter i stormar, men som ändå är väldigt fint och robust. Ett träd som står någonstans där de absolut inte får hugga träd och de som gör det får hårda straff!
Och att man fick stå bredvid en lite större sten/klippblock än en själv så att ifall ett större träd skulle välta i en storm så skulle man inte få det på sig. Men väldigt gärna en plats där solen når fram och värmer, och med utsikt över något vackert.
 
Låter inte det som ett idealiskt träd-liv?
 
Kom och tänka på det igår kväll, tyckte det lät så roligt så var tvungen att skriva ner det och nu skriva det här så det alltid finns haha! :)
 
 

» Lila spray

Nu är det den tiden på året, som egentligen skulle varit i höstas men hösten kom nu i december, sjuka väder. Men nu när det är så blött och trist ute så är det ett måste för mig att sköta om min hästs hovar! Ett måste verkligen. Det gör jag med lila spray (blå spray). 



» Karamellen



Här ser vi fina hästen som i just denna stund fått låna sin kompis box undertiden som hans 'mamma' mockar hans egna! 
Jag slängde på han hans fina karamelltäcke (kallar det för detta då det ser sådär 'karamelligt' ut) så han kan torka upp en aning innan han får gå ut igen i regnet. 

» Varför regn?!

Har regnat nu i flera dagar känns det som... Trots att min lilla häst har fått gå in nu några nätter dör att kunna torka så blir han lika blöt igen dagen efter. Hinner aldrig riktigt torka stackarn! Är så sjukt rädd att han ska få regnskållor. Det är bara jobbigt och en onödig sak att ha. Men håller tummarna att det räcker att han får gå in lite då och då och torka lite. 

Men hur som helst, regnet får övergå till snö nu. Dags för det! Vädret kan göra en 360 vändning och bli härlig snö och vinterväder! 




» Ullared-shopping

Glömt lägga ut mina inköp från Ullared! Vissa av bilderna har något vitt längst upp och det är från mitt mobil-'skal' (mobilplånbok). 

Rosa är inte min färg, men köpte ett billigt rosa spö, detta för att lätt kunna se att 'Aha! Det är mitt spö!' Smart jag är!!! :)
Aldrig testat denna pälsglans, men flera i stallet använder den och har bara hört bra saker om den! Så vi får väl se. Men tänker inte överge min braiga pälsglans! :) 
Man kan aldrig ha för mycket blåspray!
Denna är till min sadelgjord, testat den när jag lånade en gång av en i stallet och den var toppen!


» Konster haha!

Lite #konster ;)


» Julfint!



Visst blev det fint? :D

» Onsdag - uteritt

En härlig uteritt blev det idag, en uteritt med en 'ny väg' som jag hittade om man kan säga det så. Andra som ridit och varit där men ny för mig. Så en ny väg hittade jag idag, lite blöt då snön smält överallt i princip och den var i skogen vid lite söliga ställen. 

Min fina häst blev väldigt trött då det var varmt ute och han har övertjock päls så ja ni fattar. 

Här ser ni en trött häst in action, står och halvsover i stallgången :)

» Mys-söndag

Vilket väder vi haft här nere i söder! Snöat som satan hela förmiddagen och sedan fick det över i pissregn, det sög ju.. Snön som var så otroligt mysig! Blev en snabbvisit i stallet, massa gos och bara gos. Snöade och blåste alltför mycket för att kunna rida idag faktiskt. 

Men nu har vi i princip bara slask kvar, jättefint.. Not. Får hoppas på mer snö snart så vi får det över jul! 




» Smiley koden?

Jag har haft koden för att få smileys till bloggen innan, men nu helt plötsligt så vill det inte fungera! Jag förstår inte varför, och andra bloggar jag tittat på så det jag dem så det är ju inte min dator/internet det är fel på. Om en mycket god själ själv har den koden till blogg.se och vill göra en god gärning så hör av er!
 
Är i stort behov av denna då det är sjukt tråkigt att skriva med :) sådana smileys, det är så opersonligt!
 
Tack!
 
:)
 
:)
 
:)

» Lussekatter

Nu ni, nu blir det lite lussekattsbakning i köket hemma hos mig. Självklart sådana med saffran i! Blir utan någon annan dag för att vara snäll mot mina föräldrar som inte gillar saffran.
 
 
Och ja jag gillar russin!!! :)

» Sista tre bilderna!

Nu kommer de sista tre icke visade bilderna på min fina häst!
 
 

» Fler bilder!

 

» Jahaja....

Fick se något surt förut, eller ja.. Precis! På Hööks hemsida och det fick mig att nästan vilja skrika ut VARFÖR NU?!
 
Samma täcke jag la 599:- för, och nu 200:- billigare.. Kul..! Men jaja, skit samma! Fick min storlek innan allt försvann iallafall, vilket kändes bra ändå. Haha :) Livet är lite komiskt ibland!
 

» Stormen Sven

Ja nu blåser det och snöar, första snön för denna vintern och det kunde ha varit mysigare med mindre blåst men nej, här skulle Sven komma och förstöra ;) 

Känns skönt i mitt mamma-hjärta att min fina kille står torrt och sköt i sin box inatt. Kliar säkert rumpan flera gånger om haha! 

Så här ser det ut utanför mitt fönster, plus att en gratulants tänds och släcks hela tiden när den blir omskakad. 

» Bloggtorka

Har haft bloggtorka nu under några dagar, finns inget speciellt att blogga om för mig haha! Träningen går som den går, ingen större förändring faktiskt men lite! 

Igår blev det lite longering i rundvolten med inriktning trav och resning i ryggen i trav. Gick riktigt bra och han släpper så sjukt lätt och bra i traven nu! Gött! :) 

Idag red inte jag utan min tränare red, vet inte hyrdes gick ännu då vi ringt om varandra och jag jobbade under dagen så har inte kunnat ringa henne under dagen tyvärr. Imorgon får jag nog veta hyr det gick iallafall och det ska bli intressant! :) 
Tog in honom iallafall och gav honom lite kärlek och mat. Då blev han lycklig en sån här onsdagskväll.




» Ljúfur från Bäsna.