» Longering med bommar!

En go longering blev det idag för hästen, hittade ingen inspiration till att rida men till att göra saker från marken kände jag var roligare. Så som sagt longering blev det, massa trav över bilar i långsamt och ökat tempo, även lite galopp. Han var superduktig idag och arbetade på bra. Ett gott träningspass genom att inte sitta på ryggen. Sedan fick han springa lite fritt i paddocken också, ett gott avslut på en go träning!


» Igår träning idag vila!

Blev en härlig paddockträning igår på 20 minuter. Ett intensivare pass med fokus på att kunna hålla jämnt tempo i tölten bägge varv och inte slänga med huvudet. Gick hur bra som helst och fick även finfina galopper i bägge varven. Kan inte vara annat än nöjd känner jag. 

 
Så idag blir det vila för totton, gått hårt och mycket nu den senaste veckan så en liten vilodag förtjänar han. En härlig promenad gick vi även i förrigår, så bilderna som är nedan kommer från den dagen.
 
 

» Ovalbaneträning

Då har dagens träning bestått av ovalbaneträning så som rubriken lyder. Åkte iväg med Ljúfur och Samba så de fick tråna lite. Ljuff var väldigt het i början och ville helst bara springa fort, fort, fort. Efter att vi kört igenom alls gångarterna och sagt till han lite så kändes han supermedgörlig! Härligt flow genom kroppen, gott pigg och allmänt fin. Så det kändes bra! Imorgon blir det nog någon promenad i skogen på någon timme med häst och hund. Tyvärr är det en del älgflugor nu... Och de hatar jag! 


Hunden fick såklart också lite motion, drog till skogen som en kvällspromenad och shit vad han rejsade! Tränade på inkallning och sittsignal med visselpipa, så duktig. Vi var ute i lite mer än en timme i skogen och gick cirka 5km och efteråt blev det ett bad så nu är han härligt trött. Två nöjda och duktiga djur ännu en dag, känns bra! 


» Ordning på loftet

Då jag gillar ordning och reda, som jag nämnt ett X antal gånger, så fick jag ett ryck och ordnade på loftet bland mina grejer i stallet. Det blev riktigt bra! Köpte mig två stora lådor med lock extra då jag ville ha tre (hade en sedan innan). I dessa har jag täcken. Och nu är de sorterade i regntäcken, vintertäcken och blandade täcken (flugtäcken, fleece osv). Är så sjukt nöjd med hur det ser ut där nu och har full koll på grejerna. Ska bara få upp resterande av täcken som hänger på min överfulla täckeshängare och sortera dessa. 


» 6 km kondition

Igår gjorde vi det igen, eftersom det är veckan då vi fokuserar på konditionen så körde vi igen. Det blev en 6km runda igen, lite mer skog denna gången så desto långsammare än förra gången vinröd 6 km. Men bara cirka 5 minuter långsammare. 


I helgen blir det att träna på bana någonstans, kommer bli grymt kul! Och idag har jag inte riktigt bestämt mig, får fundera på detta faktiskt. 


» Jäkla häst!

Alltså... idag... idag gick han som en klicka! Som en smord jävla klocka! Så grym och blev lite kär på nytt. Vi kör konditionsfokus denna vecka så vi gav oss ut på våra grusvägar, bilvägar, och började trava efter ett tag. 85% av tiden vi red så travade vi, sakta och ökat tempo i uppförsbackar och raksträckor. Hunden var med han också. Så grym! Lyssnade helt otroligt bra, så jag tog mig även en galopp i backen jag vet att jag har svårt att få stopp i. Ja han rusade, ja jag lät honom, och ja jag fick stopp utan att bli arg. 45 minuter, 6,5 km. 


» Måla, måla liten vägg!... och dörr

Slutet på veckan och slutet på vilovecka för Ljúfurs del. Imorgon blir det ridning igen och då blir det lösgörande träning under en kortare stund. 


Idag blev det målning istället då jag hade lovat en i stallet att måla för henne på ett allmänt utrymme. Blev riktigt bra och är så nöjd! Härligt när man får ändra lite och göra lite annorlunda än vad man alltid varit van vid under alla år. En dörr jag målade har alltid, och då menar jag alltid, varit vit. Idag blev den grå. Bara sådär! Riktigt snyggt blev det också. Bara några få boxar kvar som ska målas och även allmänna utrymmen, kommer bli snyggt! Men dessa utrymmen och boxar är andras ansvar, jag är färdig med min box, allmänt utrymme och målat för en annan. Check på den. 


» Klättring blev dagens träning

Igår fick hästen, och hunden, vila lite. Även jag..! Idag å andra sidan blev det träning i form av klättring i skogen, för båda djuren. Klättrade i en kvart cirka och var kanske totalt 8 upp och ner klättringar (tur och retur samanräknade som en haha). Ljúfur jobbade upp ett bra flås och blev varm i kroppen, när vi var färdiga gick vi till travbanan så fick han trava ett halvt varv på lösa tyglar. Så duktig idag! 


» Tävling igår

Igår var det tävling! Första gången jag red Gaedingakeppni B-flokk. Så rolig tävlingsform! Då det var min första gång var jag väldigt nervös, osäker på hur exakt jag skulle rida och lite mesig med drivningen i t ex galoppen, men annars fick det hur bra som helst!...förutom den ökade tölten. Han ville bara inte köra ökad tölt! Och det brukar han vara grym på! Testade två gånger men icke, jaja! Resten gick bra som sagt. Vilket är ovanligt. Fick totalt 7,490 (Gaedinga-poäng). Ingen final men det gör mig absolut ingenting, han lyssnade och var så fin ändå. Så duktig under hela dagen, duktigaste Ljuff (ibland så!).