» Gott nytt år!

Då är det strax dags för ett nytt år igen, hann ta mig en härlig nyårstur i morse innan jag bar mig av till nyårsfirandet. Mash bjöd jag också på till Ljúfur och det togs emot med god aptit. 

Ikväll/natt är han ute med sina kompisar i en stor hage, de ska få nyårsmat vid halv 12 ish. Hos oss smäller det inte så mycket. 

Bjuder på en "outfit" bild, inga stallkläder?! 

(null)

(null)

(null)


» Välbehövligt fix

Kunde inte hålla mig och vänta, boxen blev fixad idag. Köpte 12 säckar strö och hämtade dessa med transporten. Åkte till stallet igen och började tömma boxen. En skottkärra med fräscht strö körde jag upp till valackernas skjul och tömde ut där, sedan blev det 2-3 skottkärror att tömma. Som tur var hade jag redan börjat tömma sedan en tid tillbaka genom att inte fylla på nytt samt ta bort extra vid kisset osv. Så det var inte så mycket som behövdes tas ut! 

Efter att jag tömt så slängde jag på en del stelosan (kalk) för att neutralisera ammoniaken och för att göra en bra grund för bädden som kommer bli. Sedan tog jag in 4 säckar strö och hällde på en tredjedel vattenkanna i varje och lät de lukras upp. 

Slängde på 6 stycken till efter att ha tömt ut och spridit ut de första 4 och så hade jag 2 säckar till att spara. Tror jag kommer slänga på de inom snarast framtid - en fluffig box är en härlig box! 
(null) (null) (null)
(null)
(null)

En riktigt mysig box blev det till slut, bra start på nya året med en nybäddad box för Ljuffe!

» Lördag/söndag

Idag blev det vila för hästen, lite go mash med ljummet vatten fick det bli och ett gott byte av täcke. Och så får han stå inne inatt då det är sjukt blött och geggigt ute nu och vill gärna att hans hovar torkar upp lite då och då. 

I fredags red jag runt travbanan, han gick så bra!! Tills att han insåg hur mycket energi han har, men då gick han helt okej ändå. Imorgon tänkte jag se om jag longerar eller rider ut, något av de iallafall, bestämmer mig imorgon. 

Jag håller också på att successivt tömma boxen på gammalt strö, när jag mockar fyller jag inte på nytt och det är knappt någonting kvar nu! Detta då jag ska byta ut allt strö mot nytt och fräscht stallströ som är ljusare och lättmockat. Men tyvärr har inte den leveransen vi väntar på med strösäckar kommit till butiken ännu så det är lite surt... 

(null)


» Gårdagen

Red ut igår med goa stallvänner, jag och två till. Vi red en riktigt go tur på cirka en och en halv timme i olika tempon. Ljúfur skötte sig faktiskt exemplariskt för att vara honom och blev rejält trött stackarn. Fick en hel hink med mash och ljummet vatten efteråt som var välförtjänt.

Idag däremot ska jag ta med mig klippmaskin och klippa av de långa hår som växt här och var på honom, så kan man ju inte se ut. Samt att jag ska ta med putsgrejer till sadeln då den behöver lite extra kärlek. Sedan får vi se om jag rider, blir kanske några varv runt travbanan då de jagar gris i skogarna runt stallet idag. Eller om jag tar en tur på våra grusvägar bara fram och tillbaka. 

(null)


» Jul 2018

En lugn jul för min och Ljuffes del. Ljúfur fick vila under några dagar och ska idag få röra lite på sig då jag ska kvällsfodra. Har inte mycket mer egentligen att skriva just nu då jag inte varit i stallet ännu men ville bara säga GOD JUL! 

(null)


» Kvällsfodring på en onsdag

Åkte till stallet sent idag och red min lillehöst efter att jag tagit in de hästar som skulle in för natten. Blev ett kort paddockpass och han kändes ändå mjuk trots mest skritt och inget för avancerat. Innan ridningen tog jag och borstade honom ordentligt, borstade benen riktigt rena och sprayade pälsglans från knäna och neråt hovskägget. Han är rätt charmig när han vill den lille! 

(null)


» Brodd gånger fyra

Idag var det dags att slänga på ett par brodd till på varje sko, halt som satan. Vi har nämligen fått lite, lite snö och lite värme på det och sedan kyla så isgata här och var. Tyvärr har jag inga snösulor på Ljuffe än, det får han på i början på januari, tror snön lär försvinna inom ett par dagar. 

Red han en kortis idag nämligen på travbanan, snöstyltor deluxe... men ingen halka med de fyra brodden. Längtar nu lite till snösulor, men som sagt, inte mycket snö nu och det kommer försvinna innan veckan ör slut. 

Man ser vilka brodd som är nya iallafall.
Köpte även ny pälsglans idag, den luktar sååå gott!!


» Vilo-söndag

Idag var det ingen ridning för Ljuffe, utan han fick vila i säsongens första (?) snöflingor. Och jag var på julbord med släkten hos mormor! 

Sedan var jag och höll i en "lektion" för en tjej och hennes islandshäst, fick även testa honom och han var så duktig även om det var jobbigt. 

Planerna inför nästa år och sådant med Ljúfur är iallafall ett x antal inomhustävlingar om han beter sig som normalt folk så att säga. Så nu bygger vi de rätta musklerna och konditionen. Nu jäklar!!

(null)


» Julrött

Då jag pyntat boxen och det är "julmånaden" så bytte jag idag grimma till Ljúfur till en röd och glittrig en! Dock hittade jag bara ett svart grimskaft som jag haft för längesedan men det får vara. Fin blev han iallafall!

(null)

(null)


» Sjuk

Andra sjukdagen idag, eller andra och en halv, började bli dålig i lördags em/kväll.. Som tur var är jag bättre nu, inte 100 men hoppas på tillfrisknande imorgon. 

Red senast i lördag en kortare skritt-tur och sedan dess har Ljuffe ofrivilligt vilat då jag varit hemma sjuk, men som tur var dör han inte av det. Ska se om jag kan orka mig dit imorgon om jag mår bättre och byta täcke på honom och ge lite kärlek. Samt låta Jax springa av sig lite grann bara. Jax har varit hur duktig som helst, han har varit som min alldeles egna sjukvårdare här hemma, knappt lämnat min sida, sovit med mig och på mig när jag vilat, alldeles underbart! 

Idag satte jag bloggen på lösenordsskyddat för ett tag. Detta då jag har en stalker jag gärna vill bli av med. Detta är ett ex sedan en lång tid tillbaka som tydligen inte kan släppa taget och jag börjar tycka lite synd om honom. Jag har gått vidare till 100% och han är snart 30 och är fortfarande fastnålad på en tjej som han var tillsammans med för typ 7 år sedan, sjukt. 

Det där var lite off bloggens innehåll men det var bara anledningen till att det blir skydd på detta några dagar. 

Iallafall just nu med Ljúfur, och Jax, så håller jag på att bygga upp bägges kondition, Jax har vilat i cirka en och en halv månad pga sträckning i ryggmuskulaturen och Ljuffe vill jag bara ska orka mer. Detta gör jag genom att skritta, i skogen, på plan mark och olika längd och hastighet. Så duktiga är de båda. 

(null)


» Tidig morgon

Hade morgonfodringen så då blev det en tidigare dag i stallet, vilket var rätt skönt så man kommer hem i god tid. Tog en kortare tur med mina pojkar i skritt. Cirka 20 minuter, igår lite längre i skritt på 40 minuter. Väldigt skönt nu när Jax får börja komma igång lite mer nu! 

Pyntade även till det för Ljuffe häromdan, blev riktigt nöjd.
(null)

(null)

(null)

(null)


» Bättre sent än aldrig

Glömde förra veckan att ta en exteriörbild, så den kommer nu helt enkelt!

(null)


» Kort tur idag

Då vädret inte var på sin bästa sida idag så tog vi oss en kortare skritt-tur idag med Jax som sällskap, samt en annan tjej från stallet och hennes häst. 
Efteråt bjöd jag Ljuffe på lite gott hö och en krubba full med mash och ljummet vatten som han tog emot glatt. 



(null)
(null) (null)